[Wydawnictwo RM]
Kategoria: KSIĄŻKI > poradniki i hobby > kuchniaWysyłka: od ręki
jakie stosować osłonki. Nauczysz się robić wędliny parzone
i pieczone (m.in. frankfurterki, pieczeń z serem, kiełbasę
monachijską, myśliwską, wiedeńską), surowe (np. kiełbasy z
dziczyzny, owczą,...
Pełen opis produktu 'WĘDLINY I PASZTETY DOMOWY WYRÓB Franz Doppler Roman Eibensteiner' »
Samodzielnie zrobiona kaszanka, kiełbasa lub pasztet mają
niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty kupowane
w sklepach. Przygotowywanie tych smakołyków w domowych warunkach
nie jest zajęciem zarezerwowanym jedynie dla profesjonalistów, więc
każdy może spróbować swoich sił w sztuce masarskiej. Z książki
dowiesz się, jak kroić, rozdrabniać i konserwować mięso; jakich
używać przypraw i jakie stosować osłonki. Nauczysz się robić
wędliny parzone i pieczone (m.in. frankfurterki, pieczeń z serem,
kiełbasę monachijską, myśliwską, wiedeńską), surowe (np. kiełbasy z
dziczyzny, owczą, salami), kaszanki, wątrobianki, pasztety i
rolady. Oprócz szczegółowych instrukcji dotyczących sposobów
przygotowania poszczególnych wędlin, w poradniku znajdziesz także
cenne rady i wskazówki masarza. Książka jest idealna dla
właścicieli gospód, restauracji i firm cateringowych, także dla
masarzy, którzy chcą zaoferować swoim klientom wędliny o
niepowtarzalnych smakach. Jednak przede wszystkim powinni po nią
sięgnąć ci, którzy chcą samodzielnie, w warunkach domowych,
przygotować wyroby dobrej jakości. Produkt poekspozycyjny lub
końcówka magazynowa.
Może posiadać nieznaczne uszkodzenia (np. metki cenowe,
przybrudzenia, zarysowania, zagięcia).