[RM]
Kategoria: Książki kucharskieWysyłka: od ręki
Wydanie III Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np.
mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt,
creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie
dorównują go...
Pełen opis produktu 'Domowy wyrób nabiału. Sery, twarogi, jogurty' »
Wydanie III
Domowe miękkie, niedojrzewające sery,
np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt,
creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie
dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być
niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy
się zdrowo.
Do wytwarzania wybornego domowego
nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej,
większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w
ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką.
Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami
przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe
kultury bakterii.
W książce podano także przepisy na
potrawy z nabiałem w roli głównej - przekąski, dania główne,
przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z
kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.