[Yango]
Kategoria: WITAMINY, MIKROELEMENTY, ODZYWKI > Yango > W Kapsułkach
Korzeń Maca - ekstrakt 10:1 - 100 kapsułek Skuteczne
wsparcie witalności i sprawności fizyczno-umysłowej, a także pomoc
w zachowaniu funkcji seksualnych.
Ekstrakt 10:1 z korzenia
Pełen opis produktu 'Korzeń Maca - ekstrakt 10:1 - 100 kapsułek' »
Korzeń Maca - ekstrakt 10:1 - 100 kapsułekSkuteczne wsparcie
witalności i sprawności fizyczno-umysłowej, a także pomoc w
zachowaniu funkcji
seksualnych. Ekstrakt 10:1 z korzenia
Maca Bez dodatków i wypełniaczy Kapsułki roślinne
odpowiednie dla wegetarian i wegan
JAKOŚĆ, KTÓRA CZYNI CUDA.WARTO WIEDZIEĆ!
Korzeń Maca od Yango® zawiera w sobie SILNY EKSTRAKT z maca. To
znaczy, że stosując nasz preparat otrzymasz widocznie lepsze
rezultaty, w porównaniu do suplementów na bazie sproszkowanego
korzenia maca. Ekstrakt, a sproszkowana roślina to potężna
różnica pod względem siły działania na organizm
ludzki. Kapsułek/opakowanie100x 530mgSugerowana dawka
dzienna2 kapsułki1 opakowanie wystarcza na45 dniRodzaj
kapsułekWegetariańskie Składnik
aktywny1 kapsułka2
kapsułkiEkstrakt 10:1 z korzenia Maca (Lepidium
meyenii)530 mg1060 mg Sposób
użycia: 2 kapsułki dziennie po posiłku. Popić dużą
ilością wody. Nie przekraczać zalecanej porcji
dziennej. Składniki: ekstrakt 10:1 z korzenia
Maca; otoczka kapsułki: celuloza roślinna. Informacja:
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej
diety i zdrowego trybu życia. Przechowywać w ciemnym i suchym
miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych
dzieci. Osoby przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować
się z lekarzem lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom
w ciąży oraz karmiącym. Kraj pochodzenia: Chiny. Podmiot
odpowiedzialny: Masa netto: 53 g.Informacja alergiczna:
produkt nie zawiera glutenu, cukru, składników mlecznych, soli
spożywczej, kukurydzy, drożdży, skorupiaków, pszenicy, soi.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących,
zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy
rtęć.Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-05223/KC/16Maca,
czyli pieprzyca peruwiańskaMaca, Lepidium meyenii,
znana jest mieszkańcom Ameryki Południowej od tysięcy
lat. Uprawiana w warunkach wysokogórskich,
na wysokościach przekraczających 3300 m n.p.m. okrzyknięta
została najwyżej rosnącą jadalną rośliną świata. Dzięki swym
licznym właściwościom i zastosowaniom z dnia
na dzień zdobywa coraz większą popularność na całym
świecie.Budowa i występowanie pieprzycy
peruwiańskiejNa pierwszy rzut oka maca bywa mylona
z rzodkwią bądź czosnkiem. Pieprzyca peruwiańska należy
do rodziny kapustowatych, większą część rośliny
stanowi jadalny komponent – korzeń. Może być on czarny, czerwony,
fioletowy, zielony lub żółty i wykazuje nieznacznie zmienne
właściwości w zależności od koloru. Dzięki
przystosowaniu do ostrych warunków atmosferycznych maca
naturalnie występuje w skalistych glebach wysokich pięter
Andów.Tradycja a współczesnośćPierwszą pisemną wzmiankę
o maca datuje się na rok 1553, lecz z odkryć
archeologów jednoznacznie wynika, że historia medycznego
zastosowania rośliny może sięgać nawet dwóch tysięcy lat wstecz.
Wśród Inków maca postrzegana była jako naturalne remedium
na ogromną liczbę dolegliwości. Lista pozytywnych
skutków jej spożywania ciągnie się od poprawy płodności,
poprzez wzmocnienie organizmu, aż do zwiększenia masy
mięśniowej. Współczesne badania i wnikliwe analizy
składu pieprzycy potwierdzają tezy Peruwiańczyków i nie
pozostawiają wątpliwości – spożywanie maca ma wiele pozytywnych
skutków. Z uwagi na bogate właściwości odżywcze
oraz potwierdzone klinicznie efekty zdrowotne dziś maca
spożywana jest zarówno przez mieszkańców Ameryki Południowej,
jak i ludzi na całej Ziemi. Dość powiedzieć,
że korzeń maca został włączony do wąskiego grona
produktów wchodzących w skład diety przygotowanej
przez NASA dla astronautów.Co kryje się wewnątrz
korzenia maca?Korzeń maca słynie z bogactwa składników
odżywczych – zaliczany jest do kategorii superfoods,
czyli pokarmów naturalnie obfitych w wartości spożywcze.
Jest doskonałym źródłem węglowodanów złożonych
i błonnika, ponadto dostarcza aż siedmiu egzogennych
aminokwasów, stąd szczególnie polecany jest dla osób
eliminujących z diety pokarmy pochodzenia zwierzęcego. Dzięki
względnie wysokiej zawartości kalorycznej maca stanowi dobre źródło
energii. Ponadto zawiera wiele składników mineralnych, takich jak
miedź czy żelazo.Naturalny afrodyzjak dla zwiększenia
płodnościWpływ korzenia pieprzycy peruwiańskiej
na zwiększenie płodności pozostaje zarówno jej najlepiej
zbadanym i udokumentowanym działaniem medycznym, jak
i przodującym powodem jej spożywania przez ludzi
z całego świata. Ze względu na wysoką zawartość
minerałów, witamin i swoistych związków chemicznych maca
poprawia działanie układu wewnątrzwydzielniczego i stabilizuje
poziom hormonów we krwi, co bezpośrednio przekłada się
na ogólną kondycję organizmu, od której bezpośrednio
uzależniona jest zdolność do prokreacji. Dzięki promowaniu
odpowiedniego balansu progesteronu i estrogenu
w organizmie kobiety spożywanie korzenia pieprzycy
peruwiańskiej stabilizuje przebieg cyklu miesięcznego
i ułatwia owulację. Ponadto zaobserwowano,
że maca poprawia jakość nasienia i liczbę
plemników – na tym polu wyróżnia się czarnokorzeniowa
odmiana rośliny. Co więcej, odnotowano pozytywny wpływ
pieprzycy na poziom libido oraz intensywność
i długość erekcji.Pobudzający dar
naturyKorzeń maca jest szeroko znany ze swojego
energetyzującego działania i stosowany jako zdrowa
alternatywa napojów energetycznych bądź kawy. Powoduje długotrwałe,
łagodne pobudzenie, redukując poziom stresu i napędzając
do działania. Co więcej, psychiatrzy wskazują
na efektywność pieprzycy peruwiańskiej w przeciwdziałaniu
i zwalczaniu depresji. Zawarte w roślinie fitoestrogeny
stabilizują poziom hormonów, przywracając optymalne samopoczucie.
Dzięki swym właściwościom korzeń maca jest istotnym
wsparciem dla organizmu w walce z depresją, stresem
i zespołem chronicznego zmęczenia.Wsparcie
w menopauzieKlinicznie potwierdzono, że spożywanie
korzenia pieprzycy peruwiańskiej łagodzi negatywne symptomy
menopauzy – wahania nastroju, kłopoty ze snem
oraz napady gorąca. Co więcej, prowadzone badania sugerują,
że korzeń maca, wspierając mineralizację kości,
zmniejsza tendencję do rozwoju osteoporozy – choroby
szczególnie rozpowszechnionej wśród kobiet po okresie
przekwitania.Maca dla budowy siłyInkascy wojownicy spożywali
korzenie pieprzycy peruwiańskiej dla zwiększenia wydolności
organizmu i masy mięśniowej. Co ciekawe, najnowsze badania
potwierdzają zasadność teorii Inków – maca bogata jest
w sterole, które wykazują działanie po części podobne
do sterydów anabolicznych. Fakt ten wykorzystywany
jest dziś powszechnie w sporcie przez zawodników
i kulturystów chcących naturalnie poprawić swoje osiągi.Dla
kogo najlepsza?Potwierdzone właściwości prozdrowotne korzenia maca
powodują, że z dnia na dzień sięga po niego
coraz więcej osób. W toku badań nie stwierdzono skutków
ubocznych wynikających z regularnej konsumpcji,
lecz z uwagi na bezpośrednie oddziaływanie
na stężenia hormonów, ze spożywania pieprzycy powinni
zrezygnować pacjenci stosujący leki oddziałujące na układ
wewnątrzwydzielniczy.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących,
zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy
rtęć.Główny Inspektorat Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-05474/KC/18