Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • Plansza Skąd sie bierze mleko i przetwory mleczne w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    33,21 zł
    36,90 zł

    [harmonia]

    Kategoria: Nauki społeczne, ekonomiczne, prawne >PedagogikaWysyłka: do 3 dni

    prezentuje współczesny proces przetwórstwa mlecznego. Od dojenia za pomocą dojarek elektrycznych przez transport, obróbkę do powstania gotowego produktu: mleka, sera, jogurtu, maślanki, masła.... Pełen opis produktu 'Plansza Skąd sie bierze mleko i przetwory mleczne' »

    W jaki sposób mleko trafia na nasze stoły? Każde dziecko wie, że mleko daje krowa. Ale co dzieje się z tym smacznym napojem, zanim w kartonach pojawi się w sklepie?Plansza na jednej stronie prezentuje współczesny proces przetwórstwa mlecznego. Od dojenia za pomocą dojarek elektrycznych przez transport, obróbkę do powstania gotowego produktu: mleka, sera, jogurtu, maślanki, masła. Druga strona planszy prezentuje, jak przetwórstwo mleczne wyglądało dawniej. Dzieci dowiedzą się z niej, jak wyglądały tradycyjne metody robienia masła i sera: ubijanie w maselnicy, wyciskanie w prasie. Planszę można wykorzystać na każdym etapie nauki: zarówno w przedszkolu, klasach 1–3, jak i na lekcjach historii czy przyrody....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Plansza Skąd sie bierze mleko i przetwory mleczne

  • [Harmonia]

    Kategoria: Nauczanie zintegrowaneWysyłka: od ręki

    prezentuje współczesny proces przetwórstwa mlecznego. Od dojenia za pomocą dojarek elektrycznych przez transport, obróbkę do powstania gotowego produktu: mleka, sera, jogurtu, maślanki, masła.... Pełen opis produktu 'Plansza Skąd się bierze mleko i przetwory mleczne?' »

    W jaki sposób mleko trafia na nasze stoły? Każde dziecko wie, że mleko daje krowa. Ale co dzieje się z tym smacznym napojem, zanim w kartonach pojawi się w sklepie?Plansza na jednej stronie prezentuje współczesny proces przetwórstwa mlecznego. Od dojenia za pomocą dojarek elektrycznych przez transport, obróbkę do powstania gotowego produktu: mleka, sera, jogurtu, maślanki, masła. Druga strona planszy prezentuje, jak przetwórstwo mleczne wyglądało dawniej. Dzieci dowiedzą się z niej, jak wyglądały tradycyjne metody robienia masła i sera: ubijanie w maselnicy, wyciskanie w prasie. Planszę można wykorzystać na każdym etapie nauki: zarówno w przedszkolu, klasach 1?3, jak i na lekcjach historii czy przyrody.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Plansza Skąd się bierze mleko i przetwory mleczne?

  • [HARMONIA]

    Kategoria: Książki ogólne / dla dzieci i młodzieży

    JAK DAWNIEJ ROBIONO MASŁO I SERY? / SKĄD SIĘ BIERZE MLEKO I PRZETWORY MLECZNE? - format 61 cm x 86 cm - dwustronnie zalaminowane - wieloletnia trwałość Prezentujemy Państwu plansze ... Pełen opis produktu 'Plansza edukacyjna na ścianę: Jak dawniej robiono masło i ser? / Skąd się bierze mleko i przetwory mleczne?' »

    JAK DAWNIEJ ROBIONO MASŁO I SERY? / SKĄD SIĘ BIERZE MLEKO I PRZETWORY MLECZNE? - format 61 cm x 86 cm - dwustronnie zalaminowane - wieloletnia trwałość Prezentujemy Państwu plansze edukacyjne dla przedszkoli i klas 1-3. Jest to zestaw pomocy dydaktycznych, które przydadzą się w każdej klasie i sali przedszkolnej. Tematyka plansz jest zgodna z programem nauczania i dotyczy rzeczy bliskich dziecku. Dzięki wyrazistym ilustracjom i zdjęciom tablice w przyjazny sposób przedstawiają realia naszego świata. Poszczególne wzory sprawdzą się w dekorowaniu klasy lub pokoju dziecka, zwłaszcza jeśli ma już ono swoje zainteresowania.   W jaki sposób mleko trafia na nasze stoły? Każde dziecko wie, że mleko daje krowa. Ale co dzieje się z tym smacznym napojem, zanim w kartonach pojawi się w sklepie? Plansza na jednej stronie prezentuje współczesny proces przetwórstwa mlecznego. Od dojenia za pomocą dojarek elektrycznych przez transport, obróbkę do powstania gotowego produktu: mleka, sera, jogurtu, maślanki, masła. Druga strona planszy prezentuje, jak przetwórstwo mleczne wyglądało dawniej. Dzieci dowiedzą się z niej, jak wyglądały tradycyjne metody robienia masła i sera: ubijanie w maselnicy, wyciskanie w prasie.Bezpieczne opakowanie na czas transportuWszystkie plansze pakowane są w tuby kartonowe białe z zatyczkami z tworzywa (PE).Z uwagi na nietypowe wymiary plansz przesyłka traktowana jest jako gabarytowa i będzie mogła zostać wysłana tylko kurierem. W procesie składania zamówienia nie będzie zatem możliwości wysyłki planszy za pośrednictwem Poczty Polskiej lub do Paczkomatu.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Plansza edukacyjna na ścianę: Jak dawniej robiono masło i ser? / Skąd się bierze mleko i przetwory mleczne?

  • [HARMONIA]

    Kategoria: Art papiernicze

    .

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Plansza Skąd sie bierze mleko i przetwory mleczne.

  • [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie]

    Kategoria: BIOLOGIA

    kontrolne przepływu cieczy w aparacie bez mieszadła 7.2. Analiza wielkości strat ciśnienia w mieszalnikach 8. Mieszanie przetworów mlecznych. Ocena zmian właściwości reologicznych ... Pełen opis produktu 'Opracowanie sposobu mieszania przetworów mlecznych zawierających kawałki owoców' »

    W celu określenia wpływu konstrukcji mieszadła na przebieg i efektprocesu mieszania, użyto 9 wersji mieszadła różniących się długościąkorpusu i kątem odgięcia listków. Mieszano ciecze modelowe: wodę zwodnym roztworem karboksymetylocelulozy (CMC) oraz produktyrzeczywiste: jogurt z koncentratem owocowym i serek homogenizowany zkoncentratem. Obliczenia stopnia zmieszania 4% roztworu CMC i wody w pełnymprzekroju mieszalnika wykazały, że najlepszy efekt mierzenia otrzymanostosując mieszadło, którego długość korpusu wynosiła 25 mm, a kątodgięcia listków 60° (mieszadło 2560). Uzyskanie podobnego efektu zapomocą innych mieszadeł wiąże się z koniecznością ich wydłużenia. Stwierdzono, że zmiany stężenia NaCI w mieszaninie CMC i wodyzmierzone na torach ruchu sond miały charakter okresowy, a ichamplituda malała wraz ze wzrostem strumienia masy, długością drogimieszania i zależała od typu mieszadła. Najlepszy efekt uzyskano zapomocą mieszadła 2560, gdy rozkład stężeń zmierzonych przez 5 sond byłniemal identyczny i przestał zależeć od długości mieszadła. Najmniejefektywnie pracowało mieszadło 4530. Efekt mieszania oceniano wartościąwskaźników W2 i Ws, których postać matematyczną opracowano na podstawiemodelu teoretycznego. Stwierdzono, że oba wskaźniki dobrze opisująpoziom jednorodności mieszaniny, lecz nie powinny być stosowanezamiennie ze stopniem zmieszania podanym przez Rose'a. W pomiarach rozkładu czasów przebywania cząstek modelowych wmieszalnikach wykazano, że polepszenie ciągłości transportu istabilnego czasu przebywania wiąże się ze zmniejszeniem długościkorpusu mieszadła, zwiększeniem kąta odgięcia listków i zwiększeniemstrumienia masy nośnika. Najwyższą wartość współczynnika oporów przepływu ń stwierdzonow przypadku mieszadła 2560, najmniejszą zaś - mieszadła 4530, przy czymnadrzędne znaczenie mial kąt odgięcia listków. W porównaniu z innymikonstrukcjami, w zakresie zmian liczby Reynoldsa od 1 do 15, wartośćwspółczynnika .i dla wszystkich badanych mieszadeł o kącie odgięcialistków 60° była w przybliżeniu równa wartości współczynników ń dlamieszadeł Kenics i Sulzer SMX i mniejsza od wartości ? dla mieszadłaHelax. Wraz ze wzrostem liczby Re współczynnik .l wszystkich badanychmieszadeł malał wolniej od współczynników .l mieszadeł znanych zliteratury. Gdy Re=250, wartości l dla wszystkich badanych mieszadełbyły wyższe od współczynników A dla mieszadeł Kenics i Helax. Na podstawie analizy zdigitalizowanych obrazów mieszania serkahomogenizowanego z koncentratem wiśniowym, gdy całkowity strumień masywynosił 1012 kg-h-1, a udział koncentratu 26,5%, stwierdzono, żejednorodny produkt można uzyskać na długości drogi mieszania ok. 1 m,tzn. za pomocą 10 wkładek mieszających 2545. W wyniku mieszania tychsamych komponentów z wydajnością 684 kg-h-', z udzialem koncentratu10,7%, zadowalający efekt uzyskano na drodze 1,5 m, za pomocą 15wkładek mieszających 2545. Analiza sitowa koncentratu i dwóch rodzajów jogurtu wiśniowegowykazała zmniejszenie ilości cząstek owoców w produkcie gotowym, przyczym różnice między udziałami największych cząstek w jogurtachmieszanych z różną wydajnością były nieistotne. Na podstawie krzywych płynięcia jogurtu, koncentratutruskawkowego i jogurtu truskawkowego szacowano wpływ procesupompowania na zmianę właściwości reologicznych czynnika. Stwierdzono,że pompowanie powoduje reodestrukcję czynnika, postępującą wraz zewzrostem prędkości obrotowej wirnika, i zależy od typu pompy. Spis treści: 1. Wprowadzenie 2. Cel pracy 3. Budowa stanowiska pomiarowego 3.1. Budowa mieszadła 3.2. Przygotowanie stanowiska do badań 4. Badanie właściwości reologicznych wodnych roztworów CMC 4.1. Przygotowanie roztworów CMC do badań 4.2. Ocena okresu przydatności roztworów CMC do badań 5. Studium oceny efektu mieszania 5.1. Ocena stopnia zmieszania IR i ILP w przekroju mieszalnika 5.2. Badania rozkładów stężenia NaCI na torach ruchu sond 5.3. Badania stopnia zmieszania IR na torach ruchu sond 5.4. Wyznaczanie teoretycznego modelu procesu mieszania na torze ruchu sondy 5.5. Estymowanie parametrów modelu mieszania na torze ruchu sondy 5.6. Propozycja miary efektu mieszania W2 5.7. Propozycja miary efektu mieszania WS 5.8. Szacowanie efektu mieszania za pomocą współczynników W2 i WS 5.9. Analiza szeregu czasowego 5.10. Podsumowanie oceny efektu mieszania 6. Ocena czasu przepływu cząstek modelowych przez mieszalnik 6.1. Ocena rozkładu czasów przebywania cząstek w mieszalniku 6.2. Analiza rozkładu czasów przebywania cząstek modelowych w mieszalnikach 7. Wyznaczanie oporów przepływu roztworów CMC w mieszalniku 7.1. Pomiary kontrolne przepływu cieczy w aparacie bez mieszadła 7.2. Analiza wielkości strat ciśnienia w mieszalnikach 8. Mieszanie przetworów mlecznych. Ocena zmian właściwości reologicznych 8.1. Mieszanie jogurtu z koncentratem morelowym 8.2. Mieszanie jogurtu z koncentratem truskawkowym 8.3. Mieszanie serka homogenizowanego z koncentratem wiśniowym 8.4. Mieszanie serka homogenizowanego z koncentratem truskawkowo-waniliowym 8.5. Mieszanie serka homogenizowanego z koncentratem owocowym. Komputerowa analiza obrazu mieszania 8.6. Mieszanie serka homogenizowanego z koncentratem wiśniowym 1 8.7. Mieszanie serka homogenizowanego z koncentratem wiśniowym 2 9. Pomiary wielkości cząstek owoców w koncentracie i jogurcie wiśniowym 10. Ocena wpływu procesu pompowania na zmiany właściwości produktu 10.1. Charakterystyka pomp użytych do badań 10.2. Przygotowanie i wykonanie doświadczenia 10.3. Pomiary strumienia masy 10.4. Pomiary wielkości cząstek owoców 10.5. Ocena zmian właściwości reologicznych jogurtu wywołanych pompowaniem 10.6. Ocena zmian właściwości reologicznych koncentratu truskawkowego wywołanych pompowaniem 11. Ocena zmian właściwości reologicznych jogurtu i serka homogenizowanego wywołanych pompowaniem i przepływem przez mieszalnik 12. Wnioski i stwierdzenia końcowe 13. Wdrożenia Piśmiennictwo Streszczenie
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Opracowanie sposobu mieszania przetworów mlecznych zawierających kawałki owoców

  • [BP-TECHEM SA / KENLIGHT]

    Kategoria: INSTRUKCJE BHP>INSTRUKCJE BHP GASTRONOMIA+PRZEMYSŁ SPOŻYWCZYWysyłka: od ręki

    Instrukcja weterynaryjna przy pozyskiwaniu przetwórstwie składowaniu transporcie mleka oraz przetworów mlecznych 422-151Instrukcja weterynaryjna przy pozyskiwaniu przetwórstwie skład... Pełen opis produktu 'Instrukcja weterynaryjna przy pozyskiwaniu przetwórstwie składowaniu transporcie mleka oraz przetworów mlecznych 422-151' »

    Instrukcja weterynaryjna przy pozyskiwaniu przetwórstwie składowaniu transporcie mleka oraz przetworów mlecznych 422-151Instrukcja weterynaryjna przy pozyskiwaniu przetwórstwie składowaniu transporcie mleka oraz przetworów mlecznych 422-151 to spis informacji na temat przestrzegania przepisów przeciwpożarowych opracowany przez  inspektorów PIP oraz doświadczonych specjalistów z branży BHP i Ppoż.Zgodnie z obowiązującymi przepisami każdy pracodawca ma obowiązek wyposażyć stanowisko pracy w odpowiednie instrukcje BHP i Ppoż oraz tak umieścić daną instrukcję aby była dobrze widoczna.Dane techniczne:numer katalogowy: BP Techem - 422-151biała płyta o grubości: 0,5 - 1,0 mm rozmiar 250x350 mm...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Instrukcja weterynaryjna przy pozyskiwaniu przetwórstwie składowaniu transporcie mleka oraz przetworów mlecznych 422-151

  • []

    Kategoria: Dziecko>art. szkolne i papiernicze>Pomoce naukoweWysyłka: do 3 dni

    0x01263b9200000000

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Plansza Skąd Się Bierze Mleko I Przetwory Mleczne?

  • Plansza Skąd się bierze mleko i przetwory mleczne? w sklepie internetowym Madbooks.pl

    Powiększ zdjęcie

    31,73 zł
    34,18 zł

    [harmonia]

    Kategoria: Podręczniki szkolne>Podręczniki do edukacji przedszkolnejWysyłka: od ręki

    prezentuje współczesny proces przetwórstwa mlecznego. Od dojenia za pomocą dojarek elektrycznych przez transport, obróbkę do powstania gotowego produktu: mleka, sera, jogurtu, maślanki, masła.... Pełen opis produktu 'Plansza Skąd się bierze mleko i przetwory mleczne?' »

    W jaki sposób mleko trafia na nasze stoły? Każde dziecko wie, że mleko daje krowa. Ale co dzieje się z tym smacznym napojem, zanim w kartonach pojawi się w sklepie?Plansza na jednej stronie prezentuje współczesny proces przetwórstwa mlecznego. Od dojenia za pomocą dojarek elektrycznych przez transport, obróbkę do powstania gotowego produktu: mleka, sera, jogurtu, maślanki, masła. Druga strona planszy prezentuje, jak przetwórstwo mleczne wyglądało dawniej. Dzieci dowiedzą się z niej, jak wyglądały tradycyjne metody robienia masła i sera: ubijanie w maselnicy, wyciskanie w prasie. Planszę można wykorzystać na każdym etapie nauki: zarówno w przedszkolu, klasach 1–3, jak i na lekcjach historii czy przyrody....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Plansza Skąd się bierze mleko i przetwory mleczne?

  • [HARMONIA]

    Kategoria: Edukacja, pomoce dla uczniów / Róşne

    prezentuje współczesny proces przetwĂłrstwa mlecznego. Od dojenia za pomocą dojarek elektrycznych przez transport, obrĂłbkę do powstania gotowego produktu: mleka, sera, jogurtu, maślanki,... Pełen opis produktu 'Plansza SkÄ d sie bierze mleko i przetwory mleczne' »

    W jaki sposób mleko trafia na nasze stoły? Każde dziecko wie, że mleko daje krowa. Ale co dzieje się z tym smacznym napojem, zanim w kartonach pojawi się w sklepie? Plansza na jednej stronie prezentuje współczesny proces przetwórstwa mlecznego. Od dojenia za pomocą dojarek elektrycznych przez transport, obróbkę do powstania gotowego produktu: mleka, sera, jogurtu, maślanki, masła. Druga strona planszy prezentuje, jak przetwórstwo mleczne wyglądało dawniej. Dzieci dowiedzą się z niej, jak wyglądały tradycyjne metody robienia masła i sera: ubijanie w maselnicy, wyciskanie w prasie. Planszę można wykorzystać na każdym etapie nauki: zarówno w przedszkolu, klasach 1–3, jak i na lekcjach historii czy przyrody.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Plansza SkÄ d sie bierze mleko i przetwory mleczne


Kumiko.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 12.10.2009
wydawnictwo naukowe pwn, cambridge university press, olesiejuk, zielona sowa, helion, egmont, pzwl, clementoni, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego, trefl
Produkty w ofercie: 78500
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

pozarpoz.pl

Sprzęt przeciwpożarowy
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 16.04.2019
bp-techem sa / kenlight, supron 3, in-pol export-import, kzwm ogniochron s.a., pk-mot, poĹźarpoĹź, boxmet trade, alfaseal, gloria, aisko
Produkty w ofercie: 793
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 790
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Prolibri.pl

Książki i audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.05.2011
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, cambridge university press, olesiejuk, helion, zielona sowa, egmont, umcs, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 91751
Promocje: 90639
Wysyłka do 3 dni: 91750
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Księgarnia.Poltax.waw.pl

Książki językowe oraz podręczniki do nauki języka polskiego dla obcokrajowców.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 28.09.2005
edgard, lektorklett, olesiejuk, level trading, rea, wiedza powszechna, marksoft, pwn s.a., delta, arti
Produkty w ofercie: 9154
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 4
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
cd baby, universal music, warner music, naxos classical, imports, sony music entertainment, sony music, bis records, chandos, essential media afw
Produkty w ofercie: 2183576
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 163230
Opinie pozytywne: 22
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 5

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, zielona sowa, bellona, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 329777
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 329777
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Madbooks.pl

Książki i komiksy oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.04.2009
wydawnictwo naukowe pwn, helion, wolters kluwer, olesiejuk, c.h. beck, zielona sowa, prószyński media, egmont, wam, difin
Produkty w ofercie: 83659
Promocje: 48532
Wysyłka do 3 dni: 83659
Opinie pozytywne: 4
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Literacka.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.05.2009
wydawnictwo naukowe pwn, wydawnictwo olesiejuk, egmont, wolters kluwer polska, helion, cambridge university press, olesiejuk, zielona sowa, muza, c.h. beck
Produkty w ofercie: 171485
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 113
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 1

Księgarnia Techniczna

Książki naukowo-techniczne oraz podręczniki akademickie jak również literatura fachowa.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.11.2006
uniwersytet warmińsko-mazurski w olsztynie, politechnika gdańska, politechnika białostocka, politechnika warszawska, uniwersytet zielonogórski, uniwersytet adama mickiewicza w poznaniu, wydawnictwa komunikacji i Łączności
Produkty w ofercie: 806
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 16
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Być może odnajdziesz szukany produkt wśród: