[TIENS]
Kategoria: SPORT I HOBBY > Suplementy dietyWysyłka: od ręki
– zawiera aż 18 aminokwasów, w tym 8 niezbędnych. Wzmacnia
organizm, krew, reguluje poziom cholesterolu i cukru we krwi. 1g
spiruliny odpowiada 1kg warzyw. Opis Skład
kapsułki: spirulina...
Pełen opis produktu 'TIENS SPIRULINA 100 KAPSUŁEK' »
Ten niebiesko-zielony mikroskopijny wodorost jest skarbnicą
mikroelementów, witamin i aminokwasów oraz innych rzadkich i
cennych substancji odżywczych. W 65% składa się z
pełnowartościowego białka – zawiera aż 18 aminokwasów, w tym 8
niezbędnych. Wzmacnia organizm, krew, reguluje poziom cholesterolu
i cukru we krwi. 1g spiruliny odpowiada 1kg warzyw. Opis Skład
kapsułki: spirulina (97%) - 240 mg, beta-karoten - 0,15 mg,
stearynian magnezu (substancja przeciwzbrylająca), żelatyna
(składnik kapsułki) Zawartość opakowania 100 kapsułek Sposób użycia
1-2 razy dziennie po 2-3 kapsułki Przeciwskazania: niewydolność
nerek (zawiera dużo białka), owrzodzenie żołądka i dwunastnicy
Spirulina, to mikroskopijny, delikatny wodorost barwy niebiesko –
zielonej. Występuje w klimacie suchym, ciepłym w jeziorach o dużej
zawartości soli. Spirulina TIENS pochodzi z jeziora CZINHAI w
prowincji INAN w Chinach, gdzie woda i powietrze nie są skażone
zanieczyszczeniami (tym różni się od hodowanej sztucznie na
“farmach spiruliny”). Spirulina wzmacnia odporność organizmu 40
razy skuteczniej niż popularna echinacea i 20 razy skuteczniej niż
aloes! Ze względu na swoje właściwości spirulina uważana jest za
idealny suplement żywieniowy XXI wieku. Działanie:
Spirulina zawiera 65% łatwo przyswajalnych białek roślinnych.
Wyróżnia się wysoką zawartością naturalnych antyutleniaczy. Zawiera
witaminę B12, żelazo, magnez, miedź, cynk, fosfor, selen oraz 8
aminokwasów egzogennych – dostarczanych z pokarmem (12 aminokwasów
– endogennych syntetyzuje sam organizm). Spirulina pobudza do
działania makrofagi – komórki układu immunologicznego. Nazywana
jest “mlekiem Matki Ziemi”, ponieważ ma niezykle wysokie stężenie
bardzo rzadkiego kwasu gammalinolenowego – ważnego składnika
kobiecego pokarmu. Znana jest te pod nazwą “zielone mięso” z powodu
niespotykanie wysokiej zawartości wysokowartościowego białka.
Stosowana jest w profilaktyce raka jelita grubego, obniża poziom
cholesterolu i trójglicerydów, reguluje poziom cukru we krwi,
poprawia przemianę materii, dostarcza dobrego błonnika, który
wyprowadza z jelit toksyny – produkty metabolizmu, wzmacnia
organizm przy stosowaniu różnych diet odchudzających, jako czynnik
regenerujący. Wskazania: W profilaktyce i wspomagająco przy
następujących dolegliwościach: anemia złośliwa, przy chemio i radio
terapii, miażdżyca naczyń (zawały, udary, wylewy), cukrzyca – w
przypadkach ciężkich powoduje zmniejszenie objawów ubocznych
choroby, jak również zmniejszenie dawek insuliny; przewlekłe stany
zapalne oczu (jęczmień, gradówka); daleko i krótkowzroczność; stany
zapalne jelit i dróg żółciowych, chroniczne przeziębienia,
oczyszczanie organizmu, normalizuje masę ciała, niedożywienie,
osłabienie fizyczne po przebytych operacjach (rekonwalescenci),
przy wszelkich chorobach skóry, kosmetyka – maseczka na twarz
(ujędrnia i regeneruje skórę). UWAGA: Suplement diety.
Preparat nie jest lekiem i nie zastępuje leków przepisanych przez
lekarza. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut
zróżnicowanej diety.