[TERRASANA (kremy, makarony, sosy]
Kategoria: Sosy BIO > sojowe i ich odpowiedniki
SKŁADNIKI cukier kokosowy*, woda, syrop z tapioki*, sos
SOJOWY tamari* [woda, SOJA*, sól morska, solone shochu*
(woda, ryż*, sól, Aspergillus oryzae), Aspergillus oryzae], biały
ocet...
Pełen opis produktu 'SOS SOJOWY SŁODKI KETJAP MANIS BEZGLUTENOWY BIO 250 ml - TERRASANA' »
SKŁADNIKI
cukier kokosowy*, woda, syrop z tapioki*, sos SOJOWY tamari* [woda,
SOJA*, sól morska, solone shochu* (woda, ryż*, sól, Aspergillus
oryzae), Aspergillus oryzae], biały ocet winny*, sól, skrobia
kukurydziana*, imbir w proszku*. (*certyfikowany składnik
ekologiczny)
OPIS
Indonezyjski sos ketjap manis - słodki sos SOJOWY, powstały z
połączenia cukru kokosowego, sosu sojowego oraz przypraw.
Sos ketjap manis ma gęstszą konsystencję niż tradycyjne sosy sojowe
i spływa powoli, niczym syrop.
W powszechnie używanych sosach sojowych znajdziemy
charakterystyczną słoność, to w tym przypadku na pierwsze miejsce
przebija się smak słodki, który zawdzięczamy długotrwałej redukcji
sosu z użyciem cukru kokosowego. Głęboki, karmelowo-zbożowy posmak
oraz jedwabista konsystencja ketjapu nie mają sobie równych - to
wyjątkowe doświadczenie już od pierwszej kropli.
Ketjap manis to wszechstronny produkt, który wykorzystać możemy na
wiele sposobów. Samodzielnie stanowi pyszną, gotową glazurę do mięs
i ryb. Znakomicie sprawdzi się także jako składnik bardziej
złożonych marynat. Użyty do polewania i maczania potraw, takich jak
panierowane tofu, tempura czy sajgonki, nie tylko wspaniale
podkreśli ich smak, ale też nada atrakcyjnego wyglądu. Dodatkowo
możemy używać go jako przyprawy do dań z ryżu i makaronu oraz zup.
Już odrobina ketjapu zupełnie odmieni Twoje danie.
Przed otwarciem wstrząsnąć.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna - 929 kJ/220 kcal
Tłuszcz - 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 53,7 g
w tym cukry - 43,2 g
Błonnik - 0,8 g
Białko - 0,9 g
Sól - 3,26 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w lodówce.