[Vivanutria]
Kategoria: Młody jęczmieńWysyłka: od ręki
Propozycja na prezent dla osób aktywnychPakiet prezentowy składa
się z:1x Acai Antioxidant+ Naturfarma - 100 kaps1x Młody jęczmień w
proszku 0,5kg - Vivanutria NiemcyPakiet w sam raz na odżywienie
organizmu...
Pełen opis produktu '.05 - Gotowy pakiet na prezent dla osób aktywnych - Acai i zielony jęczmień - bogactwo witamin i zastrzyk energii' »
Propozycja na prezent dla osób aktywnychPakiet prezentowy składa
się z:1x Acai Antioxidant+ Naturfarma - 100 kaps1x Młody jęczmień w
proszku 0,5kg - Vivanutria NiemcyPakiet w sam raz na odżywienie
organizmu i dodanie energii. Produkty najwyższej jakości, cenionych
producentów, w estetycznych opakowaniach. Dobre na prezent pod
choinkę dla osób aktywnych, uprawiających sporty np. dla biegaczy,
narciarzyAcai Antioxidant+ NaturFarma - 100 kapsułek - energia i
witaminyAcai Antioxidant+ to kompozycja, która nie była dotąd
dostępna w aptekach. Po raz pierwszy w jednej formule znalazły się
liofilizowany proszek z acai (acai berry) wzbogacony dodatkowo
ekstraktem z jagód acai (acai berry), ekstrakty z owoców granatu i
z pestek winogron oraz czysty resweratrol pozyskiwany ze skórek
czerwonych winogron. To łącznie ekwiwalent 1065 mg czystego proszku
z acai wzbogacone 465 mg mieszanki antyoksydantów. Receptury o tak
wysokim potencjale nie znajdziemy nigdzie indziej. Acai
Antioxidant+ to doskonały jakościowo suplement zawierający czysty
liofilizat z owoców acai (acai berry) z dodatkiem wartościowej
kompozycji antyoksydantów. Liofilizowany proszek pozyskany z
miąższu owoców acai wzmacniiony został dodatkowo ekstraktem 10:1 z
jagód acai. To łącznie ekwiwalent 1000 mg czystego proszku z acai.
Taki zabieg w kompozycji receptury pozwolił zwiększyć potencjał
korzyści zawartych w jednej kapsułce Acai Antioxidant+. Acai jest
składnikiem bazowymi tej kompozycji.Jagoda Acai „Euterpe Oleracea”
trafiła do nas z regionów Amazonii. Od kilku lat na całym świecie
podbija serca ludzi aktywnych fizycznie i umysłowo. Jagoda acai
została mianowana cudem odżywczym i trafiła na pierwsze miejsce w
rankingu Ten Best Superfoods (10 najlepszych super-produktów
odżywczych). Co zdecydowało o tak oszałamiającej karierze tego
owocu? Zawdzięcza swoim właściwościom wynikającym z zawartego w
niej bogactwa substancji odżywczych. Posiada ona wszystkie
potrzebne substancje do prawidłowego funkcjonowania organizmu:
witaminy B1 , B2 , B3 , witaminę E , witaminę C , fosfor , wapń ,
potas , białko , dobre kwasy tłuszczowe takie jak Omega 6 , Omega 9
oraz enzymy. Jagoda Acai jest również bardzo bogata w błonnik
pokarmowy. Te wszystkie substancje sprawiają, że jagoda acai może
być niezwykle pomocna jako suplement diety dla osób odchudzających
się, u sportowców i ludzi zajmujących się wytężającą pracą
intelektualną. Acai często stosowane jest przez osoby odchudzające
się. Może być stosowana jako źródło wielu minerałów, witamin i
innych substancji odżywczych w trudnym dla organizmu okresie diety
niskokalorycznej i zredukowanej absorpcji pożywienia. Nie bez
znaczenia jest tu również obecność błonnika w owocach acai.Ważną
rolę pełnią fitonutrienty obecne w owocu. Mają one działanie
antyoksydacyjne. Antyoksydanty rozbijają wolne rodniki zmniejszając
ich ilość i tym samym pomagają zmniejszyć negatywne skutki ich
oddziaływania. Antyoksydanty wspomagają walkę z wolnymi rodnikami i
toksynami, na których niszczące oddziaływanie jesteśmy nieustannie
narażeni. Badania wykazują, że owoce acai zawierają 15-20 razy
więcej antyoksydantów (antocyjanów) niż owoce czerwonych winogron.
Badania naukowe wykazują, że spożywanie jagód acai może mieć wpływ
na odczuwalny poziom energii oraz na zmiany nastroju. Należy też
wspomnieć o ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity ). Jest to
naukowa metoda, która ustala całkowitą możliwość zneutralizowania
wolnych rodników przez dany produkt spożywczy. Jednostką pomiaru
jest Mikromol Troloequivalent pro Gramm (μmol TE /g ).Im wyższa
liczba, tym większa neutralizacja wolnych rodników. Acai ma 1027
ORAC, jest to wynik bardzo dobry. Tylko niektóre przyprawy takie
jak:oregano, cynamon i goździki wykazuję więcej ORAC. Są one jednak
rzadko spożywane w większej ilości. Co ciekawe, aby osiągnąć 7.000
ORAC wg amerykańskiej FDA wystarczy aby zneutralizować wolne
rodniki należy spożyć 6,8g ACAI.Jagody acai są doskonałe do
suplementacji dla osób stosujących diety odchudzające.Resweratrol -
jest to organiczny związek chemiczny znajdujący się w dużej ilości
w skórce czerwonych winogron (stąd jego obecność w czerwonych
winach). W mniejszych ilościach można resweratrol znaleźć również w
orzeszkach ziemnych oraz owocach morwy i czarnej porzeczki.
Resweratrol jest bardzo skutecznym przeciwutleniaczem oraz
nietoksycznym fungicydem (środkiem przeciwgrzybicznym). Jego
właściwości są przedmiotem szeregu badań naukowych na całym
świecie. Jego działanie łączy się z wpływem na wydłużenie życia i
reducją objawów starzenia komórek, co w wielu przypadkach
potwierdziły wyniki badań. Duża część badaczy uważa, że resweratrol
jest odpowiedzialny za zjawisko zwane "fancuskim paradoksem" -
wyjątkowo długą średnią życia Francuzów na tle sąsiednich narodów,
mimo ich teoretycznie niezbyt zdrowej diety obfitującej w tłuszcze
i alkohole. Uważa się, że za dobrą kondycję zdrowotną Francuzów
odpowiada m. in. resweratrol obecny w dużych ilościach w czerwonym
winie, które nieustannie gości na francuskich stołach. Ekstrakt z
pestek winogron - zawiera szerokie spektrum potencjalnie
korzystnych składników, takich jak: proteiny, lipidy, węglowodany i
polifenole. Jest bogatym źródłem witaminy E. W pestkach winogron są
obecne silne antyutleniacze znane jako proantocyjanidy. Substancje
te oprócz działania antyoksydacyjnego wykazują właściwości
przeciwzapalne i antyagregacyjne. Aktywność antyoksydacyjna
antocyjanidów jest do 20 razy silniejsza niż witaminy E i do 50
razy silniejsza od witaminy C. Dzięki tym właściwościom jest bardzo
cenioną w kosmetyce substancją, szeroko stosowaną w zabiegach
rewitalizacji skóry. Owoc granatu - badania i testy kliniczne
wykazały, że substancje, w które obfituje owoc granatowca wykazują
bardzo korzystne działanie. Granat jest bogaty w polifenole.
Amerykański instytu naukowy National Cancer Institute przeprowadził
badania, w których wykazano wpływ aktywności polifenoli zawartych w
granacie na hamowanie wzrostu raka prostaty. Efekt ten tłumaczono
współdziałaniem polifenoli przeciwzapalnych, antyoksydacyjnych i
fitohormonalnych. Wśród pozytywnych efektów działania substancji
zawartych w owocach granatu wskazano również uelastycznienie naczyń
krwionośnych oraz wpływ na utrzymanie „dobrego” cholesterolu we
krwi.Acai Angioxidant +Liofilizowany proszek z owocow acai w
preparacie Acai Antioxidant+ jest pozyskiwany z miąższu najwyższej
jakości owoców Acai zebranych na amazońskich plantacjach. Jest
wzbogacony ekstraktami z pestek winogron oraz z owocu granatu.
Dodatkowo w składzie wystepuje resweratrol w czystej postaci.
Dzięki tej kompozycji obfitującej w szereg antyutleniaczy otrzymano
preparat o bardzo szerokim spektrum działania. Taka receptura gości
u nas po raz pierwszy. Preparat został wytworzony zgodnie z
wysokimi wymogami jakościowymi norm GMP (Dobrej Praktyki
Produkcyjnej). W jego składzie, charakteryzującym się maksymalną
czystością, nie znajdziemy żadnych nieporządanych dodatków. Jest
odpowiedni dla wegan.Składniki: Liofilizowany proszek z jagód Acai
- 465 mg Ekstrakt z jagód Acai 10:1 - 60mg (ekwiwalent 600mg
proszku z jagód Acai)Resweratrol - 25mgEkstrakt z pestek winogron
10:1 20mg (ekwiwalent 200mg proszku z pestek winogron)Ekstrakt z
owocu granatu 12:1 20mg (ekwiwalent 240mg proszku z owocu
granatu)Celuloza roślinna (kapsułka) - 90 mgPRODUKT ODPOWIEDNI DLA
WEGAN.NIE ZAWIERA: cukru, soli, konserwantów, pszenicy, glutenu,
laktozy, barwników, nabiału, wypelniaczy ani aromatów.Dawkowanie: 1
do 3 kapsułek dziennie. Połknąć popijając.Producent:
NaturFarmaOpakowanie zawiera 100 kapsułek.Młody jęczmień w proszku
0,5 kg Vivanutria Niemcy - Źródło aminokwasów i witaminMłoda trawa
jęczmienna - młody jęczmień to prawdziwa "bomba
aminokwasowa". W tej niepozornej roślince znajdują się wszystkie
aminokwasy, jakich potrzebuje ludzki organizm, zawiera też dużę
ilości biofllawonoidów. Dzięki jęczmieniu dostarczymy
organizmowi niezbędny zestaw witamin, białek, składników
mineralnych i enzymów. Sok z jęczmienia to najprawdopodobniej
najzdrowszy „fast food“ na świecie. Jest przeznaczony dla osób w
każdym wieku. Stosuje się go przed planowaną ciążą , w czasie ciąży
i karmienia. Można podawać niemowlętom , małym dzieciom i
młodzieży. Doskonale spełnia swoje zadania po ciężkich
schorzeniach, w cukrzycy i innych problemach zdrowotnych. Jest
nieodzownym w celu odkwaszania i utrzymania równowagi
kwasowo-zasadowej organizmu a także przy wszelkich dietach.Niedobór
składników mineralnych w naszym pożywieniu stanowi główną przyczynę
złego stanu zdrowia wśród mieszkańców krajów rozwijających się, jak
zauważyło wielu lekarzy i specjalistów ds. żywienia. Kto z nas
czuje się promiennie zdrowy na co dzień i który człowiek w
podeszłym wieku umiera jeszcze ze starości, a nie z powodu choroby?
Ludzie ci nie są jeszcze chorzy, ale ich układ immunologiczny jest
osłabiony. Są więc podatni na choroby.Objawem niebezpiecznych
deficytów składników mineralnych może być przemęczenie, problemy z
koncentracją, z zasypianiem. Szczególnie narażeni są ludzie starsi,
którzy zwykle mniej jedzą i nie przykładają wagi do przygotowywania
posiłków. Szybkie tempo życia i dużo stresu wymagają od nas
dostarczania zwiększonej ilości składników mineralnych, aby podołać
wymaganiom Jęczmień jest najstarszym i najważniejszym środkiem
spożywczym ludzkości. Już same nasiona są bardzo pożywne, a co
dopiero zielone źdźbła. Już w czasach Chrystusa przypisywano im
wielką wagę. Niestety wiedza o tym poszła w niepamięć. Źdźbła
jęczmienia to bogate źródło chlorofilu, witamin i protein, a
związki te występują w korzystnych proporcjach. Liście magazynują
składniki witalne, które powstały dzięki przekształceniu energii
słonecznej i zasobów materii nieożywionej. Ludzki organizm
doskonale potrafi je spożytkować. Źdźbła jęczmienia są często
określane mianem rogu obfitości w składniki witalne oraz jako
najbogatszy środek spożywczy świata (dr Yoshihide Hagiwara). Sok z
jęczmienia dostarcza dwa razy więcej wapnia niż mleko, 30 razy
więcej witamin z grupy B niż mleko oraz dodatkowo istotną
szczególnie dla wegetarian witaminę B12, równie dużo prowitaminy A,
zwanej Beta-Karotenem, siedem razy więcej witaminy C w porównaniu
do pomarańczy, pięć razy więcej żelaza niż szpinak, jak również
duże ilości ważnych składników mineralnych, takich jak magnez,
potas, miedź i cynk. Jednym z bardzo ważnych składników produktu
jest Witamina B17.Enzymy zawarte w jęczmieniu , wspomagają
neutralizację substancji kancerogennych. Chlorofil to zielony
barwnik kondensujący energię słoneczną. Budową przypomina
cząsteczkę hemoglobiny, która nadaje czerwone zabarwienie krwi,
jednak zamiast żelaza posiada atom magnezu w środku molekuły.
Magnez jest niezbędnym pierwiastkiem dla naszego organizmu.
Sproszkowany jęczmień zawiera prawie wszystkie z niezbędnych do
podtrzymania procesów biochemicznych witamin, z wyjątkiem witaminy
D, którą organizm produkuje przy udziale promieni słonecznych.
Zielone źdźbła jęczmienia zawierają między innymi: prowitaminę
A(beta- Karoten), witaminę A (retinol), witaminę B1(tiamina), B12,
B2(ryboflawina), witaminę C, E, K i kwas foliowy. Dotychczas
wykazano obecność dwudziestu enzymów w zielonych źdźbłach
jęczmienia. Enzymy jako biokatalizatory reakcji chemicznych są
niezbędne w procesach przemiany materii. Rzadki enzym- dysmutaza
ponadtlenkowa-SOD-wywierająca działanie antyoksydacyjne występuje
tu obficie. SOD niszczy wolne rodniki i opóźnia procesy starzenia
się mózgu. Jeden ze związków czynnych występujący jedynie w
źdźbłach jęczmiennych-isoflawonoid izowiteksyna (2-O-GIV), to
również silny anty-utleniacz, który jeszcze skuteczniej od witaminy
E i Beta-karotenu chroni nas przed rakotwórczymi substancjami
występującymi w naszym środowisku, przed szkodliwym promieniowaniem
słonecznym, przed promieniami Röntgena. Poza tym związek ten
zatrzymuje wapń w organizmie i wzmaga jego magazynowanie w
kościach, wzmacniając je. Jest to dość istotne w profilaktyce i
terapii osteoporozy. Izoflawonoidy wspomagają regenerację skóry.
Składniki mineralne są niezbędne dla każdej żywej komórki oraz są
nieodzowne do sprawnego funkcjonowania enzymów i witamin. Duża
zawartość składników mineralnych, takich jak: selen, cynk, magnez,
sód, potas, żelazo oraz enzymów zawartych w źdźbłach jęczmienia
pomaga utrzymać równowagę kwasowo-zasadową organizmu i zmniejsza
zakwaszenie. Źdźbła jęczmienia zawierają wszystkie niezbędne
aminokwasy :walinę, lizynę, leucynę, izoleucynę, fenyloalaninę,
treoninę i metioninę. Zawiera dużą ilość dobrze przyswajalnego
białka. Jęczmień rośnie na glebach o wysokiej zawartości składników
odżywczych, głównie w Australii, Japonii i Stanach
Zjednoczonych.Jęczmień można stosować jako dodatek do wszelkiego
rodzaju sałatek, napojów odżywczych typu smoothie, odchudzających
zup itd. Doda wartości odżywczej praktycznie każdej potrawie, do
jakiej go dosypiemy, należy jednak pamiętać, że gorąca woda niszczy
wartościowe składniki zawarte w jęczmieniu. W okresie
szczególnego przeciążenia fizycznego bądź psychicznego można
zwiększać zalecane ilości wyciągu z jęczmienia. Efekt pobudzający
powinien się utrzymywać do kilkunastu godzin. Stosowanie: 1
łyżka stołowa dziennie (ok 10 gram). Opakowanie zawiera: 500g
młodego jęczmienia w proszkuProducent: Vivanutria -
NiemcyDawkowanie: 30 ml / dzień - spożywać na czczo pół
godzinyprzed pierwszym posiłkiemOstrzeżenie: Preparat nie powinien
być stosowany przez kobietyw ciąży. Preparat nie może być stosowany
jako substytut(zamiennik) zróżnicowanej diety. Nie przekraczać
zalecanej dziennejdawki. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla
małych dzieci.Po otwarciu przechowywać w lodówce.Producent: Tahiti
Naturel, Arue, Tahiti - Polinezja Francuska...