[GITS]
Kategoria: Gotowe dania
(naleśnikową). Niewielka ilość ciasta (ok. 75ml)� nanieś na środek
patelni, rozprowadź łyżką od środka aż po brzegi patelni, aby
powstała bardzo cienka warstwa. 3. Umieść patelnię na średnim
ogniu, skrop...
Pełen opis produktu 'DOSAI MIX - PLACKI POŁUDNIOWOINDYJSKIE' »
<p style="box-sizing: border-box; margin: 1em 0px; color:
rgb(34, 34, 34); font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif;
font-size: 16px; line-height: 22px; text-align:
center;"><strong style="box-sizing:
border-box;">GITs Dosai mix - tradycyjne danie z
południowych Indii</strong></p><p style="box-sizing:
border-box; margin: 1em 0px; color: rgb(34, 34, 34); font-family:
'Trebuchet MS', sans-serif; font-size: 16px; line-height: 22px;
text-align: center;">opakowanie 200 g</p><p
style="box-sizing: border-box; margin: 1em 0px; color: rgb(34, 34,
34); font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif; font-size: 16px;
line-height: 22px; text-align: center;">Tradycyjna przekąska
wywodząca się z południowych Indii, przygotowywana ze
sfermentowanego ciasta z ryżu i soczewicy w formie cieniutkich
chrupiących "naleśników".</p><p style="box-sizing:
border-box; margin: 1em 0px; color: rgb(34, 34, 34); font-family:
'Trebuchet MS', sans-serif; font-size: 16px; line-height: 22px;
text-align: center;"><strong style="box-sizing:
border-box;">Przygotowanie</strong> (ok. 8
placków)</p><p style="box-sizing: border-box; margin: 1em
0px; color: rgb(34, 34, 34); font-family: 'Trebuchet MS',
sans-serif; font-size: 16px; line-height: 22px; text-align:
center;">1. Zawartość opakowania zmieszaj z 360 ml wody,
dokładnie wymieszaj i odstaw na 5 minut.</p><p
style="box-sizing: border-box; margin: 1em 0px; color: rgb(34, 34,
34); font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif; font-size: 16px;
line-height: 22px; text-align: center;">2. Odrobinę natłuść
olejem zimną płaska patelnię (naleśnikową). Niewielka ilość ciasta
(ok. 75ml) nanieś na środek patelni, rozprowadź łyżką od
środka aż po brzegi patelni, aby powstała bardzo cienka
warstwa.</p><p style="box-sizing: border-box; margin: 1em
0px; color: rgb(34, 34, 34); font-family: 'Trebuchet MS',
sans-serif; font-size: 16px; line-height: 22px; text-align:
center;">3. Umieść patelnię na średnim ogniu, skrop placek
kilkoma kroplami oleju i smaż aż do uzyskania brązowego koloru.
Złóż na pół i zdejmij z patelni. Zanim nałożysz kolejna porcję
ciasta, schłódź patelnię wilgotną ściereczką.</p><p
style="box-sizing: border-box; margin: 1em 0px; color: rgb(34, 34,
34); font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif; font-size: 16px;
line-height: 22px; text-align: center;">Porada:</p><p
style="box-sizing: border-box; margin: 1em 0px; color: rgb(34, 34,
34); font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif; font-size: 16px;
line-height: 22px; text-align: center;">przed zdjęciem dosy z
patelni możesz nałożyć nadzienie przygotowane z ziemniaków i
cebulki.</p><p style="box-sizing: border-box; margin: 1em
0px; color: rgb(34, 34, 34); font-family: 'Trebuchet MS',
sans-serif; font-size: 16px; line-height: 22px; text-align:
center;"><strong style="box-sizing:
border-box;">Składniki:</strong></p><p
style="box-sizing: border-box; margin: 1em 0px; color: rgb(34, 34,
34); font-family: 'Trebuchet MS', sans-serif; font-size: 16px;
line-height: 22px; text-align: center;">mąka ryżowa, mąka z
soczewicy, sól, kwasek cytrynowy, soda oczyszczona, kozieradka w
proszku, octan sodu.</p>