Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [MONKI nowość]

    Kategoria: ŻYWNOŚĆ NATURALNAWysyłka: do 3 dni
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o MONKI bio masło sezamowe tanina NATURALNA 330g

  • []

    Kategoria: Tanina winiarskaWysyłka: do 3 dni

    Tanina winiarska 5g na 25L Tanina nadaje winom charakterystycznej cierpkości, która cechuje dojrzałe czerwone, wytrawne wina. Taniny pochodzą z drewna drzew owocowych. Dawkowanie... Pełen opis produktu 'Tanina winiarska 5g na 25L' »

    Tanina winiarska 5g na 25L Tanina nadaje winom charakterystycznej cierpkości, która cechuje dojrzałe czerwone, wytrawne wina. Taniny pochodzą z drewna drzew owocowych. Dawkowanie 5g na 25L, najlepiej dodać taninę do wina po fermentacji, ale przed klarowaniem.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Tanina winiarska 5g na 25L

  • [MONKI nowość]

    Kategoria: ŻYWNOŚĆ NATURALNAWysyłka: do 3 dni
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o MONKI bio masło sezamowe tanina SOLONA 330g

  • [PROFESSIONAL]

    Kategoria: NIEAKTYWNE > TANINA DO WINA

    Otrzymuje się poprzez ekstrakcję i oczyszczanie wyłącznie z drewna Quebracho (Schinopsis Lorentzii). Jest to ekstremalnie czysta tanina, rozpuszczalna w wodzie i alkoholu, bez polifenoli o ni... Pełen opis produktu 'Tanina TANN VR PLUS 10g' »

    Otrzymuje się poprzez ekstrakcję i oczyszczanie wyłącznie z drewna Quebracho (Schinopsis Lorentzii). Jest to ekstremalnie czysta tanina, rozpuszczalna w wodzie i alkoholu, bez polifenoli o niskiej masie cząsteczkowej i wolna od reszt cukrowych potencjalnie odpowiedzialnych za tworzenie się nieprzyjemnych zapachów. TANN VR PLUS charakteryzuje się skutecznością w ochronie koloru.   SPOSÓB STOSOWANIA: Zaleca się stosowanie w dwóch dawkach 5 - 15 g / hl, które należy dodać przed rozpoczęciem maceracji. W przypadku krótkich maceracji dodajemy 2 - 5 g / hl przy ściąganiu znad osadu. Zalecana dawka przy mikro natlenianiu to 2 - 10g / hl - dodajemy przed natlenianiem.   Przed dodaniem wskazane jest wstępne rozpuszczenie w 5x większej ilości gorącej wody lub wina.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Tanina TANN VR PLUS 10g

  • [STRONGFERM]

    Kategoria: NIEAKTYWNE > TANINA DO WINAWysyłka: od ręki

    Otrzymuje się poprzez ekstrakcję i oczyszczanie wyłącznie z drewna Quebracho (Schinopsis Lorentzii). Jest to ekstremalnie czysta tanina, rozpuszczalna w wodzie i alkoholu, bez polifenoli o ni... Pełen opis produktu 'STRONGFERM TANINA VR PLUS' »

    Otrzymuje się poprzez ekstrakcję i oczyszczanie wyłącznie z drewna Quebracho (Schinopsis Lorentzii). Jest to ekstremalnie czysta tanina, rozpuszczalna w wodzie i alkoholu, bez polifenoli o niskiej masie cząsteczkowej i wolna od reszt cukrowych potencjalnie odpowiedzialnych za tworzenie się nieprzyjemnych zapachów. TANINA VR PLUS charakteryzuje się skutecznością w ochronie koloru.     Tanina wystarcza na 25 litrów wina białego i czerwonego.   STRONGFERM TANINA VR PLUS ma zawartość na poziomie 98% w porównaniu do suchej masy. Naturalny przeciwutleniacz i stabilizator wina.   Redukuje ilość SO2 zapewnia szybką redukcję O2, utrzymuje optymalny poziom fermentacji.   1 opakowanie STRONGFERM TANINA VR PLUS wystarcza na 25 litrów wina czerwonego i białego.   Dlaczego stosuje się taniny do do wina? wpływa na strukturę wina, stabilizuje kolor, eliminuje zmętnienia białkowe, zapobiega tworzeniu oksydazy polifenolowej, która powoduje typowe brązowienie białych win. ułatwia klarowanie, klarowanie w połączeniu z Gela Klar albo z Bentonitem. antyutleniacz, wzmocnienie smaku oraz aromatu.   Kiedy stosuje się taninę Strongferm VR PLUS? Taninę zaleca się dodać w dwóch etapach - można zastosować na przed maceracją owoców i przy ściagnięciu znad osadu albo przy mikronatlenianiu. Taninę należy rozpuścić w 5x większej ilości gorącej wody / wina, po rozpuszczeniu dodać do wina. Jak dawkować taninę? Zaleca się stosowanie w dwóch dawkach 5 - 15 g / hl, które należy dodać przed rozpoczęciem maceracji. W przypadku krótkich maceracji dodajemy 2 - 5 g / hl przy ściąganiu znad osadu. Zalecana dawka przy mikronatlenianiu to 2 - 10g / hl - dodajemy przed natlenianiem.   Co to jest tanina? Taniny są to garbiniki roślinne, naturalnie wytwarzane przez rośliny, pochodne fenoli. Tanina rozpuszczalna w wodzie i alkoholu. Łączą się z antocyjanami (cząsteczkami koloru), tworząc barwniki, które wpływają na sługą stabilność i zachowanie barwy wina. Jest to naturalny antyoksydant, który spowalnia transformację fenoli, który jest odpowiedzialny za brązowienie wina. Łączy się z białkami, które powodują zmętnienia i osadzają się na dnie zbiornika podczas fermentacji. Poprawia smak i strukturę wina. Równie istotnym jest elementem równowagi wina jest tanina, tak jak cukier, kwasowość i poziom alkoholu. Taniny są cenione przez winiarzy , ponieważ działaja jako przeciwutleniacz chroniący win. Ale jak wiadomo, przeciwutleniacze są nie tylko przydatne we wspomaganiu przechowywania wina przez lata, mają ogromne korzyści zdrowotne dla ludzi.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o STRONGFERM TANINA VR PLUS

  • [STRONGFERM]

    Kategoria: NIEAKTYWNE > TANINA DO WINAWysyłka: od ręki

    Otrzymuje się ją ze strąków rośliny Caesalpnia Spinoza z Peru za pomocą ekstrakcji i późniejszego oczyszczania.   Tanina wystarcza na 25 litrów wina białego.   STRONGFERM TANINA WHITE -... Pełen opis produktu 'STRONGFERM TANINA WHITE' »

    Otrzymuje się ją ze strąków rośliny Caesalpnia Spinoza z Peru za pomocą ekstrakcji i późniejszego oczyszczania.  Tanina wystarcza na 25 litrów wina białego.   STRONGFERM TANINA WHITE - proces produkcji mielenie, ekstrakcję i oczyszczanie, gwarantuje osiąganie tanin wyjątkowo czystych, rozpuszczalnych zarówno w wodzie i alkoholu.   STRONGFERM TANINA WHITE ma zawartość na poziomie 98% w porównaniu do suchej masy. Naturalny przeciwutleniacz i stabilizator wina.   Redukuje ilość SO2 zapewnia szybką redukcję O2, utrzymuje optymalny poziom fermentacji. 1 opakowanie STRONGFERM TANINA WHITE wystarcza na 25 litrów wina białego.     Dlaczego stosuje się taniny do do wina?   wpływa na strukturę wina, stabilizuje kolor, eliminuje zmętnienia białkowe, zapobiega tworzeniu oksydazy polifenolowej, która powoduje typowe brązowienie białych win. ułatwia klarowanie, klarowanie w połączeniu z Gela Klar albo z Bentonitem. antyutleniacz, wzmocnienie smaku oraz aromatu.   Kiedy stosuje się taninę Strongferm White? Taninę można zastosować na podczas maceracji owoców lub na początku fermentacji. Taninę należy rozpuścić w 50 ml gorącej wody / wina, po rozpuszczeniu dodać do wina. Stosowanie taniny Strongferm White jest konieczne w przypadku winogron zarażonych szarą pleśnią.     Jak dawkować taninę?   zalecana dawka 5 - 15g / hl w przypadku winogron o złej jakości dawka 20 - 30 g / hl   Co to jest tanina? Taniny są to garbiniki roślinne, naturalnie wytwarzane przez rośliny, pochodne fenoli. Tanina rozpuszczalna w wodzie i alkoholu. Łączą się z antocyjanami (cząsteczkami koloru), tworząc barwniki, które wpływają na sługą stabilność i zachowanie barwy wina. Jest to naturalny antyoksydant, który spowalnia transformację fenoli, który jest odpowiedzialny za brązowienie wina. Łączy się z białkami, które powodują zmętnienia i osadzają się na dnie zbiornika podczas fermentacji. Poprawia smak i strukturę wina. Równie istotnym jest elementem równowagi wina jest tanina, tak jak cukier, kwasowość i poziom alkoholu. Taniny są cenione przez winiarzy , ponieważ działaja jako przeciwutleniacz chroniący win. Ale jak wiadomo, przeciwutleniacze są nie tylko przydatne we wspomaganiu przechowywania wina przez lata, mają ogromne korzyści zdrowotne dla ludzi.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o STRONGFERM TANINA WHITE

  • [STRONGFERM]

    Kategoria: NIEAKTYWNE > TANINA DO WINAWysyłka: od ręki

    Otrzymuje się poprzez ekstrakcję i oczyszczanie wyłącznie z drewna Kasztanowego (Castanea Sativa). STRONGFERM TANINA STABLE: Zapewnia optymalny zakres pH przy fermentacji i przy leżakowaniu ... Pełen opis produktu 'STRONGFERM TANINA STABLE' »

    Otrzymuje się poprzez ekstrakcję i oczyszczanie wyłącznie z drewna Kasztanowego (Castanea Sativa). STRONGFERM TANINA STABLE: Zapewnia optymalny zakres pH przy fermentacji i przy leżakowaniu wina. Kontroluje rozwój bakterii. Skutecznie chroni kolor wina.  Gwarantuje wytrącanie białek i deaktywuje utlenianie.    Tanina wystarcza na 25 litrów wina białego i czerwonego. STRONGFERM TANINA STABLE ma zawartość na poziomie 98% w porównaniu do suchej masy. Naturalny przeciwutleniacz i stabilizator wina.   Redukuje ilość SO2 zapewnia szybką redukcję O2, utrzymuje optymalny poziom fermentacji.   1 opakowanie STRONGFERM TANINA STABLE wystarcza na 25 litrów wina czerwonego i białego.   Dlaczego stosuje się taniny do do wina? wpływa na strukturę wina, stabilizuje kolor, eliminuje zmętnienia białkowe, zapobiega tworzeniu oksydazy polifenolowej, która powoduje typowe brązowienie białych win. ułatwia klarowanie, klarowanie w połączeniu z Gela Klar albo z Bentonitem. antyutleniacz, wzmocnienie smaku oraz aromatu.   Kiedy stosuje się taninę Strongferm Stable? Taninę można zastosować na podczas maceracji owoców lub na początku fermentacji. Taninę należy rozpuścić w 3x większej ilości wody / wina, po rozpuszczeniu dodać do wina. Dodanie Taniny musi nastąpić 4 godziny przed/po dodaniu enzymów, aby uniknąć zakłóceń. Jak dawkować taninę? Wskazane jest 5 - 30 g / hl. Wyższe dawki mogą być stosowane, jeżeli jest: krótka maceracja lub brak polifenoli. niezdrowe winogrona szczególnie atakowane przez Botrytis do starzenia wina.   Co to jest tanina? Taniny są to garbiniki roślinne, naturalnie wytwarzane przez rośliny, pochodne fenoli. Tanina rozpuszczalna w wodzie i alkoholu. Łączą się z antocyjanami (cząsteczkami koloru), tworząc barwniki, które wpływają na sługą stabilność i zachowanie barwy wina. Jest to naturalny antyoksydant, który spowalnia transformację fenoli, który jest odpowiedzialny za brązowienie wina. Łączy się z białkami, które powodują zmętnienia i osadzają się na dnie zbiornika podczas fermentacji. Poprawia smak i strukturę wina. Równie istotnym jest elementem równowagi wina jest tanina, tak jak cukier, kwasowość i poziom alkoholu. Taniny są cenione przez winiarzy , ponieważ działaja jako przeciwutleniacz chroniący win. Ale jak wiadomo, przeciwutleniacze są nie tylko przydatne we wspomaganiu przechowywania wina przez lata, mają ogromne korzyści zdrowotne dla ludzi.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o STRONGFERM TANINA STABLE

  • [STRONGFERM]

    Kategoria: NIEAKTYWNE > TANINA DO WINAWysyłka: od ręki

    Otrzymywana jest z wyselekcjonowanej kory Mimozy (Acacia Mollissima) za pomocą szeregu ekstrakcji, a potem oczyszczania. STRONGFERM TANINA SWEET należy do rodziny tanin takich jak w skórce wi... Pełen opis produktu 'STRONGFERM TANINA SWEET' »

    Otrzymywana jest z wyselekcjonowanej kory Mimozy (Acacia Mollissima) za pomocą szeregu ekstrakcji, a potem oczyszczania. STRONGFERM TANINA SWEET należy do rodziny tanin takich jak w skórce winogron, pestek winogron i Quebracho.  Tanina wystarcza na 25 litrów wina czerwonego.   Strongferm Tanina Sweet wskazana jest do win czerwonych, poprawia strukturę wina. Konserwuje i zachowuje smak danej odmiany winogron.   Naturalny przeciwutleniacz i stabilizator wina.   Redukuje ilość SO2 zapewnia szybką redukcję O2, utrzymuje optymalny poziom fermentacji.   1 opakowanie STRONGFERM TANINA SWEET  wystarcza na 25 litrów wina czerwonego.   Dlaczego stosuje się taniny do do wina? wpływa na strukturę wina, stabilizuje kolor, eliminuje zmętnienia białkowe, zapobiega tworzeniu oksydazy polifenolowej, która powoduje typowe brązowienie białych win. ułatwia klarowanie, klarowanie w połączeniu z Gela Klar albo z Bentonitem. antyutleniacz, wzmocnienie smaku oraz aromatu.   Kiedy stosuje się taninę Strongferm Sweet? Taninę zaleca się dodać w dwóch etapach - można zastosować na przed maceracją owoców i przy ściagnięciu znad osadu albo przy mikronatlenianiu. Taninę należy rozpuścić w 5x większej ilości gorącej wody / wina, po rozpuszczeniu dodać do wina.   Jak dawkować taninę? zaleca się dodawanie w dwóch etapach 5 - 15 g / hl na 1-3 dni przed rozpoczęciem maceracji, w przypadku krótkich maceracji, możliwe jest dodanie 2 - 5 g / hl przy ściągnięciu znad osadu. w przypadku mikronatleniania dawka to 3 - 7 g / hl.   Co to jest tanina? Taniny są to garbiniki roślinne, naturalnie wytwarzane przez rośliny, pochodne fenoli. Tanina rozpuszczalna w wodzie i alkoholu. Łączą się z antocyjanami (cząsteczkami koloru), tworząc barwniki, które wpływają na sługą stabilność i zachowanie barwy wina. Jest to naturalny antyoksydant, który spowalnia transformację fenoli, który jest odpowiedzialny za brązowienie wina. Łączy się z białkami, które powodują zmętnienia i osadzają się na dnie zbiornika podczas fermentacji. Poprawia smak i strukturę wina. Równie istotnym jest elementem równowagi wina jest tanina, tak jak cukier, kwasowość i poziom alkoholu. Taniny są cenione przez winiarzy , ponieważ działaja jako przeciwutleniacz chroniący win. Ale jak wiadomo, przeciwutleniacze są nie tylko przydatne we wspomaganiu przechowywania wina przez lata, mają ogromne korzyści zdrowotne dla ludzi.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o STRONGFERM TANINA SWEET

  • [PROFESSIONAL]

    Kategoria: NIEAKTYWNE > TANINA DO WINA

    Otrzymywana jest z wyselekcjonowanej kory Mimozy (Acacia Mollissima) za pomocą szeregu ekstrakcji, a potem oczyszczania.   TANN SWEET należy do rodziny tanin takich jak w skórce winogron, pestek winogron... Pełen opis produktu 'Tanina TANN SWEET' »

    Otrzymywana jest z wyselekcjonowanej kory Mimozy (Acacia Mollissima) za pomocą szeregu ekstrakcji, a potem oczyszczania.   TANN SWEET należy do rodziny tanin takich jak w skórce winogron, pestek winogron i Quebracho.   TANN SWEET wskazana jest do win czerwonych, poprawia strukturę wina. Konserwuje i zachowuje smak danej odmiany winogron.   INSTRUKCJA STOSOWANIA: Zaleca się dodawanie w dwóch etapach 5-15g/hl na 1-3 dni przed rozpoczęciem maceracji, w przypadku krótkich maceracji, możliwe jest dodanie 2-5g/hl przy ściągnięciu znad osadu. W przypadku mikronatleniania dawka to 3-7g/hl.   Przed dodaniem wskazane jest wstępne rozpuszczenie w 5x większej ilości gorącej wody lub wina.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Tanina TANN SWEET

  • [PROFESSIONAL]

    Kategoria: NIEAKTYWNE > TANINA DO WINA

    polifenoli. niezdrowe winogrona szczególnie atakowane przez Botrytis do starzenia wina.   Dodanie Taniny musi nastąpić 4 godziny przed/po dodaniu enzymów, aby uniknąć zakłóceń. Przed dodaniem... Pełen opis produktu 'Tanina TANN STABLE' »

    Otrzymuje się poprzez ekstrakcję i oczyszczanie wyłącznie z drewna Kasztanowego (Castanea Sativa). Zapewnia optymalny zakres pH przy fermentacji i przy leżakowaniu wina. Kontroluje rozwój bakterii. Skutecznie chroni kolor wina.  Gwarantuje wytrącanie białek i deaktywuje utlenianie.   INSTRUKCJA STOSOWANIA: Wskazane jest 5-30g/hl. Wyższe dawki mogą być stosowane, jeżeli jest: krótka maceracja lub brak polifenoli. niezdrowe winogrona szczególnie atakowane przez Botrytis do starzenia wina.   Dodanie Taniny musi nastąpić 4 godziny przed/po dodaniu enzymów, aby uniknąć zakłóceń. Przed dodaniem wskazane jest wstępne rozpuszczenie w 3x większej ilości gorącej wody lub wina.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Tanina TANN STABLE

  • [Filia]

    Kategoria: Beletrystyka / Proza

    Historia o prawdziwej kobiecej przyjaĹşni i o tym, jak trudną sztuką jest pięknie Ĺźyć. Dorota jest mężatką i matką dwĂłjki dzieci, ktĂłrą przytłacza codzienność i nadmiar obowiązkĂłw. Czy... Pełen opis produktu 'W plÄ taninie uczuć' »

    Historia o prawdziwej kobiecej przyjaźni i o tym, jak trudną sztuką jest pięknie żyć. Dorota jest mężatką i matką dwójki dzieci, którą przytłacza codzienność i nadmiar obowiązków. Czy znajdzie w sobie siły, by przebaczyć zdradę? Hanna to trzydziestopięcioletnia singielka, która pnie się po szczeblach kariery w międzynarodowej korporacji. Nie ma czasu na nic, a już na pewno nie na miłość. Z kolei Kalina jest w szczęśliwym związku od dziesięciu lat. To właścicielka ekskluzywnego butiku, wiodąca spokojne i poukładane życie. Nagle jej życiu pojawia się dawna miłość i wywraca wszystko do góry nogami. Życie trzech kobiet zmienia się, gdy stają w obliczu śmiertelnej choroby. Ich przyjaźń zostaje wystawiona na największą próbę. Muszą zmierzyć się z własnymi słabościami i pomóc sobie nawzajem. Bo życie składa się z miliona małych szczęść i kilku wielkich tragedii. Czasem to właśnie przyjaźń pozwala przetrwać i uwierzyć w przyszłość.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o W plÄ taninie uczuć

  • [Browin]

    Kategoria: TANINA

    TANCOLOR - Naturalna tanina przeznaczona do nadawania czerwonym winom pięknej barwy i wzbogacania ich smaku i struktury.  - Redukuje do 80% aktywność lakazy grzybiczej ( dzięki temu ch... Pełen opis produktu 'TANCOLOR tanina 5 g' »

    TANCOLOR - Naturalna tanina przeznaczona do nadawania czerwonym winom pięknej barwy i wzbogacania ich smaku i struktury.  - Redukuje do 80% aktywność lakazy grzybiczej ( dzięki temu chroni moszcz i                 późniejsze wino przed  gwałtownym brunatnieniem i utratą świeżych, owocowych         zapachów).- Kompleksuje i reguluje niestabilne proteiny. ( Klaruje wino - białka mają ładunek         dodatni, natomiast tanina ujemny).- Posiada aktywność antyoksydacyjną – wiąże wolne rodniki.- Redukuje zawartość metali poprzez ich kompleksowanie i strącanie.- Zapobiega redukcjom podczas procesów fermentacji i starzenia się win białych Dozowanie: - na 10-15 l wina czerwonego 3-5g. Możliwe dozowanie na każdym etapie dojrzewania wina. Najwcześniej po pierwszym zlaniu wina znad osadu i nie później niż 2 tygodnie przed butelkowaniem. waga netto: 5 g
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o TANCOLOR tanina 5 g

  • [COOBRA akcesoria alkoholowe]

    Kategoria: Wino domowe > TaninyWysyłka: do 3 dni

    Tanina do win czerwonych Zawartość:  5g Dawkowanie:  5g na 25L wina (po fermentacji a przed klarowaniem) lub do miazgi owocowej. Dodając taninę do wina, najlepiej jest dodać najpierw... Pełen opis produktu 'Coobra tanina do win czerwonych 5g' »

    Tanina do win czerwonych Zawartość: 5g Dawkowanie: 5g na 25L wina (po fermentacji a przed klarowaniem) lub do miazgi owocowej. Dodając taninę do wina, najlepiej jest dodać najpierw mniejszą dawkę 2,5g na 25L wina i po kilku dniach spróbować. Bo może sią okazać, że mniejsza dawka jest wystarczająca. Taniny zawarte w skórkach winogron, nadają czerwonemu winu typowej cierpkości, pikantności i wytrawności. Ułatwiają klarowanie, stabilizują czerwony kolor i konserwują wino.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Coobra tanina do win czerwonych 5g

  • [Producent]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Tanina

    Uniwersalna tanina do wina Tanina nadaje winom charakterystycznej cierpkości (chrakterystyczna dla dojrzałych czerwonych wytrawnych win). Dawkowanie 5g na 25l, najlepiej dodać taninę... Pełen opis produktu 'Uniwersalna tanina do wina 5g' »

    Uniwersalna tanina do wina Tanina nadaje winom charakterystycznej cierpkości (chrakterystyczna dla dojrzałych czerwonych wytrawnych win). Dawkowanie 5g na 25l, najlepiej dodać taninę do wina po fermentacji, przed klarowaniem.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Uniwersalna tanina do wina 5g

  • [Coobra]

    Kategoria: Akcesoria WINIARSKIE > Tanina

    Tanina do win czerwonych Zawartość: 5g Dawkowanie: 5g na 25L wina (po fermentacji a przed klarowaniem) lub do miazgi owocowej. Dodając taninę do wina, najlepiej jest dodać najpierw mniejszą... Pełen opis produktu 'Coobra tanina do win czerwonych 5g' »

    Tanina do win czerwonych Zawartość: 5g Dawkowanie: 5g na 25L wina (po fermentacji a przed klarowaniem) lub do miazgi owocowej. Dodając taninę do wina, najlepiej jest dodać najpierw mniejszą dawkę 2,5g na 25L wina i po kilku dniach spróbować. Bo może się okazać, że mniejsza dawka jest wystarczająca. Taniny zawarte w skórkach winogron, nadają czerwonemu winu typowej cierpkości, pikantności i wytrawności. Ułatwiają klarowanie, stabilizują czerwony kolor i konserwują wino.
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Coobra tanina do win czerwonych 5g

  • [AUSTERIA]

    Kategoria: Poezja, myśli, aforyzmy / Poezja

    Polsko-włoskie wydanie wierszy Zuzanny Ginczanki (opracowanie, wstęp i przekład: Alessandro Amenta).

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o KRZĄTANINA MGLISTYCH POZORÓW WER.POL/WŁOSKA

  • [PROFESSIONAL]

    Kategoria: TANINA DO WINAWysyłka: do 3 dni

    Otrzymuje się poprzez ekstrakcję i oczyszczanie wyłącznie z drewna Quebracho (Schinopsis Lorentzii). Jest to ekstremalnie czysta tanina, rozpuszczalna w wodzie i alkoholu, bez polifenoli o ni... Pełen opis produktu 'Tanina TANN VR PLUS 10g' »

    Otrzymuje się poprzez ekstrakcję i oczyszczanie wyłącznie z drewna Quebracho (Schinopsis Lorentzii). Jest to ekstremalnie czysta tanina, rozpuszczalna w wodzie i alkoholu, bez polifenoli o niskiej masie cząsteczkowej i wolna od reszt cukrowych potencjalnie odpowiedzialnych za tworzenie się nieprzyjemnych zapachów. TANN VR PLUS charakteryzuje się skutecznością w ochronie koloru.   SPOSÓB STOSOWANIA: Zaleca się stosowanie w dwóch dawkach 5 - 15 g / hl, które należy dodać przed rozpoczęciem maceracji. W przypadku krótkich maceracji dodajemy 2 - 5 g / hl przy ściąganiu znad osadu. Zalecana dawka przy mikro natlenianiu to 2 - 10g / hl - dodajemy przed natlenianiem.   Przed dodaniem wskazane jest wstępne rozpuszczenie w 5x większej ilości gorącej wody lub wina.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Tanina TANN VR PLUS 10g

  • [STRONGFERM]

    Kategoria: TANINA DO WINAWysyłka: do 3 dni

    Otrzymuje się ją ze strąków rośliny Caesalpnia Spinoza z Peru za pomocą ekstrakcji i późniejszego oczyszczania.   Tanina wystarcza na 25 litrów wina białego.   STRONGFERM TANINA WHITE -... Pełen opis produktu 'STRONGFERM TANINA WHITE' »

    Otrzymuje się ją ze strąków rośliny Caesalpnia Spinoza z Peru za pomocą ekstrakcji i późniejszego oczyszczania.  Tanina wystarcza na 25 litrów wina białego.   STRONGFERM TANINA WHITE - proces produkcji mielenie, ekstrakcję i oczyszczanie, gwarantuje osiąganie tanin wyjątkowo czystych, rozpuszczalnych zarówno w wodzie i alkoholu.   STRONGFERM TANINA WHITE ma zawartość na poziomie 98% w porównaniu do suchej masy. Naturalny przeciwutleniacz i stabilizator wina.   Redukuje ilość SO2 zapewnia szybką redukcję O2, utrzymuje optymalny poziom fermentacji. 1 opakowanie STRONGFERM TANINA WHITE wystarcza na 25 litrów wina białego.     Dlaczego stosuje się taniny do do wina?   wpływa na strukturę wina, stabilizuje kolor, eliminuje zmętnienia białkowe, zapobiega tworzeniu oksydazy polifenolowej, która powoduje typowe brązowienie białych win. ułatwia klarowanie, klarowanie w połączeniu z Gela Klar albo z Bentonitem. antyutleniacz, wzmocnienie smaku oraz aromatu.   Kiedy stosuje się taninę Strongferm White? Taninę można zastosować na podczas maceracji owoców lub na początku fermentacji. Taninę należy rozpuścić w 50 ml gorącej wody / wina, po rozpuszczeniu dodać do wina. Stosowanie taniny Strongferm White jest konieczne w przypadku winogron zarażonych szarą pleśnią.     Jak dawkować taninę?   zalecana dawka 5 - 15g / hl w przypadku winogron o złej jakości dawka 20 - 30 g / hl   Co to jest tanina? Taniny są to garbiniki roślinne, naturalnie wytwarzane przez rośliny, pochodne fenoli. Tanina rozpuszczalna w wodzie i alkoholu. Łączą się z antocyjanami (cząsteczkami koloru), tworząc barwniki, które wpływają na sługą stabilność i zachowanie barwy wina. Jest to naturalny antyoksydant, który spowalnia transformację fenoli, który jest odpowiedzialny za brązowienie wina. Łączy się z białkami, które powodują zmętnienia i osadzają się na dnie zbiornika podczas fermentacji. Poprawia smak i strukturę wina. Równie istotnym jest elementem równowagi wina jest tanina, tak jak cukier, kwasowość i poziom alkoholu. Taniny są cenione przez winiarzy , ponieważ działaja jako przeciwutleniacz chroniący win. Ale jak wiadomo, przeciwutleniacze są nie tylko przydatne we wspomaganiu przechowywania wina przez lata, mają ogromne korzyści zdrowotne dla ludzi.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o STRONGFERM TANINA WHITE

  • [STRONGFERM]

    Kategoria: TANINA DO WINAWysyłka: do 3 dni

    Otrzymywana jest z wyselekcjonowanej kory Mimozy (Acacia Mollissima) za pomocą szeregu ekstrakcji, a potem oczyszczania. STRONGFERM TANINA SWEET należy do rodziny tanin takich jak w skórce wi... Pełen opis produktu 'STRONGFERM TANINA SWEET' »

    Otrzymywana jest z wyselekcjonowanej kory Mimozy (Acacia Mollissima) za pomocą szeregu ekstrakcji, a potem oczyszczania. STRONGFERM TANINA SWEET należy do rodziny tanin takich jak w skórce winogron, pestek winogron i Quebracho.  Tanina wystarcza na 25 litrów wina czerwonego.   Strongferm Tanina Sweet wskazana jest do win czerwonych, poprawia strukturę wina. Konserwuje i zachowuje smak danej odmiany winogron.   Naturalny przeciwutleniacz i stabilizator wina.   Redukuje ilość SO2 zapewnia szybką redukcję O2, utrzymuje optymalny poziom fermentacji.   1 opakowanie STRONGFERM TANINA SWEET  wystarcza na 25 litrów wina czerwonego.   Dlaczego stosuje się taniny do do wina? wpływa na strukturę wina, stabilizuje kolor, eliminuje zmętnienia białkowe, zapobiega tworzeniu oksydazy polifenolowej, która powoduje typowe brązowienie białych win. ułatwia klarowanie, klarowanie w połączeniu z Gela Klar albo z Bentonitem. antyutleniacz, wzmocnienie smaku oraz aromatu.   Kiedy stosuje się taninę Strongferm Sweet? Taninę zaleca się dodać w dwóch etapach - można zastosować na przed maceracją owoców i przy ściagnięciu znad osadu albo przy mikronatlenianiu. Taninę należy rozpuścić w 5x większej ilości gorącej wody / wina, po rozpuszczeniu dodać do wina.   Jak dawkować taninę? zaleca się dodawanie w dwóch etapach 5 - 15 g / hl na 1-3 dni przed rozpoczęciem maceracji, w przypadku krótkich maceracji, możliwe jest dodanie 2 - 5 g / hl przy ściągnięciu znad osadu. w przypadku mikronatleniania dawka to 3 - 7 g / hl.   Co to jest tanina? Taniny są to garbiniki roślinne, naturalnie wytwarzane przez rośliny, pochodne fenoli. Tanina rozpuszczalna w wodzie i alkoholu. Łączą się z antocyjanami (cząsteczkami koloru), tworząc barwniki, które wpływają na sługą stabilność i zachowanie barwy wina. Jest to naturalny antyoksydant, który spowalnia transformację fenoli, który jest odpowiedzialny za brązowienie wina. Łączy się z białkami, które powodują zmętnienia i osadzają się na dnie zbiornika podczas fermentacji. Poprawia smak i strukturę wina. Równie istotnym jest elementem równowagi wina jest tanina, tak jak cukier, kwasowość i poziom alkoholu. Taniny są cenione przez winiarzy , ponieważ działaja jako przeciwutleniacz chroniący win. Ale jak wiadomo, przeciwutleniacze są nie tylko przydatne we wspomaganiu przechowywania wina przez lata, mają ogromne korzyści zdrowotne dla ludzi.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o STRONGFERM TANINA SWEET

  • [STRONGFERM]

    Kategoria: TANINA DO WINAWysyłka: do 3 dni

    Otrzymuje się poprzez ekstrakcję i oczyszczanie wyłącznie z drewna Quebracho (Schinopsis Lorentzii). Jest to ekstremalnie czysta tanina, rozpuszczalna w wodzie i alkoholu, bez polifenoli o ni... Pełen opis produktu 'STRONGFERM TANINA VR PLUS' »

    Otrzymuje się poprzez ekstrakcję i oczyszczanie wyłącznie z drewna Quebracho (Schinopsis Lorentzii). Jest to ekstremalnie czysta tanina, rozpuszczalna w wodzie i alkoholu, bez polifenoli o niskiej masie cząsteczkowej i wolna od reszt cukrowych potencjalnie odpowiedzialnych za tworzenie się nieprzyjemnych zapachów. TANINA VR PLUS charakteryzuje się skutecznością w ochronie koloru.     Tanina wystarcza na 25 litrów wina białego i czerwonego.   STRONGFERM TANINA VR PLUS ma zawartość na poziomie 98% w porównaniu do suchej masy. Naturalny przeciwutleniacz i stabilizator wina.   Redukuje ilość SO2 zapewnia szybką redukcję O2, utrzymuje optymalny poziom fermentacji.   1 opakowanie STRONGFERM TANINA VR PLUS wystarcza na 25 litrów wina czerwonego i białego.   Dlaczego stosuje się taniny do do wina? wpływa na strukturę wina, stabilizuje kolor, eliminuje zmętnienia białkowe, zapobiega tworzeniu oksydazy polifenolowej, która powoduje typowe brązowienie białych win. ułatwia klarowanie, klarowanie w połączeniu z Gela Klar albo z Bentonitem. antyutleniacz, wzmocnienie smaku oraz aromatu.   Kiedy stosuje się taninę Strongferm VR PLUS? Taninę zaleca się dodać w dwóch etapach - można zastosować na przed maceracją owoców i przy ściagnięciu znad osadu albo przy mikronatlenianiu. Taninę należy rozpuścić w 5x większej ilości gorącej wody / wina, po rozpuszczeniu dodać do wina. Jak dawkować taninę? Zaleca się stosowanie w dwóch dawkach 5 - 15 g / hl, które należy dodać przed rozpoczęciem maceracji. W przypadku krótkich maceracji dodajemy 2 - 5 g / hl przy ściąganiu znad osadu. Zalecana dawka przy mikronatlenianiu to 2 - 10g / hl - dodajemy przed natlenianiem.   Co to jest tanina? Taniny są to garbiniki roślinne, naturalnie wytwarzane przez rośliny, pochodne fenoli. Tanina rozpuszczalna w wodzie i alkoholu. Łączą się z antocyjanami (cząsteczkami koloru), tworząc barwniki, które wpływają na sługą stabilność i zachowanie barwy wina. Jest to naturalny antyoksydant, który spowalnia transformację fenoli, który jest odpowiedzialny za brązowienie wina. Łączy się z białkami, które powodują zmętnienia i osadzają się na dnie zbiornika podczas fermentacji. Poprawia smak i strukturę wina. Równie istotnym jest elementem równowagi wina jest tanina, tak jak cukier, kwasowość i poziom alkoholu. Taniny są cenione przez winiarzy , ponieważ działaja jako przeciwutleniacz chroniący win. Ale jak wiadomo, przeciwutleniacze są nie tylko przydatne we wspomaganiu przechowywania wina przez lata, mają ogromne korzyści zdrowotne dla ludzi.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o STRONGFERM TANINA VR PLUS


WinoHobby

Akcesoria do wyrobu alkoholi domowych
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.11.2006
producent, zaprawki do alkoholu esencje strands, biowin, słody castle malting, kilner, coobra, słody viking malt, słody weyermann, mangrove jack's, koncentraty winne
Produkty w ofercie: 1889
Promocje: 86
Wysyłka do 3 dni: 912
Opinie pozytywne: 74
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Sklep.piwowin.pl

Produkty do domowego wyrobu piwa oraz wina.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 12.02.2010
weyermann, browin, słodownia strzegom, dary natury, coopers, bruntal, fermentis, enartis, rigamonti, zamojscy
Produkty w ofercie: 136
Promocje: 2
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Drożdże Turbo

Sprzęt i akcesoria dla koneserów nalewek
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.02.2016
importer starowar, producent, perfect essence, prestige, professional, starowar, turbo star, alcotec, zdrowa kaloria, maxx turbo
Produkty w ofercie: 1775
Promocje: 5
Wysyłka do 3 dni: 565
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

ESTETICO

Naturalne kosmetyki do pielęgnacji twarzy, ciała i włosów
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 31.10.2014
fresano, couleur caramel, pupuŚ, so bio, olvita, organics nowość, alce nero, bio planet - seria niebieska, lavera, edl etamine du lys
Produkty w ofercie: 4857
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 4857
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Literacka.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.05.2009
wydawnictwo naukowe pwn, egmont, wydawnictwo olesiejuk, helion, olesiejuk, zielona sowa, c.h. beck, cambridge university press, muza, wsip
Produkty w ofercie: 160016
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 113
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 1

Destylacja.com

Akcesoria do domowego wyrobu alkoholu, nalewek i wina.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 30.07.2010
importer starowar, producent, perfect essence, prestige, professional, starowar, turbo star, alcotec, polska, zdrowa kaloria
Produkty w ofercie: 1801
Promocje: 47
Wysyłka do 3 dni: 1778
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

BACHUS

Akcesoria do wyrobu domowych alkoholi
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 02.12.2014
strands, biowin, gozdawa, dary natury, spiritferm, wytwórnia ekstraktów słodowych, arobois, coobra, omac, speidel
Produkty w ofercie: 569
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 563
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

SpiritFerm

Artykuły do domowego wyrobu alkoholi.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.12.2011
zaprawki do alkoholu esencje do wódki strands, coobra akcesoria alkoholowe, słody viking malt, słody castle malting, akcesoria gorzelnicze spiritferm, kilner jars, słody weyermann, mangrove jack's, metalowe reklamy, tin sign
Produkty w ofercie: 1534
Promocje: 48
Wysyłka do 3 dni: 1532
Opinie pozytywne: 12
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0