Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
Włączyłeś filtrowanie wyników wyszukiwania. Aby znaleźć więcej produktów wyłącz część lub wszystkie filtry.
  • [Format Ab]

    Kategoria: NAUKOWE I POPULARNONAUKOWE>Medycyna, nauki medyczne

    ...

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o DIETETYKA - Dariusz Włodarek

  • [FORMAT AB]

    Kategoria: Szkoły zawodoweWysyłka: od ręki

    Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania  i wpisany do wykazu podręczników szkolnych przeznaczonych do kształcenia w zawodach technik żywienia... Pełen opis produktu 'Dietetyka' »

    Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania  i wpisany do wykazu podręczników szkolnych przeznaczonych do kształcenia w zawodach technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Spis treści:    I PLANOWANIE I ORGANIZACJA ŻYWIENIA DIETETYCZNEGO         Zagadnienia sanitarno-higieniczne w żywieniu dietetycznym Dobór surowców i technik przyrządzania potraw Wody mineralne i ich znaczenie w żywieniu dietetycznym  Środki spożywcze specjalnego dietetycznego przeznaczenia Zasady planowania diet leczniczych na podstawie dziennej racji pokarmowej człowieka zdrowego zynności układu pokarmowego     II KLASYFIKACJA I CHARAKTERYSTYKA DIET                    Klasyfikacja diet Sposoby modyfikacji diet Żywienie podstawowe Dieta bogatoresztkowa Dieta łatwo strawna Dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego Dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu Dieta łatwo strawna o zmienionej konsystencji Dieta ubogoenergetyczna Dieta bogatobiałkowa Dieta niskobiałkowa Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów    III ŻYWIENIE W CHOROBACH WYNIKAJĄCYCH  Z NIEDOBORU WYBRANYCH SKŁADNIKÓW POKARMOWYCH      Witaminy - ich znaczenie w żywieniu Składniki mineralne - ich znaczenie w żywieniu Rola błonnika pokarmowego w żywieniu     IV ŻYWIENIE W ALERGIACH POKARMOWYCH                       Nietolerancja pokarmowa Alergia pokarmowa Najczęściej spotykane alergeny pokarmowe Alergia krzyżowa Profilaktyka i leczenie alergii pokarmowej      V ŻYWIENIE W ZATRUCIACH ORAZ CHOROBACH PRZEWODU POKARMOWEGO        Zakażenia i zatrucia pokarmowe Żywienie w chorobach przełyku Żywienie w chorobach żołądka Żywienie w chorobach jelita Żywienie w chorobach trzustki Żywienie w chorobach wątroby Żywienie w kamicy pęcherzyka żółciowego     VI ŻYWIENIE W CHOROBACH PRZEMIANY MATERII                    Żywienie w cukrzycy Żywienie w dnie moczanowej Żywienie w otyłości Żywienie osób wychudzonych    VII ŻYWIENIE W CHOROBACH UKŁADU KRĄŻENIA I KRWIOTWÓRCZEGO         Żywienie w niewydolności krążenia Żywienie w profilaktyce i leczeniu miażdżycy Żywienie w nadciśnieniu tętniczym Żywienie w chorobach układu krwiotwórczego   VIII ŻYWIENIE W CHOROBACH UKŁADU MOCZOWEGO           Żywienie w przewlekłej niewydolności nerek w okresie leczenia zachowawczego Żywienie w zespole nerczycowym Żywienie w kamicy nerkowej     IX ŻYWIENIE DZIECI CHORYCH                    Żywienie dzieci w chorobach przebiegających z gorączką Żywienie dzieci w biegunkach Żywienie w chorobie trzewnej Żywienie dzieci otyłych Żywienie w fenyloketonurii
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Dietetyka

  • [Format-AB]

    Kategoria: Literatura medyczna / Żywienie

    Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników szkolnych przeznaczonych do kształcenia w zawodach technik żywienia i... Pełen opis produktu 'Dietetyka(000172))' »

    Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników szkolnych przeznaczonych do kształcenia w zawodach technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Spis treści: I PLANOWANIE I ORGANIZACJA ŻYWIENIA DIETETYCZNEGO Zagadnienia sanitarno-higieniczne w żywieniu dietetycznym Dobór surowców i technik przyrządzania potraw Wody mineralne i ich znaczenie w żywieniu dietetycznym Środki spożywcze specjalnego dietetycznego przeznaczenia Zasady planowania diet leczniczych na podstawie dziennej racji pokarmowej człowieka zdrowego zynności układu pokarmowego II KLASYFIKACJA I CHARAKTERYSTYKA DIET Klasyfikacja diet Sposoby modyfikacji diet Żywienie podstawowe Dieta bogatoresztkowa Dieta łatwo strawna Dieta łatwo strawna z ograniczeniem substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego Dieta łatwo strawna z ograniczeniem tłuszczu Dieta łatwo strawna o zmienionej konsystencji Dieta ubogoenergetyczna Dieta bogatobiałkowa Dieta niskobiałkowa Dieta o kontrolowanej zawartości kwasów tłuszczowych Dieta z ograniczeniem łatwo przyswajalnych węglowodanów III ŻYWIENIE W CHOROBACH WYNIKAJĄCYCH Z NIEDOBORU WYBRANYCH SKŁADNIKÓW POKARMOWYCH Witaminy - ich znaczenie w żywieniu Składniki mineralne - ich znaczenie w żywieniu Rola błonnika pokarmowego w żywieniu IV ŻYWIENIE W ALERGIACH POKARMOWYCH Nietolerancja pokarmowa Alergia pokarmowa Najczęściej spotykane alergeny pokarmowe Alergia krzyżowa Profilaktyka i leczenie alergii pokarmowej V ŻYWIENIE W ZATRUCIACH ORAZ CHOROBACH PRZEWODU POKARMOWEGO Zakażenia i zatrucia pokarmowe Żywienie w chorobach przełyku Żywienie w chorobach żołądka Żywienie w chorobach jelita Żywienie w chorobach trzustki Żywienie w chorobach wątroby Żywienie w kamicy pęcherzyka żółciowego VI ŻYWIENIE W CHOROBACH PRZEMIANY MATERII Żywienie w cukrzycy Żywienie w dnie moczanowej Żywienie w otyłości Żywienie osób wychudzonych VII ŻYWIENIE W CHOROBACH UKŁADU KRĄŻENIA I KRWIOTWÓRCZEGO Żywienie w niewydolności krążenia Żywienie w profilaktyce i leczeniu miażdżycy Żywienie w nadciśnieniu tętniczym Żywienie w chorobach układu krwiotwórczego VIII ŻYWIENIE W CHOROBACH UKŁADU MOCZOWEGO Żywienie w przewlekłej niewydolności nerek w okresie leczenia zachowawczego Żywienie w zespole nerczycowym Żywienie w kamicy nerkowej IX ŻYWIENIE DZIECI CHORYCH Żywienie dzieci w chorobach przebiegających z gorączką
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Dietetyka(000172))


Medyczny.com.pl

Sprzęt i literatura medyczna.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 01.03.2010
pzwl wydawnictwo lekarskie, elsevier urban & partner, riester, czelej wydawnictwo, marbo - torby medyczne, anios, gĂłrnicki wydawnictwo, lysoform, pwn, medycyna praktyczna wyd.
Produkty w ofercie: 1309
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

staradobraksiazka.pl

Antykwariat.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.05.2022
- brak informacji -, harlequin, czytelnik, kaw - krajowa agencja wydawnicza, książka i wiedza, piw - państwowy instytut wydawniczy, nasza księgarnia, mon - ministerstwo obrony narodowej, Świat książki, bauer
Produkty w ofercie: 89374
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 51939
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, zielona sowa, bellona, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 329777
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 329777
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0