[Yango]
Kategoria: WITAMINY, MIKROELEMENTY, ODZYWKI > Yango > W Kapsułkach
Moringa - 120 kapsułek Moringa - Drzewo o
zdumiewających właściwościach! Naturalne wsparcie stabilnego
poziomu cukru we krwi 100% sproszkowane
liście moringi Surowiec pochodzący...
Pełen opis produktu 'Moringa - 120 kapsułek' »
Moringa - 120 kapsułekMoringa - Drzewo o zdumiewających
właściwościach!Naturalne wsparcie stabilnego poziomu cukru we
krwi 100% sproszkowane liście
moringi Surowiec pochodzący z Indii - naturalnego miejsca
występowania Bez zbędnych dodatków i wypełniaczy Kapsułki
roślinne, delikatne dla żołądka, przyjazne wegetarianom i
weganom Liście moringi są skarbnicą niezbędnych do
prawidłowego funkcjonowania związków - dostarczają szczególnie
wiele witaminy C, witaminy A, potasu, wapnia i
żelaza. Moringa olejodajna znana jest jako
wyjątkowo silny przeciwutleniacz - analiza składu
liści rośliny wykazała obecność aż 46 substancji o wysokim
potencjale antyoksydacyjnym. Dzięki obecności tych
związków spożywanie moringi pozwala na pozbycie się z organizmu
produktów ubocznych reakcji oksydacyjnych - wolnych rodników -
które w zbyt dużym stężeniu mogą przyczyniać się do przyśpieszonego
starzenia się, rozwoju miażdżycy czy powstawania guzów
nowotworowych. Z uwagi na wysoką zawartość antyoksydantów i
minerałów moringa reguluje czynność tarczycy.
Regularne spożywanie moringi, która wspiera poprawną pracę
tarczycy, może stanowić ochronę przed problemami z
metabolizmem, wahaniami nastroju, depresją czy nieprawidłowymi
wartościami ciśnienia tętniczego. Witaminy A
i E obecne w morindze, działają ochronnie
i regeneracyjnie na skórę.
JAKOŚĆ, KTÓRA CZYNI CUDA. Pozostałe
informacjeSkładnik aktywny1
kapsułka4 kapsułkiSproszkowane liście
moringi olejodajnej300 mg1200 mgKapsułek w opakowaniu120
kapsułekRodzaj kapsułekRoślinneSugerowana dawka dzienna2-4
kapsułki1 opakowanie wystarcza na30-60 dniSkładniki: Sproszkowane
liście moringi olejodajnej (Moringa oleifera); kapsułka:
celuloza roślinna.Informacja: Suplement diety nie może być
stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu
życia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze
pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby
przyjmujące leki przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem
lub farmaceutą. Niewskazane małym dzieciom, kobietom w ciąży oraz
karmiącym. Wyprodukowano w Unii Europejskiej. Podmiot
odpowiedzialny: YANGO Sp. z o.o. Masa netto: 36 g.Informacja
alergiczna: produkt nie zawiera glutenu, cukru, składników
mlecznych, soli spożywczej, kukurydzy, skorupiaków, pszenicy,
soi.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących,
zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy
rtęć.Główny Inspektorat
Sanitarny: GIS-ŻP-SD-4230-07214/KC/18 Yango.pl|Zdrowie|Piękno
i uroda|Prozdrowotne właściwości moringi Liście moringi są
stosowane do leczenia wielu schorzeńMoringa – jadalne
drzewoPrzy rozważaniach o zastosowaniu roślin
w lecznictwie najczęściej na myśl przychodzą zioła bądź
warzywa. Moringa olejodajna, Moringa oleifera – podobnie
jak kadzidłowiec indyjski – stanowi dowód na to,
że drzewa również mogą skrywać w sobie potężną
dawkę wartości odżywczych, minerałów, witamin oraz substancji
o działaniu prozdrowotnym.Pochodzenie moringi
olejodajnejNaturalnym środowiskiem występowania moringi
olejodajnej, zwanej też drzewem chrzanowym, jest surowe środowisko
himalajskich podnóży – tereny dzisiejszych Indii i Pakistanu.
Roślina ta osiąga wysokość do 12 metrów
i przystosowana jest do życia w warunkach niedoboru
wody. Słynie z tego, że niemal każda jej część wykazuje
właściwości prozdrowotne – lokalna ludność w medycynie
naturalnej wykorzystuje: liście, sok, nasiona, korę, korzenie,
a nawet kwiaty moringi.Cenne źródło codziennej
energiiZe względu na bogatą zawartość istotnych
składników odżywczych i charakterystyczny smak liście moringi
często uwzględniane są jako istotny element jadłospisu. 100 g
liści zawiera jedynie 64 kcal, a dostarcza ponad 9 g
białka oraz 8 g węglowodanów. Biorąc pod uwagę
bogatą zawartość i jakość protein, spożywanie liści
moringi polecane jest zwłaszcza osobom będącym na diecie
bezmięsnej. Warto zwrócić uwagę na obecność błonnika,
który reguluje prawidłową perystaltykę jelit, oczyszcza układ
pokarmowy oraz zmniejsza poczucie głodu.Liście moringi są
skarbnicą niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania związków
– dostarczają szczególnie wiele witaminy C, witaminy A,
potasu, wapnia i żelaza.Rozważając zastosowanie
kulinarne moringi, nie należy poprzestać na liściach.
Lokalna kuchnia wykorzystuje również młode pędy
oraz korzenie roślin. To właśnie z uwagi
na smak tych ostatnich, jedna z nazw moringi olejodajnej
to drzewo chrzanowe.Broń przeciw wolnym rodnikomMoringa
olejodajna znana jest jako wyjątkowo silny przeciwutleniacz –
analiza składu liści rośliny wykazała obecność aż
46 substancji o wysokim potencjalne
antyoksydacyjnym. Dzięki obecności tych związków
spożywanie moringi pozwala na pozbycie się z organizmu
produktów ubocznych reakcji oksydacyjnych – wolnych rodników –
które w zbyt dużym stężeniu mogą przyczyniać się
do przyspieszonego starzenia, rozwoju miażdżycy
czy powstawania guzów nowotworowych.Naturalne paliwo dla
organizmuLiście drzewa chrzanowego zawierają komplet aminokwasów,
wliczając w to aminokwasy egzogenne, czyli takie, które
nie mogą być wytwarzane w organizmie człowieka. Jednym
z nich jest tryptofan, który ulega przekształceniom
do neuroprzekaźników – to od ich prawidłowej
czynności uzależnione są samopoczucie i kondycja psychiczna.
Do takich substancji należy na przykład wytwarzana
z tryptofanu serotonina, okrzyknięta hormonem szczęścia
i spełnienia.Co więcej, z uwagi na wysoką zawartość
antyoksydantów i minerałów moringa reguluje czynność
tarczycy – najważniejszego z narządów
wewnątrzwydzielniczych. Poprawny poziom hormonów tarczycy,
trójjodotyrozyny i tyroksyny niezbędny jest
do prawidłowego funkcjonowania organizmu oraz regeneracji
i wzrostu. Regularne spożywanie moringi, która wspiera
poprawną pracę tarczycy, może stanowić ochronę
przed problemami z metabolizmem, wahaniami nastroju,
depresją czy nieprawidłowymi wartościami ciśnienia
tętniczego.Przeciwzapalne działanie moringiStan zapalny
jest naturalną odpowiedzią organizmu na urazy i infekcje,
lecz gdy utrzymuje się przewlekle, może powodować
różnorodne problemy zdrowotne – od depresji przez zawały
serca aż po astmę. Badania wykazały istotną zależność pomiędzy
obecnością liści moringi w diecie a stężeniem białka
C-reaktywnego, będącego markerem zapaleń. Fakt ten stanowi podstawę
naukową do stosowania drzewa chrzanowego
w zapobieganiu i zwalczaniu chronicznego stanu zapalnego
i związanych z nim chorób.Drzewo chrzanowe –
nie tylko na talerzuWitamina A obecna
w morindze pozytywnie wpływa na wygląd skóry, wspomaga
jej oczyszczanie i gładkość. Obecne w liściach rośliny
antyoksydanty, z witaminą E na czele, mają względem skóry
działanie ochronne i regeneracyjne. Dzięki pozytywnemu
wpływowi na kondycję skóry ekstrakty z moringi często
wykorzystywane są przy tworzeniu maseczek, okładów
i kremów.Wskazania i przeciwskazaniaDo codziennego
jadłospisu warto włączyć liście moringi olejodajnej ze względu
zarówno na jej dobroczynny wpływ na organizm człowieka,
jak i jej walory smakowe. Warto zaznaczyć,
że liście moringi nie wykazują żadnej
toksyczności i są całkowicie bezpieczne w spożyciu
w niemal każdej ilości. Dokładniejszego rozważenia
wymaga wprowdzenie do diety ekstraktów zawierających elementy
korzenia i kory drzewa chrzanowego, gdyż obecne
w tych częściach rośliny związki chemiczne mogą być groźne dla
zdrowia. Ze spożywania moringi powinny zrezygnować kobiety
w ciąży.
