[Dr. Oetker]
Kategoria: Spożywcze>Pieczenie, przetwory>Mieszanki gotoweWysyłka: do 3 dni
Opis: Sernik Królewski - pyszny sernik otulony
czekoladową kruszonką, oryginalny i niepowtarzalny. Skład: mąka
pszenna, cukier, skrobia, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu,
substa...
Pełen opis produktu 'Dr. Oetker Sernik Królewski 520g' »
Opis:
Sernik Królewski - pyszny sernik otulony czekoladową kruszonką,
oryginalny i niepowtarzalny.
Skład:
mąka pszenna, cukier, skrobia, kakao o obniżonej zawartości
tłuszczu, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu),
aromat, sól
Alergeny:
Zawiera: Pszenica
Może zawierać: Mleko
Wartości odżywcze:
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (twaróg półtłusty) 100g
Energia: 1285kJ, Energia: 307kcal, Tłuszcz: 16,2g, w tym Kwasy
Tłuszczowe Nasycone: 4,9g, Węglowodany: 29,5g, w tym Cukry: 15,5g,
Białko: 10,4g, Sól: 0,45g, Ciasto można podzielić na 16 porcji. ,1
porcja = około 92g, *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej
osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
1 porcja = 92g
Energia: 1182kJ, Energia: 282kcal, Tłuszcz: 14,9g, w tym Kwasy
Tłuszczowe Nasycone: 4,5g, Węglowodany: 27,1g, w tym Cukry: 14,3g,
Białko: 9,6g, Sól: 0,41g, Ciasto można podzielić na 16 porcji. ,1
porcja = około 92g, *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej
osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
(%*)
Energia: 14%, Energia, Tłuszcz: 21%, w tym Kwasy Tłuszczowe
Nasycone: 23%, Węglowodany: 10%, w tym Cukry: 16%, Białko: 19%,
Sól: 7%, Ciasto można podzielić na 16 porcji. ,1 porcja = około
92g, *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8400kJ/2000kcal).
Inne informacje:
1 porcja (92 g) zawiera: energia 1182 kJ 282 kcal 14%*
Energia w 100 g 1285 kJ / 307 kcal
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400
kJ/2000 kcal).
Przygotowanie:
Dodaj:
do ciasta:
- 80 g margaryny
- 1 jajko
do masy sernikowej:
- 150 g margaryny
- 3 jaja
- 500 g zmielonego twarogu
Sposób przygotowania:
1. Przygotowanie ciasta
Mieszankę do wypieku ciasta wsypać do miski, dodać miękki tłuszcz i
jajko. Zagnieść ciasto tak, aby było gładkie. ¼ ciasta włożyć do
zamrażalnika na ok. 30 min. Formę wysmarować tłuszczem i oprószyć
mąką lub wyłożyć papierem do pieczenia. Pozostałą częścią ciasta
wylepić dno formy (ø 24 cm), lekko podwyższając brzeg na wysokości
ok. 2,5 cm.
2. Przygotowanie masy sernikowej
Roztopić i ostudzić margarynę. Piekarnik nastawić na temp. 180°C.
Mieszankę do masy sernikowej wymieszać za pomocą miksera z
żółtkami, twarogiem i roztopioną margaryną do uzyskania jednolitej
masy. Ubić pianę z białek i delikatnie wymieszać z masą serową.
Masę rozłożyć równo na cieście.
3. Przygotowanie ciasta na wierzch
Za pomocą tarki zetrzeć na wierzch resztę schłodzonego ciasta.
4. Pieczenie
Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Temperatura: 180°C
Czas pieczenia: 70-80 min
Po upieczeniu ciasto pozostawić na ok. 5 min w uchylonym
piekarniku.
Smacznego!
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Podmiot odpowiedzialny:
Producent:
Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.ul. Adm. Dickmana 14/1580-339
Gdańsk
Adres zwrotny:
Dr. Oetker Polska Spółka z o.o.ul. Adm. Dickmana 14/1580-339
GdańskSerwis Konsumentatel.: 801 100 700koszt 1 impulsu poł.
lokalnegoserwis@oetker.plwww.oetker.pl