[KenayAG]
Kategoria: KenayAG
Spirulina Pacifica hawajska w proszku (180 g) - suplement
diety Składniki: algi ( Arthrospira platensis), substancja
przeciwzbrylająca: dwutlenek krzemu * Referencyjna wartość
spożycia
Pełen opis produktu 'Spirulina Pacifica hawajska 180-540 g w proszku Spirulina Pacifica hawajska suplement diety' »
Spirulina Pacifica hawajska w proszku (180 g) - suplement
dietySkładniki: algi (Arthrospira
platensis), substancja przeciwzbrylająca: dwutlenek
krzemu * Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby
dorosłej 8400 kJ/2000 kcalSkład SPIRULINY to
58-62% pełnowartościowego białka z kompletem 18 aminokwasów i beta
karotenu. Kwas gamma linolenowy (GLA), gamma linolowy, chlorofil,
c-fikocyjanina, dysmutaza nadtlenkowa (S.O.D), minerały, witaminy w
tym kompleks witamin z grupy B - to wszystko znajduje się w jednej
mikroskopijnej aldze.Algi jako pierwsze pojawiły się na świecie 3,5
miliarda lat temu i przetrwały do dziś. Spirulina jest bogatym
źródłem enzymów NRA, DNA, sulfolipidów i glikolipidów.Spirulina
Pacifica wchodzi w skład grupy produktów odżywczych przeznaczonych
przez NASA (Amerykańska Narodowa Agencja Przestrzeni Kosmicznej)
dla suplementacji załóg stacji kosmicznych.
100% wegetariańska, 100% wegańska,
Non-GMO
Nie zawiera glutenu, laktozy, soi, pestycydów,
herbicydów, rozpuszczalników
w całości naturalna
CYANOTECH CORPORATION - LIDER W PRODUKCJI SPIRULINY
NA ŚWIECIEW 2004 roku właściciele największych w Stanach
Zjednoczonych i na świecie hodowli Spiruliny: Cyanotech Corporation
Hawaje i Earthrise Farms z Kalifiorni, przedstawili rządowi USA
opracowanie w formie petycji, z którego wynika, że prowadzone przez
nich hodowle są najbezpieczniejsze a produkty najwyższej jakości
spośród wszystkich innych hodowli na świecie.Rząd USA uznał jakość
i czystość przedstawionego produktu - Spiruliny, dając mu najwyższe
oceny. Jeżeli wiec kupujesz Spirulinę hodowaną poza granicami USA –
nigdy nie będziesz pewien jej jakości.UWAGA:
na rynku polskim większość spiruliny pochodzi z Chin, jej
cena jest bardzo niska a jakość wątpliwa. Wybór należy do
Ciebie!!!Warunki produkcji
Kailua Kona na Hawajach ma najlepsze na świecie warunki
klimatyczno-środowiskowe do produkcji spiruliny,
upalne słońce operujące cały rok (im więcej słońca tym większa
zawartość karotenoidów w spirulinie),
nieskazitelnie czysta woda z gruntowych źródeł deszczowego lasu
wypełniająca baseny hodowlane,
oceaniczna woda pobierana z głębokości sześciuset metrów do
odżywiania spiruliny (ponad 90 pierwiastków śladowych, mikro i
makro elementów w tym mieszanka wapnia i magnezu),
baseny hodowlane położone są w bardzo bliskim sąsiedztwie
oceanu (galeria),
bliskość czynnego wulkanu, którego środowisko dostarcza
naturalnej sody,
oczyszczona soda używana jest do alkalizowania wody w basenach
hodowlanych,
Cyanotech Corporation to pierwszy i najstarszy producent
Spiruliny Platensis na świecie, z olbrzymim doświadczeniem
hodowlanym i stałą współpracą z wieloma placówkami naukowymi w USA
i Japonii,
dwadzieścia lat produkcji zaowocowało udoskonaleniem zwykłej
odmiany spiruliny platensis, czyniąc ją najbogatszą w składniki
lecznicze w porównaniu do spiruliny z innych światowych
hodowli,
do hodowli nie używa się żadnych środków chemicznych -
pestycydów, herbicydów,
opatentowany proces suszenia i tabletkowania bez żadnych strat
składników odżywczych (proces odbywa się w niskich temperaturach i
braku dostępu tlenu),
rodzaj opakowania produktu końcowego zabezpiecza spirulinę
przed utlenianiem zarówno w trakcie transportu do odbiorców na
całym świecie jak i później w sprzedaży detalicznej,
szczegółowa kontrola jakości na każdym etapie produkcji (ponad
15 testów),
hawajska spirulina Pacifica posiada wszystkie możliwe
międzynarodowe certyfikaty jakościowe (m.in. ISO9002 i certyfikat
koszerności) oraz certyfikaty bezpieczeństwa stosowania jakie są
dostępne na świecie,
produkt końcowy badany jest przez niezależne laboratoria w celu
potwierdzenia jakości i bezpieczeństwa spożycia.
HAWAJSKA SPIRULINA PACIFICA NIE MA SOBIE RÓWNYCH NA ŚWIECIE,
POSIADA WIĘKSZĄ KONCENTRACJĘ składników odżywczych w 1g niż
jakikolwiek inny produkt na świecie.Spirulina
zawiera:
3900% więcej beta karotenu niż karotka,
2300% więcej żelaza niż szpinak,
375% więcej białka niż tofu,
300 %więcej wapnia niż mleko
3g spiruliny ma tą samą wartość odżywczą co 5 porcji owoców i
warzyw.Niebiesko-zielone algi w tym spirulina w nomenklaturze
naukowej mają nazwę "cyanobacterii". W niektórych warunkach
hodowlanych cyanobacterie jako produkt uboczny metabolizmu
wytwarzają niebezpieczne toksyny, które następnie umiejscawiają się
w strukturach komórkowych tych alg.Poziom toksyn może być zależny
od natężenia promieniowania słonecznego, głębokości zbiorników
hodowlanych sztucznych bądź naturalnych, składu mineralnego wody i
zmian środowiskowych, nie dających się przewidzieć. Zażywanie
preparatów z zakażonymi algami może doprowadzić do poważnych zmian
w organizmie a w szczególności w wątrobie. Wykrywalność toksyn jest
skomplikowana i wymaga szczegółowych badań.Cyanotech Corporation -
producent Spiruliny Pacifica wraz z kilkoma wiodącymi producentami
spiruliny i chlorelli założyli konsorcjum "Phytotoxin Research
Project", na zlecenie którego opracowano metodę wykrywania
microcyst w niebiesko-zielonych algach. Metodę wykrywalności
opracowano w Wright State University.Kupując produkty Cyanotech
Corporation klient ma stuprocentową pewność, że otrzymuje produkt
najwyższej jakości i całkowicie bezpieczny.„SPIRULINA
PACIFICA jest nazwą zastrzeżoną przez producenta Cyanotech
Corporation.Sposób użycia: 3 g (1
łyżeczka) dziennieSposób przechowywania:
Przechowywać w zamkniętym opakowaniu w temperaturze pokojowej, w
miejscu niedostępnym dla małych
dzieciUwagi: Nie należy
przekraczać zalecanej porcji dziennej. Suplement diety nie może być
stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu
życiaProducent: Cyanotech Co. Hawaje, USA
Prosimy nie łączyć w jednym zamówieniu produktów innych
producentów z poza kategorii keany AG