[Dr. Oetker]
Kategoria: Spożywcze>Pieczenie, przetwory>Masy kremowe, bita śmietanaWysyłka: do 3 dni
Skład: cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie
utwardzony, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia
modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych,
mono- i diglicerydy...
Pełen opis produktu 'Dr. Oetker Krem do tortów i ciast smak czekoladowy 120g' »
Skład:
cukier, syrop glukozowy, olej roślinny palmowy całkowicie
utwardzony, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, skrobia
modyfikowana, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych,
mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem
octowym), żelatyna, białka mleka, stabilizator (fosforany potasu),
aromat (zawiera laktozę), sól
Alergeny:
Może zawierać: Zboża zawierające gluten
Zawiera: Mleko
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.):
100g
Energia: 1211kJ, Energia: 292kcal, Tłuszcz: 21,9g, w tym Kwasy
Tłuszczowe Nasycone: 15,0g, Węglowodany: 19,1g, w tym Cukry: 15,4g,
Białko: 4,0g, Sól: 0,16g, Po przyrządzeniu kremu wystarcza na
przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. , Po
podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 45g.,
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8400kJ/2000kcal).
1 porcja = 45g
Energia: 545kJ, Energia: 131kcal, Tłuszcz: 9,9g, w tym Kwasy
Tłuszczowe Nasycone: 6,8g, Węglowodany: 8,6g, w tym Cukry: 6,9g,
Białko: 1,8g, Sól: 0,07g, Po przyrządzeniu kremu wystarcza na
przełożenie i obłożenie biszkoptu o średnicy 24 cm. , Po
podzieleniu kremu na 12 porcji - 1 porcja = około 45g.,
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8400kJ/2000kcal).
(%*)
Energia: 7%, Energia, Tłuszcz: 14%, w tym Kwasy Tłuszczowe
Nasycone: 34%, Węglowodany: 3%, w tym Cukry: 8%, Białko: 4%, Sól:
1%, Po przyrządzeniu kremu wystarcza na przełożenie i obłożenie
biszkoptu o średnicy 24 cm. , Po podzieleniu kremu na 12 porcji - 1
porcja = około 45g., *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej
osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Inne informacje:
1 porcja (45 g) zawiera: energia 545 kJ 131 kcal 7%*
Energia w 100 g 1211 kJ / 292 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400
kJ/2000 kcal).
Przygotowanie:
Sposób przygotowania:
wersja z mlekiem
1. Do wysokiego naczynia wlej 300 ml schłodzonego mleka.
2. Zawartość torebki wsyp do mleka i miksuj całość - najpierw na
niskich, a po chwili na wysokich obrotach przez ok. 3 minuty.
wersja z mlekiem i masłem
Utrzyj 100 g miękkiego masła na puch i dodaj je do ubitego z
mlekiem Kremu (patrz pkt. 1 i 2).
Połącz całość miksując przez ok. 2 minuty.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Podmiot odpowiedzialny:
Producent:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.ul. Adm. Dickmana 14/1580-339
Gdańsk
Adres zwrotny:
Dr. Oetker Polska Sp. z o.o.ul. Adm. Dickmana 14/1580-339
GdańskSerwis Konsumentatel.: 801 100 700koszt 1 impulsu poł.
lokalnegoserwis@oetker.pl, www.oetker.pl