[WYDAWCA]
Kategoria: Książki > Poradniki i albumy > Kuchnia, potrawyWysyłka: do 7 dni
HUMMUSY I PASTY KONRAD BUDZYK 76 prostych i
inspirujących przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i
pasty. To nieprawda, że hummus to tylko ciecierzyca,
czosnek, sezam i oliwa. Hummus może...
Pełen opis produktu 'HUMMUSY I PASTY KONRAD BUDZYK' »
HUMMUSY I PASTY KONRAD BUDZYK 76 prostych i inspirujących
przepisów na zdrowe i pyszne hummusy i pasty. To nieprawda, że
hummus to tylko ciecierzyca, czosnek, sezam i oliwa. Hummus może
mieć słodko-ostry smak pieczonej dyni, może rozgrzewać podniebienie
intensywnym aromatem grillowanej papryki lub rozpieszczać słodyczą
syropu klonowego i rodzynek. Kto nie chciałby schrupać kanapki z
pastą z mięsistego bobu z aromatyczną miętą albo zjeść pachnącego
chlebka pita z intensywnie czekoladową pastą z czarnej fasoli?
Dzięki tej książce dowiesz się, jak ugotować ciecierzycę, żeby
kusiła orzechowym smakiem, do czego używać czarnej soli i jak
wytrawnie smakuje kiszona cytryna. Konrad Budzyk, dietetyk, weganin
i bloger, sprawi, że zdrowe warzywa i owoce pojawią się na twoim
stole w nowej, zaskakującej postaci. OPINIE O KSIĄŻCE: Książka
stała się dla mnie prawdziwą inspiracją. Poznałam nowe produkty, a
te dobrze mi znane nauczyłam się przygotowywać w zupełnie innej
odsłonie. W sumie, w książce znalazło się siedemdziesiąt sześć
przepisów, w których królują warzywa takie jak: ciecierzyca,
papryka, dynia, burak, czosnek, batat i wiele, wiele innych. Jestem
pewna, że każdy znajdzie coś dla siebie, nawet jeśli tak jak ja nie
jest weganinem ani wegetarianinem. Martyna, ryszawa.blogspot.com
Hummusy, pasty, pasztety, smakowite dodatki – w sumie
siedemdziesiąt sześć inspirujących przepisów na pyszne i zdrowe
dodatki do pieczywa i sałatek. Można przyrządzać pasty ściśle
według receptur Konrada, można traktować je jak inspirację i samemu
dobierać składniki i proporcje. Mam ochotę spróbować prawie każdej
pasty z jego książki! Małgorzata, napiecyku.pl Jeśli komuś się
wydaje, że skoro robi hummus i eksperymentuje z jego różnymi
wariacjami, to książka nie jest mu potrzebna – jest w błędzie.
Pozycja według mnie jest przydatna zarówno dla osób, które nigdy
nie robiły past do pieczywa, jak i dla tych, którzy je lubią i
robią. Kocham wszelkiego rodzaju hummusy, pasty – od
słonecznikowych, przez te na bazie twarożku, po wszelkie warzywne –
i faktycznie przygotowuję je dość często. Ta książka daje mi
możliwość porównania, podpatrzenia, zainspirowania się. Joanna,
kameleonkulinarny.pl Tym, co zachwyca już od pierwszego wejrzenia,
są fotografie. I mimo że pasty to – zaraz po gulaszach i zupach –
najmniej wdzięczne do fotografowania potrawy, to w „Hummusach i
pastach“ nie znajdziecie złych kadrów. Zdjęcia są
dopracowane w każdym detalu, urozmaicone, w stonowanych odcieniach,
zazwyczaj na ciemnym, męskim tle. Ewa, babywkuchni.com.pl
Powyższy opis pochodzi od wydawcy.
Data premiery: 10-03-2021