[Polchem]
Kategoria: Profesjonalne środki czystości
oraz przetrwalniki Nietoksyczny dla obsługi Środek do
dezynfekcji powierzchni które mają kontakt z żywnością Można
stosować do: aluminium, tworzyw sztucznych, stali nierdzewnej,
emalii, szkła,...
Pełen opis produktu 'Preparat do dezynfekcji maszyn i urzadzeń w kuchni bez spłukiwania Hydrosept 5l Środek do dezynfekcji kuchni, gastronomii' »
Płyn dezynfekujący do sprzętu i urządzeń w gastronomi i
przemyśle spożywczym bez spłukiwania Hydrosept 5 L
Hydrosept to gotowy do użycia preparat do szybkiej dezynfekcji
różnych powierzchni w zakładach i strefach przetwórstwa żywności
(np: kuchnie, sklepy mięsne i spożywcze, rzeźnie, ubojnie,
restauracje, gastronomia, ). Do stosowania na wszystkich
powierzchniach i urządzeniach zmywalnych: krajalnice do wędlin i
sera, lodówki, lady chłodnicze, frytkownice, maszynki do mielenia
mięsa, blatów roboczych, taśm produkcyjnych, stołów, pojemników,
podłogi, maszyny, narzędzia, okrycia, itp.
Preparat do dezynfekcji Hydrosept służy do dezynfekcji i
konserwacji maszyn i urządzeń oraz powierzchni które wymagają
niezbędnej czystości mikrobiologicznej. Dzięki zawartości
mieszanin alkoholi oraz aktywnego tlenu preparat posiada bardzo
szerokie spektrum działania na drobnoustroje. Nie niszczy
powierzchni nawet podczas długotrwałego kontaktu. Zawiera
komponenty antykorozyjne, nie niszczy gumy i uszczelek, konserwuje
powierzchnie. Dezynfekowane preparatem Hydrosept powierzchnie
nie wymagają płukania po zakończeniu procesu dezynfekcji.
Główne cechy produktu:
Opakowanie: 5 litrów (kanister)
Przeznaczenie: dezynfekcja maszyn, urządzeń, sprzętu i
powierzchni w gastronomii i przemyśle spożywczym bez potrzeby
spłukiwania
Można przeprowadzać również dezynfekcję poprzez zanurzenie w
preparacie
Produkt gotowy do użycia
Zastosowanie: powierzchnie, urządzenia, lodówki, lady
chłodnicze, witryny, krajalnice, frytkownice, maszynki do mielenia
mięsa, blaty robocze, taśmy produkcyjne, itp.
Preparat niszczy bakterie, wirusy, grzyby oraz
przetrwalniki
Nietoksyczny dla obsługi
Środek do dezynfekcji powierzchni które mają kontakt z
żywnością
Można stosować do: aluminium, tworzyw sztucznych, stali
nierdzewnej, emalii, szkła, ceramiki, gumy.
Ulega biodegradacji w ponad 90 %
Produkt biobójczy - Pozwolenie Ministra Zdrowia nr:2074/05
Termin przydatności: 12 miesięcy
HACCP, GHP/GMP
Dostępny również w opakowaniu 1 litrowym z atomizerem - patrz
"Materiały uzupełniające"
Sposób użycia:
Preparat nanieść na wcześniej dokładnie umyte i osuszone
powierzchnie. Pozostawić do wyschnięcia, nie spłukiwać wodą.
Dezynfekcję można przeprowadzać również poprzez zanurzenie w
preparacie. Czas działania 5 minut.
Sprawdź pozostałe środki do dezynfekcji