Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [Rea]

    Kategoria: /Podręczniki szkolne - ćwiczenia i zadania/
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka 1 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny

  • [Rea]

    Kategoria: /Podręczniki szkolne - ćwiczenia i zadania/
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka 2 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny

  • [Rea]

    Kategoria: Szkoły policealne. Szkoły wyższeWysyłka: od ręki

    Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kelner.Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka 1 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny' »

    Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kelner.Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla tych zawodów.Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka 1 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny

  • [Rea]

    Kategoria: Szkoły policealne. Szkoły wyższeWysyłka: od ręki

    Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka 2 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny' »

    Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka 2 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny

  • [Rea]

    Kategoria: Szkoły policealne. Szkoły wyższeWysyłka: od ręki

    Poradnik metodyczny dla nauczycieli uczących w zawodzie kucharz i technik żywienia i gospodarstwa domowego.Poradnik ten ściśle skorelowany z podstawą programową oraz programem nauczania... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka Podstawy żywienia i higieny Poradnik metodyczny' »

    Poradnik metodyczny dla nauczycieli uczących w zawodzie kucharz i technik żywienia i gospodarstwa domowego.Poradnik ten ściśle skorelowany z podstawą programową oraz programem nauczania stanowi zbiór niezbędnych dla nauczyciela informacji i pomocy metodycznych ułatwiających realizację treści przewidzianych w programie nauczania.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka Podstawy żywienia i higieny Poradnik metodyczny

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Szkoły zawodoweWysyłka: od ręki

    Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej żywności, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów ... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka 1. Podstawy żywienia i higieny. Podręcznik' »

    Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej żywności, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka 1. Podstawy żywienia i higieny. Podręcznik

  • [Rea]

    Kategoria: Podręcznik i książki edukacyjneWysyłka: od ręki

    Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka. Podstawy żywienia i higieny. Część 2' »

    Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka. Podstawy żywienia i higieny. Część 2

  • Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    53,91 zł
    59,90 zł

    [wydawnictwo naukowe pwn]

    Kategoria: Kulinaria.Wysyłka: od ręki

    zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu' »

    W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami. Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu

  • [Wydawnictwo Naukowe PWN]

    Kategoria: Książki / Kucharstwo. Żywność. Gastronomia

    .

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu.

  • [PWN Wydawnictwo Naukowe]

    Kategoria: Szkoły policealne. Szkoły wyższeWysyłka: od ręki

    niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w tomie 3 - Żywienie człowieka... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu tom 1' »

    Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego.Autorzy omówili: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia oraz ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia.Książka została tak napisana, aby pomóc Czytelnikowi:?zdobyć podstawową wiedzą o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju?właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać?nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań.W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w tomie 3 - Żywienie człowieka a zdrowie publiczne (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.Kontynuację publikacji stanowi tom drugi poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.Książka jest przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu tom 1

  • [PWN Wydawnictwo Naukowe]

    Kategoria: Szkoły policealne. Szkoły wyższeWysyłka: od ręki

    Żywienie człowieka jest podręcznikiem stanowiącym pełne kompendium wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu i dietetyce. Część pierwsza Podstawy nauki o żywieniu... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu' »

    Żywienie człowieka jest podręcznikiem stanowiącym pełne kompendium wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu i dietetyce. Część pierwsza Podstawy nauki o żywieniu przedstawia cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju, fizjologię trawienia i przyswajania pokarmu, potrzeby energetyczne organizmu oraz ich zaspokajanie ? szczegółowo charakteryzuje składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i jakość zdrowotną produktów spożywczych. Książka omawia normy żywienia oraz genetyczne, kulturowe i praktyczne aspekty racjonalizacji wyżywienia. Pozycję uzupełnia prezentacja problemów żywieniowych świata i organizacji międzynarodowych, zajmujących się ich rozwiązywaniem oraz metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia. Obecne wydanie zawiera poprawki i uzupełnienia wynikające z wejścia w życie nowych norm oraz regulacji prawnych.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu

  • [PWN Wydawnictwo Naukowe]

    Kategoria: Szkoły policealne. Szkoły wyższeWysyłka: od ręki

    kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu tom 1' »

    Książka omawia: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia; ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia.Podręcznik został tak napisany, aby pomóc czytelnikowi: zdobyć podstawową wiedzą o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju, właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać, nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań.W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu tom 1

  • [Wydawnictwo Naukowe PWN]

    Kategoria: / Ebooki / Biologia Przyroda

    Tytuł Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. t. 1 Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-22306-9 Rok wydania 2022 Warszawa Wydanie ... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. t. 1' »

    Tytuł Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. t. 1 Język polski Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN ISBN 978-83-01-22306-9 Rok wydania 2022 Warszawa Wydanie 4 Liczba
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. t. 1

  • [PWN]

    Kategoria: Książki / Literatura obcojęzyczna

    Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka.... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka.. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1 wyd. 2022' »

    Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka. Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka.. Podstawy nauki o żywieniu. Tom 1 wyd. 2022

  • [PWN]

    Kategoria: Medycyna>Dietetyka, żywienie>Dietetyka ogólnaWysyłka: do 3 dni

    Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka.... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka Tom 1 Podstawy nauki o żywieniu' »

    Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu to pierwszy tom wielokrotnie wznawianego podręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka zdrowego i chorego oraz Żywienie a zdrowie publiczne. Zgodnie z tytułem pierwszy tom prezentuje kompleksowo ujęte podstawowe wiadomości z zakresu nauki o żywieniu człowieka. Jest to jedyny na polskim rynku podręcznik akademicki prezentujący aktualną wiedzę z zakresu nauki o żywieniu człowieka, wykorzystywany przez studentów wielu kierunków studiów związanych z żywnością, żywieniem i zdrowiem. Jej autorami jest szerokie grono najwybitniejszych krajowych nauczycieli akademickich i specjalistów reprezentujących różne dyscypliny nauki związane z odżywianiem się człowieka.Książka Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu przeznaczona jest dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka Tom 1 Podstawy nauki o żywieniu

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki. Nazwa - Żywienie człowieka Podstawy... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu Tom 1 - Jan Gawęcki' »

    Opis - Książka omawia:cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju;fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia;potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie;składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych;normy żywieniowe i planowanie żywienia;ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia.Podręcznik został tak napisany, aby pomóc czytelnikowi:zdobyć podstawową wiedzą o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju,właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać,nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań.W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.Książka przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki. Nazwa - Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu Tom 1 Autor - Jan Gawęcki Oprawa - Miękka Wydawca - Wydawnictwo Naukowe PWN Kod ISBN - 9788301163204 Kod EAN - 9788301163204 Wydanie - 3 Rok wydania - 2011 Język - polski Format - 16.5x23.5cm Ilość stron - 560 Typ podręcznika - Podręcznik Podatek VAT - 5%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu Tom 1 - Jan Gawęcki

  • [PWN]

    Kategoria: Książki>Kulinaria / Żywność>DietyWysyłka: do 3 dni

    0x0038221700000000

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie Człowieka Podstawy Nauki O Żywieniu Tom 1

  • [PZWL]

    Kategoria: Książki / Zdrowie. Medycyna. Uroda / Medycyna

    .

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych.

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Szkoły zawodoweWysyłka: od ręki

    ISBN 83-02-02867-3 I. Wiadomości wstępne 1. Zakres nauki o żywieniu oraz społeczne, zdrowotne i ekonomiczne znaczenie żywienia 2. Problemy żywienia w Polsce i na świecie II.... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka.' »

    ISBN 83-02-02867-3 I. Wiadomości wstępne 1. Zakres nauki o żywieniu oraz społeczne, zdrowotne i ekonomiczne znaczenie żywienia 2. Problemy żywienia w Polsce i na świecie II. Ogólne wiadomości o żywieniu i pożywieniu 1. Znaczenie i podział. składników pokarmowych 2. Zależność prawidłowego funkcjonowania organizmu od ilościowego i jakościowego składu pożywienia 3. Głód jakościowy i ilościowy III. Węglowodany i ich rola w żywieniu 1. Budowa chemiczna węglowodanów 2. Podział węglowodanów 3. Produkty będące dobrym źródłem węglowodanów 4. Rola, źródła i normy spożycia węglowodanów 5. Zmiany zachodzące w węglowodanach podczas procesów technologicznych IV. Tłuszcze i ich rola w żywieniu ..... 1. Budowa chemiczna i podział tłuszczów 2. Właściwości tłuszczów 3. Rola tłuszczu w żywieniu 4. Normy spożycia tłuszczów 5. Zmiany zachodzące w tłuszczach podczas przyrządzania potraw V. Białka i ich rola w żywieniu 1. Skład chemiczny i budowa białek 2. Podział białek i ich właściwości 3. Rola białek w żywieniu 4. Przemiana białek w organizmie — równowaga azotowa 5. Normy spożycia białka — zapotrzebowanie człowieka na białko 6. Przegląd produktów białkowych 7. Substytuty białkowe i ich rola w produkcji żywności 8. Zmiany zachodzące w białkach podczas procesów technologicznych VI. Składniki mineralne 1. Występowanie składników mineralnych w organizmie człowieka 2. Makroskładniki mineralne i ich rola w organizmie 3. Mikroskładniki mineralne i ich rola w organizmie 4. Równowaga kwasowo-zasadowa VII. Gospodarka wodna w organizmie 1. Rola wody w organizmie 2. Bilans wodny 3. Warunki, jakim powinna odpowiadać woda do picia VIII. Witaminy i ich rola w organizmie 1. Wiadomości ogólne 2. Podział witamin IX. Przemiany składników pokarmowych w organizmie 1. Rola enzymów i hormonów 2. Anatomia i fizjologia przewodu pokarmowego 3. Trawienie i przyswajanie pokarmów 4. Trawienie białek, tłuszczów i węglowodanów 5. Czynniki zewnętrzne i ich wpływ na strawność pokarmów 6. Wchłanianie i przyswajanie składników pokarmowych w organizmie 7. Współzależność przemian składników pokarmowych w organizmie 8. Podstawowa i całkowita przemiana materii 9. Bilans energetyczny organizmu X. Wartość energetyczna pożywienia 1. Określenie wartości energetycznej pożywienia 2. Udział węglowodanów, tłuszczów i białek w pokryciu dziennego zapotrzebowania na energię XI. Ocena różnych metod sporządzania potraw 1. Cele obróbki produktów 2. Dodatnie i ujemne następstwa obróbki wstępnej i cieplnej 3. Wpływ obróbki cieplnej na niektóre produkty 4. Wzbogacanie niektórych potraw w witaminy 5. Wpływ przechowywania na wartość odżywczą potraw XII. Normy żywienia i ich realizacja w praktyce 1. Podział produktów spożywczych na grupy 2. Analiza poszczególnych grup produktów spożywczych 3. Zamienność produktów XIII. Normy żywienia 1. Pojęcie i rodzaje norm żywienia 2. Zalecane normy na energię i składniki odżywcze 3. Normy produktów — racje pokarmowe dla różnych grup ludności z uwzględnieniem różnego poziomu ekonomicznego XIV. Planowanie wyżywienia różnych grup ludności 1. Rola posiłków i ich rozkład w ciągu dnia 2. Zasady układania jadłospisów 3. Ocena wartości odżywczej poszczególnych posiłków i całodziennego wyżywienia XV. Żywienie poszczególnych grup ludności 1. Żywienie dzieci w wieku przedszkolnym 2. Żywienie dzieci w wieku szkolnym 3. Żywienie młodzieży 4. Żywienie kobiet w okresie ciąży 5. Żywienie kobiet karmiących 6. Żywienie pracowników prowadzących siedzący tryb życia 7. Żywienie pracowników fizycznych 8. Żywienie ludzi po 60 roku życia XVI. Charakterystyka żywienia zbiorowego w zakładach zamkniętych i otwartych 1. Wiadomości ogólne 2. Żywienie w zakładach zamkniętych 3. Żywienie w zakładach otwartych XVII. Wybrane wiadomości z zakresu żywienia ludzi chorych 1. Wiadomości ogólne 2. Podział diet 3. Organizacja żywienia dietetycznego w otwartych zakładach gastronomicznych Wykaz literatury
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka.

  • Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    107,10 zł
    119,00 zł

    [pzwl]

    Kategoria: Kulinaria.Wysyłka: od ręki

    Autorzy przedstawiają zagadnienia zapotrzebowania człowieka na energię i poszczególne składniki pokarmowe. Omawiają rolę racjonalnego żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze... Pełen opis produktu 'Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych' »

    Autorzy przedstawiają zagadnienia zapotrzebowania człowieka na energię i poszczególne składniki pokarmowe. Omawiają rolę racjonalnego żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przewlekłym chorobom niezakaźnym. Podejmują również tematykę związaną z suplementami diety, żywnością wzbogacaną i genetycznie zmodyfikowaną....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych


Libristo.pl

Książki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.06.2015
createspace independent publishing platform, independently published, cambridge university press, oxford university press, penguin books, taylor & francis ltd, little, brown book group, legare street pr, john wiley & sons inc, bloomsbury publishing
Produkty w ofercie: 600000
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Kumiko.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 12.10.2009
wydawnictwo naukowe pwn, cambridge university press, olesiejuk, zielona sowa, helion, egmont, pzwl, clementoni, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego, trefl
Produkty w ofercie: 78500
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Kirja.pl

Podręczniki, albumy oraz mapy i przewodniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.01.2012
greg krakow, skrzat, aksjomat krakow, edycja swietego pawla, olesiejuk, colgraf, debit, biblioteka wysylkowa, wsip, liwona
Produkty w ofercie: 3985
Promocje: 39
Wysyłka do 3 dni: 3194
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Prolibri.pl

Książki i audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.05.2011
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, cambridge university press, olesiejuk, helion, zielona sowa, egmont, umcs, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 91751
Promocje: 90639
Wysyłka do 3 dni: 91750
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
cd baby, universal music, warner music, naxos classical, imports, sony music entertainment, sony music, bis records, chandos, essential media afw
Produkty w ofercie: 2183576
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 163230
Opinie pozytywne: 22
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 5

Selkar.pl

Literatura popluarnonaukowa oraz książki wielogatunkowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.03.2007
pwn wydawnictwo naukowe, egmont, helion, Świat książki, wolters kluwer polska, albatros, c.h. beck, bellona, w.a.b., olesiejuk sp. z o.o.
Produkty w ofercie: 74490
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 72862
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

InBook.pl

Książki , płyty CD, DVD, multimedia, zegarki, zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.04.2008
Produkty w ofercie: 163450
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 163450
Opinie pozytywne: 9
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 6

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, zielona sowa, bellona, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 329777
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 329777
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Madbooks.pl

Książki i komiksy oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.04.2009
wydawnictwo naukowe pwn, helion, wolters kluwer, olesiejuk, c.h. beck, zielona sowa, prószyński media, egmont, wam, difin
Produkty w ofercie: 83659
Promocje: 48532
Wysyłka do 3 dni: 83659
Opinie pozytywne: 4
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Wieszcz.pl

Książki nowe oraz używane.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.05.2011
warszawa, czytelnik warszawa, wolters kluwer polska sa, storybox, harlequin, piw warszawa, wydawnictwo naukowe pwn, wydawnictwo e-bookowo, armoryka, novae res
Produkty w ofercie: 137488
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 8
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Albertus.pl

Poradniki oraz encyklopedie i słowniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 28.09.2005
wydawnictwo naukowe pwn, zysk i s-ka, adam marszałek, lonely planet publications, pwn, rebis, wnt, muza, penguin, wydawnictwo literackie
Produkty w ofercie: 30292
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 30292
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2

NaszaSzkolna.pl

Książki, podręczniki oraz książki językowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.08.2011
-, greg, nowa era, znak, egmont, wsip, dragon, arti, zielona sowa, olesiejuk
Produkty w ofercie: 8244
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 8244
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Godi.pl

Książki dla dzieci oraz naukowe i kulinarne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.05.2005
wydawnictwo naukowe pwn, lexisnexis, umcs, harmonia, wydawnictwo szkolne pwn, w.a.b., adam marszałek wydawnictwo, egmont, skrzat, muza
Produkty w ofercie: 50822
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 125
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2

Sportowo-Medyczna.pl

Podręczniki akademickie i naukowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 05.01.2007
wydawnictwo lekarskie pzwl, edra urban & partner, harmonia, vital, impuls, medipage, pwn, medpharm polska, difin, uniwersytet jagielloński
Produkty w ofercie: 5021
Promocje: 107
Wysyłka do 3 dni: 5020
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0