[RM]
Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki
jakie stosować osłonki. Nauczysz się robić wędliny parzone
i pieczone (m.in. frankfurterki, pieczeń z serem, kiełbasę
monachijską, myśliwską, wiedeńską), surowe (np. kiełbasy z
dziczyzny, owczą,...
Pełen opis produktu 'Wędliny i pasztety' »
Samodzielnie zrobiona kaszanka, kiełbasa lub pasztet mają
niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty kupowane
w sklepach. Przygotowywanie tych smakołyków w domowych warunkach
nie jest zajęciem zarezerwowanym jedynie dla profesjonalistów, więc
każdy może spróbować swoich sił w sztuce masarskiej.Z książki
dowiesz się, jak kroić, rozdrabniać i konserwować mięso; jakich
używać przypraw i jakie stosować osłonki. Nauczysz się robić
wędliny parzone i pieczone (m.in. frankfurterki, pieczeń z serem,
kiełbasę monachijską, myśliwską, wiedeńską), surowe (np. kiełbasy z
dziczyzny, owczą, salami), kaszanki, wątrobianki, pasztety i
rolady. Oprócz szczegółowych instrukcji dotyczących sposobów
przygotowania poszczególnych wędlin, w poradniku znajdziesz także
cenne rady i wskazówki masarza.Książka jest idealna dla właścicieli
gospód, restauracji i firm cateringowych, także dla masarzy, którzy
chcą zaoferować swoim klientom wędliny o niepowtarzalnych smakach.
Jednak przede wszystkim powinni po nią sięgnąć ci, którzy chcą
samodzielnie, w warunkach domowych, przygotować wyroby dobrej
jakości.
