[Hanoju]
Kategoria: Zioła i suplementy > Suplementy
. Związek ten zawierają w mniejszym stopniu orzeszki ziemne, owoce
morwy, morele, żurawina, borówki, jagody, czarne porzeczki czy
ananasy. Resveratrol oprócz właściwości antyoksydacyjnych
ma bardzo...
Pełen opis produktu 'OPC + Resveratrol + Camu Camu (60 kaps.)' »
Wyciągi z OPC mają niezwykłą zdolność wspierania struktur
kolagenowych i zapobiegania destrukcji kolagenu. Wpływają na jego
metabolizm na kilka sposobów. Potrafią one wiązać krzyżowo włókna
kolagenu, co skutkuje wzmocnieniem naturalnych wiązań krzyżowych
kolagenu, który tworzy tzw. matrycę kolagenową tkanki łącznej.
OPC + Resweratrol + Camu Camu Hanoju 60 kapsułek
Suplement diety Suplement diety zawierający w
jednej kapsułce wysokoskoncentrowane ekstrakty z pestek winogron
(OPC), resweratrolu oraz owoców Camu Camu Zalecana do
spożycia dzienna porcja: 2 kapsułki Skład
zalecanej dziennej porcji do spożycia: 400 mg ekstrakt z
pestek winogron (OPC) o zawartości min. 95% polifenoli = 380mg
czystego OPC
400 mg Bio Camu Camu proszek o zawartości min. 15% naturalnej
witaminy C = 60mg witaminy C/75%ZDS
200 mg ekstrakt z korzenia rdestu japońskiego (Polygonum
cuspidatum), standaryzowany na zawartość 30% resweratrolu = 60mg
czystego resweratrolu
200mg hydroksypropylometyloceluloza (kapsułka)
Ostrzeżenia i
przechowywanie: Nie przekraczać zalecanej porcji do
spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako
substytut zróżnicowanej diety. Preparat należy przechowywać w
miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Sposób
użycia: 2 kapsułki dziennie popijając dużą ilością
wody, najlepiej spożyć pół godziny przed posiłkiem. Zawartość
netto: 60 kapsułek po 600 mg = 36g Informacje
ogólne:Ekstrakt z pestek winogron zawiera 95%
Proantocyjaniny(OPC) czyli kompleks około 40 różnych
bioflawonoidów które są jednym z bardziej aktywnych biologicznie,
naturalnych przeciwutleniaczy, około 50 razy silniejszym niż
witamina E i 20 razy silniejszym niż witamina C. Dodatkowo obecność
OPC wzmacnia działanie obu witamin i innych pierwiastków śladowych,
wzmacniając i wydłużając czas ich działania.
Proantocyjanidyny wykazują szereg właściwości farmakologicznych, do
których należą: zmniejszanie przenikalności i kruchości
włośniczek, zmiatanie oksydantów i wolnych rodników oraz hamowanie
niszczenia kolagenu.Wyciągi z OPC mają niezwykłą zdolność
wspierania struktur kolagenowych i zapobiegania destrukcji
kolagenu. Wpływają na jego metabolizm na kilka sposobów. Potrafią
one wiązać krzyżowo włókna kolagenu, co skutkuje wzmocnieniem
naturalnych wiązań krzyżowych kolagenu, który tworzy tzw. matrycę
kolagenową tkanki łącznej. Zapobiegają również szkodom powodowanym
przez wolne rodniki dzięki silnemu działaniu antyoksydacyjnemu i
zmiataniu wolnych rodników. Dlatego też znajdują zastosowanie w
zapobieganiu tworzenia się zmarszczek, w oparzeniach różnego
rodzaju (także słonecznych), rozstępach, cellulicie, wspomaganiu
gojenia się ran, a także takich chorobach, jak liszaje, łuszczyca,
egzemy, czy trądzik.OPC również zapobiegają wydzielaniu i syntezie
związków, które sprzyjają stanom zapalnym skóry.Resweratrol to
phytolalexin produkowany naturalnie przez kilka roślin w odpowiedzi
na stres, uszkodzenie, zakażenia grzybicze i promieniowanie UV. Dla
ludzi głównym jego źródłem są winogrona i produkowane z nich
czerwone wina. Związek ten zawierają w mniejszym stopniu orzeszki
ziemne, owoce morwy, morele, żurawina, borówki, jagody, czarne
porzeczki czy ananasy. Resveratrol oprócz właściwości
antyoksydacyjnych ma bardzo korzystny wpływ na wiele aspektów
naszego zdrowie ze względu na swoje szerokie udokumentowane
działanie. Liczne badania wykazały, że związek ten może
chronić przed miażdżycą a co z tym idzie chorobami serca. Wykazano
też działanie neuroprotekcyjnie, przeciwnowotworowe a także
zmniejszenie otyłości. Jako antyutleniacz neutralizuje reaktywne
formy tlenu zmniejszając oksydacyjne uszkodzenia komórek oraz
biocząsteczek. Zapobiega uszkodzeniu naczyń krwionośnych obniżając
ryzyko choroby wieńcowej czy Alzheimera . Ochrania
naczynia krwionośne poprzez opóźnianie a nawet zahamowanie
utleniania lipoprotein o niskiej gęstości LDL czyli złego
cholesterolu, hamowanie procesu agregacji płytek krwi, zmniejszanie
masy zakrzepów, spowalnianie procesu umierania komórek mięśni
gładkich, zwiększanie poziomu tlenku azotu który - w świetle
najnowszych badań - wpływa na pracę całego układu krwionośnego
likwidację złogów cholesterolowych w układzie naczyniowo – żylnym,
wzmocnienie ścian naczyń krwionośnych. Zmniejszanie tempa rozpadu
włókien kolagenowych w skórze, ścięgnach i więzadłach stawowych.
Zapobieganie przedwczesnemu starzeniu się organizmu w efekcie czego
– jest to najlepszy w tej chwili związek z grupy
anti-aging. Zastosowanie Resveratrolu ma wpływ m.in. w
geriatrii, w opóźnianiu procesów starzenia się organizmu i
poszczególnych narządów i tkanek oraz w poprawie i usprawnianiu
procesu pamięci.Camu Camu - świeże jagody camu camu zawierają
minimum 2500 mg naturalnej witaminy C w 100g, co stanowi około 2-3
proc. ich świeżej masy. Na witaminie C jednak się nie kończy. Owoce
camu camu to doskonałe źródło bioflawonoidów, które w badaniach in
vitro i in vivo wykazują silne właściwości antyoksydacyjne,
przeciwzapalne, uszczelniające i moczopędne, co przekłada się na
ochronę przed licznymi chorobami i wiele korzyści dla urody.
Antyoksydacyjny potencjał rośliny camu camu potęguje obecność
kwasu elagowego, który typowo występuje w owocach jagodowych i ma
niebagatelne znaczenie w profilaktyce antynowotworowej. Warto
natomiast zwrócić uwagę na fakt, że połączenie witaminy C,
flawonoidów i kwasu elagowego w takich ilościach czyni z camu camu
bombę antyoksydacyjną, a z tym wiąże się już nie tylko ochrona
przed infekcjami i redukcja zmarszczek. Związki z grupy flawonoidów
przede wszystkim chronią przed chorobami układu
sercowo-naczyniowego, reumatoidalnym zapaleniem stawów i
nieswoistymi zapaleniami jelit, wykazują zdolność zapobiegania
procesom nowotworowym, łagodzą dolegliwości alergiczne i
wspomagają oczyszczanie organizmu z toksycznych metali ciężkich.
Kwas elagowy, podobnie jak bioflawonoidy przyczyniają się do
naturalnej śmierci komórek nowotworowych. Znany jest także z
właściwości antycukrzycowych.