[Simpatiko s.c.]
Kategoria: Sklep ze zdrową żywnością > Zestawy produktów
MIESZANKA DO WYPIEKU KETO BUŁEK BEZGLUTENOWA Wystarcza do
wypieczenia 9 bułek dla osób na diecie ketogenicznej. Masa netto:
310 g Składniki: Mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki
jajowatej, inulina,...
Pełen opis produktu 'Zestaw Mieszanka do Wypieku Keto Bułek Bezglutenowa 310 g - Pięć Przemian + Mieszanka Chleba Bezglutenowego Keto 500 g - Pięć Przemian' »
MIESZANKA DO WYPIEKU KETO BUŁEK BEZGLUTENOWAWystarcza do
wypieczenia 9 bułek dla osób na diecie ketogenicznej.Masa netto:
310 gSkładniki: Mąka migdałowa, mąka kokosowa, łuska babki
jajowatej, inulina, sól, drożdże.Informacja dla alergików: Produkt
może zawierać: orzechy.Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie
zamknięte.Sposób użycia: 1. Zawartość torebki wsyp do miski.2.
Dokładnie mieszając, dolej 500 ml przegotowanej, ciepłej (max.40°C)
wody. Starannie wyrób ciasto.3. Ciasto przykryj ściereczką i wstaw
do ciepłego piekarnika (30-40°C) na ok. 60 min. do wyrośnięcia.4.
Po tym czasie formuj bułeczki, wyrabiając ciasto w dłoniach.5.
Bułki układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub
posypanej mąką bezglutenową.6. Włóż do piekarnika.7. Nastaw 180°C
(grzanie góra-dół) i piecz przez 60 min.8. Po upieczeniu uchyl
drzwiczki i pozwól bułkom przestygnąć. Wartość odżywcza w
100 g gotowego produktu:Wartość energetyczna: 1341 kJ/324
kcalTłuszcz: 24 g- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,7
gWęglowodany: 9,5 g- w tym cukry: 3,9 gBiałko: 10 gSól: 2,3
g Producent:Simpatiko s.c.ul. Łuże 2005-092
Dąbrowa BEZGLUTENOWA MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA DLA
OSÓB NA DIECIE KETOGENICZNEJMasa netto: 500 gSkładniki: Mąka
migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej,
siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól
himalajskaInformacja dla alergików: Produkt może zawierać alergeny:
orzechy.Warunki przechowywania: Przechowywać w
suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.Sposób
przygotowania:1. Nagrzej piekarnik (góra i dół) do 190°C.2. Wsyp
mieszankę do miski.3. Dolej 500 ml wody i dokładnie wymieszaj.4.
Zagnieć ciasto i uformuj bochenek.5. Wsadź do piekarnika na 80
min.6. Po upieczeniu odstaw do ostygnięcia. Przechowuj zawinięty w
szmatkę. Wartość odżywcza w 100 g produktu:Wartość
energetyczna: 1320 kJ/319 kcalTłuszcz: 24 gw tym kwasy tłuszczowe
nasycone: 2,4 gWęglowodany: 3,1 gw tym cukry: 2,2 gBłonnik: 14
gBiałko: 15 gSól: 1,3 g Producent:Simpatiko s. c.ul.
Łuże 2005-092 Dąbrowa