[Elena]
Kategoria: Zdrowa żywność > Produkty Liofilizowane > WarzywaWysyłka: do 7 dni
Warzywa liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie
tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę,
witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być
surowe...
Pełen opis produktu 'Liofilizowany szczypiorek 20g' »
Warzywa liofilizowane ze względu na specyfikę procesu produkcji nie
tracą właściwości świeżego produktu tzn. zachowują kształt, barwę,
witaminy oraz wszystkie wartości odżywcze. Produkty mogą być surowe
lub gotowane, rozdrobnione lub w całości, wystarczy uzupełnić wodą
a produkt uzyskuje całkowitą, naturalną świeżość. Produkty te mogą
być przechowywane nawet przez kilka lat.
„Produkty liofilizowane można spożywać na sucho jako naturalne
chipsy, jak również po uwodnieniu.
Można je używać do wszystkich potraw ciepłych i zimnych.”
Zastosowanie warzyw liofilizowanych jako dodatek do:
zupy błyskawiczne; gorący kubek; dania
instant,
dania do gotowania,
mleczarstwo: serki topione, serki twarogowe,
serki homogenizowane, masła smakowe,
przemysł mięsny: przyprawy, dodatek do wędlin,
pasztetów, galantyn, salcesonów, naturalny barwnik do mięsa ,
kuchnia turystyczna,
przetwórstwo rybne,
catering dla restauracji i hoteli,
suche przyprawy,
sałatki - jako dodatki,
musztardy, ketchupy,
sosy i dressingi,
galaretki (mięsne, rybne, jarskie) - groszek
zielony,
smalec,
musli,
chipsy, pizza, zapiekanki (ser żółty),
zagęszczacz smakowy,
puree ziemniaczane z cebulką i szynką,
produkty dietetyczne.
Produkty liofilizowane wykorzystywane są przez największych
producentów branży spożywczej, szczególnie przetwórstwa: mlecznego
cukierniczego, mięsnego, rybnego, kuchni turystycznej i gastronomii
a także branży suplementów diety i kosmetycznej.