[Celiko S.A.]
Kategoria: Sklep ze zdrową żywnością > Zestawy produktów
GALARETKA CYTRYNOWA BEZ CUKRU, BEZ GLUTENU Produkt nie zawiera
konserwantów, zawiera sok owocowy. Masa netto: 14 g Opakowanie
wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130 g.
Składniki: Żelatyna...
Pełen opis produktu 'Zestaw Galaretka Cytrynowa Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 14 g - Celiko + Galaretka Truskawkowa Bez Dodatku Cukru Bezglutenowa 14 g - Celiko' »
GALARETKA CYTRYNOWABEZ CUKRU, BEZ GLUTENUProdukt nie zawiera
konserwantów, zawiera sok owocowy.Masa netto: 14 gOpakowanie
wystarcza na przygotowanie 4 porcji galaretki po ok. 130
g.Składniki: Żelatyna wieprzowa, regulator kwasowości: kwas
cytrynowy; sok cytrynowy w proszku 1% (maltodekstryna, zagęszczony
sok cytrynowy, olejek cytrynowy,koncentrat owocowy), aromat,
barwnik: kurkuminaInformacja dla alergików: Produkt może zawierać:
mleko, soję i ich produkty pochodne.Sposób
przygotowania: Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej,
gorącej wody (nie gotować). Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia
i wystudzić.Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub
cukier (ok. 3-4 łyżki). Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby
galaretka stężała.W czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400
ml.Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka
nie stężeje.Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i
chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g
produktu:Wartość energetyczna: 1430 kJ/309 calTłuszcz: 0 g- w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 1,5 g- w tym cukry: 6
gBiałko: 76 gSól: 0,22 g Producent:Celiko S.A.ul.
Św. Antoniego 7161-359 Poznań GALARETKA TRUSKAWKOWABEZ
CUKRU, BEZ GLUTENUProdukt nie zawiera konserwantów, zawiera sok
owocowy.Masa netto: 14 gOpakowanie wystarcza na przygotowanie 4
porcji galaretki po ok. 130 g.Składniki: Żelatyna wieprzowa,
regulator kwasowości: kwas cytrynowy; sok truskawkowy w proszku 1%
(maltodekstryna, zagęszczony sok truskawkowy), aromat,barwnik:
karminInformacja dla alergików: Produkt może zawierać:
mleko, soję i ich produkty pochodne.Sposób
przygotowania: Zawartość opakowania wsypać do 1/2 l przegotowanej,
gorącej wody (nie gotować). Dokładnie wymieszać aż do rozpuszczenia
i wystudzić.Według uznania można dodać do galaretki słodzik lub
cukier (ok. 3-4 łyżki). Wlać do naczynia i wstawić do lodówki, aby
galaretka stężała.W czasie upałów należy użyć mniej wody, ok. 400
ml.Pamiętaj, że świeże owoce kiwi i ananasa spowodują, że galaretka
nie stężeje.Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i
chłodnym miejscu. Wartość odżywcza w 100 g
produktu:Wartość energetyczna: 1434 kJ/312 calTłuszcz: 0 g- w tym
kwasy tłuszczowe nasycone: 0 gWęglowodany: 2 g- w tym cukry: 0,5
gBiałko: 76 gSól: 0,25 g Producent:Celiko S.A.ul.
Św. Antoniego 7161-359 Poznań
