[multico]
Kategoria: Hobby, odpoczynek, uroda i zdrowie>Książki kucharskie, przepisyWysyłka: od ręki
, by samemu wyprodukować doskonały nabiał – zawsze świeży, bez
konserwantów.Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą
zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie
uwierzą,...
Pełen opis produktu 'Sery, masło, jogurt, kefir' »
Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego?
Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy
dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by
samemu wyprodukować doskonały nabiał – zawsze świeży, bez
konserwantów.Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i
atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że
te przysmaki zrobiliśmy sami.Nasz poradnik zawiera ponad 120
szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i
owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.:• twarogi
i twarożki, ser smażony i kwargiel• bryndzę i mozzarellę, pecorino
i fetę• ser monastyrski i ser piwny• sery pleśniowe – brie,
camembert, roquefort• sery półtwarde i twarde – tylżycki, cheddar,
ementaler, parmezan• śmietanę i masło• zsiadłe mleko, jogurt i
kefirPonadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie serowni, ogólne
zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu, przyczyny
powstawania wad serówPraktyczny poradnik dla domowych serowarów....