[Tłocznia Maurer]
Kategoria: SOKI TŁOCZONE > Sok z seleraWysyłka: od ręki
BIO SOK NATURALNY Z SELERA 5 LITRÓW - SOK MAURERA
Opakowanie kartonowe z kranikiem Skład: 50% sok tłoczony z
ekologicznego selera, 50% sok tłoczony z ekologicznych
jabłek Sok który ...
Pełen opis produktu 'BIO SOK Z SELERA 5l - Sok Maurera (Tłocznia Maurer)' »
BIO SOK NATURALNY Z SELERA 5 LITRÓW - SOK MAURERA
Opakowanie kartonowe z kranikiem Skład: 50% sok tłoczony z
ekologicznego selera, 50% sok tłoczony z ekologicznych jabłek
Sok który Państwu proponujemy posiada
certyfikat EKO co oznacza, że na każdym etapie produkcji (uprawa,
zbiór, przetworzenie owoców w naturalny sok) są spełnione
restrykcyjne normy żywności ekologicznej nadane przez UE.
Sok powstał ze świeżych, certyfikowanych warzyw selera (50%) i
owoców jabłek (50%). Nie zawiera dodatku cukru, wody, ani żadnych
konserwantów. Powstaje na
prasie, jest tłoczony na zimno. Specjalny proces produkcji sprawia
że sok ten zachowuje wiele niezbędnych dla zdrowia witamin i
mikroelementów przez co jest również wartościowy jak zjadane owoce.
To opakowanie zapewnia wygodę nalewania i
świeżość soku. Kranik w dolnej części uniemożliwia dostanie
się powietrza do wnętrza opakowania. Dzięki temu po otwarciu i
częściowym opróżnieniu, zachowuje się tak, jakby nadal było
zamknięte, a pozostający w nim sok można wypić w przeciągu 30 dni.
Seler Seler należy do najmniej kalorycznych
warzyw, zawiera tylko 7 kcal. Ponadto, w swoim składzie ma aż
86 cennych składników potrzebnych do prawidłowego funkcjonowania
organizmu. Seler zawiera dwa razy więcej witaminy C niż
cytrusy. Oprócz tego zawiera jeszcze: naturalną witaminę B
kompleks, kwas foliowy, witaminę PP,fosfor, Wapń, potas, cynk,
magnez i żelazo . Wpływ na zdrowie Soki i napoje selerowe doskonale
orzeźwiają. Mówi się, że szklanka wypitego eliksiru – sok jabłkowy
połączony z selerem – daje cudowne efekty.Sok z
selera oczyszcza nasz organizm, likwiduje obrzęki, nawilża
skórę, wzmacnia włosy, nadaje aksamitną gładkość cerze, chroni
skórę przed nowotworami Jabłko W jabłku znajduje
się dużo witamin i ogromne ilości pektyn. Zawierają wiele
zasadowych soli mineralnych. Wśród minerałów zawierają potas oraz
żelazo. Są jednym z najbogatszych źródeł włókna roślinnego
(błonnika). Wpływ na zdrowie Jabłka oczyszczają nasz organizm z
trujących substancji, zmniejszają wchłanianie "złego" cholesterolu,
chroniąc przed zawałem i miażdżycą. Ułatwiają przyswajanie wapnia
przez organizm. Mają one zdolność odkwaszania organizmu. Te owoce w
diecie działają moczopędnie, dzięki czemu mogą zmniejszać obrzęk
nóg, oraz poprawiają pracę wątroby, wzmacniają mięśnie, serce,
układ nerwowy. Jabłka zapobiegają chorobom serca i nowotworom przez
co są szczególnie polecane dla palaczy papierosów, osób mających w
pracy styczność ze szkodliwymi substancjami, mieszkańców
zanieczyszczonych miast. Wartość odżywcza w 100g
soku Wartość energetyczna 86,7kj / 20,8kcal Białko
0,47g Węglowodany (w tym cukry) 4,72g Tłuszcze 0,00g Kwasy
tłuszczowe nasycone
0,00g Błonnik 0,16g Sód
0,19g