Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    gastronomicznej z towaroznawstwem ukaże się w 3 częściach Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2 Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów - Górecka Danuta, Limanówka Halina, Superczyńska Ewa, Żylińska' »

    Opis - Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szkolnego.OD AUTOREK:Szanowni Państwo,decyzja o zakupie tego właśnie podręcznika, skierowanego do uczniów kształcących się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów, niech będzie podyktowana świadomością jego wysokiej jakości, nowoczesności, merytorycznej zawartości, przystępności dla uczniów, metodycznego podejścia do tematów i ciekawych rozwiązań graficznych. Na walory skłaniające do wyboru tej właśnie publikacji, składają się także:Aktualne treści wynikające zarówno ze zmian podstaw programowych jak i aktualizacji wiedzy merytorycznej.Połączenie części towaroznawczej z technologiczną co znakomicie ułatwia realizację treści programowych bez konieczności poszukiwania oddzielnego podręcznika. Wyróżnienie części towaroznawczej nie tylko strukturalne, ale także kolorystyczne pozwalające na korzystanie z podręcznika także w szkołach, gdzie Towaroznawstwo jest realizowane jako samodzielny przedmiot.Wprowadzenie na końcu każdej części zarówno towaroznawczej jak i technologicznej zestawu ćwiczeń i ich spisu na końcu podręcznika odpowiednio do rozdziałów, których dotyczą co ułatwia ich odszukanie, a przede wszystkim wybór ćwiczeń do konkretnych zajęć.Nowatorskie podejście do tytułów podrozdziałów, zapisanych w postaci pytań, zachęcając do poszukiwania odpowiedzi, inspiruje i ułatwia rozwiązywanie konkretnych problemów.Tak kompleksowego podręcznika w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych nie było dotąd na półkach księgarskich.Danuta Górecka, Halina Limanówka, Ewa Superczyńska, Melania Żylińska-KaczmarekPodręcznik do Technologii gastronomicznej z towaroznawstwem ukaże się w 3 częściach Nazwa - Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2 Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów Autor - Górecka Danuta, Limanówka Halina, Superczyńska Ewa, Żylińska-Kaczmarek Melania Oprawa - Miękka Wydawca - Format-AB Kod ISBN - 9788389184665 Kod EAN - 9788389184665 Rok wydania - 2015 Język - polski Format - 16.5x24.0cm Ilość stron - 336 Szkoła - Zasadnicza szkoła zawodowa Typ podręcznika - Podręcznik Przedmiot - Przedmioty zawodowe Podatek VAT - 5% Premiera - 2015-12-01
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Żywienie i usługi gastronomiczne cz.2 Kwalifikacja T.6 Sporządzanie potraw i napojów - Górecka Danuta, Limanówka Halina, Superczyńska Ewa, Żylińska

  • [Format-AB]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szk... Pełen opis produktu 'Żywienie i usługi gastronomiczne Część 2 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik' »

    Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów.Dopuszczony do użytku szkolnego.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie i usługi gastronomiczne Część 2 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik

  • [Format-AB]

    Kategoria: Podręczniki / Do nauki zawodu / Różne, niesklasyfikowane

    Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik Ĺźywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojĂłw. Dopuszczony do uĹźytku... Pełen opis produktu 'Ĺťywienie i usługi gastronomiczne Część 2 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik' »

    Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauczania zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych w zakresie kwalifikacji T.6. Sporządzanie potraw i napojów. Dopuszczony do użytku szkolnego.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Ĺťywienie i usługi gastronomiczne Część 2 Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Obejmuje tematy dotyczące... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Tom 2 Część 2' »

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i wegetariańskich, zakąsek zimnych i gorących, deserów, napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Tom 2 Część 2

  • []

    Kategoria: /Książki/Nauki społeczne, humanistyczne, ekonomiczne/Ekonomia/Organizacja i zarządzanie. Biznes/Zarządzanie produkcją. Towaroznawstwo
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Tom 2 Część 2

  • [WSIP]

    Kategoria: / Podręczniki - aktualna, szeroka oferta edukacyjna / Szkoła Zasadnicza / Zasadnicza szkoła zawodowa 1 / Przedmioty zawodowe

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Podręcznik Część 2' »

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych,
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Podręcznik Część 2

  • [WSIP]

    Kategoria: Ekonomia / MarketingWysyłka: od ręki

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Obejmuje tematy dotyczące... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Podręcznik Część 2' »

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i wegetariańskich, zakąsek zimnych i gorących, deserów, napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Podręcznik Część 2

  • [WSIP]

    Kategoria: Podręczniki / Do nauki zawodu / Różne, niesklasyfikowane

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodĂłw kucharz oraz technik Ĺźywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojĂłw). Obejmuje tematy... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Podręcznik Część 2' »

    Podręcznik przeznaczony do nauki zawodów kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów). Obejmuje tematy dotyczące ciast, zup i sosów gorących, mięsa i produktów ze zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb i owoców morza, potraw mięsnych i wegetariańskich, zakąsek zimnych i gorących, deserów, napojów gorących i zimnych, potraw dietetycznych, kuchni narodowych i regionalnych oraz posiłków codziennych i regionalnych.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Gastronomia Tom 2 Podręcznik Część 2

  • [Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Technikum, Szkoła zawodowa > Przetwórstwo rolno-spożywcze, gastronomia

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2' »

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich. Spis treści: 1. Pieczywo cukiernicze nietrwałe1.1. Cukier - gatunki handlowe i warunki przechowywania 1.2. Miód naturalny i sztuczny - skład chemiczny i wartość odżywcza 1.2.1. Miód naturalny 1.2.2. Miód sztuczny 1.3. Sztuczne środki słodzące i ich zastosowanie 1.4. Syropy pomady i glazury - podział i zastosowanie w produkcji ciastkarskiej 1.4.1. Syropy 1.4.2. Pomady 1.4.3. Glazury 1.5. Środki spulchniające 1.5.1.  Fizyczne środki spulchniające 1.5.2. Chemiczne środki spulchniające 1.5.3. Biologiczne środki spulchniające 1.6. Charakterystyka różnych rodzajów ciast 1.7. Charakterystyka i techniki sporządzania różnych rodzajów ciast 1.7.1. Ciasta kruche 1.7.2. Ciasto francuskie i półfrancuskie 1.7.3. Ciasto parzone (ptysiowe) 1.7.4. Ciasta piernikowe 1.7.5. Ciasto biszkoptowe i biszkoptowo-tłuszczowe 1.7.6. Ciasta drożdżowe 1.8. Kremy i masy do wyrobów ciastkarskich - podział i zasady sporządzania 1.8.1. Kremy do ciast 1.8.2. Masy do ciast 1.9. Zasady wykańczania i dekoracji wyrobów ciastkarskich 1.9.1. Barwa 1.9.2. Zasady tworzenia kompozycji 1.9.3. Ornament i elementy dekoracyjne 1.10  Torty 2. Mięso zwierząt i dziczyzny2.1. Charakterystyka zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.2. Badanie znakowanie i budowa mięsa 2.2.1. Badanie weterynaryjne i znakowe mięsa 2.2.2. Budowa histologiczna mięsa 2.3. Skład chemiczny i wartość odżywcza 2.4. Cechy mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.5. Przechowywanie i utrwalanie mięsa 2.6. Dojrzewanie mięsa 2.7. Podział tusz zwierząt i dziczyzny na elementy kulinartne oraz ich zastosowanie 2.8. Obróbka wstępna mięsa, podrobów i dziczyzny 2.9. Dobór techniki wykonania potrawy w zależności od jakości mięsa i podrobów 2.10. Obróbka cieplna mięsa i podrobów 2.10.1. Potrawy gotowane z mięsa 2.10.2. Potrawy smażone z mięsa 2.10.3. Potrawy duszone z mięsa 2.10.4. Potrawy z mięs pieczonych 2.10.5. Obróbka cieplna dziczyzny 2.10.6. Podroby 2.11. Mięsna masa mielona - dobór surowca, składniki dodatkowe i zasady sporządzania 2.12. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie podczas procesów cieplnych 2.13. Przetwory mięsne - podział i wykorzystanie do sporządzenia dań gorących 2.14. Zastosowanie potraw mięsnych w żywieniu 3. Drób i ptactwo dzikie3.1. Rodzaje i charakterystyka drobiu i ptactwa dzikiego 3.2. Skład chemicznie i wartość odżywcza mięsa i ptactwa dzikiego 3.3. Ocena i klasyfikacja tuszek drobiu 3.4. Obróbka wstępna 3.4.1. Rozmrażanie 3.4.2. Mycie 3.4.3. Rozbiór 3.4.4. Formowanie tuszek 3.4.5. Formowanie mięsa drobiowego do smażenia 3.5. Rodzaje i zasady sporządzania nadzienia do drobiu 3.6. Zasady obróbki cieplnej mięsa drobiowego 3.6.1. Potrawy gotowanie 3.6.2. Potrawy smażone 3.6.3. Potrawy duszone 3.6.4. Potrawy pieczone 3.7. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie drobiowym podczas obróbki 3.8. Zalecenia sanitarno-higieniczne dotyczące produkcji i przechowywania potraw z drobiu i ptactwa dzikiego 4. Ryby i owoce morza4.1.Rodzaje ryb i owoców morza, skład chemiczny i wartość odżywcza 4.2. Ocena świeżości ryb 4.3. Zasady obróbki wstępnej ryb i owoców morza 4.4. Sporządzanie rybnej masy mielonej 4.5. Obróbka cieplna ryb i masy mielonej 4.6. Przetwory z ryb i owoców morza oraz ich zastosowanie w produkcji potraw 4.7. Warunki przechowywania surowców oraz potraw z ryb i owoców morza Zakąski zimne i gorące5.1. Rodzaje i charakterystyka zakąsek 5.1.1. Asortyment zakąsek 5.2. Normy porcji, zasady dekoracji i sposoby podawania zakąsek zimnych i gorących 5.3. Zasady sporządzania i klarowania galaret 5.4. Warunki sanitarno-higieniczne obowiązujące podczas produkcji, ekspozycji, i przechowywania zakąsek 6. Potrawy półmięsne i wegetariańskie6.1. Rodzaje i charakterystyka potraw półmięsnych i wegetariańskich 6.2. Znaczenie potraw półmięsnych i wegetariańskich w żywieniu 6.3. Zasady sporządzania i podawania potraw Literatura Fotografie
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2

  • [Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Technikum, Szkoła zawodowa > Przetwórstwo rolno-spożywcze, gastronomia

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2' »

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich. Spis treści: 1. Pieczywo cukiernicze nietrwałe1.1. Cukier - gatunki handlowe i warunki przechowywania 1.2. Miód naturalny i sztuczny - skład chemiczny i wartość odżywcza 1.2.1. Miód naturalny 1.2.2. Miód sztuczny 1.3. Sztuczne środki słodzące i ich zastosowanie 1.4. Syropy pomady i glazury - podział i zastosowanie w produkcji ciastkarskiej 1.4.1. Syropy 1.4.2. Pomady 1.4.3. Glazury 1.5. Środki spulchniające 1.5.1.  Fizyczne środki spulchniające 1.5.2. Chemiczne środki spulchniające 1.5.3. Biologiczne środki spulchniające 1.6. Charakterystyka różnych rodzajów ciast 1.7. Charakterystyka i techniki sporządzania różnych rodzajów ciast 1.7.1. Ciasta kruche 1.7.2. Ciasto francuskie i półfrancuskie 1.7.3. Ciasto parzone (ptysiowe) 1.7.4. Ciasta piernikowe 1.7.5. Ciasto biszkoptowe i biszkoptowo-tłuszczowe 1.7.6. Ciasta drożdżowe 1.8. Kremy i masy do wyrobów ciastkarskich - podział i zasady sporządzania 1.8.1. Kremy do ciast 1.8.2. Masy do ciast 1.9. Zasady wykańczania i dekoracji wyrobów ciastkarskich 1.9.1. Barwa 1.9.2. Zasady tworzenia kompozycji 1.9.3. Ornament i elementy dekoracyjne 1.10  Torty 2. Mięso zwierząt i dziczyzny2.1. Charakterystyka zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.2. Badanie znakowanie i budowa mięsa 2.2.1. Badanie weterynaryjne i znakowe mięsa 2.2.2. Budowa histologiczna mięsa 2.3. Skład chemiczny i wartość odżywcza 2.4. Cechy mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny 2.5. Przechowywanie i utrwalanie mięsa 2.6. Dojrzewanie mięsa 2.7. Podział tusz zwierząt i dziczyzny na elementy kulinartne oraz ich zastosowanie 2.8. Obróbka wstępna mięsa, podrobów i dziczyzny 2.9. Dobór techniki wykonania potrawy w zależności od jakości mięsa i podrobów 2.10. Obróbka cieplna mięsa i podrobów 2.10.1. Potrawy gotowane z mięsa 2.10.2. Potrawy smażone z mięsa 2.10.3. Potrawy duszone z mięsa 2.10.4. Potrawy z mięs pieczonych 2.10.5. Obróbka cieplna dziczyzny 2.10.6. Podroby 2.11. Mięsna masa mielona - dobór surowca, składniki dodatkowe i zasady sporządzania 2.12. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie podczas procesów cieplnych 2.13. Przetwory mięsne - podział i wykorzystanie do sporządzenia dań gorących 2.14. Zastosowanie potraw mięsnych w żywieniu 3. Drób i ptactwo dzikie3.1. Rodzaje i charakterystyka drobiu i ptactwa dzikiego 3.2. Skład chemicznie i wartość odżywcza mięsa i ptactwa dzikiego 3.3. Ocena i klasyfikacja tuszek drobiu 3.4. Obróbka wstępna 3.4.1. Rozmrażanie 3.4.2. Mycie 3.4.3. Rozbiór 3.4.4. Formowanie tuszek 3.4.5. Formowanie mięsa drobiowego do smażenia 3.5. Rodzaje i zasady sporządzania nadzienia do drobiu 3.6. Zasady obróbki cieplnej mięsa drobiowego 3.6.1. Potrawy gotowanie 3.6.2. Potrawy smażone 3.6.3. Potrawy duszone 3.6.4. Potrawy pieczone 3.7. Zmiany fizykochemiczne zachodzące w mięsie drobiowym podczas obróbki 3.8. Zalecenia sanitarno-higieniczne dotyczące produkcji i przechowywania potraw z drobiu i ptactwa dzikiego 4. Ryby i owoce morza4.1.Rodzaje ryb i owoców morza, skład chemiczny i wartość odżywcza 4.2. Ocena świeżości ryb 4.3. Zasady obróbki wstępnej ryb i owoców morza 4.4. Sporządzanie rybnej masy mielonej 4.5. Obróbka cieplna ryb i masy mielonej 4.6. Przetwory z ryb i owoców morza oraz ich zastosowanie w produkcji potraw 4.7. Warunki przechowywania surowców oraz potraw z ryb i owoców morza Zakąski zimne i gorące5.1. Rodzaje i charakterystyka zakąsek 5.1.1. Asortyment zakąsek 5.2. Normy porcji, zasady dekoracji i sposoby podawania zakąsek zimnych i gorących 5.3. Zasady sporządzania i klarowania galaret 5.4. Warunki sanitarno-higieniczne obowiązujące podczas produkcji, ekspozycji, i przechowywania zakąsek 6. Potrawy półmięsne i wegetariańskie6.1. Rodzaje i charakterystyka potraw półmięsnych i wegetariańskich 6.2. Znaczenie potraw półmięsnych i wegetariańskich w żywieniu 6.3. Zasady sporządzania i podawania potraw Literatura Fotografie
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Technologia gastronomiczna. kucharz technik żywienia i gospodarstwa domowego część 2

  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2 w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    33,48 zł
    37,20 zł

    [wsip]

    Kategoria: Kulinaria.Wysyłka: do 3 dni

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2' »

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2

  • [Rea]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    znajdziesz tu takie zagadnienia jak: owoce-podziało owoców, charakterystyka wartości odżywczej, receptury, mleko i produkty mleczne-zastosowanie gastronomiczne, zakup i przechowywnanie,jaja Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna 2' »

    znajdziesz tu takie zagadnienia jak: owoce-podziało owoców, charakterystyka wartości odżywczej, receptury, mleko i produkty mleczne-zastosowanie gastronomiczne, zakup i przechowywnanie,jaja-zastosowanie, zakup, przechowywanie, receptury.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna 2

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna. Część 2. Kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego' »

    Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoły policealnej. Zawiera materiał nauczania w zakresie technologii i towaroznawstwa pieczywa cukierniczego, mięsa zwierząt rzeźnych, dziczyzny, drobiu, a także ptactwa dzikiego, ryb i owoców morza. Opisano w nim także charakterystykę i technologie produkcji zakąsek zimnych i gorących oraz potraw półmięsnych i wegetariańskich.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna. Część 2. Kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego

  • [Rea]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Proponujemy Państwu zestaw trzech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczące materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna 2 Zeszyt ćwiczeń' »

    Proponujemy Państwu zestaw trzech zeszytów, w których ujęte są zagadnienia dotyczące materiału objętego całym cyklem nauczania. Dla nauczyciela jest to instrument badania stopnia opanowania wiedzy przez ucznia oraz umiejętności samodzielnego myślenia, kojarzenia faktów i wykorzystywania zdobytej wiedzy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna 2 Zeszyt ćwiczeń

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Technikum' »

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem. Część 2. Technikum

  • [Rea]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej.Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2.Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii' »

    Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii w zasadniczej szkole zawodowej.Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 2.Podręcznik dla zawodu kucharz małej gastronomii

  • [Rea]

    Kategoria: Kucharstwo. Żywność. GastronomiaWysyłka: od ręki

    Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2' »

    Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia w zawodzie kucharz małej gastronomii. Część II obejmuje mięso, drób, ryby, zakąski, napoje, potrawy wegetariańskie i jarskie oraz kuchnię staropolską, polską współczesną i kuchnie regionalne. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym, wzbogacony dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptury, pozwoli uczniowi na szybkie i efektywne przyswojenie wiedzy zarówno teoretycznej, jak i praktycznej. Na podkreślenie zasługuje fakt, że Autorki uwzględniły w podręczniku standardy wymagań egzaminacyjnych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 2

  • Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 Tom 2 w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    44,28 zł
    49,20 zł

    [wsip]

    Kategoria: Kulinaria.Wysyłka: do 3 dni

    Podręcznik do zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom II. Część 1Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 Tom 2' »

    Podręcznik do zawodów technik żywienia i usług gastronomicznych oraz kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne. Tom II. Część 1Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych realizujący treści z zakresu kwalifikacji T.6 (Sporządzanie potraw i napojów).Prezentuje wiedzę z zakresu bezpieczeństwa żywności, środków spożywczych, zasad racjonalnego żywienia oraz procesu produkcyjnego w zakładzie gastronomicznym. Omawia również zagadnienia związane ze stosowaniem przypraw, tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów, jaj oraz przetworów zbożowych.Treści podręcznika wzbogacają liczne kolorowe ilustracje, schematy, tabele oraz pytania i ćwiczenia, które pozwalają uczniom na lepsze zrozumienie i zapamiętanie omawianych zagadnień....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 1 Tom 2

  • [WSiP]

    Kategoria: Literatura > Kuchnia

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny. Książka... Pełen opis produktu 'Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2' »

    W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny. Książka przeznaczona dla uczniów technikum, zawód - technik żywienia i gospodarstwa domowego.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2

  • [WSiP]

    Kategoria: Książki / Podręczniki. Ćwiczenia i zadania

    .

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Podręcznik Część 2.


ksiegarnia.edu.pl

Książki naukowo-techniczne oraz podręczniki akademickie.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.11.2006
politechnika warszawska, uniwersytet adama mickiewicza w poznaniu, uniwersytet warmińsko-mazurski w olsztynie, politechnika białostocka, politechnika Śląska, politechnika gdańska, wydawnictwa komunikacji i Łączności, uniwersytet zielonogórski
Produkty w ofercie: 2666
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 13
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Szkolna.edu.pl

Książki edukacyjne i materiały pomocnicze dla nauczycieli.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 24.09.2005
kos, mac edukacja, wydawnictwa szkolne i pedagogiczne, korepetytor, astrum, aidem media, iwanowski, studio astropsychologii, felberg sja, filar
Produkty w ofercie: 1391
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 18
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Ksiazki-medyczne.eu

Książki oraz podręczniki medyczne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 26.02.2012
wydawnictwo naukowe pwn, wydawnictwo lekarskie pzwl, elsevier urban & partner, helion, pascal, wydawnictwo uniwersytetu jagiellońskiego, impuls, galaktyka, illuminatio, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego
Produkty w ofercie: 11145
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

InBook.pl

Książki , płyty CD, DVD, multimedia, zegarki, zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.04.2008
Produkty w ofercie: 163500
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 163500
Opinie pozytywne: 9
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 6

Selkar.pl

Literatura popluarnonaukowa oraz książki wielogatunkowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.03.2007
pwn wydawnictwo naukowe, egmont, helion, Świat książki, wolters kluwer polska, albatros, c.h. beck, bellona, w.a.b., olesiejuk sp. z o.o.
Produkty w ofercie: 74490
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 72862
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Literacka.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.05.2009
wydawnictwo naukowe pwn, egmont, wydawnictwo olesiejuk, helion, olesiejuk, zielona sowa, c.h. beck, cambridge university press, muza, wsip
Produkty w ofercie: 193445
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 113
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 1

Kumiko.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 12.10.2009
wydawnictwo naukowe pwn, cambridge university press, olesiejuk, zielona sowa, helion, egmont, pzwl, clementoni, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego, trefl
Produkty w ofercie: 78500
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

NaszaSzkolna.pl

Książki, podręczniki oraz książki językowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.08.2011
wydawnictwo naukowe pwn, -, egmont, zielona sowa, cambridge university press, olesiejuk, bellona, c.h. beck, helion, zysk i s-ka
Produkty w ofercie: 137225
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 137225
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

kup-ksiazke.pl

Podręczniki oraz beletrystyka.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.05.2011
longman, wsip, nowa era, greg, operon, pwn szkolny, macmillan, zielona sowa, oxford university press, olesiejuk
Produkty w ofercie: 7389
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 2
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
cd baby, imports, universal music, warner music, sony music, essential media afw, sbme special mkts., egmont, helion, zielona sowa
Produkty w ofercie: 2814068
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 122066
Opinie pozytywne: 22
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 4

Prolibri.pl

Książki i audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.05.2011
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, cambridge university press, olesiejuk, helion, zielona sowa, egmont, umcs, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 91751
Promocje: 90639
Wysyłka do 3 dni: 91750
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Wieszcz.pl

Książki nowe oraz używane.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.05.2011
warszawa, czytelnik warszawa, wydawnictwo naukowe pwn, piw warszawa, nasza księgarnia warszawa, egmont, kiw warszawa, mon warszawa, iskry warszawa, wsip
Produkty w ofercie: 179130
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 8
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, zielona sowa, bellona, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 329777
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 329777
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Godi.pl

Książki dla dzieci oraz naukowe i kulinarne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.05.2005
cambridge university press, egmont, zielona sowa, olesiejuk, harmonia, helion, c.h. beck, wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, polesie poland
Produkty w ofercie: 109951
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 125
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2

Booksnet.pl

Książki, podręczniki oraz literatura piękna i popularnonaukowa.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 28.03.2010
olesiejuk sp. z o.o., egmont, zielona sowa, mega creative, wsip, muza, edycja Świętego pawła, trefl, wilga, skrzat
Produkty w ofercie: 101897
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1