[CaliVita]
Kategoria: SPORT I HOBBY > Suplementy dietyWysyłka: od ręki
SUPLEMENT DIETY W ostatnim czasie lecytyna stała się niezwykle
popularna. Posiada wiele cennych i ważnych właściwości. To
naturalna substancja, którą można znaleźć również w naszym
organizmie. Składniki...
Pełen opis produktu 'SUPER SOYA LECITHIN 100 KAPSUŁEK' »
SUPLEMENT DIETY
W ostatnim czasie lecytyna stała się niezwykle popularna. Posiada
wiele cennych i ważnych właściwości. To naturalna substancja, którą
można znaleźć również w naszym organizmie. Składniki lecytyna
sojowa (72,3%), kapsułka żelatynowa (żelatyna, gliceryna, woda)
Informacja o alergenach: lecytyna z soi. Z uwagi na proces
produkcyjny produktu na tej samej linii technologicznej, co inne
produkty mogące zawierać składniki alergenne, istnieje możliwa
obecności w produkcie zbóż zawierających gluten, skorupiaków, jaj,
ryb, orzeszków ziemnych, orzechów, selera, gorczycy, nasion sezamu,
mleka, dwutlenku siarki i siarczynów, łubinu, mięczaków.
Uwagi!
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik)
zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb
życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu. Nie używaj produktu,
jeśli brakuje zewnętrznej folii zabezpieczającej lub jest ona
uszkodzona.
Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na składniki preparatu.
Ostrzeżenie: Osoby ze skłonnościami do uczuleń, przyjmujące
preparaty lecznicze, mające problemy zdrowotne, kobiety w ciąży i
karmiące piersią przed zastosowaniem preparatu powinny skonsultować
się z lekarzem.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać zamknięty, w
suchym i chłodnym miejscu. Suplementy diety powinny być
przechowywane w sposób niedostępny dla małych dzieci. Dawkowanie:
1-2 kapsułki dziennie po posiłku. Lecytyna stanowi część błon
komórkowych oraz niektórych białek odpowiedzialnych za transport
tłuszczów. Jej naturalnym źródłem są: żółtko jaja, wątroba,
pełnoziarnista pszenica, różne rodzaje fasoli, soja. Niewiele osób
zna jednak jej nadzwyczajne zalety. Jest ona naturalnym źródłem
m.in. fosfolipidu – fosfatydylocholiny.
Cholina stanowi ważny element budulcowy błon komórkowych. Jest
potrzebna do prawidłowego przebiegu metabolizmu tłuszczów,
korzystnie wpływa na funkcjonowanie wątroby oraz bierze udział w
metabolizmie homocysteiny.