[Tłocznia Maurer]
Kategoria: SOKI TŁOCZONE > Sok z aroniiWysyłka: od ręki
BIO SOK NATURALNY Z ARONII 5 LITRÓW -
SOK MAURERA Opakowanie kartonowe z kranikiem
Skład: 70% sok tłoczony z ekologicznych
aronii,...
Pełen opis produktu 'BIO SOK Z ARONII 5l - Sok Maurera (Tłocznia Maurer)' »
BIO SOK NATURALNY Z ARONII 5 LITRÓW - SOK MAURERA
Opakowanie kartonowe z kranikiem Skład: 70% sok tłoczony z
ekologicznych aronii, 30% sok tłoczony z ekologicznych jabłek
Sok który Państwu proponujemy posiada
certyfikat EKO co oznacza, że na każdym etapie produkcji (uprawa,
zbiór, przetworzenie owoców w naturalny sok) są spełnione
restrykcyjne normy żywności ekologicznej nadane przez UE.
Sok powstał ze świeżych, certyfikowanych owoców aronii (70%) i
jabłek (30%). Nie zawiera dodatku cukru, wody, ani żadnych
konserwantów. Powstaje na
prasie, jest tłoczony na zimno. Specjalny proces produkcji sprawia
że sok ten zachowuje wiele niezbędnych dla zdrowia witamin i
mikroelementów przez co jest również wartościowy jak zjadane owoce.
Aronia Owoce aronii są najbogatszym źródłem
witaminy P (flawonidy, związki flawonowe, działanie
antyoksydacyjne). Ponadto zawierają witaminy: C, B2, B6, B9, E, PP
i prowitaminę A, mikroelementy: molibden, mangan, miedź, bor, jod,
kobalt) oraz antocyjany. Antocyjany - podobnie jak witaminy C,
E, A - należą do tzw. antyutleniaczy zapobiegających tworzeniu
szkodliwych cząsteczek tlenu. Wpływ na zdrowie Owoce, sok i
przetwory z aronii można polecić do szerokiego stosowania przy
leczeniu chorób układu krwionośnego (przeciwdziałają miażdżycy i
chorobom serca, ograniczają odkładanie się tzw. złego
cholesterolu), arteriosklerozy, hemoroidów, działają
przeciwkrwotocznie i uspokajająco, obniżają ciśnienie krwi,
uelastyczniają naczynia kapilarne, wzmacniają i poprawiają
trawienie, łagodzą skutki radioterapii i zmniejszają działanie
uboczne leków antynowotworowych.
Znakomitą formą terapii przy nadciśnieniu tętniczym jest wypijanie
soku z aronii. Aronia daje siłę niedźwiedzia i długość
życia sekwoi- mówili o niej kanadyjscy Indianie.
Niepozorna aronia, po badaniach naukowych, okazała się jednym z
najsilniejszych antyoksydantów w przyrodzie Jabłko
W jabłku znajduje się dużo witamin i ogromne ilości pektyn.
Zawierają wiele zasadowych soli mineralnych. Wśród minerałów
zawierają potas oraz żelazo. Są jednym z najbogatszych źródeł
włókna roślinnego (błonnika). Wpływ na zdrowie Jabłka
oczyszczają nasz organizm z trujących substancji, zmniejszają
wchłanianie "złego" cholesterolu, chroniąc przed zawałem i
miażdżycą. Ułatwiają przyswajanie wapnia przez organizm. Mają one
zdolność odkwaszania organizmu. Te owoce w diecie działają
moczopędnie, dzięki czemu mogą zmniejszać obrzęk nóg, oraz
poprawiają pracę wątroby, wzmacniają mięśnie, serce, układ
nerwowy.
Jabłka zapobiegają chorobom serca i nowotworom przez co są
szczególnie polecane dla palaczy papierosów, osób mających w pracy
styczność ze szkodliwymi substancjami, mieszkańców
zanieczyszczonych miast. Wartość odżywcza w 100g
soku Wartość energetyczna 143,50kj / 34,40kcal Białko
0,13g Węglowodany (w tym cukry) 8,46g Tłuszcze 0,00g Kwasy
tłuszczowe nasycone
0,00g Błonnik 0,19g Sód
0,01g