[AA]
Kategoria: Książki kucharskieWysyłka: od ręki
Witam poraz kolejny. Niniejsza ksiązka odchodzi nieco od standardu
naszej serii. Grill nie jest częścią polskiej tradycji kulinarnej,
ale zakorzenił się w niej tak mocno, że przemilczanie i udawanie,
że...
Pełen opis produktu 'Grill Domowy wyrób' »
Witam poraz kolejny. Niniejsza ksiązka odchodzi nieco od standardu
naszej serii. Grill nie jest częścią polskiej tradycji kulinarnej,
ale zakorzenił się w niej tak mocno, że przemilczanie i udawanie,
że nie istnieje, nie ma sensu. Grill to również sposób na wspólną
biesiadę, a przecież o to właśnie chodzi. Jeśli będziecie ambitni i
nie zadowolicie się jedynie kiełbasą i chlebem, to przygotowanie
rodzinnego barbecue sprawi Wam dużo radości i będzie okazją do
wspólnej zabawy - przecież nie zawsze spożywanie jest najważniejsze
w ucztowaniu.Grill to prawdziwa kuchnia polowa, na której można
przygotować przystawki, dania główne i desery. Oczywiście, jak w
każdym działaniu i tu potrzebna jest wiedza i praktyka - właśnie
nimi chciałam się z Wami podzielić, przygotowując tę książkę. Jako
doświadczony przewodnik pomogę Wam przygotować zarówno pyszną i
prostą bruschettę z oliwą czosnkową, która sama w sobie jest
wyjątkowym daniem, otwierającym dopiero menu z sałatkami warzywnym,
z grillowaną jagnięciną czy drobiem, jak i wspaniałe marynowane
pieczenie wieprzowe, wołowe i cielęce podawane z wyjątkowymi sosami
oraz z dodatkiem opiekanych warzyw. Znajdziecie tu również przepisy
na: steki z tuńczyka, łososia, grillowane pstrągi, karasie, okonie
(również morskie), płotki...A kiedy już ospali z nadmiaru wrażeń
zasiądziecie w cieniu, orzeźwi was aromat deserów: pieczonych
jabłek, balsamicznych brzoskwiń, gruszek z musem malinowym,
grillowanych ananasów z waniliowym sosem ricotta.Grill to wspaniały
pomysł na nudę, to zabawa jedzeniem. Proszę, potraktujcie mnie
poważnie. Wiecie przecież, że nie jestem podlotkiem, więc skoro
uległam fascynacji grillem, to nie bez powodu, w końcu niełatwo
zawrócić w głowie starszej pani.Biorąc do ręki moją kolejną
książkę, wprowadźcie trochę odmiany w swoim jadłospisie,
pamiętając, że grill to nie kiełbasa śląska i bułka. Znajdziecie
tutaj informacje dotyczące rodzajów grilli, czasu pieczenia mięs i
ich marynowania. OD wspaniałości eceptur na sosy, dipy, mieszanki
przypraw - zakręci się w głowie niejednej doświadczonej
kucharce.Pozdrawiam i zapraszam już wkrótce na kolejne
spotkania.Eleonora Trojan