Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [Rea]

    Kategoria: Podręcznik i książki edukacyjneWysyłka: od ręki

    Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka. Podstawy żywienia i higieny. Część 2' »

    Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka. Podstawy żywienia i higieny. Część 2

  • [Rea]

    Kategoria: DietyWysyłka: od ręki

    Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kelner.Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka 1 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny' »

    Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodach kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego oraz kelner.Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla tych zawodów.Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka 1 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny

  • [Rea]

    Kategoria: DietyWysyłka: od ręki

    Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka 2 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny' »

    Podręcznik do nauczania przedmiotu Podstawy żywienia człowieka w zawodach: kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego i kelner. Zawiera on m. in. podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej pokarmów, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka 2 Podręcznik Podstawy żywienia i higieny

  • [Rea]

    Kategoria: DietyWysyłka: od ręki

    Poradnik metodyczny dla nauczycieli uczących w zawodzie kucharz i technik żywienia i gospodarstwa domowego.Poradnik ten ściśle skorelowany z podstawą programową oraz programem nauczania... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka Podstawy żywienia i higieny Poradnik metodyczny' »

    Poradnik metodyczny dla nauczycieli uczących w zawodzie kucharz i technik żywienia i gospodarstwa domowego.Poradnik ten ściśle skorelowany z podstawą programową oraz programem nauczania stanowi zbiór niezbędnych dla nauczyciela informacji i pomocy metodycznych ułatwiających realizację treści przewidzianych w programie nauczania.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka Podstawy żywienia i higieny Poradnik metodyczny

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Szkoły zawodoweWysyłka: od ręki

    Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej żywności, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów ... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka 1. Podstawy żywienia i higieny. Podręcznik' »

    Książka zawiera podstawowe wiadomości na temat składników odżywczych, gospodarki wodnej i energetycznej organizmu, wartości odżywczej żywności, norm żywienia oraz zasad układania jadłospisów i racjonalnego planowania żywienia różnych grup ludności.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka 1. Podstawy żywienia i higieny. Podręcznik

  • Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    53,91 zł
    59,90 zł

    [wydawnictwo naukowe pwn]

    Kategoria: Kulinaria.Wysyłka: od ręki

    zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu' »

    W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami. Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu

  • [PWN Wydawnictwo Naukowe]

    Kategoria: DietyWysyłka: od ręki

    niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w tomie 3 - Żywienie człowieka... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu tom 1' »

    Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego.Autorzy omówili: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia oraz ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia.Książka została tak napisana, aby pomóc Czytelnikowi:?zdobyć podstawową wiedzą o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju?właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać?nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań.W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w tomie 3 - Żywienie człowieka a zdrowie publiczne (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.Kontynuację publikacji stanowi tom drugi poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.Książka jest przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu tom 1

  • [Wydawnictwo Naukowe PWN]

    Kategoria: Książki / Kucharstwo. Żywność. Gastronomia

    .

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu.

  • [PWN Wydawnictwo Naukowe]

    Kategoria: DietyWysyłka: od ręki

    kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu tom 1' »

    Książka omawia: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych; normy żywieniowe i planowanie żywienia; ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia.Podręcznik został tak napisany, aby pomóc czytelnikowi: zdobyć podstawową wiedzą o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju, właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać, nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań.W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu tom 1

  • [Wydawnictwo Naukowe PWN]

    Kategoria: / Poradniki i albumy / Kuchnia, potrawy

    W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu' »

    W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Żywienie człowieka 1 Podstawy nauki o żywieniu

  • []

    Kategoria: Medycyna/Dietetyka, żywienie/Dietetyka ogólna

    Warszawa 2010, wyd. 3., format 165 x 235, objętość 560 str., oprawa miękka Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu tom 1' »

    Warszawa 2010, wyd. 3., format 165 x 235, objętość 560 str., oprawa miękka Żywienie człowieka to seria podręczników stanowiących wyczerpujące kompendia wiedzy z zakresu współczesnej nauki o żywieniu, dietetyki i zdrowia publicznego. Autorzy omówili: cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju; fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia; potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie; składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu tom 1

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki. Nazwa - Żywienie człowieka Podstawy... Pełen opis produktu 'Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu Tom 1 - Jan Gawęcki' »

    Opis - Książka omawia:cele i zadania tej dziedziny nauki oraz historię jej rozwoju;fizjologię trawienia i przyswajania pożywienia;potrzeby energetyczne organizmu i ich zaspokajanie;składniki pokarmowe oraz wartość odżywczą i bezpieczeństwo produktów spożywczych;normy żywieniowe i planowanie żywienia;ocenę sposobu żywienia i stanu odżywienia.Podręcznik został tak napisany, aby pomóc czytelnikowi:zdobyć podstawową wiedzą o żywieniu i żywności oraz jej dotychczasowym rozwoju,właściwie rozumieć potrzeby pokarmowe własnego organizmu i racjonalnie je zaspokajać,nauczyć się, jak żywić innych i oceniać efektywność tych działań.W obecnym trzecim już wydaniu uwzględniono wyniki badań naukowych, które przyczyniły się do istotnego wzrostu wiedzy z zakresu nauk przyrodniczych w ostatnich kilkunastu latach, weryfikując i zmieniając poglądy na niektóre ważne problemy żywieniowe. Zagadnienia wykraczające poza podstawy nauki o żywieniu przeniesiono i omówiono bardziej szczegółowo w książce Żywienie człowieka a zdrowie publiczne. T. 3 (WN PWN, 2009); dokonano także drobnych zmian w strukturze poszczególnych części podręcznika, poprzedzając je krótkimi wprowadzeniami.Kontynuację publikacji stanowi tom II poświęcony żywieniu człowieka zdrowego i chorego oraz tom trzeci traktujący o związkach żywienia ze zdrowiem rozpatrywanych na poziomie populacji, a uzupełnia je Słownik terminologiczny.Książka przeznaczona dla studentów uczelni przyrodniczych, medycznych, uniwersytetów i innych, a także żywieniowców, dietetyków, lekarzy i organizatorów turystyki. Nazwa - Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu Tom 1 Autor - Jan Gawęcki Oprawa - Miękka Wydawca - Wydawnictwo Naukowe PWN Kod ISBN - 9788301163204 Kod EAN - 9788301163204 Wydanie - 3 Rok wydania - 2011 Język - polski Format - 16.5x23.5cm Ilość stron - 560 Typ podręcznika - Podręcznik Podatek VAT - 5%
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Żywienie człowieka Podstawy nauki o żywieniu Tom 1 - Jan Gawęcki

  • [PWN]

    Kategoria: Książki>Kulinaria / Żywność>DietyWysyłka: do 3 dni

    0x0031fdcb00000000

    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Żywienie Człowieka Podstawy Nauki O Żywieniu Tom 1

  • [Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie]

    Kategoria: INNE

    organizmu człowieka 6. Witaminy 7. Wartość odżywcza białek 8. Wartość odżywcza tłuszczów 9. Wartość odżywcza węglowodanów 10. Ocena sposobu żywienia 11. Ocena stanu odżywienia 12. Uzupełnianie... Pełen opis produktu 'Podstawy żywienia człowieka. Przewodnik do ćwiczeń' »

    Podczas całego swojego życia zjadamy ok. 60 ton różnorodnej żywności, wypijamy ok. 400 hektolitrów płynów, ale bardzo rzadko zastanawiamy się, jak zachodzi proces przetwarzania tych niewyobrażalnych wręcz ilości pożywienia we wspanialej fabryce, jaką jest nasz organizm. Jego możliwości dostosowawcze są olbrzymie, wspaniale radzi sobie bowiem z pokarmem Eskimosów - głównie mięsem i tłuszczem rybim, pokarmem Afrykanów - opartym w znacznej mierze na produktach roślinnych oraz pożywieniem Europejczyków i Amerykanów, w którym coraz większy udział mają produkty wysoko przetworzone i skoncentrowane. Coraz częściej jednak coś zaczyna w tej "maszynie" niedomagać, zwłaszcza jeśli jej możliwości adaptacyjne są stale nadwerężane. Naszym zamierzeniem jest, abyś poznając Drogi Czytelniku krok po kroku zasady odżywiania, spróbował określić własny styl żywienia, przemyślał go, ocenił, następnie zaś zaplanował zgodnie z tymi zasadami oraz własnymi oczekiwaniami. Wiadomo, że zasady nie mają jakiegokolwiek znaczenia, jeśli się ich nie wprowadzi w życie. Zanim odczuje się korzyści wynikłe ze swojej wiedzy o żywieniu, należy podjąć pewien wysiłek. Działanie to nie jest takie proste, jak się powszechnie sądzi. Wprowadzenie zasad żywienia do praktyki wymaga czasu, umiejętności, energii i osobistego zaangażowania. Prawidłowe żywienie jest jednym z niezbędnych warunków zachowania optymalnego stanu zdrowia. A któż z nas nie chciałby być zdrowy, a do tego jeszcze młody i bogaty? Tak się jednak bardzo często składa, że pragnąc czegoś z całych sił, wcale się o to nie troszczymy i nie zabiegamy. Popełniane przez nas błędy żywieniowe nie są zbyt drastyczne, dlatego nie od razu pojawiają się alarmujące i zmuszające do działania objawy. Ich skutki kumulują się podczas naszego coraz dłuższego życia, aby kiedyś objawić się dolegliwościami, których najczęściej w żaden sposób nie umiemy powiązać z odżywianiem. Przecież odżywialiśmy się w ten sposób już kilka lub kilkanaście lat i wszystko było "w porządku". Lecz czy aby na pewno? Jak już mówiliśmy, zasady żywienia poznasz w kolejnych etapach. Początkowo mogą Ci się wydawać bardzo rygorystyczne, ale to tylko pozory. Pamiętaj, że są one jedynie drogowskazem, który ułatwi Ci poruszanie się po tym "terytorium". Zawsze możesz znaleźć własną, indywidualną, ale zbieżną drogę, która pomagając w osiągnięciu i zachowaniu zdrowia, może dać również radość jedzenia. Możesz też postępować wbrew tym zasadom, jeśli nie będziesz tego pokarmu podawał innym ludziom. Musisz mieć jednak świadomość, jakie pociągnie to za sobą skutki. Spis treści: Wprowadzenie 1. Historia żywienia, czyli co jemy na co dzień 2. Oszacowanie spożycia składników pokarmowych z pożywienia 3. Wartość energetyczna pożywienia 4. Przemiany energetyczne w organizmie człowieka 5. Składniki mineralne. Równowaga kwasowo-zasadowa organizmu człowieka 6. Witaminy 7. Wartość odżywcza białek 8. Wartość odżywcza tłuszczów 9. Wartość odżywcza węglowodanów 10. Ocena sposobu żywienia 11. Ocena stanu odżywienia 12. Uzupełnianie wartości odżywczej spożywanego pożywienia 13. Zasady racjonalnego odżywiania 14. Znakowanie żywności 15. Podstawowe terminy i definicje 16. Piśmiennictwo 17. Wykaz załączników 18. Wykaz tabel
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka. Przewodnik do ćwiczeń

  • [Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: Technikum, Szkoła zawodowa > Przetwórstwo rolno-spożywcze, gastronomia

    Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy  żywienia... Pełen opis produktu 'Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka' »

    Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy  żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady żywnienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.    Spis treści:    1. ZNACZENIE I ZAKRES NAUKI O ŻYWIENIU    2. SKŁADNIKI ODŻYWCZE I ICH ROLA W ORGANIZMIE CZŁOWIEKA  2.1. Podział składników pokarmowych  2.2. Pojęcie głodu  2.3. Białka  2.4. Tłuszcze  2.5. Węglowodany  2.6. Składniki mineralne  2.7. Witaminy  2.8. Wpływ procesów technologicznych na składniki odżywcze zawarte w żywności    3. GOSPODARKA WODNA ORGANIZMU  3.1. Występowanie wody w organizmie  3.2. Funkcje wody w organizmie  3.3. Zapotrzebowanie na wodę. Skutki niedoboru i nadmiaru wody  3.4. Bilans wody w organizmie  3.5. Wymagania jakościowe dla wody pitnej    4. PRZEMIANY ENERGETYCZNE W ORGANIZMIE  4.1. Pojęcie przemiany materii  4.2. Podstawowa i całkowita przemiana materii  4.3. Bilans energetyczny w organizmie  4.4. Wartość energetyczna pożywienia    5. PRZEMIANY SKŁADNIKÓW ODŻYWCZYCH W ORGANIZMIE  5.1. Budowa przewodu pokarmowego  5.2. Procesy zachodzące w poszczególnych odcinkach przewodu pokarmowego  5.3. Trawienie, wchłanianie oraz przemiany białek, tłuszczów i węglowodanów    6. WARTOŚĆ ODŻYWCZA ŻYWNOŚCI  6.1. Definicja wartości odżywczej  6.2. Podział produktów spożywczych na grupy  6.3. Charakterystyka wartości odżywczej grup produktów spożywczych  6.4. Tabele składu produktów spożywczych i potraw jako źródło informacji o ich wartości odżywczej    7. NORMY  7.1. Pojęcie norm  7.2. Zalecane racje pokarmowe (normy wyżywienia)  7.3. Zastosowanie norm    8. PLANOWANIE WYŻYWIENIA LUDNOŚCI  8.1. Cele planowania jadłospisów  8.2. Szczegółowe wytyczne do układania racjonalnych jadłospisów  8.3. Uwagi do organizacji żywienia zbiorowego  8.4. Potrzeby żywieniowe wybranych grup ludności  8.5. Zastosowanie piramidy żywieniowej w żywieniu indywidualnym  8.6. Metody oceny jadłospisów    9. DIETETYKA  9.1. Definicja i cele dietetyki  9.2. Podział i charakterystyka diet  9.3. Zastosowanie poszczególnych diet  9.4. Zalecenia dietetyczne w leczeniu niektórych chorób    10. ZWYCZAJE I NAWYKI ŻYWIENIOWE  10.1. Dobre i złe nawyki żywieniowe  10.2. Tradycja przyjęć  10.3. Wegetarianizm jako sposób żywienia    11. NAJNOWSZE OSIAGNIFCIA W DZIEDZINIE ŻYWNOŚCI I ŻYWIENIA  11.1. Nowe źródła białka  11.2. Wzbogacanie produktów spożywczych w składniki odżywcze  11.3. Substancje obce w żywności    ZAŁĄNCZNIKI    LITERATURA
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka

  • [WSIP]

    Kategoria: / Poradniki i albumy / Zdrowie, pierwsza pomoc

    Tytuł PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA Autorzy K.Flis , W. Konaszewska Język polski Oprawa miękka Format 21.0x14.8 cm Liczba stron 247 Ciężar 0.275 Pełen opis produktu 'PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA' »

    Tytuł PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA Autorzy K.Flis , W. Konaszewska Język polski Oprawa miękka Format 21.0x14.8 cm Liczba stron 247 Ciężar 0.275
    Ranking sklepy24.pl : 3

    Więcej o PODSTAWY ŻYWIENIA CZŁOWIEKA

  • [WSIP]

    Kategoria: Podręczniki Szkolne > Szkoła zawodowa > Klasa 1 > przedmioty zawodoweWysyłka: do 3 dni

    Podręcznik z nowej serii wydawniczej Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na... Pełen opis produktu 'Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka' »

    Podręcznik z nowej serii wydawniczej Kucharz małej gastronomii jest przeznaczony do nauki przedmiotu - podstawy żywienia człowieka, w zawodzie: kucharz małej gastronomii, na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Omówiono w nim składniki odżywcze i ich rolę w organizmie człowieka, gospodarkę wodną i energetyczną organizmu oraz przemiany składników pokarmowych w organizmie. Zaprezentowano normy żywienia i wyżywienia, omówiono ich realizację w praktyce. Wyjaśniono zasady poprawnego planowania wyżywienia różnych grup ludności, zasady żywienia dietetycznego oraz zwyczaje żywieniowe i najnowsze osiągnięcia w dziedzinie żywności i żywienia.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Kucharz małej gastronomii. Podstawy żywienia człowieka

  • [WSiP]

    Kategoria: Podręczniki i lekturyWysyłka: do 3 dni

    Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Numer dopuszczenia: 15/2005

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka

  • [WSiP Wydawnictwo Szkolne i Pedagogiczne]

    Kategoria: DietyWysyłka: od ręki

    Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodach do nauczania zawodu kucharz małej gastronomii na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej. Numer dopuszczenia: 15/2005

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Podstawy żywienia człowieka..

  • Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych w sklepie internetowym Prolibri.pl

    Powiększ zdjęcie

    107,10 zł
    119,00 zł

    [pzwl]

    Kategoria: Kulinaria.Wysyłka: od ręki

    Autorzy przedstawiają zagadnienia zapotrzebowania człowieka na energię i poszczególne składniki pokarmowe. Omawiają rolę racjonalnego żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze... Pełen opis produktu 'Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych' »

    Autorzy przedstawiają zagadnienia zapotrzebowania człowieka na energię i poszczególne składniki pokarmowe. Omawiają rolę racjonalnego żywienia i aktywności fizycznej w zapobieganiu nadwadze i otyłości oraz przewlekłym chorobom niezakaźnym. Podejmują również tematykę związaną z suplementami diety, żywnością wzbogacaną i genetycznie zmodyfikowaną....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Normy żywienia człowieka Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych


Albertus.pl

Poradniki oraz encyklopedie i słowniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 28.09.2005
wydawnictwo naukowe pwn, zysk i s-ka, adam marszałek, lonely planet publications, pwn, rebis, wnt, muza, penguin, wydawnictwo literackie
Produkty w ofercie: 30292
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 30292
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2

ksiegarnia.edu.pl

Książki naukowo-techniczne oraz podręczniki akademickie.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.11.2006
politechnika warszawska, uniwersytet adama mickiewicza w poznaniu, uniwersytet warmińsko-mazurski w olsztynie, politechnika białostocka, politechnika Śląska, wydawnictwa komunikacji i Łączności, politechnika gdańska, uniwersytet zielonogórski
Produkty w ofercie: 2666
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 13
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Sportowo-Medyczna.pl

Podręczniki akademickie i naukowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 05.01.2007
Produkty w ofercie: 6587
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

InBook.pl

Książki , płyty CD, DVD, multimedia, zegarki, zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.04.2008
Produkty w ofercie: 163450
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 163450
Opinie pozytywne: 9
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 6

Kirja.pl

Podręczniki, albumy oraz mapy i przewodniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.01.2012
greg krakow, skrzat, aksjomat krakow, edycja swietego pawla, olesiejuk, colgraf, debit, biblioteka wysylkowa, wsip, liwona
Produkty w ofercie: 3985
Promocje: 39
Wysyłka do 3 dni: 3194
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Selkar.pl

Literatura popluarnonaukowa oraz książki wielogatunkowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.03.2007
pwn wydawnictwo naukowe, egmont, helion, Świat książki, wolters kluwer polska, albatros, c.h. beck, bellona, w.a.b., olesiejuk sp. z o.o.
Produkty w ofercie: 74490
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 72862
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Kumiko.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 12.10.2009
wydawnictwo naukowe pwn, cambridge university press, olesiejuk, zielona sowa, helion, egmont, pzwl, clementoni, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego, trefl
Produkty w ofercie: 78500
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

NaszaSzkolna.pl

Książki, podręczniki oraz książki językowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.08.2011
wydawnictwo naukowe pwn, -, egmont, cambridge university press, zielona sowa, olesiejuk, wolters kluwer, helion, bellona, c.h. beck
Produkty w ofercie: 139008
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 139008
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
cd baby, universal music, naxos classical, warner music, imports, sony music entertainment, sony music, bis records, chandos, essential media afw
Produkty w ofercie: 2617147
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 164220
Opinie pozytywne: 23
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 4

Prolibri.pl

Książki i audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.05.2011
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, cambridge university press, olesiejuk, helion, zielona sowa, egmont, umcs, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 91751
Promocje: 90639
Wysyłka do 3 dni: 91750
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Wieszcz.pl

Książki nowe oraz używane.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.05.2011
warszawa, czytelnik warszawa, wydawnictwo naukowe pwn, piw warszawa, nasza księgarnia warszawa, kiw warszawa, mon warszawa, iskry warszawa, wsip, egmont
Produkty w ofercie: 174588
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 13
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, zielona sowa, bellona, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 329777
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 329777
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Godi.pl

Książki dla dzieci oraz naukowe i kulinarne.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 14.05.2005
cambridge university press, egmont, zielona sowa, olesiejuk, helion, harmonia, polesie poland, wolters kluwer, c.h. beck, wydawnictwo naukowe pwn
Produkty w ofercie: 105781
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 125
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 2