[Scanpan]
Kategoria: Kuchnia > Garnki, patelnie, formy > Garnki powyżej 5 l
. Naczynia kolekcji Scanpan IQ wyróżniają się wykonaniem z
odlewanego ręcznie aluminium, które w 100% pozyskano z recyklingu.
Specjalna powłoka Green Tek jest pierwszą na świecie, która dla...
Pełen opis produktu 'Garnek z pokrywką Scanpan IQ 6,5 l' »
Profesjonalny, pojemny garnek do zadań specjalnych! Pokryty
tytanowo-ceramiczną powłoką, dzięki której jest 10 razy twardszy od
stali i można w nim bezpiecznie używać metalowych akcesoriów
kuchennych (łopatki, łyżki, szpatułki). W przypadku powstania
uszkodzenia powierzchni np. po użyciu noża, zarysowana powłoka nie
wpływa na jakość powierzchni garnka – wciąż jest ona tak samo
dobra, jak na początku. Doskonale sprawdzi się w kuchni domowej i
restauracyjnej: do gotowania większych porcji zup (6,5 l
pojemności) , makaronów, gulaszu, dań kuchni polskiej, oraz
kombinacji warzywno-owocowych. W komplecie znajduje się pokrywka z
hartowanego szkła, silikonową uszczelką i otworami do odprowadzania
pary.Bakelitowe uchwyty nie nagrzewają się, a specjalny,
opatentowany sposób ich wykonania poprzez odlanie trzpienia rączki
razem z naczyniem sprawia, że są one niezwykle trwałe, Dno garnka
sprzyja równomiernemu rozprowadzaniu ciepła po naczyniu, dzięki
czemu całość jest energooszczędna i idealnie wydobywa z szykowanych
potraw pełnię ich smaku, Można używać na wszystkich typach
kuchenek, w tym na płytach indukcyjnych, Można używać w
piekarnikach do 260°C, Można myć w zmywarce, choć producent zaleca
mycie ręczne z niewielką ilością płynu do naczyń, najlepiej wtedy,
gdy naczynie nie ostygło jeszcze do zera – wtedy czyści się je
bardzo łatwo, Przed pierwszym użyciem należy umyć w ciepłej wodzie
z mydłem. Naczynia kolekcji Scanpan IQ wyróżniają się wykonaniem z
odlewanego ręcznie aluminium, które w 100% pozyskano z recyklingu.
Specjalna powłoka Green Tek jest pierwszą na świecie, która dla
dobra środowiska nie zawiera związków PFOA i PFOS i do tego nie
pozwala produktom przywierać do jej powierzchni. Potrawy
przyrządzane w takim garnku mogą być smażone bez użycia tłuszczu,
są więc dużo zdrowsze niż przyrządzane na tradycyjnie. W przypadku
chęci smażenia potrawy na głębokim tłuszczu, należy najpierw lekko
podgrzać naczynie (nie przegrzewać), a dopiero później wlać
olej.Doskonała jakość i duński minimalizm w klasycznym wydaniu!