[Hanoju]
Kategoria: Zioła i suplementy > Suplementy
Mleczko pszczele działa przede wszystkim adaptogennie.
Powoduje usunięcie zmęczenia, poprawę wzroku, lepsze samopoczucie i
koncentrację.Mleczko pszczele działa przede wszystkim
adaptogennie....
Pełen opis produktu 'Mleczko pszczele (Royal Gelee) + czerwony Żeń-szeń (90 kaps.)' »
Mleczko pszczele działa przede wszystkim adaptogennie. Powoduje
usunięcie zmęczenia, poprawę wzroku, lepsze samopoczucie i
koncentrację.Mleczko pszczele działa przede wszystkim adaptogennie.
Powoduje usunięcie zmęczenia, poprawę wzroku, lepsze samopoczucie i
koncentrację. Należy go stosować przy bezsenności, wyczerpaniu
fizycznym i wyczerpaniu nerwowym. Żeńszeńuznaje się za środek
wzmacniający odporność psychiczną i fizyczną, stosowany
jest też w celu zwiększenia witalności i ogólnej wydolności
organizmu. Wybierz najwyższą jakość i czystość - wybierz
HANOJU! Suplement diety zawierający w jednej kapsułce 250
mg wysokoskoncentrowanego ekstraktu z korzenia czerwonego
Żeń-szenia (Panax ginseng) oraz 250 mg mleczka pszczelego.
Jedna kapsułka zawiera(rekomendowana dawka
dzienna) 250mg ekstraktu z korzenia czerwonego Żeń-szenia
(Panax giseng) standaryzowanego na zawartość 20% ginsenozydów = 50
mg ginsenozydów 250 mg mleczka pszczelego (Gelee Royale) 100 mg
hydroksypropylometylocelulozy (kapsułka)
Składniki:
41,67% Gelee Royale
41,67% żeńszenia
16,66% Hydroxypropylmethylcellulozy( kapsułka)
Opakowanie zawiera: 90 kapsułek po 600mg =
54g Sugerowane stosowanie: 1 kapsułka
dziennie popijajać dużą ilością wody, najlepiej spożyć pół godziny
przed posiłkiem. Gelee Royale – Mleczko
Pszczele jest wydzieliną gruczołów gardzielowych młodych pszczół
robotnic, która stanowi pokarm dla larw. Mleczko pszczele jest
substancją o konsystencji półpłynnej śmietany i barwie najczęściej
jasno-kremowej. Smak ma lekko gorzki, cierpki, kwaśnawy.
Zawiera dużo aminokwasów: alaninę, argininę, kwas
asparaginowy, cystynę, kwas glutaminowy, glicynę, histydynę,
izoleucynę, lizynę, metioninę, fenyloalaninę, prolinę, serynę,
treoninę, tyrozynę, tryptofan, tourynę, walinę, a-alaninę,
glutaninę, b-alaninę, kwas gamma-aminomasłowy, asparginę. Znajdują
się w nim również witaminy: B1,B2,B6,B12, PP, Biotyna, Niacyna,
Inozytol, kwas foliowy. Składniki mineralne i hormonopodobne oraz
enzymy (askorbinoksydaza, amylaza, inwertaza, katalaza, salicynaza,
proteazy). W mleczku pszczelim jest spora zawartość kwasu
pantotenowego, nikotynowego i inozytolu. Mleczko pszczele
działa przede wszystkim adaptogennie. Powoduje usunięcie zmęczenia,
poprawy wzroku, lepszego samopoczucia i koncentracji. Należy go
stosować przy bezsenności, wyczerpaniu fizycznym i wyczerpaniu
nerwowym, nerwicy depresyjnej, neurastenicznej, lękowej,
schizofrenii. Polecane jest szczególnie w okresie
rekonwalescencyjnym po ciężkich chorobach i zabiegach
chirurgicznych, a również pomaga chorym z nadciśnieniem tętniczym i
arytmią serca. Stosuje się go w przypadku niedokrwistości z
niedoboru żelaza, anemii złośliwej, zaburzeniach krzepnięcia krwi,
chorobie wieńcowej, zapaleniu żył, zapaleniu trzustki, zapaleniu
dróg żółciowych, niepłodności i obniżenia potencji u mężczyzn.
Mleczko pszczele:
Wzmacnia odporność
Wspomaga wzrost i rozwój
Pozytywnie wpływa na układ nerwowy i sercowo-naczyniowy
Reguluje metabolizm
Przyspiesza procesy regeneracyjne przy chorobach serca,
wątroby, nerek, pęcherza moczowego, skóry, zapaleniu oskrzeli,
chorobach błon śluzowych i astmie
Wzmacnia system nerwowy
Łagodzi ból i poprawia jakość snu
Oczyszcza z toksyn i eliminuje skutki promieniowania
Przyczynia się do ogólnego dobrego samopoczucia
Żeń-szeń jest jedną z najstarszych roślin
leczniczych na świecie, jest tradycyjnym i naturalnym środkiem
dalekowschodnich kultur. Obecnie powszechnie uznaje się go
za środek wzmacniający odporność psychiczną i fizyczną, który
może być z powodzeniem stosowany w celu zwiększenia witalności i
ogólnej wydolności organizmu oraz pobudzania procesów myślowych. Ma
również korzystny wpływ na potencję i płodność, stosowany bywa
również w kosmetyce. Czerwony żeń-szeń poddawany jest obróbce
termicznej i suszeniu wraz ze skórką. Proces ten zachodzi przy
pomocy pary wodnej i wysokiej temperatury. Taka forma obróbki
sprawia, że to właśnie czerwony żeń-szeń zawiera więcej saponin od
żeń-szenia białego. Biały żeń-szeń to korzeń suszony na
słońcu, czyli naturalnie. Surowcem stosowanym w produktach
leczniczych jest korzeń żeń-szenia, a używa się w tym
celu zarówno świeżych, jak i wysuszonych korzeni. I Za bardziej
wartościowy uznaje się surowiec uzyskany z roślin rosnących dziko
niż uprawianych. Dobroczynne właściwości żeń-szenia związane są
przede wszystkim z obecnością ginsenozydów- związków z grupy
saponin triterpenowych. Zwiększają one utlenienie hemoglobiny,
dzięki czemu do narządów wewnętrznych dociera więcej tlenu, a w
wyniku tego zwiększa się zdolność organizmu do fizycznego i
psychicznego wysiłku. Uważa się, że ginsenozydy zapobiegają też
powstawaniu zakrzepów, obniżają poziom cholesterolu, regulują
stężenie glukozy we krwi i zwiększają odporność na infekcje. Na
podstawie badań klinicznych korzeniowi przypisuje się też działanie
antystresowe, antyoksydacyjne oraz regulujące ciśnienie krwi.
Zastrzeżenia prawne: Nie przekraczać
zalecanego dziennego spożycia. Suplementy diety mogą
krótkookresowo zredukować skutki niewłaściwego odżywiania. Produkt
nie może być stosowany jako substytut różnorodnej i zrównoważonej
diety