[GELLWE]
Kategoria: PIECZYWO i WYPIEKI > Wypieki
Piernik Krakowski Wyjątkowo aromatyczny i korzenny, puszysty i
smaczny Piernik Krakowski stworzony został wg oryginalnej
krakowskiej receptury. Można go podawać na kilka sposobów: z polewą
czekoladową...
Pełen opis produktu 'SUPER CENA !! CIASTO PIERNIK KRAKOWSKI TORBA 375 G (10) GELLWE 5900552032472 PROMOCJA' »
Piernik Krakowski Wyjątkowo aromatyczny i korzenny, puszysty i
smaczny Piernik Krakowski stworzony został wg oryginalnej
krakowskiej receptury. Można go podawać na kilka sposobów: z polewą
czekoladową Gellwe lub dodatkowo przełożyć powidłami
śliwkowymi. Piernik Krakowski jJest idealnym ciastem zarówno
na co dzień oraz bardzo popularnym na święta.
Receptura Piernika Krakowskiego została opracowana przy
wykorzystaniu najwyższej jakości surowców, bez konserwantów i
barwników. Piernik Krakowski jest łatwy, szybki w przygotowaniu i
zawsze się udaje. Mieszanka do wypieku ciasta jest gwarancją
sukcesu. Na pewno efekt zaskoczy Ciebie i Twoich bliskich.
Krakowski Masa:375g Mąka pszenna, cukier, przyprawy korzenne
(cynamon mielony, goździki mielone, imbir mielony, kolendra
mielona, pieprz mielony, ziele angielskie mielone, kardamon
mielony, gałka muszkatołowa mielona), substancja spulchniająca:
wodorowęglan sodu, ekstrakt kawy zbożowej (jęczmień, żyto), aromat.
Produkt może zawierać śladowe ilości soi, mleka, orzechów laskowych
i włoskich. Krakowski Przygotowanie
Zawartość opakowania wsypać do miski, dodać jajka, olej i mleko.
Całość miksować na najwyższych obrotach około 3 minuty do uzyskania
gładkiej, jednolitej konsystencji. Przygotowane ciasto przełożyć do
wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy o długości 25-30 cm.
Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180oC
przez ok. 45-50 minut. Upieczony piernik proponujemy polać gotową
polewą do ciast Gellwe. Gotowy piernik można przełożyć powidłami
śliwkowymi lub dżemem i posypać cukrem pudrem Do piernika można
dodać bakalie Gellwe, np. rodzynki, orzechy, migdały.
Termin przydatności 6 miesięcy