[MULTICO]
Kategoria: PoradnikiWysyłka: do 3 dni
, by samemu wyprodukować doskonały nabiał ? zawsze świeży, bez
konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą
zdrowym i atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie
uwierzą,...
Pełen opis produktu 'Sery, masło, jogurt, kefir' »
Jak samodzielnie zrobić ser z mleka krowiego, owczego lub koziego?
Smak domowego masła, sera czy twarożku jest wyjątkowy. Wystarczy
dobrej jakości mleko, niezbędne dodatki oraz sprawdzony przepis, by
samemu wyprodukować doskonały nabiał ? zawsze świeży, bez
konserwantów. Domowe sery, twarogi, kefir czy masło będą zdrowym i
atrakcyjnym urozmaiceniem naszych posiłków. Goście nie uwierzą, że
te przysmaki zrobiliśmy sami. Nasz poradnik zawiera ponad 120
szczegółowych przepisów na przetwarzanie krowiego, koziego i
owczego mleka. Pozwolą one we własnej kuchni zrobić m.in.: ?
twarogi i twarożki, ser smażony i kwargiel ? bryndzę i mozzarellę,
pecorino i fetę ? ser monastyrski i ser piwny ? sery pleśniowe ?
brie, camembert, roquefort ? sery półtwarde i twarde ? tylżycki,
cheddar, ementaler, parmezan ? śmietanę i masło ? zsiadłe mleko,
jogurt i kefir Ponadto: wszystko na temat mleka, wyposażenie
serowni, ogólne zasady wytwarzania serów, tajniki obróbki skrzepu,
przyczyny powstawania wad serów Praktyczny poradnik dla domowych
serowarów.
