[Gellwe]
Kategoria: Spożywcze>Pieczenie, przetwory>KremyWysyłka: od ręki
) Przygotuj krem Do wysokiego naczynia wlać 375 ml zimnego mleka.
Wsypać zawartość opakowania, miksować na najwyższych obrotach ok. 3
min. Gotowy krem nakładać na ciasto lub do pucharków.
Tiramisu...
Pełen opis produktu 'Gellwe Krem do tiramisu 150g' »
Opis:
Gellwe - Właśnie to lubię
Gellwe Domowa Kawiarenka
Wyroby marki Gellwe są sporządzone według najlepszych receptur przy
wykorzystaniu najwyższej jakości surowców.
Skład:
cukier, syrop glukozowy (z pszenicy), utwardzony tłuszcz
roślinny, skrobia modyfikowana, żelatyna wieprzowa, emulgatory: E
471, E 472a, E 472e, białka mleka, aromat, barwnik:
ryboflawina
Alergeny:
Może zawierać: Orzechy laskowe
Produkt może zawierać śladowe ilości soi i orzechów
laskowych.
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100g produktu po przyrządzeniu z mlekiem 2%
tł.:
Wartość energetyczna: 693kJ / 165kcal, Białko: 3,7g, Węglowodany:
26,5g, w tym cukry: 22,9g, Tłuszcz: 4,9g, w tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 4,0g, Błonnik: 0,0g, Sód: 0,04g
Inne informacje:
Przygotowanie:
Przygotuj
375 ml zimnego mleka (ok. 1 i 1/2 szklanki)
Przygotuj krem
Do wysokiego naczynia wlać 375 ml zimnego mleka. Wsypać zawartość
opakowania, miksować na najwyższych obrotach ok. 3 min. Gotowy krem
nakładać na ciasto lub do pucharków.
Tiramisu w pucharkach
Przygotuj: okrągłe biszkopty. Krem wykonaj wg podanego wyżej
przepisu. Biszkopty nasącz ponczem przygotowanym: z 400 ml
przegotowanej wody (ok. 1 i 2/3 szkl.), 2 łyżek kawy rozpuszczalnej
oraz 5 łyżek rumu lub innego alkoholu. Do szklanych pucharków
nakładać na przemian krem i biszkopty. Każdą warstwę kremu oraz
wierzch deseru oprószyć Cacao Royal Holland Gellwe i udekorować
Śnieżką bitą śmietaną Gellwe. Gotowy deser schłodzić.
Ciasto Tiramisu
Przygotuj: 140 g mąki pszennej (ok. 1 szklanka), 5 jajek, płaską
łyżeczkę proszku do pieczenia Gellwe, 130 g Cukru Pudru Gellwe (ok.
1 szklanka).
Sposób przygotowania:
1. Piekarnik podgrzać do temperatury 180°C. Formę 21 x 32 cm
natłuścić i oprószyć mąką.
2. Jajka ubijać z cukrem pudrem do momentu aż masa zgęstnieje
(przez ok. 5 min.). Dodać przesianą mąkę z proszkiem i wymieszać
delikatnie łyżką.
3. Ciasto przełożyć do formy i piec przez ok. 35 min.
4. Upieczone i wystudzone ciasto przekroić poziomo na dwie części.
Każdą warstwę nasączyć ponczem przygotowanym wg podanego wyżej
przepisu.
5. Otrzymanym kremem przełożyć części ciasta, a następnie przesypać
kakao. Wierzch ciasta cienko posmarować kremem. Całość oprószyć
kakao. Tak przygotowane ciasto włożyć do lodówki na ok. 2
godziny.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Podmiot odpowiedzialny:
Producent:
FoodCare Sp. z o.o.ul. Spokojna 432-080 Zabierzów
Adres zwrotny:
FoodCare Sp. z o.o.ul. Spokojna 432-080 Zabierzów