[WYDAWCA]
Kategoria: Kultura i rozrywka > Książki i Komiksy > Książki naukowe i popularnonaukowe > Biznes, ekonomia, finanseWysyłka: do 7 dni
Sprzedaż w gastronomii. Część 1 i 2
– opis wydawcy Prowadzenie lokalu gastronomicznego nie zawsze
oznacza wysokie zyski z działalności. Jeżeli chcesz, by twój lokal
był dochodowym...
Pełen opis produktu 'SPRZEDAŻ W GASTRONOMII CZĘŚĆ 1 I 2 MOŁONIEWICZ' »
Sprzedaż w gastronomii. Część 1 i 2 –
opis wydawcy Prowadzenie lokalu gastronomicznego nie
zawsze oznacza wysokie zyski z działalności. Jeżeli chcesz, by twój
lokal był dochodowym biznesem, koniecznie sięgnij po ten
poradnik. Dowiesz się z niego nie tylko, jak więcej
sprzedawać, ale przede wszystkim – jak więcej na sprzedaży
zarabiać. Umiejętność efektywnej sprzedaży jest podstawą w każdym
typie biznesu. Książka, jak przewodnik w sposób uporządkowany
poprowadzi cię przez kluczowe obszary działania lokalu, o które
musisz zadbać, by sprzedaż była jak najbardziej skuteczna.
Poznasz: najskuteczniejsze techniki sprzedaży
sugerowanej i metody stosowane w gastronomii do zwiększania
rachunku u gości, sposoby wywierania wpływu oraz jak je skutecznie
wykorzystać przy obsłudze gości i sprzedaży imprez. Dowiesz
się, jak: dostosować i zaaranżować lokal, aby
zachęcał do kupowania, przygotowywać menu – zarówno od strony
oferty, jak i prezentacji wizualnej, by efektywnie wspomagało
proces sprzedaży, ustalać i przedstawiać ceny, by zachęcały do
zakupu, prezentować dania, jakiej zastawy i sztućców używać, by
wpływały na większe zamówienia, tworzyć zyskowne promocje, nauczysz
się je budżetować i rozliczać, szkolić i motywować personel pod
kątem efektywności sprzedaży. Wiedza zawarta w książce jest
wynikiem wielu lat pracy autora w firmach gastronomicznych, a jego
doświadczenie akademickie i praca w charakterze doradcy biznesowego
są dodatkową gwarancją, że przedstawione rozwiązania i wiedza
oparte są na solidnych biznesowych podstawach i sprawdzone na
polskim rynku. Autor prowadzi szkolenia, pracuje z
klientami, wykłada zarządzanie gastronomią w Szkole Głównej
Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie, a zdobytą przez lata wiedzę
przekazuje w autorskich poradnikach. Obala w nich gastronomiczne
mity, dzieli się historiami wziętymi z życia i przede wszystkim
pokazuje, jak wykorzystać wiedzę do rozwoju biznesu i zyskownego
działania. Sprzedaż w gastronomii to trzeci
poradnik tego autora po Ciemnej stronie
gastronomii (2014) i Menedżerze
gastronomii (2017). Poradnik polecają praktycy
rynku gastronomicznego: „Książka, która zainspiruje cię do
patrzenia na restaurację jak na przedsiębiorstwo, które ma
przynosić zysk. Autor jest jednym z niewielu w Polsce specjalistów
z zakresu gastronomii łączących ogromną wiedzę akademicką z zakresu
sprzedaży i marketingu z praktyką gastronomiczną. W poradniku
wskazuje nie tylko jak sprzedawać, ale też jak zarabiać w
gastronomii, a nie jest to jednoznaczne” – Malka
Kafka, założycielka sieci roślinnych restauracji Tel
Aviv by Malka, laureatka nagrody „Restaurateur of the year”.
„Efektywna sprzedaż to jedna z najważniejszych umiejętności w
gastronomii, która potrafi zdecydować o sukcesie lub niepowodzeniu
przedsięwzięcia. Dlatego zdecydowanie warto zainwestować w wiedzę
zawartą w tej książce. Polecam!” – Piotr
Popiński, ekspert rynku gastronomicznego, właściciel
restauracji Elixir by Dom Wódki, Czerwony Wieprz i Folk Gospoda
oraz The Roots Bar & More.