Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [Format-AB]

    Kategoria: Podręczniki / Do nauki zawodu / Różne, niesklasyfikowane

    GĂłrecka, Halina LimanĂłwka, Ewa Superczyńska, Melania Ĺťylińska-KaczmarekPodręcznik do Technologii gastronomicznej z towaroznawstwem ukaĹźe się w 3 częściach Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Ĺťywienie i usługi gastronomiczne cz.2 Kwalifikacja T.6 SporzÄ dzanie potraw i napojĂłw' »

    Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szkolnego.OD AUTOREK:Szanowni Państwo,decyzja o zakupie tego właśnie podręcznika, skierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów, niech będzie podyktowana świadomością jego wysokiej jakości, nowoczesności, merytorycznej zawartości, przystępności dla uczniów, metodycznego podejścia do tematów i ciekawych rozwiązań graficznych. Na walory skłaniające do wyboru tej właśnie publikacji, składają się także:Aktualne treści wynikające zarówno ze zmian podstaw programowych jak i aktualizacji wiedzy merytorycznej.Połączenie części towaroznawczej z technologiczną co znakomicie ułatwia realizację treści programowych bez konieczności poszukiwania oddzielnego podręcznika. Wyróżnienie części towaroznawczej nie tylko strukturalne, ale także kolorystyczne pozwalające na korzystanie z podręcznika także w szkołach, gdzie Towaroznawstwo jest realizowane jako samodzielny przedmiot.Wprowadzenie na końcu każdej części zarówno towaroznawczej jak i technologicznej zestawu ćwiczeń i ich spisu na końcu podręcznika odpowiednio do rozdziałów, których dotyczą co ułatwia ich odszukanie, a przede wszystkim wybór ćwiczeń do konkretnych zajęć.Nowatorskie podejście do tytułów podrozdziałów, zapisanych w postaci pytań, zachęcając do poszukiwania odpowiedzi, inspiruje i ułatwia rozwiązywanie konkretnych problemów.Tak kompleksowego podręcznika w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych nie było dotąd na półkach księgarskich.Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-KaczmarekPodręcznik do Technologii gastronomicznej z towaroznawstwem ukaże się w 3 częściach
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Ĺťywienie i usługi gastronomiczne cz.2 Kwalifikacja T.6 SporzÄ dzanie potraw i napojĂłw

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    gastronomicznej z towaroznawstwem ukaże się w 3 częściach Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2 Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów - Górecka Danuta, Limanówka Halina, Superczyńska Ewa, Żylińska' »

    Opis - Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szkolnego.OD AUTOREK:Szanowni Państwo,decyzja o zakupie tego właśnie podręcznika, skierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów, niech będzie podyktowana świadomością jego wysokiej jakości, nowoczesności, merytorycznej zawartości, przystępności dla uczniów, metodycznego podejścia do tematów i ciekawych rozwiązań graficznych. Na walory skłaniające do wyboru tej właśnie publikacji, składają się także:Aktualne treści wynikające zarówno ze zmian podstaw programowych jak i aktualizacji wiedzy merytorycznej.Połączenie części towaroznawczej z technologiczną co znakomicie ułatwia realizację treści programowych bez konieczności poszukiwania oddzielnego podręcznika. Wyróżnienie części towaroznawczej nie tylko strukturalne, ale także kolorystyczne pozwalające na korzystanie z podręcznika także w szkołach, gdzie Towaroznawstwo jest realizowane jako samodzielny przedmiot.Wprowadzenie na końcu każdej części zarówno towaroznawczej jak i technologicznej zestawu ćwiczeń i ich spisu na końcu podręcznika odpowiednio do rozdziałów, których dotyczą co ułatwia ich odszukanie, a przede wszystkim wybór ćwiczeń do konkretnych zajęć.Nowatorskie podejście do tytułów podrozdziałów, zapisanych w postaci pytań, zachęcając do poszukiwania odpowiedzi, inspiruje i ułatwia rozwiązywanie konkretnych problemów.Tak kompleksowego podręcznika w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych nie było dotąd na półkach księgarskich.Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-KaczmarekPodręcznik do Technologii gastronomicznej z towaroznawstwem ukaże się w 3 częściach Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2 Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów Autor - Górecka Danuta, Limanówka Halina, Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania Oprawa - Miękka Wydawca - Format-AB Kod ISBN - 9788389184665 Kod EAN - 9788389184665 Rok wydania - 2015 Język - polski Format - 16.5x24.0cm Ilość stron - 336 Szkoła - Zasadnicza szkoła zawodowa Typ podręcznika - Podręcznik Przedmiot - Przedmioty zawodowe Podatek VAT - 5% Premiera - 2015-12-01
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2 Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów - Górecka Danuta, Limanówka Halina, Superczyńska Ewa, Żylińska

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    , napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych. Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Kwalifikacja T.6 podręcznik cz.2 / REA - Małgorzata Konarzewska' »

    Opis - Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i wegetariańskich, zakąsek zimnych i gorących, deserów, napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych. Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Kwalifikacja T.6 podręcznik cz.2 / REA Autor - Małgorzata Konarzewska Oprawa - Miękka Wydawca - WSiP Kod ISBN - 9788302147210 Kod EAN - 9788302147210 Rok wydania - 2015 Język - polski Format - 17.0x24.0cm Ilość stron - 496 Szkoła - Zasadnicza szkoła zawodowa Typ podręcznika - Podręcznik Przedmiot - Przedmioty zawodowe Podatek VAT - 5% Premiera - 2015-06-18
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Kwalifikacja T.6 podręcznik cz.2 / REA - Małgorzata Konarzewska

  • [WSIP]

    Kategoria: Podręczniki / Do nauki zawodu / Różne, niesklasyfikowane

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodĂłw kucharz oraz technik Ĺźywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojĂłw). Obejmuje tematy... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Podręcznik Część 2 Kwalifikacja T.6' »

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i wegetariańskich, zakąsek zimnych i gorących, deserów, napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Podręcznik Część 2 Kwalifikacja T.6

  • [Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Technikum, Szkoła zawodowa > Przetwórstwo rolno-spożywcze, gastronomia

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2' »

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich. Spis treści: 1. Pieczywo cukiernicze nietrwałe1.1. Cukier - gatunki handlowe i warunki przechowywania 1.2. Miód naturalny i sztuczny - skład chemiczny i wartość odżywcza 1.2.1. Miód naturalny 1.2.2. Miód sztuczny 1.3. Sztuczne środki słodzące i ich zastosowanie 1.4. Syropy pomady i glazury - podział i zastosowanie w produkcji ciastkarskiej 1.4.1. Syropy 1.4.2. Pomady 1.4.3. Glazury 1.5. Środki spulchniające 1.5.1.  Fizyczne środki spulchniające 1.5.2. Chemiczne środki spulchniające 1.5.3. Biologiczne środki spulchniające 1.6. Charakterystyka różnych rodzajów ciast 1.7. Charakterystyka i techniki sporządzania różnych rodzajów ciast 1.7.1. Ciasta kruche 1.7.2. Ciasto francuskie i półfrancuskie 1.7.3. Ciasto parzone (ptysiowe) 1.7.4. Ciasta piernikowe 1.7.5. Ciasto biszkoptowe i biszkoptowo-tłuszczowe 1.7.6. Ciasta drożdżowe 1.8. Kremy i masy do wyrobów ciastkarskich - podział i zasady sporządzania 1.8.1. Kremy do ciast 1.8.2. Masy do ciast 1.9. Zasady wykańczania i dekoracji wyrobów ciastkarskich 1.9.1. Barwa 1.9.2. Zasady tworzenia kompozycji 1.9.3. Ornament i elementy dekoracyjne 1.10  Torty 2. Mięso zwierząt i dziczyzny2.1. Charakterystyka zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.2. Badanie znakowanie i budowa mięsa 2.2.1. Badanie weterynaryjne i znakowe mięsa 2.2.2. Budowa histologiczna mięsa 2.3. Skład chemiczny i wartość odżywcza 2.4. Cechy mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.5. Przechowywanie i utrwalanie mięsa 2.6. Dojrzewanie mięsa 2.7. Podział tusz zwierząt i dziczyzny na elementy kulinartne oraz ich zastosowanie 2.8. Obróbka wstępna mięsa, podrobów i dziczyzny 2.9. Dobór techniki wykonania potrawy w zależności od jakości mięsa i podrobów 2.10. Obróbka cieplna mięsa i podrobów 2.10.1. Potrawy gotowane z mięsa 2.10.2. Potrawy smażone z mięsa 2.10.3. Potrawy duszone z mięsa 2.10.4. Potrawy z mięs pieczonych 2.10.5. Obróbka cieplna dziczyzny 2.10.6. Podroby 2.11. Mięsna masa mielona - dobór surowca, składniki dodatkowe i zasady sporządzania 2.12. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie podczas procesów cieplnych 2.13. Przetwory mięsne - podział i wykorzystanie do sporządzenia dań gorących 2.14. Zastosowanie potraw mięsnych w żywieniu 3. Drób i ptactwo dzikie3.1. Rodzaje i charakterystyka drobiu i ptactwa dzikiego 3.2. Skład chemicznie i wartość odżywcza mięsa i ptactwa dzikiego 3.3. Ocena i klasyfikacja tuszek drobiu 3.4. Obróbka wstępna 3.4.1. Rozmrażanie 3.4.2. Mycie 3.4.3. Rozbiór 3.4.4. Formowanie tuszek 3.4.5. Formowanie mięsa drobiowego do smażenia 3.5. Rodzaje i zasady sporządzania nadzienia do drobiu 3.6. Zasady obróbki cieplnej mięsa drobiowego 3.6.1. Potrawy gotowanie 3.6.2. Potrawy smażone 3.6.3. Potrawy duszone 3.6.4. Potrawy pieczone 3.7. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie drobiowym podczas obróbki 3.8. Zalecenia sanitarno-higieniczne dotyczące produkcji i przechowywania potraw z drobiu i ptactwa dzikiego 4. Ryby i owoce morza4.1.Rodzaje ryb i owoców morza, skład chemiczny i wartość odżywcza 4.2. Ocena świeżości ryb 4.3. Zasady obróbki wstępnej ryb i owoców morza 4.4. Sporządzanie rybnej masy mielonej 4.5. Obróbka cieplna ryb i masy mielonej 4.6. Przetwory z ryb i owoców morza oraz ich zastosowanie w produkcji potraw 4.7. Warunki przechowywania surowców oraz potraw z ryb i owoców morza Zakąski zimne i gorące5.1. Rodzaje i charakterystyka zakąsek 5.1.1. Asortyment zakąsek 5.2. Normy porcji, zasady dekoracji i sposoby podawania zakąsek zimnych i gorących 5.3. Zasady sporządzania i klarowania galaret 5.4. Warunki sanitarno-higieniczne obowiązujące podczas produkcji, ekspozycji, i przechowywania zakąsek 6. Potrawy półmięsne i wegetariańskie6.1. Rodzaje i charakterystyka potraw półmięsnych i wegetariańskich 6.2. Znaczenie potraw półmięsnych i wegetariańskich w żywieniu 6.3. Zasady sporządzania i podawania potraw Literatura Fotografie
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2

  • [Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Technikum, Szkoła zawodowa > Przetwórstwo rolno-spożywcze, gastronomia

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2' »

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich. Spis treści: 1. Pieczywo cukiernicze nietrwałe1.1. Cukier - gatunki handlowe i warunki przechowywania 1.2. Miód naturalny i sztuczny - skład chemiczny i wartość odżywcza 1.2.1. Miód naturalny 1.2.2. Miód sztuczny 1.3. Sztuczne środki słodzące i ich zastosowanie 1.4. Syropy pomady i glazury - podział i zastosowanie w produkcji ciastkarskiej 1.4.1. Syropy 1.4.2. Pomady 1.4.3. Glazury 1.5. Środki spulchniające 1.5.1.  Fizyczne środki spulchniające 1.5.2. Chemiczne środki spulchniające 1.5.3. Biologiczne środki spulchniające 1.6. Charakterystyka różnych rodzajów ciast 1.7. Charakterystyka i techniki sporządzania różnych rodzajów ciast 1.7.1. Ciasta kruche 1.7.2. Ciasto francuskie i półfrancuskie 1.7.3. Ciasto parzone (ptysiowe) 1.7.4. Ciasta piernikowe 1.7.5. Ciasto biszkoptowe i biszkoptowo-tłuszczowe 1.7.6. Ciasta drożdżowe 1.8. Kremy i masy do wyrobów ciastkarskich - podział i zasady sporządzania 1.8.1. Kremy do ciast 1.8.2. Masy do ciast 1.9. Zasady wykańczania i dekoracji wyrobów ciastkarskich 1.9.1. Barwa 1.9.2. Zasady tworzenia kompozycji 1.9.3. Ornament i elementy dekoracyjne 1.10  Torty 2. Mięso zwierząt i dziczyzny2.1. Charakterystyka zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.2. Badanie znakowanie i budowa mięsa 2.2.1. Badanie weterynaryjne i znakowe mięsa 2.2.2. Budowa histologiczna mięsa 2.3. Skład chemiczny i wartość odżywcza 2.4. Cechy mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.5. Przechowywanie i utrwalanie mięsa 2.6. Dojrzewanie mięsa 2.7. Podział tusz zwierząt i dziczyzny na elementy kulinartne oraz ich zastosowanie 2.8. Obróbka wstępna mięsa, podrobów i dziczyzny 2.9. Dobór techniki wykonania potrawy w zależności od jakości mięsa i podrobów 2.10. Obróbka cieplna mięsa i podrobów 2.10.1. Potrawy gotowane z mięsa 2.10.2. Potrawy smażone z mięsa 2.10.3. Potrawy duszone z mięsa 2.10.4. Potrawy z mięs pieczonych 2.10.5. Obróbka cieplna dziczyzny 2.10.6. Podroby 2.11. Mięsna masa mielona - dobór surowca, składniki dodatkowe i zasady sporządzania 2.12. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie podczas procesów cieplnych 2.13. Przetwory mięsne - podział i wykorzystanie do sporządzenia dań gorących 2.14. Zastosowanie potraw mięsnych w żywieniu 3. Drób i ptactwo dzikie3.1. Rodzaje i charakterystyka drobiu i ptactwa dzikiego 3.2. Skład chemicznie i wartość odżywcza mięsa i ptactwa dzikiego 3.3. Ocena i klasyfikacja tuszek drobiu 3.4. Obróbka wstępna 3.4.1. Rozmrażanie 3.4.2. Mycie 3.4.3. Rozbiór 3.4.4. Formowanie tuszek 3.4.5. Formowanie mięsa drobiowego do smażenia 3.5. Rodzaje i zasady sporządzania nadzienia do drobiu 3.6. Zasady obróbki cieplnej mięsa drobiowego 3.6.1. Potrawy gotowanie 3.6.2. Potrawy smażone 3.6.3. Potrawy duszone 3.6.4. Potrawy pieczone 3.7. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie drobiowym podczas obróbki 3.8. Zalecenia sanitarno-higieniczne dotyczące produkcji i przechowywania potraw z drobiu i ptactwa dzikiego 4. Ryby i owoce morza4.1.Rodzaje ryb i owoców morza, skład chemiczny i wartość odżywcza 4.2. Ocena świeżości ryb 4.3. Zasady obróbki wstępnej ryb i owoców morza 4.4. Sporządzanie rybnej masy mielonej 4.5. Obróbka cieplna ryb i masy mielonej 4.6. Przetwory z ryb i owoców morza oraz ich zastosowanie w produkcji potraw 4.7. Warunki przechowywania surowców oraz potraw z ryb i owoców morza Zakąski zimne i gorące5.1. Rodzaje i charakterystyka zakąsek 5.1.1. Asortyment zakąsek 5.2. Normy porcji, zasady dekoracji i sposoby podawania zakąsek zimnych i gorących 5.3. Zasady sporządzania i klarowania galaret 5.4. Warunki sanitarno-higieniczne obowiązujące podczas produkcji, ekspozycji, i przechowywania zakąsek 6. Potrawy półmięsne i wegetariańskie6.1. Rodzaje i charakterystyka potraw półmięsnych i wegetariańskich 6.2. Znaczenie potraw półmięsnych i wegetariańskich w żywieniu 6.3. Zasady sporządzania i podawania potraw Literatura Fotografie
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2

  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2 w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    33,48 zł
    37,20 zł

    [wsip]

    Kategoria: Kulinaria.Wysyłka: do 3 dni

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2' »

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2

  • [WSiP]

    Kategoria: /Podręczniki szkolne - ćwiczenia i zadania/
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2 podręcznik

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Szkoły zawodoweWysyłka: od ręki

    Podręcznik do nauki: sporządzania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych, przygotowywania posiłków codziennych i okolic... Pełen opis produktu 'Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 2. Technologia gastronomiczna' »

    Podręcznik do nauki: sporządzania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych, przygotowywania posiłków codziennych i okolicznościowych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 2. Technologia gastronomiczna

  • [Rea]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    znajdziesz tu takie zagadnienia jak: owoce-podziało owoców, charakterystyka wartości odżywczej, receptury, mleko i produkty mleczne-zastosowanie gastronomiczne, zakup i przechowywnanie,jaja Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna 2' »

    znajdziesz tu takie zagadnienia jak: owoce-podziało owoców, charakterystyka wartości odżywczej, receptury, mleko i produkty mleczne-zastosowanie gastronomiczne, zakup i przechowywnanie,jaja-zastosowanie, zakup, przechowywanie, receptury.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna 2

  • [eMPi2]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznastwem w pytaniach i zadaniach. Zeszyt ćwiczeń. Część 2' »

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych oraz deserów i napojów. Obejmuje również charakterystykę zywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: Sprawdź, czy wiesz.Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii, ale może być wykorzystywany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, takze na poziomie technikum (np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych).
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznastwem w pytaniach i zadaniach. Zeszyt ćwiczeń. Część 2

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna. Część 2. Kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego' »

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna. Część 2. Kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego

  • [WSIP]

    Kategoria: / Podręczniki - aktualna, szeroka oferta edukacyjna / Szkoła Zasadnicza / Zasadnicza szkoła zawodowa 1 / Przedmioty zawodowe

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny. Książka... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2' »

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2

  • [Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: / Pozostałe Książki / Książki nieskategoryzowane

    Tytuł TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA DLA ZSZ CZ.2 Autor A. Kopta B. Łuszczki Język polski Oprawa miękka Format 21.0x14.8 cm Liczba stron 492 Ciężar 0.45 Pełen opis produktu 'TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA DLA ZSZ CZ.2' »

    Tytuł TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA DLA ZSZ CZ.2 Autor A. Kopta B. Łuszczki Język polski Oprawa miękka Format 21.0x14.8 cm Liczba stron 492 Ciężar 0.45
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o TECHNOLOGIA GASTRONOMICZNA DLA ZSZ CZ.2

  • [eMPi2 Mariana Pietraszewskiego]

    Kategoria: / Podręczniki - aktualna, szeroka oferta edukacyjna / Szkoła Zasadnicza / Zasadnicza szkoła zawodowa 1 / Przedmioty zawodowe

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2' »

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2

  • [Rea]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Proponujemy Państwu zestaw trzech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczące materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna 2 Zeszyt ćwiczeń' »

    Proponujemy Państwu zestaw trzech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczące materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez ucznia oraz umiejętności samodzielnego myślenia, kojarzenia faktów i wykorzystywania zdobytej wiedzy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna 2 Zeszyt ćwiczeń

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Technikum' »

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Technikum

  • [Rea]

    Kategoria: Klasa 2Wysyłka: od ręki

    Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część 2 obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Szkoła zawodowa. Część 2. Podręcznik' »

    Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część 2 obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Szkoła zawodowa. Część 2. Podręcznik

  • [WSIP]

    Kategoria: Podręczniki Szkolne > Szkoła zawodowa > Klasa 1 > przedmioty zawodoweWysyłka: do 3 dni

    Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego. W podręczniku omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj,... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik część 2' »

    Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego. W podręczniku omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik część 2

  • [Rea]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej.Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2.Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii' »

    Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej.Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2.Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii


InBook.pl

Książki , płyty CD, DVD, multimedia, zegarki, zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.04.2008
Produkty w ofercie: 167252
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 167252
Opinie pozytywne: 9
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 6

Selkar.pl

Literatura popluarnonaukowa oraz książki wielogatunkowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.03.2007
pwn wydawnictwo naukowe, egmont, helion, Świat książki, wolters kluwer polska, albatros, c.h. beck, bellona, w.a.b., olesiejuk sp. z o.o.
Produkty w ofercie: 74490
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 72862
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

ksiegarnia.edu.pl

Książki naukowo-techniczne oraz podręczniki akademickie.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.11.2006
politechnika warszawska, uniwersytet adama mickiewicza w poznaniu, uniwersytet warmińsko-mazurski w olsztynie, politechnika białostocka, politechnika Śląska, wydawnictwa komunikacji i Łączności, politechnika gdańska, uniwersytet zielonogórski
Produkty w ofercie: 2666
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 13
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Szkolna.edu.pl

Książki edukacyjne i materiały pomocnicze dla nauczycieli.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 24.09.2005
kos, mac edukacja, wydawnictwa szkolne i pedagogiczne, korepetytor, astrum, aidem media, iwanowski, studio astropsychologii, felberg sja, filar
Produkty w ofercie: 1391
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 17
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Kirja.pl

Podręczniki, albumy oraz mapy i przewodniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.01.2012
greg krakow, skrzat, aksjomat krakow, edycja swietego pawla, olesiejuk, colgraf, debit, biblioteka wysylkowa, wsip, liwona
Produkty w ofercie: 3985
Promocje: 39
Wysyłka do 3 dni: 3194
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Literacka.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.05.2009
wydawnictwo naukowe pwn, wydawnictwo olesiejuk, egmont, wolters kluwer polska, olesiejuk, helion, cambridge university press, zielona sowa, muza, bellona
Produkty w ofercie: 216948
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 112
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 1

iBook.net.pl

Książki popularno-naukowe i podręczniki szkolne oraz albumy i słowniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 29.03.2007
wydawnictwo naukowe pwn, greg, wolters kluwer, wydawnictwo szkolne pwn, w.a.b., wsip, muza, egmont, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 79225
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 3
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

NaszaSzkolna.pl

Książki, podręczniki oraz książki językowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.08.2011
wydawnictwo naukowe pwn, -, cambridge university press, egmont, zielona sowa, olesiejuk, bellona, zysk i s-ka, helion, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 109573
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 109573
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

kup-ksiazke.pl

Podręczniki oraz beletrystyka.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.05.2011
longman, wsip, nowa era, greg, operon, pwn szkolny, macmillan, zielona sowa, oxford university press, olesiejuk
Produkty w ofercie: 7389
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 2
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
cd baby, universal music, warner music, naxos classical, imports, sony music entertainment, sony music, warner music poland, bis records, chandos
Produkty w ofercie: 1149416
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 149767
Opinie pozytywne: 22
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 4

Prolibri.pl

Książki i audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.05.2011
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, cambridge university press, olesiejuk, helion, zielona sowa, egmont, umcs, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 91751
Promocje: 90639
Wysyłka do 3 dni: 91750
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Wieszcz.pl

Książki nowe oraz używane.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.05.2011
warszawa, wydawnictwo naukowe pwn, czytelnik warszawa, piw warszawa, cambridge university press, olesiejuk, nasza księgarnia warszawa, wolters kluwer, helion, kiw warszawa
Produkty w ofercie: 172290
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 2
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, zielona sowa, bellona, amber
Produkty w ofercie: 316910
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 316910
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Godi.pl

Książki dla dzieci oraz naukowe i kulinarne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.05.2005
wydawnictwo naukowe pwn, lexisnexis, umcs, harmonia, wydawnictwo szkolne pwn, w.a.b., adam marszałek wydawnictwo, egmont, skrzat, muza
Produkty w ofercie: 50822
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 125
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2