Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [Format-AB]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szk... Pełen opis produktu 'Żywienie i usługi gastronomiczne Część 2 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik' »

    Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szkolnego.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie i usługi gastronomiczne Część 2 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    gastronomicznej z towaroznawstwem ukaże się w 3 częściach Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2 Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów - Górecka Danuta, Limanówka Halina, Superczyńska Ewa, Żylińska' »

    Opis - Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szkolnego.OD AUTOREK:Szanowni Państwo,decyzja o zakupie tego właśnie podręcznika, skierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów, niech będzie podyktowana świadomością jego wysokiej jakości, nowoczesności, merytorycznej zawartości, przystępności dla uczniów, metodycznego podejścia do tematów i ciekawych rozwiązań graficznych. Na walory skłaniające do wyboru tej właśnie publikacji, składają się także:Aktualne treści wynikające zarówno ze zmian podstaw programowych jak i aktualizacji wiedzy merytorycznej.Połączenie części towaroznawczej z technologiczną co znakomicie ułatwia realizację treści programowych bez konieczności poszukiwania oddzielnego podręcznika. Wyróżnienie części towaroznawczej nie tylko strukturalne, ale także kolorystyczne pozwalające na korzystanie z podręcznika także w szkołach, gdzie Towaroznawstwo jest realizowane jako samodzielny przedmiot.Wprowadzenie na końcu każdej części zarówno towaroznawczej jak i technologicznej zestawu ćwiczeń i ich spisu na końcu podręcznika odpowiednio do rozdziałów, których dotyczą co ułatwia ich odszukanie, a przede wszystkim wybór ćwiczeń do konkretnych zajęć.Nowatorskie podejście do tytułów podrozdziałów, zapisanych w postaci pytań, zachęcając do poszukiwania odpowiedzi, inspiruje i ułatwia rozwiązywanie konkretnych problemów.Tak kompleksowego podręcznika w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych nie było dotąd na półkach księgarskich.Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-KaczmarekPodręcznik do Technologii gastronomicznej z towaroznawstwem ukaże się w 3 częściach Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2 Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów Autor - Górecka Danuta, Limanówka Halina, Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania Oprawa - Miękka Wydawca - Format-AB Kod ISBN - 9788389184665 Kod EAN - 9788389184665 Rok wydania - 2015 Język - polski Format - 16.5x24.0cm Ilość stron - 336 Szkoła - Zasadnicza szkoła zawodowa Typ podręcznika - Podręcznik Przedmiot - Przedmioty zawodowe Podatek VAT - 5% Premiera - 2015-12-01
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2 Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów - Górecka Danuta, Limanówka Halina, Superczyńska Ewa, Żylińska

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Obejmuje tematy dotyczące... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Tom 2 Część 2' »

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i wegetariańskich, zakąsek zimnych i gorących, deserów, napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Tom 2 Część 2

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    , napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych. Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Kwalifikacja T.6 podręcznik cz.2 / REA - Małgorzata Konarzewska' »

    Opis - Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i wegetariańskich, zakąsek zimnych i gorących, deserów, napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych. Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Kwalifikacja T.6 podręcznik cz.2 / REA Autor - Małgorzata Konarzewska Oprawa - Miękka Wydawca - WSiP Kod ISBN - 9788302147210 Kod EAN - 9788302147210 Rok wydania - 2015 Język - polski Format - 17.0x24.0cm Ilość stron - 496 Szkoła - Zasadnicza szkoła zawodowa Typ podręcznika - Podręcznik Przedmiot - Przedmioty zawodowe Podatek VAT - 5% Premiera - 2015-06-18
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Technik żywienia i usług gastronomicznych Kucharz Kwalifikacja T.6 podręcznik cz.2 / REA - Małgorzata Konarzewska

  • [WSIP]

    Kategoria: Podręczniki / Do nauki zawodu / Różne, niesklasyfikowane

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodĂłw kucharz oraz technik Ĺźywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojĂłw). Obejmuje tematy... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Podręcznik Część 2 Kwalifikacja T.6' »

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i wegetariańskich, zakąsek zimnych i gorących, deserów, napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Podręcznik Część 2 Kwalifikacja T.6

  • [Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Technikum, Szkoła zawodowa > Przetwórstwo rolno-spożywcze, gastronomia

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2' »

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich. Spis treści: 1. Pieczywo cukiernicze nietrwałe1.1. Cukier - gatunki handlowe i warunki przechowywania 1.2. Miód naturalny i sztuczny - skład chemiczny i wartość odżywcza 1.2.1. Miód naturalny 1.2.2. Miód sztuczny 1.3. Sztuczne środki słodzące i ich zastosowanie 1.4. Syropy pomady i glazury - podział i zastosowanie w produkcji ciastkarskiej 1.4.1. Syropy 1.4.2. Pomady 1.4.3. Glazury 1.5. Środki spulchniające 1.5.1.  Fizyczne środki spulchniające 1.5.2. Chemiczne środki spulchniające 1.5.3. Biologiczne środki spulchniające 1.6. Charakterystyka różnych rodzajów ciast 1.7. Charakterystyka i techniki sporządzania różnych rodzajów ciast 1.7.1. Ciasta kruche 1.7.2. Ciasto francuskie i półfrancuskie 1.7.3. Ciasto parzone (ptysiowe) 1.7.4. Ciasta piernikowe 1.7.5. Ciasto biszkoptowe i biszkoptowo-tłuszczowe 1.7.6. Ciasta drożdżowe 1.8. Kremy i masy do wyrobów ciastkarskich - podział i zasady sporządzania 1.8.1. Kremy do ciast 1.8.2. Masy do ciast 1.9. Zasady wykańczania i dekoracji wyrobów ciastkarskich 1.9.1. Barwa 1.9.2. Zasady tworzenia kompozycji 1.9.3. Ornament i elementy dekoracyjne 1.10  Torty 2. Mięso zwierząt i dziczyzny2.1. Charakterystyka zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.2. Badanie znakowanie i budowa mięsa 2.2.1. Badanie weterynaryjne i znakowe mięsa 2.2.2. Budowa histologiczna mięsa 2.3. Skład chemiczny i wartość odżywcza 2.4. Cechy mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.5. Przechowywanie i utrwalanie mięsa 2.6. Dojrzewanie mięsa 2.7. Podział tusz zwierząt i dziczyzny na elementy kulinartne oraz ich zastosowanie 2.8. Obróbka wstępna mięsa, podrobów i dziczyzny 2.9. Dobór techniki wykonania potrawy w zależności od jakości mięsa i podrobów 2.10. Obróbka cieplna mięsa i podrobów 2.10.1. Potrawy gotowane z mięsa 2.10.2. Potrawy smażone z mięsa 2.10.3. Potrawy duszone z mięsa 2.10.4. Potrawy z mięs pieczonych 2.10.5. Obróbka cieplna dziczyzny 2.10.6. Podroby 2.11. Mięsna masa mielona - dobór surowca, składniki dodatkowe i zasady sporządzania 2.12. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie podczas procesów cieplnych 2.13. Przetwory mięsne - podział i wykorzystanie do sporządzenia dań gorących 2.14. Zastosowanie potraw mięsnych w żywieniu 3. Drób i ptactwo dzikie3.1. Rodzaje i charakterystyka drobiu i ptactwa dzikiego 3.2. Skład chemicznie i wartość odżywcza mięsa i ptactwa dzikiego 3.3. Ocena i klasyfikacja tuszek drobiu 3.4. Obróbka wstępna 3.4.1. Rozmrażanie 3.4.2. Mycie 3.4.3. Rozbiór 3.4.4. Formowanie tuszek 3.4.5. Formowanie mięsa drobiowego do smażenia 3.5. Rodzaje i zasady sporządzania nadzienia do drobiu 3.6. Zasady obróbki cieplnej mięsa drobiowego 3.6.1. Potrawy gotowanie 3.6.2. Potrawy smażone 3.6.3. Potrawy duszone 3.6.4. Potrawy pieczone 3.7. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie drobiowym podczas obróbki 3.8. Zalecenia sanitarno-higieniczne dotyczące produkcji i przechowywania potraw z drobiu i ptactwa dzikiego 4. Ryby i owoce morza4.1.Rodzaje ryb i owoców morza, skład chemiczny i wartość odżywcza 4.2. Ocena świeżości ryb 4.3. Zasady obróbki wstępnej ryb i owoców morza 4.4. Sporządzanie rybnej masy mielonej 4.5. Obróbka cieplna ryb i masy mielonej 4.6. Przetwory z ryb i owoców morza oraz ich zastosowanie w produkcji potraw 4.7. Warunki przechowywania surowców oraz potraw z ryb i owoców morza Zakąski zimne i gorące5.1. Rodzaje i charakterystyka zakąsek 5.1.1. Asortyment zakąsek 5.2. Normy porcji, zasady dekoracji i sposoby podawania zakąsek zimnych i gorących 5.3. Zasady sporządzania i klarowania galaret 5.4. Warunki sanitarno-higieniczne obowiązujące podczas produkcji, ekspozycji, i przechowywania zakąsek 6. Potrawy półmięsne i wegetariańskie6.1. Rodzaje i charakterystyka potraw półmięsnych i wegetariańskich 6.2. Znaczenie potraw półmięsnych i wegetariańskich w żywieniu 6.3. Zasady sporządzania i podawania potraw Literatura Fotografie
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2

  • [Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Technikum, Szkoła zawodowa > Przetwórstwo rolno-spożywcze, gastronomia

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2' »

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich. Spis treści: 1. Pieczywo cukiernicze nietrwałe1.1. Cukier - gatunki handlowe i warunki przechowywania 1.2. Miód naturalny i sztuczny - skład chemiczny i wartość odżywcza 1.2.1. Miód naturalny 1.2.2. Miód sztuczny 1.3. Sztuczne środki słodzące i ich zastosowanie 1.4. Syropy pomady i glazury - podział i zastosowanie w produkcji ciastkarskiej 1.4.1. Syropy 1.4.2. Pomady 1.4.3. Glazury 1.5. Środki spulchniające 1.5.1.  Fizyczne środki spulchniające 1.5.2. Chemiczne środki spulchniające 1.5.3. Biologiczne środki spulchniające 1.6. Charakterystyka różnych rodzajów ciast 1.7. Charakterystyka i techniki sporządzania różnych rodzajów ciast 1.7.1. Ciasta kruche 1.7.2. Ciasto francuskie i półfrancuskie 1.7.3. Ciasto parzone (ptysiowe) 1.7.4. Ciasta piernikowe 1.7.5. Ciasto biszkoptowe i biszkoptowo-tłuszczowe 1.7.6. Ciasta drożdżowe 1.8. Kremy i masy do wyrobów ciastkarskich - podział i zasady sporządzania 1.8.1. Kremy do ciast 1.8.2. Masy do ciast 1.9. Zasady wykańczania i dekoracji wyrobów ciastkarskich 1.9.1. Barwa 1.9.2. Zasady tworzenia kompozycji 1.9.3. Ornament i elementy dekoracyjne 1.10  Torty 2. Mięso zwierząt i dziczyzny2.1. Charakterystyka zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.2. Badanie znakowanie i budowa mięsa 2.2.1. Badanie weterynaryjne i znakowe mięsa 2.2.2. Budowa histologiczna mięsa 2.3. Skład chemiczny i wartość odżywcza 2.4. Cechy mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.5. Przechowywanie i utrwalanie mięsa 2.6. Dojrzewanie mięsa 2.7. Podział tusz zwierząt i dziczyzny na elementy kulinartne oraz ich zastosowanie 2.8. Obróbka wstępna mięsa, podrobów i dziczyzny 2.9. Dobór techniki wykonania potrawy w zależności od jakości mięsa i podrobów 2.10. Obróbka cieplna mięsa i podrobów 2.10.1. Potrawy gotowane z mięsa 2.10.2. Potrawy smażone z mięsa 2.10.3. Potrawy duszone z mięsa 2.10.4. Potrawy z mięs pieczonych 2.10.5. Obróbka cieplna dziczyzny 2.10.6. Podroby 2.11. Mięsna masa mielona - dobór surowca, składniki dodatkowe i zasady sporządzania 2.12. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie podczas procesów cieplnych 2.13. Przetwory mięsne - podział i wykorzystanie do sporządzenia dań gorących 2.14. Zastosowanie potraw mięsnych w żywieniu 3. Drób i ptactwo dzikie3.1. Rodzaje i charakterystyka drobiu i ptactwa dzikiego 3.2. Skład chemicznie i wartość odżywcza mięsa i ptactwa dzikiego 3.3. Ocena i klasyfikacja tuszek drobiu 3.4. Obróbka wstępna 3.4.1. Rozmrażanie 3.4.2. Mycie 3.4.3. Rozbiór 3.4.4. Formowanie tuszek 3.4.5. Formowanie mięsa drobiowego do smażenia 3.5. Rodzaje i zasady sporządzania nadzienia do drobiu 3.6. Zasady obróbki cieplnej mięsa drobiowego 3.6.1. Potrawy gotowanie 3.6.2. Potrawy smażone 3.6.3. Potrawy duszone 3.6.4. Potrawy pieczone 3.7. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie drobiowym podczas obróbki 3.8. Zalecenia sanitarno-higieniczne dotyczące produkcji i przechowywania potraw z drobiu i ptactwa dzikiego 4. Ryby i owoce morza4.1.Rodzaje ryb i owoców morza, skład chemiczny i wartość odżywcza 4.2. Ocena świeżości ryb 4.3. Zasady obróbki wstępnej ryb i owoców morza 4.4. Sporządzanie rybnej masy mielonej 4.5. Obróbka cieplna ryb i masy mielonej 4.6. Przetwory z ryb i owoców morza oraz ich zastosowanie w produkcji potraw 4.7. Warunki przechowywania surowców oraz potraw z ryb i owoców morza Zakąski zimne i gorące5.1. Rodzaje i charakterystyka zakąsek 5.1.1. Asortyment zakąsek 5.2. Normy porcji, zasady dekoracji i sposoby podawania zakąsek zimnych i gorących 5.3. Zasady sporządzania i klarowania galaret 5.4. Warunki sanitarno-higieniczne obowiązujące podczas produkcji, ekspozycji, i przechowywania zakąsek 6. Potrawy półmięsne i wegetariańskie6.1. Rodzaje i charakterystyka potraw półmięsnych i wegetariańskich 6.2. Znaczenie potraw półmięsnych i wegetariańskich w żywieniu 6.3. Zasady sporządzania i podawania potraw Literatura Fotografie
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2

  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2 w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    33,48 zł
    37,20 zł

    [wsip]

    Kategoria: Kulinaria.Wysyłka: do 3 dni

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2' »

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2

  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2 w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    13,50 zł
    15,00 zł

    [empi2 mariana pietraszewskiego]

    Kategoria: Kulinaria.Wysyłka: od ręki

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2' »

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych oraz deserów i napojów. Obejmuje również charakterystykę zywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: Sprawdź, czy wiesz.Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii, ale może być wykorzystywany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, takze na poziomie technikum (np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych)....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2

  • [WSiP]

    Kategoria: /Podręczniki szkolne - ćwiczenia i zadania/
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2 podręcznik

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Szkoły zawodoweWysyłka: od ręki

    Podręcznik do nauki: sporządzania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych, przygotowywania posiłków codziennych i okolic... Pełen opis produktu 'Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 2. Technologia gastronomiczna' »

    Podręcznik do nauki: sporządzania przekąsek, zup, deserów, napojów zimnych, gorących i alkoholowych, potraw dietetycznych, narodowych, regionalnych, przygotowywania posiłków codziennych i okolicznościowych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Część 2. Technologia gastronomiczna

  • [Rea]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    znajdziesz tu takie zagadnienia jak: owoce-podziało owoców, charakterystyka wartości odżywczej, receptury, mleko i produkty mleczne-zastosowanie gastronomiczne, zakup i przechowywnanie,jaja Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna 2' »

    znajdziesz tu takie zagadnienia jak: owoce-podziało owoców, charakterystyka wartości odżywczej, receptury, mleko i produkty mleczne-zastosowanie gastronomiczne, zakup i przechowywnanie,jaja-zastosowanie, zakup, przechowywanie, receptury.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna 2

  • [eMPi2]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznastwem w pytaniach i zadaniach. Zeszyt ćwiczeń. Część 2' »

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych oraz deserów i napojów. Obejmuje również charakterystykę zywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: Sprawdź, czy wiesz.Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii, ale może być wykorzystywany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, takze na poziomie technikum (np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych).
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznastwem w pytaniach i zadaniach. Zeszyt ćwiczeń. Część 2

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna. Część 2. Kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego' »

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna. Część 2. Kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego

  • [eMPi2 Mariana Pietraszewskiego]

    Kategoria: / Podręczniki - aktualna, szeroka oferta edukacyjna / Szkoła Zasadnicza / Zasadnicza szkoła zawodowa 1 / Przedmioty zawodowe

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2' »

    Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2

  • [WSIP]

    Kategoria: / Podręczniki - aktualna, szeroka oferta edukacyjna / Szkoła Zasadnicza / Zasadnicza szkoła zawodowa 1 / Przedmioty zawodowe

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny. Książka... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2' »

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    organizacji usług gastronomicznych). towaroznawstwo mała gastronomia egzamin zawodowy Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2 - Ewa Superczyńska' »

    Opis - Zeszyt ćwiczeń zawiera zestawy zadań teoretycznych i ćwiczeń praktycznych z technologii gastronomicznej z towaroznawstwem z zakresu zastosowania mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny oraz drobiu i ryb w technologii gastronomicznej, techniki wykonywania potraw półmięsnych, barowych i dań garmażeryjnych oraz deserów i napojów. Obejmuje również charakterystykę zywienia dietetycznego. W każdym temacie zamieszczono różne typy zadań testowych pomagających w przygotowaniu do egzaminu zawodowego i oznaczonych ikoną: Sprawdź, czy wiesz.Zeszyt przeznaczony jest dla uczniów kształcących się w zawodzie kucharz małej gastronomii, ale może być wykorzystywany w nauczaniu innych zawodów gastronomicznych, takze na poziomie technikum (np. kucharz, kelner, technik żywienia i gospodarstwa domowego, technik organizacji usług gastronomicznych).towaroznawstwo mała gastronomia egzamin zawodowy Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2 Autor - Ewa Superczyńska Oprawa - Miękka Wydawca - eMPi2 Mariana Pietraszewskiego Kod ISBN - 9788389287526 Kod EAN - 9788389287526 Wydanie - 1 Rok wydania - 2005 Język - polski Format - 16.5x23.5cm Ilość stron - 144 Szkoła - Zasadnicza szkoła zawodowa Typ podręcznika - Ćwiczenia Przedmiot - Przedmioty zawodowe Podatek VAT - 5%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem w pytaniach i odpowiedziach Zeszyt ćwiczeń Część 2 - Ewa Superczyńska

  • [Rea]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Proponujemy Państwu zestaw trzech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczące materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna 2 Zeszyt ćwiczeń' »

    Proponujemy Państwu zestaw trzech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczące materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez ucznia oraz umiejętności samodzielnego myślenia, kojarzenia faktów i wykorzystywania zdobytej wiedzy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna 2 Zeszyt ćwiczeń

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Technikum' »

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Technikum

  • [Rea]

    Kategoria: Klasa 2Wysyłka: od ręki

    Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część 2 obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Szkoła zawodowa. Część 2. Podręcznik' »

    Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część 2 obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Szkoła zawodowa. Część 2. Podręcznik


Godi.pl

Książki dla dzieci oraz naukowe i kulinarne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.05.2005
wydawnictwo naukowe pwn, lexisnexis, umcs, harmonia, wydawnictwo szkolne pwn, w.a.b., adam marszałek wydawnictwo, egmont, skrzat, muza
Produkty w ofercie: 50822
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 125
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2

Szkolna.edu.pl

Książki edukacyjne i materiały pomocnicze dla nauczycieli.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 24.09.2005
kos, mac edukacja, wydawnictwa szkolne i pedagogiczne, korepetytor, astrum, aidem media, iwanowski, studio astropsychologii, felberg sja, filar
Produkty w ofercie: 1391
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 17
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

ksiegarnia.edu.pl

Książki naukowo-techniczne oraz podręczniki akademickie.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.11.2006
politechnika warszawska, uniwersytet adama mickiewicza w poznaniu, uniwersytet warmińsko-mazurski w olsztynie, politechnika białostocka, politechnika Śląska, wydawnictwa komunikacji i Łączności, politechnika gdańska, uniwersytet zielonogórski
Produkty w ofercie: 2666
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 11
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Selkar.pl

Literatura popluarnonaukowa oraz książki wielogatunkowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.03.2007
pwn wydawnictwo naukowe, egmont, helion, Świat książki, wolters kluwer polska, albatros, c.h. beck, bellona, w.a.b., olesiejuk sp. z o.o.
Produkty w ofercie: 74490
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 72862
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

InBook.pl

Książki , płyty CD, DVD, multimedia, zegarki, zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.04.2008
Produkty w ofercie: 162278
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 162278
Opinie pozytywne: 9
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 6

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
cd baby, universal music, warner music, naxos classical, imports, sony music, sony music entertainment, warner music poland, emi, cherry red
Produkty w ofercie: 1318806
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 146217
Opinie pozytywne: 22
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 4

Madbooks.pl

Książki i komiksy oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.04.2009
wydawnictwo naukowe pwn, helion, wolters kluwer, olesiejuk, c.h. beck, zielona sowa, prószyński media, egmont, wam, difin
Produkty w ofercie: 83659
Promocje: 48532
Wysyłka do 3 dni: 83659
Opinie pozytywne: 4
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Literacka.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.05.2009
wydawnictwo naukowe pwn, egmont, helion, cambridge university press, wydawnictwo olesiejuk, wolters kluwer polska, olesiejuk, bellona, trefl, zielona sowa
Produkty w ofercie: 212612
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 112
Opinie neutralne: 2
Opinie negatywne: 1

Lideria.pl

Książki, filmy, muzyka, multimedia oraz zabawki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.04.2010
naukowe pwn, wolters kluwer, firma księgarska jacek olesiejuk, egmont, c.h.beck, wam, bellona, helion, rebis, zielona sowa
Produkty w ofercie: 93816
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 93816
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, bellona, zielona sowa, amber
Produkty w ofercie: 296847
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 296847
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Wieszcz.pl

Książki nowe oraz używane.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.05.2011
warszawa, czytelnik warszawa, wydawnictwo naukowe pwn, piw warszawa, wolters kluwer, cambridge university press, nasza księgarnia warszawa, olesiejuk, kiw warszawa, helion
Produkty w ofercie: 171594
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 2
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

kup-ksiazke.pl

Podręczniki oraz beletrystyka.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.05.2011
longman, wsip, nowa era, greg, operon, pwn szkolny, macmillan, zielona sowa, oxford university press, olesiejuk
Produkty w ofercie: 7389
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 2
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Prolibri.pl

Książki i audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.05.2011
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, cambridge university press, olesiejuk, helion, c.h. beck, egmont, zielona sowa, umcs, wydawnictwo uniwersytetu jagiellońskiego
Produkty w ofercie: 91482
Promocje: 89618
Wysyłka do 3 dni: 91482
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0