Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
Włączyłeś filtrowanie wyników wyszukiwania. Aby znaleźć więcej produktów wyłącz część lub wszystkie filtry.
  • [AKA]

    Kategoria: Sklep ze zdrową żywnością > Zdrowa Żywność > Cukry i Słodziki > Cukier Brzozowy, Ksylitol

    KSYLITOL BRZOZOWA SŁODYCZ Produkt nie zawiera barwników ani konserwantów. Ksylitol jest to słodki produkt, który uzyskuje się z drewna brzozowego, dlatego też niekiedy nazywany jest cukrem brzozowym. Ksylitol... Pełen opis produktu 'Ksylitol 0,25 Kg Fiński Cukier Brzozowy Danisco Oryginalny Xylitol z Brzozy Finlandia Aka' »

    KSYLITOL BRZOZOWA SŁODYCZProdukt nie zawiera barwników ani konserwantów.Ksylitol jest to słodki produkt, który uzyskuje się z drewna brzozowego, dlatego też niekiedy nazywany jest cukrem brzozowym.Ksylitol w smaku i wyglądzie przypomina zwykły cukier. Ponieważ posiada niski indeks glikemiczny – IG8, może być stosowany przez diabetyków. Z powodzeniem może być stosowany przez osoby odchudzające się, gdyż jest o 40% mniej kaloryczny niż cukier konwencjonalny.Masa netto: 250 gSkładniki: 100% ksylitol (substancja słodząca)Warunki przechowania: Przechowywać w suchym miejscu.Sposób użycia: Ksylitol można spożywać bezpośrednio, świetnie nadaje się również do wypieków, gotowania, smażenia, do słodzenia wszelkich deserów, kawy, herbaty i innych napojów.Dawkowanie: Zalecane spożycie to ok. 40 g (8 łyżeczek) ksylitolu dziennie. Ze względu na to, że organizm musi się przyzwyczaić do wytwarzania większej ilości enzymu trawiącego ksylitol należy jego dawkę dobową zwiększać stopniowo. Najlepiej zacząć od 1/2 łyżeczki. Nadmierna spożycie może mieć efekt przeczyszczający.Informacje dodatkowe: Producentem oferowanego przez nasz sklep ksylitolu jest Danisco Sweeteners Finlandia. Jest to oryginalny cukier brzozowy pochodzący z Finlandii.Uwaga: Nie należy podawać ksylitolu dzieciom poniżej 3 lat. Wartość odżywcza dla 100 g produktu:Wartość energetyczna: 1008 kJ/ 240 kcalTłuszcz: 0 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0Węglowodany: 100 g- w tym cukry: 100 gBiałko: 0 gSól: 0 g
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ksylitol 0,25 Kg Fiński Cukier Brzozowy Danisco Oryginalny Xylitol z Brzozy Finlandia Aka

  • [AKA]

    Kategoria: Sklep ze zdrową żywnością > Zdrowa Żywność > Cukry i Słodziki > Cukier Brzozowy, Ksylitol

    KSYLITOL BRZOZOWA SŁODYCZ Produkt nie zawiera barwników ani konserwantów. Ksylitol jest to słodki produkt, który uzyskuje się z drewna brzozowego, dlatego też niekiedy nazywany jest cukrem brzozowym. Ksylitol... Pełen opis produktu 'Ksylitol 0,5 Kg Fiński Cukier Brzozowy Danisco Oryginalny Xylitol z Brzozy Finlandia Aka' »

    KSYLITOL BRZOZOWA SŁODYCZProdukt nie zawiera barwników ani konserwantów.Ksylitol jest to słodki produkt, który uzyskuje się z drewna brzozowego, dlatego też niekiedy nazywany jest cukrem brzozowym.Ksylitol w smaku i wyglądzie przypomina zwykły cukier. Ponieważ posiada niski indeks glikemiczny – IG8, może być stosowany przez diabetyków. Z powodzeniem może być stosowany przez osoby odchudzające się, gdyż jest o 40% mniej kaloryczny niż cukier konwencjonalny.Masa netto: 500 gSkładniki: 100% ksylitol (substancja słodząca)Warunki przechowania: Przechowywać w suchym miejscu.Sposób użycia: Ksylitol można spożywać bezpośrednio, świetnie nadaje się również do wypieków, gotowania, smażenia, do słodzenia wszelkich deserów, kawy, herbaty i innych napojów.Dawkowanie: Zalecane spożycie to ok. 40 g (8 łyżeczek) ksylitolu dziennie. Ze względu na to, że organizm musi się przyzwyczaić do wytwarzania większej ilości enzymu trawiącego ksylitol należy jego dawkę dobową zwiększać stopniowo. Najlepiej zacząć od 1/2 łyżeczki. Nadmierna spożycie może mieć efekt przeczyszczający.Informacje dodatkowe: Producentem oferowanego przez nasz sklep ksylitolu jest Danisco Sweeteners Finlandia. Jest to oryginalny cukier brzozowy pochodzący z Finlandii.Uwaga: Nie należy podawać ksylitolu dzieciom poniżej 3 lat. Wartość odżywcza dla 100 g produktu:Wartość energetyczna: 1008 kJ/ 240 kcalTłuszcz: 0 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0Węglowodany: 100 g- w tym cukry: 100 gBiałko: 0 gSól: 0 g
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ksylitol 0,5 Kg Fiński Cukier Brzozowy Danisco Oryginalny Xylitol z Brzozy Finlandia Aka

  • [AKA]

    Kategoria: Sklep ze zdrową żywnością > Zdrowa Żywność > Cukry i Słodziki > Cukier Brzozowy, Ksylitol

    KSYLITOL BRZOZOWA SŁODYCZ Produkt nie zawiera barwników ani konserwantów. Ksylitol jest to słodki produkt, który uzyskuje się z drewna brzozowego, dlatego też niekiedy nazywany jest cukrem brzozowym. Ksylitol... Pełen opis produktu 'Ksylitol 1 Kg Fiński Cukier Brzozowy Danisco Oryginalny Xylitol z Brzozy Finlandia Aka' »

    KSYLITOL BRZOZOWA SŁODYCZProdukt nie zawiera barwników ani konserwantów.Ksylitol jest to słodki produkt, który uzyskuje się z drewna brzozowego, dlatego też niekiedy nazywany jest cukrem brzozowym.Ksylitol w smaku i wyglądzie przypomina zwykły cukier. Ponieważ posiada niski indeks glikemiczny – IG8, może być stosowany przez diabetyków. Z powodzeniem może być stosowany przez osoby odchudzające się, gdyż jest o 40% mniej kaloryczny niż cukier konwencjonalny.Masa netto: 1000 g (kartonik zawiera 4 saszetki po 250 g)Składniki: 100% ksylitol (substancja słodząca)Warunki przechowania: Przechowywać w suchym miejscu.Sposób użycia: Ksylitol można spożywać bezpośrednio, świetnie nadaje się również do wypieków, gotowania, smażenia, do słodzenia wszelkich deserów, kawy, herbaty i innych napojów.Dawkowanie: Zalecane spożycie to ok. 40 g (8 łyżeczek) ksylitolu dziennie. Ze względu na to, że organizm musi się przyzwyczaić do wytwarzania większej ilości enzymu trawiącego ksylitol należy jego dawkę dobową zwiększać stopniowo. Najlepiej zacząć od 1/2 łyżeczki. Nadmierna spożycie może mieć efekt przeczyszczający.Informacje dodatkowe: Producentem oferowanego przez nasz sklep ksylitolu jest Danisco Sweeteners Finlandia. Jest to oryginalny cukier brzozowy pochodzący z Finlandii.Uwaga: Nie należy podawać ksylitolu dzieciom poniżej 3 lat. Wartość odżywcza dla 100 g produktu:Wartość energetyczna: 1008 kJ/ 240 kcalTłuszcz: 0 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0Węglowodany: 100 g- w tym cukry: 100 gBiałko: 0 gSól: 0 g
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ksylitol 1 Kg Fiński Cukier Brzozowy Danisco Oryginalny Xylitol z Brzozy Finlandia Aka

  • [AKA]

    Kategoria: Żywność > dla diabetykówWysyłka: do 3 dni

    Fiński ksylitol (xylitol) cukier brzozowy - 0,5 kg.    - AKA - 100% naturalny, fiński ksylitol, xylitol, cukier brzozowy - AKA. Oryginalny fiński ksylitol jest substancją całkowicie... Pełen opis produktu 'AKA, Fiński ksylitol, Xylitol, cukier brzozowy, 0,5 kg' »

    Fiński ksylitol (xylitol) cukier brzozowy - 0,5 kg.   - AKA - 100% naturalny, fiński ksylitol, xylitol, cukier brzozowy - AKA. Oryginalny fiński ksylitol jest substancją całkowicie naturalną. W przeciwieństwie do tańszego ksylitolu produkowanego z kukurydzy (głównie w Chinach) fiński ksylitol pozyskiwany jest z drewna brzozy. Ksylitol świetnie zastępuje zwykły, biały cukier (sacharozę) przy czym pozbawiony jest wad popularnego cukru. W wyglądzie niczym się od niego nie różni. Ksylitol jest równie słodki i ma taką samą konsystencje jak cukier, ale dysponuje dużo niższym indeksem glikemicznym (IG:8) niż glukoza i sacharoza (IG:100) przez co jest o ok. 40% mniej kaloryczny. Ksylitol jest więc świetnym rozwiązaniem dla diabetyków oraz osób, które dbają o prawidłową wagę. Ksylitol występuje naturalnie również w różnych owocach i warzywach. Jest także naturalnie wytwarzany w organizmie ludzkim podczas procesów trawiennych w ilości ok. 15 g dziennie. Właściwości ksylitolu: Spożywanie ksylitolu pomaga opanować nadmierny apetyt na słodycze. Nie powoduje tak dużego wzrostu insuliny we krwi jak po spożyciu zwykłego cukru. Podczas metabolizmu ksylitolu organizm wytwarza niewielką ilość insuliny i nie zużywa nadmiernie mikro i makro-elementów oraz witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Spożywanie ksylitolu może sprzyjać likwidacji płytki nazębnej oraz pomagać w leczeniu zakażenia jamy ustnej. Agencja Żywności i Leków "FDA" ogłosiła, że ksylitol jest substancją, która nie powoduje próchnicy zębów, a wręcz wspomaga walkę z próchnicą. W przeciwieństwie do zwykłego cukru, ksylitol nie podlega procesowi fermentacji w przewodzie pokarmowym. Jest bezpieczny dla zębów i dziąseł. Ksylitol cechuje się przyjemnym i delikatnym smakiem, a przy spożywaniu w postaci krystalicznej sprawia uczucie delikatnego chłodu w jamie ustnej. Ponadto nie zakwasza organizmu. Ksylitol stwarza w przewodzie pokarmowym środowisko zasadowe, czyli bardziej korzystne dla organizmu człowieka niż cukier, który tworzy środowisko kwasowe. Dzięki temu ksylitol nie wpływa na rozwój niekorzystnej flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym i nie przyczynia się do nasilania problemów żołądkowych takich jak nadkwasota czy zgaga. Ksylitol wspomaga również przyswajanie wapnia w organizmie i dzięki temu jest zalecany w profilaktyce osteoporozy. Ksylitol  - wspomaga profilaktykę próchnicy zębów,- wspomaga profilaktykę  chorób i stanów zapalnych dziąseł, - wspomaga przeciwdziałanie rozmnażania się patogennych bakterii występujących w jamie ustnej, - wspomaga łagodzenie dolegliwościach żołądkowych. Ponadto  - wspomaga redukcję niemiłego zapachu z ust,- wspomaga tworzenie środowiska zasadowego w przewodzie pokarmowym, - sprzyja przyswajaniu wapnia w organizmie, - wspomaga ograniczanie nadmiernego rozwóju patogennych pleśni i drożdżaków w przewodzie pokarmowym, - wskazany jest dla diabetyków, osób odchudzających się, chorych na grzybicę, osteoporozę, a także w profilaktyce innych schorzeń. Zastosowanie ksylitolu: Ksylitol stosuje się już w wielu produktach żywnościowych, kosmetykach, preparatach do higieny jamy ustnej, słodyczach, a nawet farmaceutykach. Wystepuję jako dodatek do żwyności często pod symbolem E 967.Ksylitolem można słodzić herbatę, kawę, napoje oraz dosładzać różne potrawy i dania. Ksylitol można stosować w pieczeniu, gotowaniu oraz mrożeniu. Jednak nie sprawdzi się do pieczenia ciast drożdżowych, gdyż drożdze na nim nie wyrastają. Ksylitol jest rekomendowany i polecany przez stowarzyszenia dentystyczne. Spożywanie: Rekomenduje się spożywanie do 15 g ksylitolu dziennie (ok. 3 łyżeczek). Najlepiej jest dochodzić do tej ilości powoli, rozpoczynać od pół łyżeczki. Za wysokie spożycie ksylitolu bez przygotowania może spowodować lekkie rozwolnienie,  Ksylitol jest bezpieczną i naturalną substancją produkowaną z drewna brzozy, dopuszczoną do obrotu przez Polskie Ministerstwo Zdrowia. Przeciwwskazania: Nie należy podawać ksylitolu małym dzieciom z powodu niewykształconych w pełni układów trawiennych. Ksylitolu nie powinno się podawać również zwierzętom, a szczególnie psom ponieważ nie posiadają one enzymu trawiącego ksylitol . Skład:  100% naturalny, certyfikowany, fiński ksylitol z drewna brzozy. Wartość energetyczna w 100 g: 240 kcal - (cukier 405 kcal) Przechowywanie: Ksylitol należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Kraj pochodzenia:  Finlandia - Danisco
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o AKA, Fiński ksylitol, Xylitol, cukier brzozowy, 0,5 kg

  • [AKA]

    Kategoria: Żywność > dla diabetykówWysyłka: do 3 dni

    Fiński ksylitol (xylitol) cukier brzozowy - 1 kg.    - AKA - 100% naturalny, fiński ksylitol, xylitol, cukier brzozowy - AKA. Oryginalny fiński ksylitol jest substancją całkowicie n... Pełen opis produktu 'AKA, Fiński ksylitol, Xylitol, cukier brzozowy, 1 kg' »

    Fiński ksylitol (xylitol) cukier brzozowy - 1 kg.   - AKA - 100% naturalny, fiński ksylitol, xylitol, cukier brzozowy - AKA. Oryginalny fiński ksylitol jest substancją całkowicie naturalną. W przeciwieństwie do tańszego ksylitolu produkowanego z kukurydzy (głównie w Chinach) fiński ksylitol pozyskiwany jest z drewna brzozy. Ksylitol świetnie zastępuje zwykły, biały cukier (sacharozę) przy czym pozbawiony jest wad popularnego cukru. W wyglądzie niczym się od niego nie różni. Ksylitol jest równie słodki i ma taką samą konsystencje jak cukier, ale dysponuje dużo niższym indeksem glikemicznym (IG:8) niż glukoza i sacharoza (IG:100) przez co jest o ok. 40% mniej kaloryczny. Ksylitol jest więc świetnym rozwiązaniem dla diabetyków oraz osób, które dbają o prawidłową wagę. Ksylitol występuje naturalnie również w różnych owocach i warzywach. Jest także naturalnie wytwarzany w organizmie ludzkim podczas procesów trawiennych w ilości ok. 15 g dziennie. Właściwości ksylitolu: Spożywanie ksylitolu pomaga opanować nadmierny apetyt na słodycze. Nie powoduje tak dużego wzrostu insuliny we krwi jak po spożyciu zwykłego cukru. Podczas metabolizmu ksylitolu organizm wytwarza niewielką ilość insuliny i nie zużywa nadmiernie mikro i makro-elementów oraz witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Spożywanie ksylitolu może sprzyjać likwidacji płytki nazębnej oraz pomagać w leczeniu zakażenia jamy ustnej. Agencja Żywności i Leków "FDA" ogłosiła, że ksylitol jest substancją, która nie powoduje próchnicy zębów, a wręcz wspomaga walkę z próchnicą. W przeciwieństwie do zwykłego cukru, ksylitol nie podlega procesowi fermentacji w przewodzie pokarmowym. Jest bezpieczny dla zębów i dziąseł. Ksylitol cechuje się przyjemnym i delikatnym smakiem, a przy spożywaniu w postaci krystalicznej sprawia uczucie delikatnego chłodu w jamie ustnej. Ponadto nie zakwasza organizmu. Ksylitol stwarza w przewodzie pokarmowym środowisko zasadowe, czyli bardziej korzystne dla organizmu człowieka niż cukier, który tworzy środowisko kwasowe. Dzięki temu ksylitol nie wpływa na rozwój niekorzystnej flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym i nie przyczynia się do nasilania problemów żołądkowych takich jak nadkwasota czy zgaga. Ksylitol wspomaga również przyswajanie wapnia w organizmie i dzięki temu jest zalecany w profilaktyce osteoporozy. Ksylitol  - wspomaga profilaktykę próchnicy zębów,- wspomaga profilaktykę chorób i stanów zapalnych dziąseł,- wspomaga przeciwdziałanie rozmnażania się patogennych bakterii występujących w jamie ustnej, -  wspomaga łagodzenie dolegliwościach żołądkowych. Ponadto  - wpływa na redukcję niemiłego zapachu z ust,- wspomaga tworzenie środowiska zasadowego w przewodzie pokarmowym,- sprzyja przyswajaniu wapnia w organizmie, - wspomaga ograniczać nadmierny rozwój patogennych pleśni i drożdżaków w przewodzie pokarmowym, - wskazany jest dla diabetyków, osób odchudzających się, chorych na grzybicę, osteoporozę, a także w profilaktyce innych schorzeń. Zastosowanie ksylitolu: Ksylitol stosuje się już w wielu produktach żywnościowych, kosmetykach, preparatach do higieny jamy ustnej, słodyczach, a nawet farmaceutykach. Wystepuję jako dodatek do żwyności często pod symbolem E 967.  Ksylitolem można słodzić herbatę, kawę, napoje oraz dosładzać różne potrawy i dania. Ksylitol można stosować w pieczeniu, gotowaniu oraz mrożeniu. Jednak nie sprawdzi się do pieczenia ciast drożdżowych, gdyż drożdze na nim nie wyrastają. Ksylitol jest rekomendowany i polecany przez stowarzyszenia dentystyczne. Spożywanie: Rekomenduje się spożywanie do 15 g ksylitolu dziennie (ok. 3 łyżeczek). Najlepiej jest dochodzić do tej ilości powoli, rozpoczynać od pół łyżeczki. Za wysokie spożycie ksylitolu bez przygotowania może spowodować lekkie rozwolnienie.  Ksylitol jest bezpieczną i naturalną substancją produkowaną z drewna brzozy, dopuszczoną do obrotu przez Polskie Ministerstwo Zdrowia. Przeciwwskazania: Nie należy podawać ksylitolu małym dzieciom z powodu niewykształconych w pełni układów trawiennych. Ksylitolu nie powinno się podawać również zwierzętom, a szczególnie psom ponieważ nie posiadają one enzymu trawiącego ksylitol . Skład:  100% naturalny, certyfikowany, fiński ksylitol z drewna brzozy. Wartość energetyczna w 100 g: 240 kcal - (cukier 405 kcal) Przechowywanie: Ksylitol należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Kraj pochodzenia:  Finlandia - Danisco
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o AKA, Fiński ksylitol, Xylitol, cukier brzozowy, 1 kg

  • [AKA]

    Kategoria: Żywność > dla diabetykówWysyłka: od ręki

    Fiński ksylitol (xylitol) cukier brzozowy - 0,25 kg.    - AKA - 100% naturalny, fiński ksylitol, xylitol, cukier brzozowy - AKA. Oryginalny fiński ksylitol jest substancją całkowicie... Pełen opis produktu 'AKA, Fiński ksylitol, Xylitol, cukier brzozowy, 0,25 kg' »

    Fiński ksylitol (xylitol) cukier brzozowy - 0,25 kg.   - AKA - 100% naturalny, fiński ksylitol, xylitol, cukier brzozowy - AKA. Oryginalny fiński ksylitol jest substancją całkowicie naturalną. W przeciwieństwie do tańszego ksylitolu produkowanego z kukurydzy (głównie w Chinach) fiński ksylitol pozyskiwany jest z drewna brzozy. Ksylitol świetnie zastępuje zwykły, biały cukier (sacharozę) przy czym pozbawiony jest wad popularnego cukru. W wyglądzie niczym się od niego nie różni. Ksylitol jest równie słodki i ma taką samą konsystencje jak cukier, ale dysponuje dużo niższym indeksem glikemicznym (IG:8) niż glukoza i sacharoza (IG:100) przez co jest o ok. 40% mniej kaloryczny. Ksylitol jest więc świetnym rozwiązaniem dla diabetyków oraz osób, które dbają o prawidłową wagę. Ksylitol występuje naturalnie również w różnych owocach i warzywach. Jest także naturalnie wytwarzany w organizmie ludzkim podczas procesów trawiennych w ilości ok. 15 g dziennie. Właściwości ksylitolu: Spożywanie ksylitolu pomaga opanować nadmierny apetyt na słodycze. Nie powoduje tak dużego wzrostu insuliny we krwi jak po spożyciu zwykłego cukru. Podczas metabolizmu ksylitolu organizm wytwarza niewielką ilość insuliny i nie zużywa nadmiernie mikro i makro-elementów oraz witamin niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Spożywanie ksylitolu może sprzyjać likwidacji płytki nazębnej oraz pomagać w leczeniu zakażenia jamy ustnej. Agencja Żywności i Leków "FDA" ogłosiła, że ksylitol jest substancją, która nie powoduje próchnicy zębów, a wręcz wspomaga walkę z próchnicą. W przeciwieństwie do zwykłego cukru, ksylitol nie podlega procesowi fermentacji w przewodzie pokarmowym. Jest bezpieczny dla zębów i dziąseł. Ksylitol cechuje się przyjemnym i delikatnym smakiem, a przy spożywaniu w postaci krystalicznej sprawia uczucie delikatnego chłodu w jamie ustnej. Ponadto nie zakwasza organizmu. Ksylitol stwarza w przewodzie pokarmowym środowisko zasadowe, czyli bardziej korzystne dla organizmu człowieka niż cukier, który tworzy środowisko kwasowe. Dzięki temu ksylitol nie wpływa na rozwój niekorzystnej flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym i nie przyczynia się do nasilania problemów żołądkowych takich jak nadkwasota czy zgaga. Ksylitol wspomaga również przyswajanie wapnia w organizmie i dzięki temu jest zalecany w profilaktyce osteoporozy. Ksylitol  -wspomaga profilaktykę  próchnicy zębów,- wspomaga profilaktykę chorób i stanów zapalnych dziąseł, - wspomaga przeciwdziałanie rozmnażania się patogennych bakterii występujących w jamie ustnej, - wspomaga łagodzenie dolegliwości żołądkowych. Ponadto  -pomaga redukować niemiły zapach z ust,-pomaga tworzyć środowisko zasadowe w przewodzie pokarmowym, - sprzyja przyswajaniu wapnia w organizmie, - pomaga ograniczać i utrudnia nadmierny rozwój patogennych pleśni i drożdżaków w przewodzie pokarmowym. - wskazany jest dla diabetyków, osób odchudzających się, chorych na grzybicę, osteoporozę, a także w profilaktyce innych schorzeń. Zastosowanie ksylitolu: Ksylitol stosuje się już w wielu produktach żywnościowych, kosmetykach, preparatach do higieny jamy ustnej, słodyczach, a nawet farmaceutykach. Wystepuję jako dodatek do żwyności często pod symbolem E 967.  Ksylitolem można słodzić herbatę, kawę, napoje oraz dosładzać różne potrawy i dania. Ksylitol można stosować w pieczeniu, gotowaniu oraz mrożeniu. Jednak nie sprawdzi się do pieczenia ciast drożdżowych, gdyż drożdze na nim nie wyrastają. Ksylitol jest rekomendowany i polecany przez stowarzyszenia dentystyczne. Spożywanie: Rekomenduje się spożywanie do 15 g ksylitolu dziennie (ok. 3 łyżeczek). Najlepiej jest dochodzić do tej ilości powoli, rozpoczynać od pół łyżeczki. Za wysokie spożycie ksylitolu bez przygotowania może spowodować lekkie rozwolnienie. Ksylitol jest bezpieczną i naturalną substancją produkowaną z drewna brzozy, dopuszczoną do obrotu przez Polskie Ministerstwo Zdrowia. Przeciwwskazania: Nie należy podawać ksylitolu małym dzieciom z powodu niewykształconych w pełni układów trawiennych. Ksylitolu nie powinno się podawać również zwierzętom, a szczególnie psom ponieważ nie posiadają one enzymu trawiącego ksylitol co może wywołać poważne objawy, a nawet uszkodzenia organów. Skład:  100% naturalny, certyfikowany, fiński ksylitol z drewna brzozy. Wartość energetyczna w 100 g: 240 kcal - (cukier 405 kcal) Przechowywanie: Ksylitol należy przechowywać w suchym miejscu w temperaturze pokojowej. Kraj pochodzenia:  Finlandia - Danisco
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o AKA, Fiński ksylitol, Xylitol, cukier brzozowy, 0,25 kg


Eko-Styl

Zioła i suplementy diety, zestawy ziół ojca Klimuszko i ojca Sroki, kosmetyki, zdrowa żywność oraz miody
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 11.05.2009
eko-styl, dary natury, kawon, flos, herbapol - krakĂłw, herbapol - lublin, phytopharm, fresano, pasieka fujarskich, farmvit
Produkty w ofercie: 759
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 559
Opinie pozytywne: 4
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

MarketBio.pl

Naturalna i ekologiczna żywność.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.01.2013
tar-groch-fil sp. j., bio planet, dary natury, bio planet s.a., mix brands sp. z o.o., naturavena sp. z o.o., herbapol krakĂłw, eko-wital sp. z o.o., simpatiko s.c., naturalne aromaty
Produkty w ofercie: 7294
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0