[Marlej]
Kategoria: Racje żywnościowe, akcesoria > Konserwy MARLEJ
Konserwa klasy PREMIUM - PAS ZTET Z JAGNIĘCINĄ 300g firmy
Marlej wyprodukowana została bez sztucznych dodatków chemicznych,
konserwantów, wypełniaczy i zagęszczaczy. Pasztet z
jagnięciną ...
Pełen opis produktu 'Konserwa PASZTET Z JAGNIĘCINĄ 300g - MARLEJ' »
Konserwa klasy PREMIUM -
PASZTET Z JAGNIĘCINĄ 300g
firmy Marlej wyprodukowana została bez sztucznych dodatków
chemicznych, konserwantów, wypełniaczy i zagęszczaczy. Pasztet
z jagnięciną został przygotowany z wyselekcjonowanych kawałków
mięsa pochodzącego z własnego chowu. W puszce znajdują się
soczyste kawałki drobiu, jagnięciny oraz wieprzowiny podane w
formie pasztetu. Produkt nie zawiera żadnych sztucznych
substancji. Nadaje się nie tylko jako dodatek do kanapek, może
zostać również podgrzany i spożyty na ciepło. Owa konserwa
wytwarzana jest tradycyjnymi metodami, została zapakowana w puszkę
z wieczkiem typu easy-open, które nie wymaga
otwieracza. Gwarantuje to świeżość produktu przez wiele
miesięcy.
Mięso z kurczaka jest najbardziej odżywczym
mięsem. Zawiera dużo łatwo przyswajalnego
białka, spore ilości witaminy z grupy B oraz takie
witaminy jak A, C czy D, a także minerały: cynk, selen, magnez,
żelazo, fosfor i potas.
Mięso jagnięce jest delikatne, soczyste,
łatwostrawne i dobrze przyswajalne. Jest również bogate w związki
mineralne: potas, żelazo, sód, cynk, fosfor, magnez, siarkę.
Jagnięcina to również bogactwo witamin: B1,B2, B6, B12 i
PP.Mięso wieprzowe również jest bogate w
białko i znajdują się w nim witaminy z grupy B oraz A czy E, a
także minerały: sód, potas, żelazo oraz
cynk.Składniki: mięso drobiowe ~ 38%, mięso
jagnięce, mięso wieprzowe, bułka tarta, rosół, sól i przyprawy
naturalne. Może zawierać śladowe ilości drożdży. zawiera
glutenWartość odżywcza w 100 g produktu:
- tłuszcz: 7 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g),
- węglowodany: 9,8 g (w tym cukry: 1,9 g),
- błonnik: 1 g,
- białko: 12 g,
- sól: 2,88 g.Wartość energetyczna: 171 kcal
/ 100 g
Produkt należy przechowywać w temperaturze 5deg;C do 25deg;C. Po
otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 24h.
Istnieje wiele możliwości przechowywania konserw które znacznie
wydłużają ich okres ważności. Do podstawowych kryteriów, które
należy spełnić by znacząco wydłużyć termin ważności konserwy
należą:
- Utrzymanie stałej niskiej temperatury (optymalna pomiędzy 1ºC a
10ºC), maksymalna 18ºC. Należy unikać wahań temperatury.
- Przechowywanie konserw z dala od źródeł wilgoci.
- Przechowywanie z dala od światła słonecznego.
- Okresowe smarowanie zgrzewów puszki olejem bezwodnym.
Data ważności min.: 11.04.2025 - ze względu
na stałe dostawy termin ważności może być dłuższy niż podany w
opisie.
Ze względu na bardzo małą produkcję konserwy f-my Marlej są
dostępne wyłącznie w sprzedaży on-line. Zgodnie z informacją od
Producenta, jako jedyni w Polsce, posiadamy ich wyroby
w sklepie stacjonarnym.