[Risana]
Kategoria: Spożywcze>Makaron, ryż, kasza, nasiona>RyżWysyłka: do 3 dni
Opis: Ryż basmati z dzikim to doskonałe
połączenie śnieżnobiałych ziaren ryżu basmati z
czarnymi ziarnami ryżu dzikiego. Jest atrakcyjnym
dodatkiem do wykwintnych...
Pełen opis produktu 'Risana Ryż basmati z dzikim 400g (4 torebki)' »
Opis:
Ryż basmati z dzikim to doskonałe połączenie śnieżnobiałych
ziaren ryżu basmati z czarnymi ziarnami ryżu dzikiego. Jest
atrakcyjnym dodatkiem do wykwintnych dań. Posiada niską zawartość
tłuszczu i nie zawiera cukrów. Jest produktem
bezglutenowym.
Sonko = Risana
Nowa marka - niezmienna jakość
Risana Ryż jaśminowy
Risana Ryż parboiled
RIsana Ryż naturalny
Risana - o ryżu wiemy wszystko
www.risana.pl
Skład:
ryż biały długoziarnisty - Basmati, ryż dziki (12, 5%)
Wartości odżywcze:
na 100g
Wartość energetyczna: 1575kJ 371kcal, Tłuszcz, w tym: 1,0g, - kwasy
tłuszczowe nasycone: 0,2g, Węglowodany, w tym: 80,9g, - cukry:
0,3g, Błonnik: 1,4g, Białko: 8,9g, Sól: 0,01g, RWS - Referencyjna
Wartość Spożycia, Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej
osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal)., * Porcja (1/2 woreczka) = 50g
suchego produktu = ok. 125g produktu po ugotowaniu w wodzie bez
soli.
na porcję*
Wartość energetyczna: 789kJ 186kcal, Tłuszcz, w tym: 0,5g, - kwasy
tłuszczowe nasycone: 0,1g, Węglowodany, w tym: 40,5g, - cukry:
0,2g, Błonnik: 0,7g, Białko: 4,5g, Sól: <0,01g, RWS -
Referencyjna Wartość Spożycia, Referencyjna wartość spożycia dla
przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ / 2000kcal)., * Porcja (1/2
woreczka) = 50g suchego produktu = ok. 125g produktu po ugotowaniu
w wodzie bez soli.
% RWS w porcji
Wartość energetyczna 9%, Tłuszcz, w tym: 1%, - kwasy tłuszczowe
nasycone: 1%, Węglowodany, w tym: 16%, - cukry: <1%, Błonnik ,
Białko: 9%, Sól: <1%, RWS - Referencyjna Wartość Spożycia,
Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej
(8400kJ / 2000kcal)., * Porcja (1/2 woreczka) = 50g suchego
produktu = ok. 125g produktu po ugotowaniu w wodzie bez
soli.
Inne informacje:
Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji ryżu.
Przygotowanie:
Sposób przygotowania: Ilość wody w garnku dobrać tak, by
woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do
wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 12
minut. W zależności od preferowanej konsystencji ryżu czas
gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w
zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej
perforacji i wysypać ryż na talerz.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Podmiot odpowiedzialny:
Producent:
Sonko Sp. z o.o.ul. Ryżowa 1Bielany Wrocławskie55-040
KobierzycePolska
Adres zwrotny:
Sonko Sp. z o.o.ul. Ryżowa 1Bielany Wrocławskie55-040
KobierzycePolskawww.risana.pl