Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
Włączyłeś filtrowanie wyników wyszukiwania. Aby znaleźć więcej produktów wyłącz część lub wszystkie filtry.
  • [Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu]

    Kategoria: Medycyna>Biologia i chemiaWysyłka: do 3 dni

    Wrocław 2002, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 164 str., oprawa miękkaSkrypt „Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów" przewidziany jest dla studentów Wydziału Nauk o Żywności Aka... Pełen opis produktu 'Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów' »

    Wrocław 2002, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 164 str., oprawa miękkaSkrypt „Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów" przewidziany jest dla studentów Wydziału Nauk o Żywności Akademii Rolniczej we Wrocławiu kierunku: technologia żywności i żywienia, wykonujących ćwiczenia w ramach przedmiotów: „Technologia węglowodanów", „Technologia specjalizacyjna - Technologia przetwórstwa ziemniaczanego" i „Technologia specjalizacyjna - Technologia i chemia skrobi". Pierwszy z przedmiotów wykładany jest dla studentów studiów inżynierskich, a pozostałe dwa - dla studentów studiów magisterskich specjalizacji Technologia produktów roślinnych i przechowalnictwa.Ze skryptu mogą również korzystać studenci studiów inżynierskich i magisterskich kierunków: Rolnictwo, Zarządzanie i marketing, Technika rolnicza i leśna Wydziału Rolniczego Akademii Rolniczej we Wrocławiu oraz studenci innych uczelni rolniczych w Polsce o podobnym profilu nauczania.Przyjęta jako tytuł skryptu nazwa: „Technologia przetwórstwa węglowodanów" została wprowadzona umownie i obejmuje branże przemysłu spożywczego przerabiające surowce węglowodanowe (cukrownictwo, krochmalnictwo), a także przemysł cukierniczy i przetwórstwo ziemniaczane.Materiał zawarty w skrypcie został podzielony na 15 ćwiczeń, napisanych według ustalonego schematu: teoretyczna część charakteryzująca dany przemysł, cechy określające jakość opisywanego surowca lub produktu, opis stosowanych metod analizy i sposób wykonania ćwiczenia, sprawozdanie z wykonanego ćwiczenia. Literatura dodatkowa, pomocna w zrozumieniu opisywanych zagadnień, została zamieszczona na końcu skryptu.Skrypt opracowali autorzy, którzy prowadzą wykłady lub ćwiczenia z zakresu technologii węglowodanów, technologii przetwórstwa ziemniaczanego, technologii i chemii skrobi, technologii cukiernictwa i tłuszczów roślinnych. Stronę techniczną skryptu przygotowała Teresa Sokołowska.Autorzy będą wdzięczni Czytelnikom za uwagi dotyczące formy i treści skryptu, pomocne przy opracowywaniu drugiego wydania skryptu z technologii przetwórstwa węglowodanów.Spis treściWstępĆwiczenie 1. Technologiczna ocena jakości buraka cukrowegoĆwiczenie 2. Ocena jakości i efektu oczyszczania soków cukrowniczych .Ćwiczenie 3. Cukier i ocena jego jakościĆwiczenie 4. Ocena jakości melasuĆwiczenie 5. Wyroby czekoladowe i czekoladopodobne - ocena jakościĆwiczenie 6. Ocena jakości ziemniakaĆwiczenie 7. Określenie wybranych właściwości skrobiĆwiczenie 8. Modyfikaty skrobioweĆwiczenie 9. Kwasowa i enzymatyczna hydroliza skrobi ziemniaczanej.Ćwiczenie 10. Czipsy ziemniaczane - ocena jakościĆwiczenie 11. Frytki ziemniaczane - ocena jakościĆwiczenie 12. Chrupki - ocena jakościĆwiczenie 13. Tłuszcze smażalnicze - ocena jakościĆwiczenie 14. Wyroby suszone z ziemniaka - ocena jakościĆwiczenie 15. Produkty uboczne przemysłu ziemniaczanegoLiteraturaZałączniki...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów

  • [Wydawnictwo Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu]

    Kategoria: Nauki przyrodnicze > Chemia

    Skrypt przewidziany jest dla studentów Wydziału Nauk o Żywności na kierunku technologia żywności i żywienia, wykonujących ćwiczenia w ramach przedmiotów: technologia węglowodanów, technologia Pełen opis produktu 'Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów' »

    Skrypt przewidziany jest dla studentów Wydziału Nauk o Żywności na kierunku technologia żywności i żywienia, wykonujących ćwiczenia w ramach przedmiotów: technologia węglowodanów, technologia specjalizacyjna – technologia przetwórstwa ziemniaczanego i technologia specjalizacyjna – technologia i chemia skrobi. Ze skryptu mogą również korzystać studenci Wydziału Rolniczego na kierunkach: rolnictwo, zarządzanie i marketing, technika rolnicza i leśna. Materiał podzielony jest na 15 ćwiczeń, napisanych według ustalonego schematu: teoretyczna część charakteryzująca przemysł, cechy określające jakość opisywanego surowca lub produktu, opis stosowanych metod analizy i sposób wykonywania ćwiczenia, sprawozdanie z wykonanego ćwiczenia. Na końcu skryptu zamieszczona jest literatura dodatkowa, pomocna w zrozumieniu opisywanych zagadnień. Tematycznie Ćwiczenia… obejmują branże przemysłu spożywczego, przerabiające surowce węglowodanowe (cukrownictwo, krochmalnictwo), a także przemysł cukierniczy i przetwórstwo ziemniaczane.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów

  • [Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu]

    Kategoria: Nauki przyrodnicze>Technologia żywnościWysyłka: do 3 dni

    Wrocław 2002, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 164 str., oprawa miękka Skrypt „Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów" przewidziany jest dla studentów Wydziału Nauk o Żywności A... Pełen opis produktu 'Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów' »

    Wrocław 2002, wyd. 1, format 170 x 240, objętość 164 str., oprawa miękka Skrypt „Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów" przewidziany jest dla studentów Wydziału Nauk o Żywności Akademii Rolniczej we Wrocławiu kierunku: technologia żywności i żywienia, wykonujących ćwiczenia w ramach przedmiotów: „Technologia węglowodanów", „Technologia specjalizacyjna - Technologia przetwórstwa ziemniaczanego" i „Technologia specjalizacyjna - Technologia i chemia skrobi". Pierwszy z przedmiotów wykładany jest dla studentów studiów inżynierskich, a pozostałe dwa - dla studentów studiów magisterskich specjalizacji Technologia produktów roślinnych i przechowalnictwa. Ze skryptu mogą również korzystać studenci studiów inżynierskich i magisterskich kierunków: Rolnictwo, Zarządzanie i marketing, Technika rolnicza i leśna Wydziału Rolniczego Akademii Rolniczej we Wrocławiu oraz studenci innych uczelni rolniczych w Polsce o podobnym profilu nauczania. Przyjęta jako tytuł skryptu nazwa: „Technologia przetwórstwa węglowodanów" została wprowadzona umownie i obejmuje branże przemysłu spożywczego przerabiające surowce węglowodanowe (cukrownictwo, krochmalnictwo), a także przemysł cukierniczy i przetwórstwo ziemniaczane. Materiał zawarty w skrypcie został podzielony na 15 ćwiczeń, napisanych według ustalonego schematu: teoretyczna część charakteryzująca dany przemysł, cechy określające jakość opisywanego surowca lub produktu, opis stosowanych metod analizy i sposób wykonania ćwiczenia, sprawozdanie z wykonanego ćwiczenia. Literatura dodatkowa, pomocna w zrozumieniu opisywanych zagadnień, została zamieszczona na końcu skryptu. Skrypt opracowali autorzy, którzy prowadzą wykłady lub ćwiczenia z zakresu technologii węglowodanów, technologii przetwórstwa ziemniaczanego, technologii i chemii skrobi, technologii cukiernictwa i tłuszczów roślinnych. Stronę techniczną skryptu przygotowała Teresa Sokołowska. Autorzy będą wdzięczni Czytelnikom za uwagi dotyczące formy i treści skryptu, pomocne przy opracowywaniu drugiego wydania skryptu z technologii przetwórstwa węglowodanów.WstępĆwiczenie 1. Technologiczna ocena jakości buraka cukrowegoĆwiczenie 2. Ocena jakości i efektu oczyszczania soków cukrowniczych .Ćwiczenie 3. Cukier i ocena jego jakościĆwiczenie 4. Ocena jakości melasuĆwiczenie 5. Wyroby czekoladowe i czekoladopodobne - ocena jakościĆwiczenie 6. Ocena jakości ziemniakaĆwiczenie 7. Określenie wybranych właściwości skrobiĆwiczenie 8. Modyfikaty skrobioweĆwiczenie 9. Kwasowa i enzymatyczna hydroliza skrobi ziemniaczanej.Ćwiczenie 10. Czipsy ziemniaczane - ocena jakościĆwiczenie 11. Frytki ziemniaczane - ocena jakościĆwiczenie 12. Chrupki - ocena jakościĆwiczenie 13. Tłuszcze smażalnicze - ocena jakościĆwiczenie 14. Wyroby suszone z ziemniaka - ocena jakościĆwiczenie 15. Produkty uboczne przemysłu ziemniaczanegoLiteraturaZałączniki...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ćwiczenia z technologii przetwórstwa węglowodanów


Ksiazki-medyczne.eu

Książki oraz podręczniki medyczne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 26.02.2012
wydawnictwo naukowe pwn, wydawnictwo lekarskie pzwl, elsevier urban & partner, helion, pascal, wydawnictwo uniwersytetu jagiellońskiego, impuls, galaktyka, illuminatio, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego
Produkty w ofercie: 11145
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Vetbooks.pl

Księgarnia weterynaryjna.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.07.2010
galaktyka, edra urban&partner, uniwersytet przyrodniczy we wrocławiu, pwn, bee & honey sp. z o.o., sggw, viridia a.b., sbm, akademia jeździecka, multico
Produkty w ofercie: 661
Promocje: 7
Wysyłka do 3 dni: 661
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Sportowo-Medyczna.pl

Podręczniki akademickie i naukowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 05.01.2007
wydawnictwo lekarskie pzwl, edra urban & partner, harmonia, vital, impuls, medipage, pwn, medpharm polska, difin, uniwersytet jagielloński
Produkty w ofercie: 5016
Promocje: 108
Wysyłka do 3 dni: 5015
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0