Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [WYRÓB DROŻDŻY WINIARSKICH]

    Kategoria: Przyprawy, buliony, dodatkiWysyłka: od ręki
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Pirosiarczyn potasu 5g

  • []

    Środek chemiczny stosowany do stabilizacji nastawów i win oraz dezynfekcji. Może być również stosowany do odkażania naczyń i sprzętu potrzebnego do produkcji alkoholu.

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Pirosiarczyn potasu [do stabilizacji wina i dezynfekcji]

  • PIROSIARCZYN POTASU 1 kg - Enartis w sklepie internetowym Sklep.piwowin.pl

    Powiększ zdjęcie

    20,00 zł
    25,00 zł

    [Enartis]

    Kategoria: CHEMIA - STABILIZACJA, ZAKWASZANIE

    PIROSIARCZYN POTASU - biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie. Działa hamująco na rozwój pleśni, bakterii i drożdży. Przeznaczony do konserwowania win, miodów, soków Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN POTASU 1 kg - Enartis' »

    PIROSIARCZYN POTASU - biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie. Działa hamująco na rozwój pleśni, bakterii i drożdży. Przeznaczony do konserwowania win, miodów, soków. Zastosowanie:- do stabilizacji moszczu i wina- do dezynfekcji sprzętu winiarskiego i piwowarskiego  waga netto: 1 kg
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN POTASU 1 kg - Enartis

  • [SpiritFerm]

    Kategoria: Dezynfekcja sprzętu > Środki dezynfekująceWysyłka: do 3 dni

    Pirosiarczyn potasu 10g Pirosiarczyn potasu E224 - K2S2O5 powszechnie stosowany w winiarstwie środek do odkażania i stabilizacji win oraz moszczów. Stabilizacja wina: 1g na 10L wina.... Pełen opis produktu 'Pirosiarczyn potasu SpiritFerm 10g' »

    Pirosiarczyn potasu 10g Pirosiarczyn potasu E224 - K2S2O5 powszechnie stosowany w winiarstwie środek do odkażania i stabilizacji win oraz moszczów. Stabilizacja wina: 1g na 10L wina. Odkażanie: 10g na 2L wody służy do płukania, moczenia sprzętu winiarskiego lub piwowarskiego, potem sprzęt należy dokładnie wypłukać czystą wodą.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Pirosiarczyn potasu SpiritFerm 10g

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > Dodatki do wina - dezynfekcja, odkażanie, odkwaszanie

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 500g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 500G - TOREBKA' »

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 500g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco na rozwój pleśni i bakterii, słabiej na drożdże. Dodajemy rozpuszczony w płynie do rozdrobnionych owoców. Dawkowanie na konserwację wina ok. 5-7 g na 100l   Zastosowanie: konserwowanie wina, napojów fermentowanych, owocowych, soków surowych i miodów pitnych, a także w piwowarstwie. Pirosiarczyn sodu ma szerokie zastosowanie w przetwórstwie owocowo–warzywnym.   Odkażanie sprzętu: Do odkażania butelek, balonów stosuje się roztwór wodny 2-3%. Cały sprzęt winiarski i butelki odkażamy przed samym napełnianiem. Dobrze jest pozostawić balonach na kilkanaście minut i zatkać! W piwowarstwie bardzo ważne jest odkażenie fermentatora i całego sprzętu z, którego będziemy korzystać podczas warzenia piwa, ponieważ drożdże piwowarskie są bardzo delikatne na wszelkie zanieczyszczenia. Skład i zastosowanie bardzo zbliżone do pirosiarczanu potasu.   Produkt zapakowany w torebkę przezroczystą. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 500G - TOREBKA

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > Dodatki do wina - dezynfekcja, odkażanie, odkwaszanie

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 100g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 100G - TOREBKA' »

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 100g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco na rozwój pleśni i bakterii, słabiej na drożdże. Dodajemy rozpuszczony w płynie do rozdrobnionych owoców. Dawkowanie na konserwację wina ok. 5-7 g na 100l   Zastosowanie: konserwowanie wina, napojów fermentowanych, owocowych, soków surowych i miodów pitnych, a także w piwowarstwie. Pirosiarczyn sodu ma szerokie zastosowanie w przetwórstwie owocowo–warzywnym.   Odkażanie sprzętu: Do odkażania butelek, balonów stosuje się roztwór wodny 2-3%. Cały sprzęt winiarski i butelki odkażamy przed samym napełnianiem. Dobrze jest pozostawić balonach na kilkanaście minut i zatkać! W piwowarstwie bardzo ważne jest odkażenie fermentatora i całego sprzętu z, którego będziemy korzystać podczas warzenia piwa, ponieważ drożdże piwowarskie są bardzo delikatne na wszelkie zanieczyszczenia. Skład i zastosowanie bardzo zbliżone do pirosiarczanu potasu.   Produkt zapakowany w torebkę przezroczystą. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 100G - TOREBKA

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > Dodatki do wina - dezynfekcja, odkażanie, odkwaszanie

    Pirosiarczyn potasu 100g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 100G - TOREBKA' »

    Pirosiarczyn potasu 100g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków i moszczy owocowych. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży.Sposób użycia:Odpowiednią dawkę pirosiarczanu rozpuścić w niewielkiej ilości moszczu lub wina, następnie dodać do całości i wymieszać:   Stabilizacja nastawu dodajemy od 5- 8 g na 100 l w zależności od stanu moszczu.   Stabilizacja młodego wina ,po fermentacji najczęściej po pierwszym obciągu wina w przypadku kiedy chcemy zatrzymać dalszą fermentację dodajemy 6-10 g na 100l, w ten sposób możemy otrzymać lekkie wina   Stabilizacja gotowego wina przed rozlaniem do butelek powinno się wykonać dodatkowe siarkowanie. Ma to wpływ na stabilizację oraz konserwację wina stosujemy 6-10 g na 100l.   Pirosiarczyn potasu to bardzo dobry produkt do dezynfekcji sprzętu winiarskiego do odkażania stosujemy roztwór wodny o stężeniu 2-3% (20-30 g na 1 litr). Dezynfekujemy przed samym użyciem butelki, a zwłaszcza balony-możemy pozostawić na kilka minut .   Posiadamy w naszej ofercie równie dobry i mający takie samo zastosowanie pirosiarczan sodu. UWAGA: należy stosować zalecane dawki.   Produkt zapakowany w torebkę przezroczystą. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 100G - TOREBKA

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > Dodatki do wina - dezynfekcja, odkażanie, odkwaszanie

    Pirosiarczyn potasu 500g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków ... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 500G - TOREBKA' »

    Pirosiarczyn potasu 500g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków i moszczy owocowych. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży.Sposób użycia:Odpowiednią dawkę pirosiarczanu rozpuścić w niewielkiej ilości moszczu lub wina, następnie dodać do całości i wymieszać:   Stabilizacja nastawu dodajemy od 5- 8 g na 100 l w zależności od stanu moszczu.   Stabilizacja młodego wina ,po fermentacji najczęściej po pierwszym obciągu wina w przypadku kiedy chcemy zatrzymać dalszą fermentację dodajemy 6-10 g na 100l, w ten sposób możemy otrzymać lekkie wina   Stabilizacja gotowego wina przed rozlaniem do butelek powinno się wykonać dodatkowe siarkowanie. Ma to wpływ na stabilizację oraz konserwację wina stosujemy 6-10 g na 100l.   Pirosiarczyn potasu to bardzo dobry produkt do dezynfekcji sprzętu winiarskiego do odkażania stosujemy roztwór wodny o stężeniu 2-3% (20-30 g na 1 litr). Dezynfekujemy przed samym użyciem butelki, a zwłaszcza balony-możemy pozostawić na kilka minut .   Posiadamy w naszej ofercie równie dobry i mający takie samo zastosowanie pirosiarczan sodu. UWAGA: należy stosować zalecane dawki.   Produkt zapakowany w torebkę przezroczystą. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 500G - TOREBKA

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > Dodatki do wina - dezynfekcja, odkażanie, odkwaszanie

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 500g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 500G - POJEMNIK' »

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 500g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco na rozwój pleśni i bakterii, słabiej na drożdże. Dodajemy rozpuszczony w płynie do rozdrobnionych owoców. Dawkowanie na konserwację wina ok. 5-7 g na 100l   Zastosowanie: konserwowanie wina, napojów fermentowanych, owocowych, soków surowych i miodów pitnych, a także w piwowarstwie. Pirosiarczyn sodu ma szerokie zastosowanie w przetwórstwie owocowo–warzywnym.   Odkażanie sprzętu: Do odkażania butelek, balonów stosuje się roztwór wodny 2-3%. Cały sprzęt winiarski i butelki odkażamy przed samym napełnianiem. Dobrze jest pozostawić balonach na kilkanaście minut i zatkać! W piwowarstwie bardzo ważne jest odkażenie fermentatora i całego sprzętu z, którego będziemy korzystać podczas warzenia piwa, ponieważ drożdże piwowarskie są bardzo delikatne na wszelkie zanieczyszczenia. Skład i zastosowanie bardzo zbliżone do pirosiarczanu potasu. Produkt zapakowany w hermetyczne opakowanie, pozwalające na wielokrotne otwieranie oraz bezpieczne przechowywanie w porównaniu z torebką strunową. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 500G - POJEMNIK

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > Dodatki do wina - dezynfekcja, odkażanie, odkwaszanie

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 100g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 100G - POJEMNIK' »

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 100g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco na rozwój pleśni i bakterii, słabiej na drożdże. Dodajemy rozpuszczony w płynie do rozdrobnionych owoców. Dawkowanie na konserwację wina ok. 5-7 g na 100l   Zastosowanie: konserwowanie wina, napojów fermentowanych, owocowych, soków surowych i miodów pitnych, a także w piwowarstwie. Pirosiarczyn sodu ma szerokie zastosowanie w przetwórstwie owocowo–warzywnym.   Odkażanie sprzętu: Do odkażania butelek, balonów stosuje się roztwór wodny 2-3%. Cały sprzęt winiarski i butelki odkażamy przed samym napełnianiem. Dobrze jest pozostawić balonach na kilkanaście minut i zatkać! W piwowarstwie bardzo ważne jest odkażenie fermentatora i całego sprzętu z, którego będziemy korzystać podczas warzenia piwa, ponieważ drożdże piwowarskie są bardzo delikatne na wszelkie zanieczyszczenia. Skład i zastosowanie bardzo zbliżone do pirosiarczanu potasu. Produkt zapakowany w hermetyczne opakowanie, pozwalające na wielokrotne otwieranie oraz bezpieczne przechowywanie w porównaniu z torebką strunową. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 100G - POJEMNIK

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > Dodatki do wina - dezynfekcja, odkażanie, odkwaszanie

    Pirosiarczyn potasu 500g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków ... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 500G - POJEMNIK' »

    Pirosiarczyn potasu 500g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków i moszczy owocowych. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży.Sposób użycia:Odpowiednią dawkę pirosiarczanu rozpuścić w niewielkiej ilości moszczu lub wina, następnie dodać do całości i wymieszać:   Stabilizacja nastawu dodajemy od 5- 8 g na 100 l w zależności od stanu moszczu.   Stabilizacja młodego wina ,po fermentacji najczęściej po pierwszym obciągu wina w przypadku kiedy chcemy zatrzymać dalszą fermentację dodajemy 6-10 g na 100l, w ten sposób możemy otrzymać lekkie wina   Stabilizacja gotowego wina przed rozlaniem do butelek powinno się wykonać dodatkowe siarkowanie. Ma to wpływ na stabilizację oraz konserwację wina stosujemy 6-10 g na 100l.   Pirosiarczyn potasu to bardzo dobry produkt do dezynfekcji sprzętu winiarskiego do odkażania stosujemy roztwór wodny o stężeniu 2-3% (20-30 g na 1 litr). Dezynfekujemy przed samym użyciem butelki, a zwłaszcza balony-możemy pozostawić na kilka minut .   Posiadamy w naszej ofercie równie dobry i mający takie samo zastosowanie pirosiarczan sodu. UWAGA: należy stosować zalecane dawki.   Produkt zapakowany w hermetyczne opakowanie, pozwalające na wielokrotne otwieranie oraz bezpieczne przechowywanie w porównaniu z torebką strunową. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 500G - POJEMNIK

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > Dodatki do wina - dezynfekcja, odkażanie, odkwaszanie

    Pirosiarczyn potasu 100g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 100G - POJEMNIK' »

    Pirosiarczyn potasu 100g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków i moszczy owocowych. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży.Sposób użycia:Odpowiednią dawkę pirosiarczanu rozpuścić w niewielkiej ilości moszczu lub wina, następnie dodać do całości i wymieszać:   Stabilizacja nastawu dodajemy od 5- 8 g na 100 l w zależności od stanu moszczu.   Stabilizacja młodego wina ,po fermentacji najczęściej po pierwszym obciągu wina w przypadku kiedy chcemy zatrzymać dalszą fermentację dodajemy 6-10 g na 100l, w ten sposób możemy otrzymać lekkie wina   Stabilizacja gotowego wina przed rozlaniem do butelek powinno się wykonać dodatkowe siarkowanie. Ma to wpływ na stabilizację oraz konserwację wina stosujemy 6-10 g na 100l.   Pirosiarczyn potasu to bardzo dobry produkt do dezynfekcji sprzętu winiarskiego do odkażania stosujemy roztwór wodny o stężeniu 2-3% (20-30 g na 1 litr). Dezynfekujemy przed samym użyciem butelki, a zwłaszcza balony-możemy pozostawić na kilka minut .   Posiadamy w naszej ofercie równie dobry i mający takie samo zastosowanie pirosiarczan sodu. UWAGA: należy stosować zalecane dawki.   Produkt zapakowany w hermetyczne opakowanie, pozwalające na wielokrotne otwieranie oraz bezpieczne przechowywanie w porównaniu z torebką strunową. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 100G - POJEMNIK

  • []

    Kategoria: Wino domowe > Pirosiarczyn>Stoper fermentacjiWysyłka: do 3 dni

    ENARTIS winy 250g Pirosiarczyn potasu E224 - K2S2O5 Pirosiarczyn Potasu – w wyjątkowo czystej formie, przeznaczony do kontaktu z żywnością. Zabezpiecza wino przed szkodliwymi bakteriami,... Pełen opis produktu 'Pirosiarczyn ENARTIS WINY 250g' »

    ENARTIS winy 250g Pirosiarczyn potasu E224 - K2S2O5 Pirosiarczyn Potasu – w wyjątkowo czystej formie, przeznaczony do kontaktu z żywnością. Zabezpiecza wino przed szkodliwymi bakteriami, zabezpiecza przed wtórną fermentacją, zabezpiecza przed utlenianiem się wina.   Opakowanie 250g w trzywarstwowej, wypełnionej gazem obojętnym torbie – zapewnia wyjątkową trwałość i najwyższą jakośc preparatu. 1,5 do 2g / 10 litrów dla win czerwonych 2 do 2,5g / 10 litrów dla win białych i różowych 2g / 10 litrów dla win musujących   1g Winy wytwarza ok. 0,56g SO2. Odpowiednią ilość produktu dodajemy do wina, następnie dobrze mieszamy.   By nastawić własne wino prócz drożdży winiarskich, niezbędna jest pożywka winiarska która ułatwia fermentację i wspomaga rozwój szlachetnych drożdży winnych. Warto też od razu zaopatrzyć się w środek klarujący wino, oraz pirosiarczyn potasu lub stoper fermentacji do zatrzymania fermentacji wina i zabicia drożdży.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Pirosiarczyn ENARTIS WINY 250g

  • [Akcesoria gorzelnicze SpiritFerm]

    Kategoria: Wino domowe > Pirosiarczyn>Stoper fermentacjiWysyłka: do 3 dni

    ENARTIS winy 1kg Pirosiarczyn potasu E224 - K2S2O5 Pirosiarczyn Potasu – w wyjątkowo czystej formie, przeznaczony do kontaktu z żywnością. Zabezpiecza wino przed szkodliwymi bakteriami,... Pełen opis produktu 'Pirosiarczyn ENARTIS WINY 1kg' »

    ENARTIS winy 1kg Pirosiarczyn potasu E224 - K2S2O5 Pirosiarczyn Potasu – w wyjątkowo czystej formie, przeznaczony do kontaktu z żywnością. Zabezpiecza wino przed szkodliwymi bakteriami, zabezpiecza przed wtórną fermentacją, zabezpiecza przed utlenianiem się wina.   Opakowanie 1000g w trzywarstwowej, wypełnionej gazem obojętnym torbie – zapewnia wyjątkową trwałość i najwyższą jakośc preparatu. 1,5 do 2g / 10 litrów dla win czerwonych 2 do 2,5g / 10 litrów dla win białych i różowych 2g / 10 litrów dla win musujących   1g Winy wytwarza ok. 0,56g SO2. Odpowiednią ilość produktu dodajemy do wina, następnie dobrze mieszamy. Czysty pirosiarczyn potasu WINY produkowany jest z wysokiej jakości surowców, nie zawierających metali które mogłyby sprzyjać utlenianiu pirosiarczynu potasu.  WINY przechodzi proces oczyszczania, który eliminuje tlen i siarczyny które mogą tworzyć siarczany. Enartis kontroluje i gwarantuje specyfikacje techniczne swoich produktów. Specyfikacje Winy są często lepsze niż te określone przez prawo i średnie stężenie wartości są często wyższe. WINY to: • Czysty i wysokiej jakości pirosiarczyn potasu. • Niski zapach (mniej podrażnień), łatwy do rozpuszczenia, preparat o niskim zbryleniu. • Usuwa tlen i produkty uboczne utleniania. • Zapobiega brązowieniu soków poprzez hamowanie enzymów oksidasowych. • Przeciwbakteryjny o szerokim spektrum działania.   By nastawić własne wino prócz drożdży winiarskich, niezbędna jest pożywka winiarska która ułatwia fermentację i wspomaga rozwój szlachetnych drożdży winnych. Warto też od razu zaopatrzyć się w środek klarujący wino, oraz pirosiarczyn potasu lub stoper fermentacji do zatrzymania fermentacji wina i zabicia drożdży.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Pirosiarczyn ENARTIS WINY 1kg

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > DEZYNFEKCJA I STOPERY FERMENTACJIWysyłka: od ręki

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 100g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 100G - POJEMNIK' »

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 100g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco na rozwój pleśni i bakterii, słabiej na drożdże. Dodajemy rozpuszczony w płynie do rozdrobnionych owoców. Dawkowanie na konserwację wina ok. 5-7 g na 100l   Zastosowanie: konserwowanie wina, napojów fermentowanych, owocowych, soków surowych i miodów pitnych, a także w piwowarstwie. Pirosiarczyn sodu ma szerokie zastosowanie w przetwórstwie owocowo–warzywnym.   Odkażanie sprzętu: Do odkażania butelek, balonów stosuje się roztwór wodny 2-3%. Cały sprzęt winiarski i butelki odkażamy przed samym napełnianiem. Dobrze jest pozostawić balonach na kilkanaście minut i zatkać! W piwowarstwie bardzo ważne jest odkażenie fermentatora i całego sprzętu z, którego będziemy korzystać podczas warzenia piwa, ponieważ drożdże piwowarskie są bardzo delikatne na wszelkie zanieczyszczenia. Skład i zastosowanie bardzo zbliżone do pirosiarczanu potasu. Produkt zapakowany w hermetyczne opakowanie, pozwalające na wielokrotne otwieranie oraz bezpieczne przechowywanie w porównaniu z torebką strunową. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 100G - POJEMNIK

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > DEZYNFEKCJA I STOPERY FERMENTACJIWysyłka: od ręki

    Pirosiarczyn potasu 10g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków ... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 10G - TOREBKA' »

    Pirosiarczyn potasu 10g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków i moszczy owocowych. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży.Sposób użycia:Odpowiednią dawkę pirosiarczanu rozpuścić w niewielkiej ilości moszczu lub wina, następnie dodać do całości i wymieszać:   Stabilizacja nastawu dodajemy od 5- 8 g na 100 l w zależności od stanu moszczu.   Stabilizacja młodego wina ,po fermentacji najczęściej po pierwszym obciągu wina w przypadku kiedy chcemy zatrzymać dalszą fermentację dodajemy 6-10 g na 100l, w ten sposób możemy otrzymać lekkie wina   Stabilizacja gotowego wina przed rozlaniem do butelek powinno się wykonać dodatkowe siarkowanie. Ma to wpływ na stabilizację oraz konserwację wina stosujemy 6-10 g na 100l.   Pirosiarczyn potasu to bardzo dobry produkt do dezynfekcji sprzętu winiarskiego do odkażania stosujemy roztwór wodny o stężeniu 2-3% (20-30 g na 1 litr). Dezynfekujemy przed samym użyciem butelki, a zwłaszcza balony-możemy pozostawić na kilka minut .   Posiadamy w naszej ofercie równie dobry i mający takie samo zastosowanie pirosiarczan sodu. UWAGA: należy stosować zalecane dawki.   Produkt zapakowany w opakowanie foliowe. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 10G - TOREBKA

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > DEZYNFEKCJA I STOPERY FERMENTACJIWysyłka: od ręki

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 10g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 10G - TOREBKA' »

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 10g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco na rozwój pleśni i bakterii, słabiej na drożdże. Dodajemy rozpuszczony w płynie do rozdrobnionych owoców. Dawkowanie na konserwację wina ok. 5-7 g na 100l   Zastosowanie: konserwowanie wina, napojów fermentowanych, owocowych, soków surowych i miodów pitnych, a także w piwowarstwie. Pirosiarczyn sodu ma szerokie zastosowanie w przetwórstwie owocowo–warzywnym.   Odkażanie sprzętu: Do odkażania butelek, balonów stosuje się roztwór wodny 2-3%. Cały sprzęt winiarski i butelki odkażamy przed samym napełnianiem. Dobrze jest pozostawić balonach na kilkanaście minut i zatkać! W piwowarstwie bardzo ważne jest odkażenie fermentatora i całego sprzętu z, którego będziemy korzystać podczas warzenia piwa, ponieważ drożdże piwowarskie są bardzo delikatne na wszelkie zanieczyszczenia. Skład i zastosowanie bardzo zbliżone do pirosiarczanu potasu.   Produkt zapakowany w opakowanie foliowe.  Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 10G - TOREBKA

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > DEZYNFEKCJA I STOPERY FERMENTACJIWysyłka: od ręki

    Pirosiarczyn potasu 100g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 100G - TOREBKA' »

    Pirosiarczyn potasu 100g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków i moszczy owocowych. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży.Sposób użycia:Odpowiednią dawkę pirosiarczanu rozpuścić w niewielkiej ilości moszczu lub wina, następnie dodać do całości i wymieszać:   Stabilizacja nastawu dodajemy od 5- 8 g na 100 l w zależności od stanu moszczu.   Stabilizacja młodego wina ,po fermentacji najczęściej po pierwszym obciągu wina w przypadku kiedy chcemy zatrzymać dalszą fermentację dodajemy 6-10 g na 100l, w ten sposób możemy otrzymać lekkie wina   Stabilizacja gotowego wina przed rozlaniem do butelek powinno się wykonać dodatkowe siarkowanie. Ma to wpływ na stabilizację oraz konserwację wina stosujemy 6-10 g na 100l.   Pirosiarczyn potasu to bardzo dobry produkt do dezynfekcji sprzętu winiarskiego do odkażania stosujemy roztwór wodny o stężeniu 2-3% (20-30 g na 1 litr). Dezynfekujemy przed samym użyciem butelki, a zwłaszcza balony-możemy pozostawić na kilka minut .   Posiadamy w naszej ofercie równie dobry i mający takie samo zastosowanie pirosiarczan sodu. UWAGA: należy stosować zalecane dawki.   Produkt zapakowany w torebkę przezroczystą. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 100G - TOREBKA

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > DEZYNFEKCJA I STOPERY FERMENTACJIWysyłka: od ręki

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 500g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 500G - TOREBKA' »

    Pirosiarczyn sodu spożywczy 500g - konserwowanie, odkażanie wina E223 Na2S2O5-67% SO2 Pirosiarczyn sodu jest to biały krystaliczny proszek, dobrze rozpuszczalny w wodzie.   Działa hamująco na rozwój pleśni i bakterii, słabiej na drożdże. Dodajemy rozpuszczony w płynie do rozdrobnionych owoców. Dawkowanie na konserwację wina ok. 5-7 g na 100l   Zastosowanie: konserwowanie wina, napojów fermentowanych, owocowych, soków surowych i miodów pitnych, a także w piwowarstwie. Pirosiarczyn sodu ma szerokie zastosowanie w przetwórstwie owocowo–warzywnym.   Odkażanie sprzętu: Do odkażania butelek, balonów stosuje się roztwór wodny 2-3%. Cały sprzęt winiarski i butelki odkażamy przed samym napełnianiem. Dobrze jest pozostawić balonach na kilkanaście minut i zatkać! W piwowarstwie bardzo ważne jest odkażenie fermentatora i całego sprzętu z, którego będziemy korzystać podczas warzenia piwa, ponieważ drożdże piwowarskie są bardzo delikatne na wszelkie zanieczyszczenia. Skład i zastosowanie bardzo zbliżone do pirosiarczanu potasu.   Produkt zapakowany w torebkę przezroczystą. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN SODU SPOŻYWCZY 500G - TOREBKA

  • [IMPORTER STAROWAR]

    Kategoria: WINIARSTWO > DEZYNFEKCJA I STOPERY FERMENTACJIWysyłka: od ręki

    Pirosiarczyn potasu 500g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków ... Pełen opis produktu 'PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 500G - TOREBKA' »

    Pirosiarczyn potasu 500g - nieorganiczny związek chemiczny K2S2O5 56%SO2   Bardzo skuteczny i znany każdemu winiarzowi środek do konserwacji i stabilizacji win, miodów pitnych, a także soków i moszczy owocowych. Zapobiega rozwojowi bakterii, grzybów i dzikich drożdży.Sposób użycia:Odpowiednią dawkę pirosiarczanu rozpuścić w niewielkiej ilości moszczu lub wina, następnie dodać do całości i wymieszać:   Stabilizacja nastawu dodajemy od 5- 8 g na 100 l w zależności od stanu moszczu.   Stabilizacja młodego wina ,po fermentacji najczęściej po pierwszym obciągu wina w przypadku kiedy chcemy zatrzymać dalszą fermentację dodajemy 6-10 g na 100l, w ten sposób możemy otrzymać lekkie wina   Stabilizacja gotowego wina przed rozlaniem do butelek powinno się wykonać dodatkowe siarkowanie. Ma to wpływ na stabilizację oraz konserwację wina stosujemy 6-10 g na 100l.   Pirosiarczyn potasu to bardzo dobry produkt do dezynfekcji sprzętu winiarskiego do odkażania stosujemy roztwór wodny o stężeniu 2-3% (20-30 g na 1 litr). Dezynfekujemy przed samym użyciem butelki, a zwłaszcza balony-możemy pozostawić na kilka minut .   Posiadamy w naszej ofercie równie dobry i mający takie samo zastosowanie pirosiarczan sodu. UWAGA: należy stosować zalecane dawki.   Produkt zapakowany w torebkę przezroczystą. Opakowanie posiada atest spożywczy.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o PIROSIARCZYN POTASU SPOŻYWCZY 500G - TOREBKA


Aga-dom.pl

Naczynia i sztućce.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.12.2008
stalgast, berghoff, kela, sagaform, cilio premium, zassenhaus, adler, kĂźchenprofi, msc, pasabahce
Produkty w ofercie: 8997
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

sklep.transpal.pl

Materiały budowlane
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 08.04.2016
Produkty w ofercie: 27347
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Sągary

Artykuły AGD.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.11.2013
inny, bg tech, banquet, cmp paris, york, biowin, hal, ssw, hs krosno, odelo
Produkty w ofercie: 1025
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Destylacja.com

Akcesoria do domowego wyrobu alkoholu, nalewek i wina.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 30.07.2010
importer starowar, perfect essence, producent, zdrowa kaloria, starowar, professional, turbo star, maxx turbo, alcotec, prestige
Produkty w ofercie: 1176
Promocje: 17
Wysyłka do 3 dni: 1168
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

znamiciurosnie.pl

Nasiona, narzędzia, nawóz i środki ochrony roślin.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.01.2013
york, bros, biowin, biopon, voigt, ekodarpol, reis, ogrÓd start, target, substral
Produkty w ofercie: 1027
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 1027
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Sklep.piwowin.pl

Produkty do domowego wyrobu piwa oraz wina.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 12.02.2010
weyermann, browin, słodownia strzegom, dary natury, coopers, bruntal, fermentis, enartis, rigamonti, zamojscy
Produkty w ofercie: 136
Promocje: 2
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Naturanet.pl

Zdrowa żywność,suplementy diety oraz kosmetyki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 21.06.2011
dary natury, bio planet, myvita, swanson, etja, vianek (sylveco), now foods, flos, piĘĆ przemian (simpatiko), aura herbals
Produkty w ofercie: 3418
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 3418
Opinie pozytywne: 37
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

WinoHobby

Akcesoria do wyrobu alkoholi domowych
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.11.2006
producent, zaprawki do alkoholu esencje strands, biowin, słody castle malting, coobra, mangrove jack's, słody viking malt, kilner, koncentraty winne, speidel
Produkty w ofercie: 2019
Promocje: 31
Wysyłka do 3 dni: 1001
Opinie pozytywne: 75
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Drożdże Turbo

Sprzęt i akcesoria dla koneserów nalewek
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.02.2016
importer starowar, producent, perfect essence, prestige, professional, starowar, turbo star, alcotec, zdrowa kaloria, maxx turbo
Produkty w ofercie: 1768
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 558
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

BACHUS

Akcesoria do wyrobu domowych alkoholi
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 02.12.2014
strands, biowin, gozdawa, dary natury, spiritferm, arobois, wytwórnia ekstraktów słodowych, coobra, omac, speidel
Produkty w ofercie: 584
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 580
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

SpiritFerm

Artykuły do domowego wyrobu alkoholi.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.12.2011
zaprawki do alkoholu esencje do wódki strands, coobra akcesoria alkoholowe, słody viking malt, akcesoria gorzelnicze spiritferm, słody castle malting, mangrove jack's, kilner jars, bańki stalowe na alkohol, speidel, coopers - piwo domowe
Produkty w ofercie: 1737
Promocje: 31
Wysyłka do 3 dni: 1735
Opinie pozytywne: 12
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

HomeBrewing.pl

Surowce i sprzęt do wyrobu piwa domowego.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.12.2008
dmgp strzegom, weyermann, gozdawa, brewferm, biowin, wyeast, profimator, fermentum mobile, coopers, fermentis
Produkty w ofercie: 839
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0