[INVEST HORECA]
Kategoria: NOWOŚCI
Opis: W pełni profesjonalny mikser dwuramienny włoskiej
produkcji Pozwala na przygotowywanie m.in. ciasta na chleb, pizzę i
focaccię, w tym pizzę neapolitańską, kruchego ciasta i pieczywa,...
Pełen opis produktu 'Mikser dwuramienny | 5 prędkości | 60 l | 1,5 kW | 400V | 530x790x960 | RQBT48S' »
Opis: W pełni profesjonalny mikser dwuramienny włoskiej produkcji
Pozwala na przygotowywanie m.in. ciasta na chleb, pizzę i focaccię,
w tym pizzę neapolitańską, kruchego ciasta i pieczywa, babki
drożdżowe, odświeżanie zakwasu, oraz domowych receptur Idealnie
sprawdzi się w średnich i dużych restauracjach, pizzeriach,
cukierniach, piekarniach czy garmażeriach Urządzenie wskazane jest
szczególnie w przygotowywaniu delikatnego, miękkiego ciasta o
wysokim stopniu napowietrzenia Specjalna konstrukcja ramion
odtwarza tradycyjne ruchy ręcznego wyrabiania ciasta (ugniatanie,
podnoszenie, rozciąganie i składanie ciasta) Wyrabianie w ten
sposób ciasto jest jednorodne, bardzo dobrze natlenione, co
prowadzi do jego szybkiego rozrostu i zwiększenia objętości
produktu w najszybszym możliwym czasie Ciasto podczas zagniatania
nie nagrzewa się, zachowując stałą, niską temperaturę Wyjątkowy
opatentowany system pracy dwóch ramion miksera pozwala także na
dokładne mieszanie surówek i różnego rodzaju farszu Wyjmowane
ramiona sprawiają, że czyszczenie elementów miksera jest wyjątkowo
proste, łatwe i szybkie 5 prędkości zagniatania ciasta, regulowane
w zakresie 35-65 ruchów/min Wyjątkowo prosta obsługa miksera, za
pomocą dotykowych przycisków Wyposażony w bardzo wydajny i cichy
silnik indukcyjny Mikser posiada stałą dzieżę Urządzenie
posiada osłonę zabezpieczającą misę na ciasto, umożliwiającą
dodawanie dodatkowych składników do ciasta podczas obróbki Dzieża,
części obudowy oraz elementy ugniatające ciasto wykonane są z
wysokiej jakości stali nierdzewnej Elegancki wygląd i solidna
konstrukcja Dwukanałowy wyłącznik bezpieczeństwa Dedykowana
aplikacja mobilna z modułem Bluetooth "MixDrive", pozwalająca na
zdalne sterowanie i zarządzanie pracą miksera, ustawianie
parametrów takich jak prędkość czy czas pracy oraz diagnozowanie
błędów i wyświetlanie informacji o potrzebie konserwacji urządzenia
Wyposażony w 2 kółka z blokadą, które pozwalają na swobodne
przemieszczanie miksera Wszystkie komponenty mające kontakt z
żywnością spełniają wszystkie normy HACCP Parametry
techniczne: Wymiary zewnętrzne [mm]: 530x790x960 Wymiary dzieży
[mm]: ?500x340 Pojemność dzieży [l]: 60 Pojemność wsadu ciasta
[kg]*: 5-48 Pojemność wsadu mąki [kg]: 3-30 Prędkość ramion
[obr./min]: 35-65 Moc [kW]: 1,5 Napięcie [V]: 400 Waga [kg]: 154
*Maksymalna pojemności wsadu ciasta odnosi się do stosunku mąki do
wody 1:0,6 i może się różnić w zależności od przepisu.Minimalna
pojemności wsadu ciasta stanowi około 20% maksymalnej pojemności.W
przypadku ciast ciężkich o hydracji poniżej 55% - takich jak
makarony jajeczne i ciasta drożdżowe, należy zmniejszyć maksymalny
wsad mąki o 50%....