[Vital]
Kategoria: Zdrowie i urodaWysyłka: od ręki
Czy jeśli wyginą pszczoły, ludzkość również przestanie istnieć? To
pytanie jest przerażające jednak może okazać się zasadne.
Zdecydowana większość roślin lądowych jest zapylana przez owady. To
właśnie...
Pełen opis produktu 'Lecznicza moc pszczół. Najskuteczniejsze... Vital' »
Czy jeśli wyginą pszczoły, ludzkość również
przestanie istnieć?
To pytanie jest przerażające jednak może okazać się zasadne.
Zdecydowana większość roślin lądowych jest zapylana przez owady. To
właśnie pszczoły dbają o to, aby rośliny wydawały owoce, a człowiek
miał co jeść i czym oddychać. W ostatnich latach mnożą się
doniesienia o tym, że pszczoła staje się gatunkiem zagrożonym.
Tymczasem wiele osób nie docenia dobrodziejstw, jakie niosą w sobie
produkty pszczele. Jedna z terapii naturalnych, jaką jest
apiterapia, wykorzystuje je do leczenia różnych chorób i
dolegliwości, podnoszenia odporności.
Produkty pszczele to najstarsze leki
świata
Produkty pszczele to coś więcej niż miód. Choć ten słodki przysmak
znamy najlepiej i wykorzystujemy choćby przy przeziębieniach. Inne
cenne dobrodziejstwa z pasieki to pyłek kwiatowy, pierzga, kit,
mleczko, jad czy wosk. Dzięki tej książce poznasz zastosowanie
lecznicze tych preparatów prozdrowotnych. I w każdej chwili
będziesz mógł z nich samodzielnie skorzystać. Autor, który przez
lata gromadził wiedzę o produktach pszczelich, prezentuje przepisy
na medykamenty, dzięki którym będziesz w stanie pomóc sobie i swoim
bliskim w codziennych dolegliwościach i poważniejszych chorobach.
Poznasz kombinacje różnych receptur zdrowotnych opartych na pyłku
pszczelim, które poprawią ogólny stan Twojego zdrowia. Produkty
pszczele działają podobnie jak leki, lecz w wielu przypadkach są
skuteczniejsze i wolne od jakichkolwiek skutków ubocznych. Mówi się
o nich, że to naturalne antybiotyki.
Propolis, pyłek kwiatowy i pierzga niedoceniane
panaceum w terapiach naturalnych
Propolis to tak zwany kit pszczeli. Od dawna uważa się go za
naturalny antybiotyk. Dawne przekonania wywiedzione przez
zwolenników medycyny naturalnej i terapii naturalnych zostały
potwierdzone przez najnowsze badania. Okazało się, że można go
stosować w przypadkach autoimmunologicznego zapalenia tarczycy,
marskości wątroby, wola, chłoniaka, tocznia rumieniowatego i
sklerodermii. Pierzga z kolei to produkt naturalny, bogaty w cukry
proste, witaminy B i K, enzymy i aminokwasy, a dzięki wyższej
zawartości kwasów jako preparat prozdrowotny wykorzystywany w
diecie także znacznie bardziej lekkostrawny. Wartość pokarmowa tej
formy pyłku, mającej właściwości zbliżone do antybiotyków, jest
trzykrotnie wyższa niż zwykłego pyłku kwiatowego.
W książce znajdziesz przepisy, dawkowanie i terapie z pyłku
kwiatowego i pierzgi, które najczęściej stosuje się przy chorobach
wątroby, anemii, stresie, reumatyzmie, zaburzeniach czynnościowych
i chorobach jelit, zwłaszcza takich, którym towarzyszy zaparcie
zapalenie jelit, procesy fermentacyjne lub gnilne powodujące
wrzody, chroniczne zaparcia.
Miód znaczy życie
Miód, oprócz stosowania w diecie i kuchni, jest jednym z
najstarszych leków wzmacniających odporność znany na całym świecie.
W książce znajdziesz przepisy na mieszanki z miodem, które pomogą
wzmocnić serce, uspokoić nerwy, poprawić pracę mózgu czy wspomóc
gojenie się ran. Może być on także stosowany jako naturalny
antybiotyk. Najczęściej używa się go w leczeniu dolegliwości dróg
oddechowych, a więc kaszlu, kataru czy chrypki. Sprawdzonym i
powszechnie znanym domowym sposobem jest ciepłe mleko z miodem.
Wymienione korzyści to zaledwie ułamek zdrowotnych właściwości
miodu. Więcej możesz przeczytać w książce.
Przepisy na maści, syropy, nalewki i wiele
więcej dobrodziejstw, jakie oferują produkty
pszczele.