[Hanoju]
Kategoria: Zdrowa żywność > Mieszanki naturalne
pierwiastki – fosfor, żelazo, cynk, magnez czy wapń. Uzupełniają go
również węglowodany, witaminy oraz proteiny. Suplement diety
zawierający ekstrakt 4:1 z korzenia maca (Lepidium
peruvianum)...
Pełen opis produktu 'EKO Korzeń Maca 4:1 (250 g)' »
Ekstrakt z macy bardzo korzystnie wpływa na kondycję fizyczną i
psychiczną człowieka, jak również poprawia odporność organizmu.
Ekstrakt z macy bardzo korzystnie wpływa na kondycję fizyczną i
psychiczną człowieka, jak również poprawia odporność organizmu.
Regularna suplementacja macy redukuje także nieprzyjemności
związane z okresem menopauzy. Skład organicznej macy opiera się
głównie o istotne pierwiastki – fosfor, żelazo, cynk, magnez czy
wapń. Uzupełniają go również węglowodany, witaminy oraz proteiny.
Suplement diety zawierający ekstrakt 4:1 z korzenia maca
(Lepidium peruvianum) z kontrolowanych upraw ekologicznych
Zalecana do spożycia dzienna porcja: 3-5 gram
proszku Skład zalecanej dziennej porcji do
spożycia: Ekstrakt z korzenia maca (Lepidium peruvianum)
100% Ostrzeżenia i przechowywanie: Nie przekraczać
zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie
mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Preparat
należy przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Sposób użycia: 3-5 gramów proszku dziennie
rozmieszane w szklance wody lub innego napoju, najlepiej pół
godziny przed posiłkiem. Zawartość netto
opakowania: 250 gram Maca ekstrakt - lecznicze
działanie produktu: Odpowiednia, regularna suplementacja
organicznej macy redukują stany depresyjne, bardzo korzystnie
wpływa na nasz sen. To sprawia, że poprawiają się nasze
samopoczucie oraz koncentracja. Przyjmowanie ekstraktu z macy ma
również nieoceniony wpływ na nasz układ nerwowy, redukuje ona
bowiem napięcia nerwowe, które towarzyszą nam na co dzień. Roślina
macy to także dodatkowe dawki energii, które wraz z jej
przyjmowaniem dostarczane są do organizmu człowieka, dzięki czemu
poprawia się zarówno nasza kondycja psychiczna jak i fizyczna.
Ciekawostką jest to, że maca wpływa także na podtrzymanie
zainteresowania seksualnego. Ekstrakt z macy ma w swoim składzie
pierwiastki, które wspomagają zachowanie odpowiedniej równowagi
naszego systemu hormonalnego, poprzez jego delikatne pobudzanie. To
powoduje, że organiczna maca ma zbawienny działanie dla kobiet
będących w okresie menopauzy. Maca zarówno łagodzi problemu
towarzyszące samemu okresowi menopauzy, jak i te występujące często
u kobiet po tym okresie. Przy czym, w przeciwieństwa do mającej
podobne działanie soi, maca nie zawiera żadnych fitohormonów co
sprawia, że jej suplementacja jest bezpieczniejsza.
Organiczna maca w proszku przyczynia się do ochrony kości i
stawów! Jak wynika z licznych badań przeprowadzonych na
ekstraktach z macy regularne przyjmowanie ekstraktu z tejże rośliny
bardzo korzystnie oddziałuje na regenerację uszkodzonej tkanki
chrzęstnej oraz odbudowę wszelkich ubytków w tkance chrzęstnej.
Ekstrakt z proszku macy jest ponadto wstanie spowalniać lub nawet
całkiem zapobiegać występowaniu nowych ubytków w tkankach
chrzęstnych oraz kostnych. Stąd codzienna suplementacja ekstraktu z
macy jest tak istotna dla odpowiedniej ochrony naszych stawów i
kości, chroniąc je przed licznymi chorobami, typu zapalenie stawów
czy osteoporoza. Ożyw swoje ciało i umysł z ekstraktem z
macy w proszku! Ekstrakt z macy organicznej to bardzo
skuteczny naturalny regulator ludzkiego nastroju. Maca także
znacząco przyczynia się do zwiększenia sprawności intelektualnej,
co potwierdzają badania naukowe. Codzienne przyjmowanie ekstraktu z
macy korzystnie wpływa na pamięć i koncentrację, podnosząc naszą
zdolność uczenia się. Maca to również roślina mająca doskonałe
właściwości przeciwdepresyjne. Roślina, korzeń Maca -
informacje ogólne: Maca (Lepidium Meyenii) to jednoroczna
roślina bulwiasta, które pochodzi z rodziny kapustowatych. Jest ona
uprawiana na bardzo dużych wysokościach geograficznych w rejonach
płaskowyżów w Andach. Tam mace docenia i zbiera się już od stuleci.
Roślina cieszy się popularnością dzięki swojemu pobudzającemu
działaniu oraz wzmacniającemu nasz organizm. Po raz pierwszy to
Inkowie zauważyli pozytywne właściwości korzenia maca. Stosowali go
oni jako substancję odbudowującą równowagę hormonalna organizmu.
Jak mówię źródła historyczne zbiory macy stanowiły nawet połowę
zasobów i zapasów żywności Inków. Korzeń rośliny maca dostarcza
substancji, które w naturalny i skuteczny sposób działają przeciw
osłabieniu i depresji. Skład macy to w głównej mierze świetne
źródło dostarczające do naszego organizmu aminokwasów egzogennych.
Co więcej, systematyczna suplementacja tego środka daje gwarancję
dostarczenia niemal wszystkich niezbędnych aminokwasów, które
wymagane są do prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Około
11% składu macy stanowi białko, które jak wiadomo warunkuje i
reguluje podstawowe czynności żywieniowe człowieka. To w głównej
mierze białka decydują o naszym zdrowiu i witalności. Równie duże
znacznie z punktu medycznego mają węglowodany zawarte w macy.
Roślina ta zawiera ich ogółem nieco ponad 70%. W tym blisko 20%
mowa o węglowodanach błonnika pokarmowego, a nieco ponad 52%
stanowią przyswajalne węglowodany. Sproszkowany korzeń maca zawiera
również tłuszcze, które stanowią około 4% jego zawartości. Jeżeli
chodzi o odżywczy stosunek kwasów tłuszczowych nasyconych do
nienasyconych jest on bardzo korzystny. Bowiem kwasy tłuszczowe
nienasycone stanowią aż 70,7% wszystkich tłuszczy, a nasycone
23,9%. Główne znaczenie jeżeli chodzi o konkretne kwasy tłuszczowe
w składzie macy dla naszego organizmu mają kwasy: linolowy – 33,7%,
α-linolenowy – 20,4% i palmitynowy 19%. Różnica pomiędzy
proszkiem a ekstraktem: Ekstrakt roślinny macy produkowany
jest metodą płukania roślin gorącą wodą i ma blisko 20 krotnie
silniejsze działanie niż proszek. Sposób produkcji organicznej macy
sprawia, że w jej składzie pozostają jedynie substancje
rozpuszczalne w wodzie. Są to w największej mierze wartościowe
aminokwasy i polisacharydy, które są bardzo wysoko skoncentrowane,
a dzięki temu efektywniejsze w działaniu. Informacja dla
alergików i wegetarian: Oryginalne produkty HANOJU są w
pełni bezpieczne i łatwo przyswajalne przez ludzki organizm. Ważne
jest również, że w ich składzie nie ma żadnych chemicznych
barwników, cukru, glutenu oraz aromatów. Postaw na
najwyższą jakość: HANOJU do produkcji swoich ekstraktów z
macy stosuje jedynie rośliny uprawiane na andyjskich płaskowyżach,
które to uprawy zlokalizowane są ponadto na bardzo dużych
wysokościach nad poziomem morza – 4000 metrów. Miejsce oraz
wysokość na jakiej uprawiana jest roślina ma ogromne znaczenie dla
właściwości leczniczych macy. Roślina ta, by urosnąć w takim
miejscu musi bowiem pokonać liczne trudności, jak chociażby niskie
ciśnienie, duże wahania temperatur czy bardzo silne promienie
słoneczne. Wszystkie te niekorzystne warunki atmosferyczne wpływają
na zwiększoną produkcję substancji ochronnych przez macę, co
przekłada się z kolei na jej późniejszy skład, który jest o wiele
bardziej bogaty w substancje lecznicze. Warto również podkreślić,
że uprawa macy stosowanej do produkcji naszych ekstraktów
prowadzona jest bez najmniejszego udziału jakichkolwiek środków
chemicznych do ochrony roślin. Wszystkie ekstrakty z macy marki
HANOJU wolne są od nawozów sztucznych oraz pestycydów czy
herbicydów. Opakowanie organicznej macy premium zawiera 500 gram
wyciągu pochodzącego wyłącznie z roślin macy - lepidium meyenii,
uprawianych organicznie, bez stosowania chemicznych dodatków. Maca
jest rośliną bogatą w duże ilości substancji naturalnych, które
skutecznie chronią nasz organizm przed różnymi patogenami, a
ekstrakt z niej pozyskiwany jest wyłącznie w ściśle nadzorowanych
warunkach.