Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
Włączyłeś filtrowanie wyników wyszukiwania. Aby znaleźć więcej produktów wyłącz część lub wszystkie filtry.
  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Szkoły zawodoweWysyłka: od ręki

    Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej żywności, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów ... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka 1. Podstawy żywienia i higieny. Podręcznik' »

    Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej żywności, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka 1. Podstawy żywienia i higieny. Podręcznik

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Szkoły zawodoweWysyłka: od ręki

    ISBN 83-02-02867-3 I. Wiadomości wstępne 1. Zakres nauki o żywieniu oraz społeczne, zdrowotne i ekonomiczne znaczenie żywienia 2. Problemy żywienia w Polsce i na świecie II.... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka.' »

    ISBN 83-02-02867-3 I. Wiadomości wstępne 1. Zakres nauki o żywieniu oraz społeczne, zdrowotne i ekonomiczne znaczenie żywienia 2. Problemy żywienia w Polsce i na świecie II. Ogólne wiadomości o żywieniu i pożywieniu 1. Znaczenie i podział. składników pokarmowych 2. Zależność prawidłowego funkcjonowania organizmu od ilościowego i jakościowego składu pożywienia 3. Głód jakościowy i ilościowy III. Węglowodany i ich rola w żywieniu 1. Budowa chemiczna węglowodanów 2. Podział węglowodanów 3. Produkty będące dobrym źródłem węglowodanów 4. Rola, źródła i normy spożycia węglowodanów 5. Zmiany zachodzące w węglowodanach podczas procesów technologicznych IV. Tłuszcze i ich rola w żywieniu ..... 1. Budowa chemiczna i podział tłuszczów 2. Właściwości tłuszczów 3. Rola tłuszczu w żywieniu 4. Normy spożycia tłuszczów 5. Zmiany zachodzące w tłuszczach podczas przyrządzania potraw V. Białka i ich rola w żywieniu 1. Skład chemiczny i budowa białek 2. Podział białek i ich właściwości 3. Rola białek w żywieniu 4. Przemiana białek w organizmie — równowaga azotowa 5. Normy spożycia białka — zapotrzebowanie człowieka na białko 6. Przegląd produktów białkowych 7. Substytuty białkowe i ich rola w produkcji żywności 8. Zmiany zachodzące w białkach podczas procesów technologicznych VI. Składniki mineralne 1. Występowanie składników mineralnych w organizmie człowieka 2. Makroskładniki mineralne i ich rola w organizmie 3. Mikroskładniki mineralne i ich rola w organizmie 4. Równowaga kwasowo-zasadowa VII. Gospodarka wodna w organizmie 1. Rola wody w organizmie 2. Bilans wodny 3. Warunki, jakim powinna odpowiadać woda do picia VIII. Witaminy i ich rola w organizmie 1. Wiadomości ogólne 2. Podział witamin IX. Przemiany składników pokarmowych w organizmie 1. Rola enzymów i hormonów 2. Anatomia i fizjologia przewodu pokarmowego 3. Trawienie i przyswajanie pokarmów 4. Trawienie białek, tłuszczów i węglowodanów 5. Czynniki zewnętrzne i ich wpływ na strawność pokarmów 6. Wchłanianie i przyswajanie składników pokarmowych w organizmie 7. Współzależność przemian składników pokarmowych w organizmie 8. Podstawowa i całkowita przemiana materii 9. Bilans energetyczny organizmu X. Wartość energetyczna pożywienia 1. Określenie wartości energetycznej pożywienia 2. Udział węglowodanów, tłuszczów i białek w pokryciu dziennego zapotrzebowania na energię XI. Ocena różnych metod sporządzania potraw 1. Cele obróbki produktów 2. Dodatnie i ujemne następstwa obróbki wstępnej i cieplnej 3. Wpływ obróbki cieplnej na niektóre produkty 4. Wzbogacanie niektórych potraw w witaminy 5. Wpływ przechowywania na wartość odżywczą potraw XII. Normy żywienia i ich realizacja w praktyce 1. Podział produktów spożywczych na grupy 2. Analiza poszczególnych grup produktów spożywczych 3. Zamienność produktów XIII. Normy żywienia 1. Pojęcie i rodzaje norm żywienia 2. Zalecane normy na energię i składniki odżywcze 3. Normy produktów — racje pokarmowe dla różnych grup ludności z uwzględnieniem różnego poziomu ekonomicznego XIV. Planowanie wyżywienia różnych grup ludności 1. Rola posiłków i ich rozkład w ciągu dnia 2. Zasady układania jadłospisów 3. Ocena wartości odżywczej poszczególnych posiłków i całodziennego wyżywienia XV. Żywienie poszczególnych grup ludności 1. Żywienie dzieci w wieku przedszkolnym 2. Żywienie dzieci w wieku szkolnym 3. Żywienie młodzieży 4. Żywienie kobiet w okresie ciąży 5. Żywienie kobiet karmiących 6. Żywienie pracowników prowadzących siedzący tryb życia 7. Żywienie pracowników fizycznych 8. Żywienie ludzi po 60 roku życia XVI. Charakterystyka żywienia zbiorowego w zakładach zamkniętych i otwartych 1. Wiadomości ogólne 2. Żywienie w zakładach zamkniętych 3. Żywienie w zakładach otwartych XVII. Wybrane wiadomości z zakresu żywienia ludzi chorych 1. Wiadomości ogólne 2. Podział diet 3. Organizacja żywienia dietetycznego w otwartych zakładach gastronomicznych Wykaz literatury
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka.

  • [WSIP]

    Kategoria: Podręczniki Szkolne > Szkoła zawodowa > Klasa 1 > przedmioty zawodoweWysyłka: do 3 dni

    Podręcznik z nowej serii wydawniczej Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na... Pełen opis produktu 'Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka' »

    Podręcznik z nowej serii wydawniczej Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady żywienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Szkoły zawodoweWysyłka: od ręki

    Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Numer dopuszczenia: 15/2005

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka..

  • [WSIP]

    Kategoria: / Poradniki i albumy / Zdrowie, pierwsza pomoc

    Tytuł PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA Autorzy K.Flis , W. Konaszewska Język polski Oprawa miękka Format 21.0x14.8 cm Liczba stron 247 Ciężar 0.275 Pełen opis produktu 'PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA' »

    Tytuł PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA Autorzy K.Flis , W. Konaszewska Język polski Oprawa miękka Format 21.0x14.8 cm Liczba stron 247 Ciężar 0.275
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA

  • [WSiP]

    Kategoria: Medycyna>Dietetyka, żywienie>Dietetyka ogólnaWysyłka: do 3 dni

    Warszawa 2010, wydanie 1, format 163 x 234, objętość 192 str., oprawa miękka Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka Zasadnicza szkoła zawodowa' »

    Warszawa 2010, wydanie 1, format 163 x 234, objętość 192 str., oprawa miękka Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej.Numer dopuszczenia: 15/2005...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka Zasadnicza szkoła zawodowa

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: InneWysyłka: od ręki

    Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.Podano w niej podstawowe wiadomości o... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik dla zasadniczej szkoły zawodowej' »

    Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych,funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup ludności z uwzględnieniem norm na energię i składniki odżywcze.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka. Podręcznik dla zasadniczej szkoły zawodowej

  • [WSIP]

    Kategoria: Główna > Główna/Podręczniki

    Podręcznik z nowej serii wydawniczej KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na... Pełen opis produktu 'KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA' »

    Podręcznik z nowej serii wydawniczej KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady żywnienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA

  • [WSIP, WSiP, wsip]

    Kategoria: Inne (kl.1 Szk.zaw.)Wysyłka: od ręki

    Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka. Podano w niej podstawowe wiadomości... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka. Zasadnicza szkoła zawodowa. Podręcznik' »

    Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka. Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych, funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup ludności z uwzględnieniem norm na energię i składniki odżywcze.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka. Zasadnicza szkoła zawodowa. Podręcznik

  • [WSIP]

    Kategoria: PRZEDMIOTY ZAWODOWE > WSIP

    Autor: K. Flis, W. Konaszewska Wydawnictwo: WSiP Pełen opis produktu 'PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA PODRĘCZNIK WSIP' »

    Autor: K. Flis, W. KonaszewskaWydawnictwo: WSiP
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA PODRĘCZNIK WSIP

  • [WSIP]

    Kategoria: PRZEDMIOTY ZAWODOWE > WSIP

    Autor: Czerwińska Dorota, Gulińska Edyta Wydawca: WSIP Pełen opis produktu 'PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA PODRĘCZNIK WSIP' »

    Autor: Czerwińska Dorota, Gulińska EdytaWydawca: WSIP
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA PODRĘCZNIK WSIP

  • [WSIP]

    Kategoria: Książki/Podręczniki i lektury/Podręczniki szkolneWysyłka: do 3 dni
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka Podręcznik

  • [WSIP]

    Kategoria: Książki/Podręczniki i lektury/Podręczniki szkolneWysyłka: do 3 dni
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka Podręcznik

  • [wsip]

    Kategoria: Hobby, odpoczynek, uroda i zdrowie>Uroda i zdrowie>DietyWysyłka: od ręki

    Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.Podano w niej podstawowe wiadomości o... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka' »

    Książka jest przeznaczona dla uczniów klas I i II szkół zasadniczych, zawód - kucharz, do nauki przedmiotu: podstawy żywienia człowieka.Podano w niej podstawowe wiadomości o składnikach pokarmowych, ich właściwościach chemicznych,funkcjach biologicznych i wartościach odżywczych. Omówiono zasady prawidłowego zestawienia jadłospisów dla różnych grup ludności z uwzględnieniem norm na energię i składniki odżywcze....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka

  • [WSiP]

    Kategoria: Podręczniki i lekturyWysyłka: do 3 dni

    Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Numer dopuszczenia: 15/2005

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka


Kirja.pl

Podręczniki, albumy oraz mapy i przewodniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.01.2012
greg krakow, skrzat, aksjomat krakow, edycja swietego pawla, olesiejuk, colgraf, debit, biblioteka wysylkowa, wsip, liwona
Produkty w ofercie: 3985
Promocje: 39
Wysyłka do 3 dni: 3194
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Gramar

Podręczniki szkolne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.02.2013
wsip, nowa era, operon, pwn, gwo, oxford, longman, mac, macmillan, Ĺťak
Produkty w ofercie: 2009
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 143
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Selkar.pl

Literatura popluarnonaukowa oraz książki wielogatunkowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.03.2007
pwn wydawnictwo naukowe, egmont, helion, Świat książki, wolters kluwer polska, albatros, c.h. beck, bellona, w.a.b., olesiejuk sp. z o.o.
Produkty w ofercie: 74490
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 72862
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, zielona sowa, bellona, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 329777
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 329777
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

kup-ksiazke.pl

Podręczniki oraz beletrystyka.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.05.2011
longman, wsip, nowa era, greg, operon, pwn szkolny, macmillan, zielona sowa, oxford university press, olesiejuk
Produkty w ofercie: 7389
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 2
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Madbooks.pl

Książki i komiksy oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.04.2009
wydawnictwo naukowe pwn, helion, wolters kluwer, olesiejuk, c.h. beck, zielona sowa, prószyński media, egmont, wam, difin
Produkty w ofercie: 83659
Promocje: 48532
Wysyłka do 3 dni: 83659
Opinie pozytywne: 4
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Wieszcz.pl

Książki nowe oraz używane.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.05.2011
warszawa, czytelnik warszawa, wolters kluwer polska sa, storybox, harlequin, piw warszawa, wydawnictwo naukowe pwn, wydawnictwo e-bookowo, armoryka, novae res
Produkty w ofercie: 137488
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 8
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Albertus.pl

Poradniki oraz encyklopedie i słowniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 28.09.2005
wydawnictwo naukowe pwn, zysk i s-ka, adam marszałek, lonely planet publications, pwn, rebis, wnt, muza, penguin, wydawnictwo literackie
Produkty w ofercie: 30292
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 30292
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2

NaszaSzkolna.pl

Książki, podręczniki oraz książki językowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.08.2011
-, greg, nowa era, znak, egmont, wsip, dragon, arti, zielona sowa, olesiejuk
Produkty w ofercie: 8244
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 8244
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Sportowo-Medyczna.pl

Podręczniki akademickie i naukowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 05.01.2007
wydawnictwo lekarskie pzwl, edra urban & partner, harmonia, vital, impuls, medipage, pwn, medpharm polska, difin, uniwersytet jagielloński
Produkty w ofercie: 5016
Promocje: 108
Wysyłka do 3 dni: 5015
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0