Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
Włączyłeś filtrowanie wyników wyszukiwania. Aby znaleźć więcej produktów wyłącz część lub wszystkie filtry.
  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia / Noże kuchenne / Ostrzałki

    Dwufazowa, ceramiczna ostrzałka do...

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ceramiczna ostrzałka wodna do ostrzenia noży MinoSharp 220 Global szaro-czarna (220GB)

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia>Dom>Noże kuchenneWysyłka: od ręki

    Profesjonalny ostrzałka dwufazowa japońskiej marki Global. Narzędzie można używać do wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem o szlifach jednostronnych, np tradycyjnych noży japońskich.... Pełen opis produktu 'Global - Ceramiczna ostrzałka wodna do noży stalowo-czarna' »

    Profesjonalny ostrzałka dwufazowa japońskiej marki Global. Narzędzie można używać do wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem o szlifach jednostronnych, np tradycyjnych noży japońskich. Materiały zamieszczone w ostrzałce są bardzo trwałe
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Global - Ceramiczna ostrzałka wodna do noży stalowo-czarna

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia > Wyposażenie kuchni > Noże kuchenne > Ostrzałki do noży

    Ostrzałka ceramiczna do noży Global G powstała z myślą o stalowych, wysokojakościowych nożach. Została wykonana z ceramiki, która należy do najtwardszych i najbardziej solidnych materiałów... Pełen opis produktu 'Ostrzałka ceramiczna do noży Global G' »

    Ostrzałka ceramiczna do noży Global G powstała z myślą o stalowych, wysokojakościowych nożach. Została wykonana z ceramiki, która należy do najtwardszych i najbardziej solidnych materiałów – naostrzy noże w zaskakująco szybkim tempie. Ostrzałka zapewni satysfakcjonującą ostrość powierzchni tnących oraz umożliwi wyrównanie ich krawędzi. To funkcjonalne narzędzie zostało wyposażone w solidny uchwyt, który został urozmaicony żłobieniem charakterystycznym dla noży Global. Dla zachowania dobrego stanu noża zaleca się podostrzanie po każdym dłuższym okresie użytkowania (krojenia, siekania lub szatkowania). Należy pamiętać, że noże ze szlifem jednostronnym (japońskie) powinno się ostrzyć przy użyciu kamienia.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ostrzałka ceramiczna do noży Global G

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia>Noże kuchenne>Noże japońskie GlobalWysyłka: do 3 dni

    dwustopniowa

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Global – MinoSharp 2 - wodna ostrzałka do noży szara

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia>Noże kuchenne>Noże japońskie GlobalWysyłka: do 3 dni

    dwustopniowa

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Global – MinoSharp 2 - wodna ostrzałka do noży czarno-czerwona

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia>Noże kuchenne>Noże japońskie GlobalWysyłka: do 3 dni

    trzystopniowa

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Global - MinoSharp PLUS 3 - wodna ostrzałka do noży czarno-czerwona

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia>Noże kuchenne>Noże japońskie GlobalWysyłka: do 3 dni

    dwustopniowa, pełna podstawa

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Global – MinoSharp 2 Plus - wodna ostrzałka do noży czarno-czerwona

  • [Global]

    Kategoria: Global
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ostrzałka wodna do noży Global 220 MinoSharp ceramiczna

  • [Global]

    Kategoria: Global
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ostrzałka wodna do noży Global 220 MinoSharp ceramiczna szaro-czarna

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia > Noże kuchenne > OstrzałkiWysyłka: od ręki

    Wodna, dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych,... Pełen opis produktu 'Ceramiczna ostrzałka wodna do noży biało-czarna Global' »

    Wodna, dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości antypoślizgowe. Dane techniczne: białe koło: GRUBE ziarno, różowe koło: ŚREDNIE ziarno. Wymiary: 24 cm x 5,8 cm x 8 cm Wskazówki dotyczące użytkowania: Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi. Włożyć pionowo nóż do rowka z białym kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba. Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła! Włożyć pionowo nóż do rowka z różowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Zdjąć pokrywę i wypłukać ostrzałkę w czystej wodzie. Ilość przeciągnięć ostrza, zależy od typu i kondycji noża. W przypadku noży Global zaleca się po 7-8 razy w każdym kole. Noże innych marek można przesunąć po 15 razy w każdym kole, a jeśli nóż nie jest wystarczająco ostry, powtórzyć czynność po 15 razy.  Ostrzałki MinoSharp zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA, czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ceramiczna ostrzałka wodna do noży biało-czarna Global

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia > Noże kuchenne > OstrzałkiWysyłka: od ręki

    Wodna, dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych,... Pełen opis produktu 'Ostrzałka do noży czarno-biała Global' »

    Wodna, dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości antypoślizgowe. Dane techniczne: - białe koło: GRUBE ziarno, - różowe koło: ŚREDNIE ziarno, - długość: 24 cm, - długość rączki: 14 cm, - wysokość: 5,8 cm, - szerokość: 8 cm. Wskazówki dotyczące użytkowania: Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi. Włożyć pionowo nóż do rowka z białym kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba. Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła! Włożyć pionowo nóż do rowka z różowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Zdjąć pokrywę i wypłukać ostrzałkę w czystej wodzie. Ilość przeciągnięć ostrza, zależy od typu i kondycji noża. W przypadku noży Global zaleca się po 7-8 razy w każdym kole. Noże innych marek można przesunąć po 15 razy w każdym kole, a jeśli nóż nie jest wystarczająco ostry, powtórzyć czynność po 15 razy.  Ostrzałki MinoSharp zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA, czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ostrzałka do noży czarno-biała Global

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia > Noże kuchenne > OstrzałkiWysyłka: od ręki

    Wodna, dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych,... Pełen opis produktu 'Ostrzałka do noży stalowo-czarna Global' »

    Wodna, dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości antypoślizgowe. Dane techniczne: - białe koło: GRUBE ziarno, - różowe koło: ŚREDNIE ziarno, - długość: 24 cm, - długość rączki: 14 cm, - wysokość: 5,8 cm, - szerokość: 8 cm. Wskazówki dotyczące użytkowania: Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi. Włożyć pionowo nóż do rowka z białym kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba. Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła! Włożyć pionowo nóż do rowka z różowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Zdjąć pokrywę i wypłukać ostrzałkę w czystej wodzie. Ilość przeciągnięć ostrza, zależy od typu i kondycji noża. W przypadku noży Global zaleca się po 7-8 razy w każdym kole. Noże innych marek można przesunąć po 15 razy w każdym kole, a jeśli nóż nie jest wystarczająco ostry, powtórzyć czynność po 15 razy.  Ostrzałki MinoSharp zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA, czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ostrzałka do noży stalowo-czarna Global

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia > Noże kuchenne > OstrzałkiWysyłka: od ręki

    Wodna, dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych,... Pełen opis produktu 'Ceramiczna ostrzałka wodna do noży czerwono-czarna Global' »

    Wodna, dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości antypoślizgowe. Dane techniczne: białe koło: GRUBE ziarno, różowe koło: ŚREDNIE ziarno. Wymiary: 24 cm x 5,8 cm x 8 cm Wskazówki dotyczące użytkowania: Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi. Włożyć pionowo nóż do rowka z białym kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba. Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła! Włożyć pionowo nóż do rowka z różowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Zdjąć pokrywę i wypłukać ostrzałkę w czystej wodzie. Ilość przeciągnięć ostrza, zależy od typu i kondycji noża. W przypadku noży Global zaleca się po 7-8 razy w każdym kole. Noże innych marek można przesunąć po 15 razy w każdym kole, a jeśli nóż nie jest wystarczająco ostry, powtórzyć czynność po 15 razy.  Ostrzałki MinoSharp zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA, czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ceramiczna ostrzałka wodna do noży czerwono-czarna Global

  • [Global]

    Kategoria: KUCHNIA>Noże>Ostrzałki do noży

    zaciszu.MinoSharp PLUS 3 to ceramiczna trójfazowa ostrzałka wodna polecana jest do wszystkich rodzajów noży (wyjątek stanowią te o szlifach jednostronnych). Dzięki wodzie proces ostrzenia... Pełen opis produktu 'GLOBAL MinoSharp PLUS 3 Ceramiczna Ostrzałka Wodna do Noży' »

    Firma Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin) powstała w 1954 r. w prefekturze Niigata, w mieście Yoshida. W 1960 roku wprowadziła na rynek serię noży Bunmei Gincho, które na przestrzeni lat podbiły japoński rynek noży kuchennych. Z biegiem lat firma intensywnie rozwijała swoją technologię produkcji. Te zabiegi sprawiły, że Yoshikin stworzył nóż od czubka ostrza po rękojeść wykonany z jednego fragmentu stali. Pierwszą linię flagowych noży GLOBAL w 1985 roku zaprojektował światowej sławy projektant Komin Yamada. Wykorzystując wyłącznie najlepsze materiały i uwzględniając najnowocześniejsze trendy w designie, stworzył produkt ponadczasowy. Linia GLOBAL to synonim najwyższej jakości. Są nieodłącznym elementem pracy najlepszych, światowych szefów kuchni, a także amatorów sztuki kulinarnej w domowym zaciszu.MinoSharp PLUS 3 to ceramiczna trójfazowa ostrzałka wodna polecana jest do wszystkich rodzajów noży (wyjątek stanowią te o szlifach jednostronnych). Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega znacznie szybciej, a specjalnie wyprofilowane otwory ustawiają go pod odpowiednim kątem. Rowek do którego wkłada się nóż ustawiony jest równolegle do ceramicznego koła, a kego wypukły kąt nadaje nożowi pierwotnej ostrości. Gumowany uchwyt i podstawa zapobiegają ślizganiu się ostrzałki. Każdy z kolorów określa inny typ ziarna - niebieskie: grube ziarno, brązowe - średnie ziarno i żółte - drobne ziarno. Aby prawidłowo skorzystać z ostrzałki należy wlać do komory z kołami wodę, której nie wolno wylewać do końca procesu ostrzenia. Następnie chwytami mocno rączkę, aby ostrzałka nie zmieniła położenia. Drugą dłonią chwytami nóż, przytrzymując go palcem wskazującym tępą krawędź klingi. Nóż włożyć do rowka z niebieskim kołem (grube ziarno) i przesywać ostrze w przód i tył delikatnie je przyciskając (ruch ten wykonać należy 15-20 razy). Należy pamiętać, aby nie przyciskać noża zbyt mocno do ostrzałki, ponieważ nadmierny nacisk może uszkodzić koła. Podobny proces z tym samym możem powtórzyć na każdym z pozostałych kolorów noża. Po zakończeniu nóż umyć w gorącej wodzie i wytrzeć do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Ostrzałki MinoSharp PLUS 3 zostały przetestowane przez instytut badawczy CATRA - czołowy w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield. Warto wiedzieć, że ilość przesunięć zależy od typu i stanu noża. Zaleca się dla noży GLOBAL od 15 do 20 posunięć na każdym kole, dla innych marek najpierw po 20 razy na każdym kole, a w radzie potrzeby ponowić tę samą ilość na pierwszym i drugim kole. ...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o GLOBAL MinoSharp PLUS 3 Ceramiczna Ostrzałka Wodna do Noży

  • [Global]

    Kategoria: KUCHNIA>Noże>Ostrzałki do noży

    zaciszu.MinoSharp PLUS 2 to ceramiczna dwufazowa ostrzałka wodna polecana jest do wszystkich rodzajów noży (wyjątek stanowią te o szlifach jednostronnych). Dzięki wodzie proces ostrzenia... Pełen opis produktu 'GLOBAL - MinoSharp PLUS 2 Ceramiczna Ostrzałka Wodna do Noży - 2 Fazowa - Czerwona' »

    Firma Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin) powstała w 1954 r. w prefekturze Niigata, w mieście Yoshida. W 1960 roku wprowadziła na rynek serię noży Bunmei Gincho, które na przestrzeni lat podbiły japoński rynek noży kuchennych. Z biegiem lat firma intensywnie rozwijała swoją technologię produkcji. Te zabiegi sprawiły, że Yoshikin stworzył nóż od czubka ostrza po rękojeść wykonany z jednego fragmentu stali. Pierwszą linię flagowych noży GLOBAL w 1985 roku zaprojektował światowej sławy projektant Komin Yamada. Wykorzystując wyłącznie najlepsze materiały i uwzględniając najnowocześniejsze trendy w designie, stworzył produkt ponadczasowy. Linia GLOBAL to synonim najwyższej jakości. Są nieodłącznym elementem pracy najlepszych, światowych szefów kuchni, a także amatorów sztuki kulinarnej w domowym zaciszu.MinoSharp PLUS 2 to ceramiczna dwufazowa ostrzałka wodna polecana jest do wszystkich rodzajów noży (wyjątek stanowią te o szlifach jednostronnych). Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega znacznie szybciej, a specjalnie wyprofilowane otwory ustawiają go pod odpowiednim kątem. Rowek do którego wkłada się nóż ustawiony jest równolegle do ceramicznego koła, a kego wypukły kąt nadaje nożowi pierwotnej ostrości. Gumowany uchwyt i podstawa zapobiegają ślizganiu się ostrzałki. Każdy z kolorów określa inny typ ziarna - niebieskie: grube ziarno, brązowe - średnie ziarno i żółte - drobne ziarno. Aby prawidłowo skorzystać z ostrzałki należy wlać do komory z kołami wodę, której nie wolno wylewać do końca procesu ostrzenia. Następnie chwytami mocno rączkę, aby ostrzałka nie zmieniła położenia. Drugą dłonią chwytami nóż, przytrzymując go palcem wskazującym tępą krawędź klingi. Nóż włożyć do rowka z niebieskim kołem (grube ziarno) i przesywać ostrze w przód i tył delikatnie je przyciskając (ruch ten wykonać należy 15-20 razy). Należy pamiętać, aby nie przyciskać noża zbyt mocno do ostrzałki, ponieważ nadmierny nacisk może uszkodzić koła. Podobny proces z tym samym możem powtórzyć na każdym z pozostałych kolorów noża. Po zakończeniu nóż umyć w gorącej wodzie i wytrzeć do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Ostrzałki MinoSharp PLUS 3 zostały przetestowane przez instytut badawczy CATRA - czołowy w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield. Warto wiedzieć, że ilość przesunięć zależy od typu i stanu noża. Zaleca się dla noży GLOBAL od 15 do 20 posunięć na każdym kole, dla innych marek najpierw po 20 razy na każdym kole, a w radzie potrzeby ponowić tę samą ilość na pierwszym i drugim kole. ...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o GLOBAL - MinoSharp PLUS 2 Ceramiczna Ostrzałka Wodna do Noży - 2 Fazowa - Czerwona

  • [Global]

    Kategoria: KUCHNIA>Noże>Ostrzałki do noży

    zaciszu.MinoSharp PLUS 2 to ceramiczna dwufazowa ostrzałka wodna polecana jest do wszystkich rodzajów noży (wyjątek stanowią te o szlifach jednostronnych). Dzięki wodzie proces ostrzenia... Pełen opis produktu 'GLOBAL - MinoSharp PLUS 2 Ceramiczna Ostrzałka Wodna do Noży - 2 Fazowa - Szara' »

    Firma Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin) powstała w 1954 r. w prefekturze Niigata, w mieście Yoshida. W 1960 roku wprowadziła na rynek serię noży Bunmei Gincho, które na przestrzeni lat podbiły japoński rynek noży kuchennych. Z biegiem lat firma intensywnie rozwijała swoją technologię produkcji. Te zabiegi sprawiły, że Yoshikin stworzył nóż od czubka ostrza po rękojeść wykonany z jednego fragmentu stali. Pierwszą linię flagowych noży GLOBAL w 1985 roku zaprojektował światowej sławy projektant Komin Yamada. Wykorzystując wyłącznie najlepsze materiały i uwzględniając najnowocześniejsze trendy w designie, stworzył produkt ponadczasowy. Linia GLOBAL to synonim najwyższej jakości. Są nieodłącznym elementem pracy najlepszych, światowych szefów kuchni, a także amatorów sztuki kulinarnej w domowym zaciszu.MinoSharp PLUS 2 to ceramiczna dwufazowa ostrzałka wodna polecana jest do wszystkich rodzajów noży (wyjątek stanowią te o szlifach jednostronnych). Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega znacznie szybciej, a specjalnie wyprofilowane otwory ustawiają go pod odpowiednim kątem. Rowek do którego wkłada się nóż ustawiony jest równolegle do ceramicznego koła, a kego wypukły kąt nadaje nożowi pierwotnej ostrości. Gumowany uchwyt i podstawa zapobiegają ślizganiu się ostrzałki. Każdy z kolorów określa inny typ ziarna - niebieskie: grube ziarno, brązowe - średnie ziarno i żółte - drobne ziarno. Aby prawidłowo skorzystać z ostrzałki należy wlać do komory z kołami wodę, której nie wolno wylewać do końca procesu ostrzenia. Następnie chwytami mocno rączkę, aby ostrzałka nie zmieniła położenia. Drugą dłonią chwytami nóż, przytrzymując go palcem wskazującym tępą krawędź klingi. Nóż włożyć do rowka z niebieskim kołem (grube ziarno) i przesywać ostrze w przód i tył delikatnie je przyciskając (ruch ten wykonać należy 15-20 razy). Należy pamiętać, aby nie przyciskać noża zbyt mocno do ostrzałki, ponieważ nadmierny nacisk może uszkodzić koła. Podobny proces z tym samym możem powtórzyć na każdym z pozostałych kolorów noża. Po zakończeniu nóż umyć w gorącej wodzie i wytrzeć do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Ostrzałki MinoSharp PLUS 3 zostały przetestowane przez instytut badawczy CATRA - czołowy w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield. Warto wiedzieć, że ilość przesunięć zależy od typu i stanu noża. Zaleca się dla noży GLOBAL od 15 do 20 posunięć na każdym kole, dla innych marek najpierw po 20 razy na każdym kole, a w radzie potrzeby ponowić tę samą ilość na pierwszym i drugim kole. ...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o GLOBAL - MinoSharp PLUS 2 Ceramiczna Ostrzałka Wodna do Noży - 2 Fazowa - Szara

  • [Global]

    Kategoria: KUCHNIA>Noże>Ostrzałki do noży

    zaciszu.MinoSharp to ceramiczna dwufazowa ostrzałka wodna polecana jest do wszystkich rodzajów noży (wyjątek stanowią te o szlifach jednostronnych). Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega... Pełen opis produktu 'GLOBAL - MinoSharp Ceramiczna Ostrzałka Wodna do Noży - 2 Fazowa - Czerwona' »

    Firma Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin) powstała w 1954 r. w prefekturze Niigata, w mieście Yoshida. W 1960 roku wprowadziła na rynek serię noży Bunmei Gincho, które na przestrzeni lat podbiły japoński rynek noży kuchennych. Z biegiem lat firma intensywnie rozwijała swoją technologię produkcji. Te zabiegi sprawiły, że Yoshikin stworzył nóż od czubka ostrza po rękojeść wykonany z jednego fragmentu stali. Pierwszą linię flagowych noży GLOBAL w 1985 roku zaprojektował światowej sławy projektant Komin Yamada. Wykorzystując wyłącznie najlepsze materiały i uwzględniając najnowocześniejsze trendy w designie, stworzył produkt ponadczasowy. Linia GLOBAL to synonim najwyższej jakości. Są nieodłącznym elementem pracy najlepszych, światowych szefów kuchni, a także amatorów sztuki kulinarnej w domowym zaciszu.MinoSharp to ceramiczna dwufazowa ostrzałka wodna polecana jest do wszystkich rodzajów noży (wyjątek stanowią te o szlifach jednostronnych). Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega znacznie szybciej, a specjalnie wyprofilowane otwory ustawiają go pod odpowiednim kątem. Rowek do którego wkłada się nóż ustawiony jest równolegle do ceramicznego koła, a kego wypukły kąt nadaje nożowi pierwotnej ostrości. Gumowany uchwyt i podstawa zapobiegają ślizganiu się ostrzałki. Każdy z kolorów określa inny typ ziarna - niebieskie: grube ziarno, brązowe - średnie ziarno i żółte - drobne ziarno. Aby prawidłowo skorzystać z ostrzałki należy wlać do komory z kołami wodę, której nie wolno wylewać do końca procesu ostrzenia. Następnie chwytami mocno rączkę, aby ostrzałka nie zmieniła położenia. Drugą dłonią chwytami nóż, przytrzymując go palcem wskazującym tępą krawędź klingi. Nóż włożyć do rowka z niebieskim kołem (grube ziarno) i przesywać ostrze w przód i tył delikatnie je przyciskając (ruch ten wykonać należy 15-20 razy). Należy pamiętać, aby nie przyciskać noża zbyt mocno do ostrzałki, ponieważ nadmierny nacisk może uszkodzić koła. Podobny proces z tym samym możem powtórzyć na każdym z pozostałych kolorów noża. Po zakończeniu nóż umyć w gorącej wodzie i wytrzeć do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Ostrzałki MinoSharp PLUS 3 zostały przetestowane przez instytut badawczy CATRA - czołowy w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield. Warto wiedzieć, że ilość przesunięć zależy od typu i stanu noża. Zaleca się dla noży GLOBAL od 15 do 20 posunięć na każdym kole, dla innych marek najpierw po 20 razy na każdym kole, a w radzie potrzeby ponowić tę samą ilość na pierwszym i drugim kole. ...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o GLOBAL - MinoSharp Ceramiczna Ostrzałka Wodna do Noży - 2 Fazowa - Czerwona

  • [Global]

    Kategoria: KUCHNIA>Noże>Ostrzałki do noży

    Firma Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin) powstała w 1954 r. w prefekturze Niigata, w mieście Yoshida. W 1960 roku wprowadziła na rynek serię noży Bunmei Gincho, które na przestrzeni ... Pełen opis produktu 'GLOBAL - MinoSharp Ceramiczna Ostrzałka Wodna do Noży Global' »

    Firma Yoshida Metal Industry Co., Ltd. (Yoshikin) powstała w 1954 r. w prefekturze Niigata, w mieście Yoshida. W 1960 roku wprowadziła na rynek serię noży Bunmei Gincho, które na przestrzeni lat podbiły japoński rynek noży kuchennych. Z biegiem lat firma intensywnie rozwijała swoją technologię produkcji. Te zabiegi sprawiły, że Yoshikin stworzył nóż od czubka ostrza po rękojeść wykonany z jednego fragmentu stali. Pierwszą linię flagowych noży GLOBAL w 1985 roku zaprojektował światowej sławy projektant Komin Yamada. Wykorzystując wyłącznie najlepsze materiały i uwzględniając najnowocześniejsze trendy w designie, stworzył produkt ponadczasowy. Linia GLOBAL to synonim najwyższej jakości. Są nieodłącznym elementem pracy najlepszych, światowych szefów kuchni, a także amatorów sztuki kulinarnej w domowym zaciszu.MinoSharp to ceramiczna, dwufazowa ostrzałka ceramiczna, która została zaprojektowana specjalnie z myślą o nożach GLOBAL. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej i zdecydowanie bardziej precyzyjnie. Fabrycznie wyprofilowane otwory pozwalają w najbardziej optymalny sposób ustawić ostrze. Gumowany uchwyt i podstawa chronią przez poślizgiem. Ostrzałka została wyposażona w dwa koła ostrzące - białe - grube ziarno oraz różowe - średnie ziarno.  Aby prawidłowo skorzystać z ostrzałki należy wlać do komory z kołami wodę, której nie wolno wylewać do końca procesu ostrzenia. Następnie chwytami mocno rączkę, aby ostrzałka nie zmieniła położenia. Drugą dłonią chwytami nóż, przytrzymując go palcem wskazującym tępą krawędź klingi. Nóż włożyć do rowka z niebieskim kołem (grube ziarno) i przesywać ostrze w przód i tył delikatnie je przyciskając (ruch ten wykonać należy 7-28 razy). Należy pamiętać, aby nie przyciskać noża zbyt mocno do ostrzałki, ponieważ nadmierny nacisk może uszkodzić koła. Podobny proces z tym samym możem powtórzyć na każdym z pozostałych kolorów noża. Po zakończeniu nóż umyć w gorącej wodzie i wytrzeć do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Ostrzałki MinoSharp PLUS 3 zostały przetestowane przez instytut badawczy CATRA - czołowy w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield. Warto wiedzieć, że ilość przesunięć zależy od typu i stanu noża. Zaleca się dla noży GLOBAL od 15 do 20 posunięć na każdym kole, dla innych marek najpierw po 20 razy na każdym kole, a w radzie potrzeby ponowić tę samą ilość na pierwszym i drugim kole.    ...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o GLOBAL - MinoSharp Ceramiczna Ostrzałka Wodna do Noży Global

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia / Noże kuchenne / Noże szefa kuchni

    Nóż szefa kuchni Global G-2 i...

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Nóż szefa kuchni Global G-2 i ceramiczna ostrzałka wodna do noży (G-291/SB)

  • [Global]

    Kategoria: Kuchnia > Noże kuchenne > OstrzałkiWysyłka: od ręki

    Wodna, dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych,... Pełen opis produktu 'Ceramiczna ostrzałka wodna do noży szaro-czarna MinoSharp Global' »

    Wodna, dwufazowa ostrzałka ceramiczna, zaprojektowana specjalnie dla noży Global i przeznaczona do ostrzenia wszystkich rodzajów noży, z wyjątkiem tych o szlifach jednostronnych, np. tradycyjnych noży japońskich. Dzięki wodzie proces ostrzenia przebiega szybciej, a fabrycznie ustawione otwory ułatwiają naostrzenie noża pod odpowiednim kątem. Gumowany uchwyt i podstawa mają właściwości antypoślizgowe. Dane techniczne: - białe koło: GRUBE ziarno, - różowe koło: ŚREDNIE ziarno, - długość: 20 cm, - długość rączki: 12 cm, - wysokość: 6,5 cm, - szerokość: 4 cm. Wskazówki dotyczące użytkowania: Nalać wody do komory z kołami i nie wylewać jej do końca ostrzenia. Woda nawilża ceramiczne ostrzałki i zapobiega przegrzaniu ostrza. Chwycić mocno rączkę, żeby ostrzałka nie zmieniała położenia. Drugą dłonią chwycić nóż, przytrzymując palcem wskazującym grzbiet klingi. Włożyć pionowo nóż do rowka z białym kołem (grube ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy lub tyle, ile potrzeba. Nie powinno się zbyt mocno przyciskać noża podczas przesuwania krawędzi w ostrzałce. Nadmierny nacisk może uszkodzić koła! Włożyć pionowo nóż do rowka z różowym kołem (średnie ziarno). Przesuwać ostrze w przód i w tył, delikatnie je przyciskając: 7-8 razy. Po skończonej operacji umyć ręcznie nóż w gorącej wodzie i wytrzeć go do sucha ręcznikiem lub ściereczką. Zdjąć pokrywę i wypłukać ostrzałkę w czystej wodzie. Ilość przeciągnięć ostrza, zależy od typu i kondycji noża. W przypadku noży Global zaleca się po 7-8 razy w każdym kole. Noże innych marek można przesunąć po 15 razy w każdym kole, a jeśli nóż nie jest wystarczająco ostry, powtórzyć czynność po 15 razy.  Ostrzałki MinoSharp zostały przetestowane i zaaprobowane przez instytut badawczy CATRA, czołowy autorytet w dziedzinie technik ostrzenia z siedzibą w brytyjskim Sheffield.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Ceramiczna ostrzałka wodna do noży szaro-czarna MinoSharp Global


Barokko.pl

Produkty wyposażenia wnętrz, do domu i ogrodu.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.11.2010
maxwell & williams, lechuza, zack, umage (vita), alessi, kaspa, eva solo, philippi, emile henry, lasiesta
Produkty w ofercie: 4441
Promocje: 1838
Wysyłka do 3 dni: 3068
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

NoweAntyle.pl

Artykuły wyposażenia i dekoracji wnętrz, artykuły prezentowe
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.10.2016
gefu, nextime, revol, peugeot, wesco, eternum, joseph joseph, wmf, umbra, global
Produkty w ofercie: 4468
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 4467
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

SuperWnetrze.pl

Nowoczesne wyposażenie wnętrz oraz dekoracja twojego domu
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 02.11.2007
d2, nuova r2s, king home, koziol, malysmeble, artehome, wmf, kela, casa bugatti, zack
Produkty w ofercie: 24110
Promocje: 6593
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 71
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

GaleriaLimonka.pl

Artykuły wyposażenia i dekoracji wnętrz, akcesoria kuchenne oraz prezenty na każdą okazję.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.05.2008
calleadesign, maytoni, revol, zack, peugeot, de buyer, vitaluce, blomus, reisenthel, nextime
Produkty w ofercie: 6173
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 7
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

CzerwonaMaszyna.pl

Wyposażenie kuchni i nakrycie stołu oraz akcesoria łazienkowe i przedmioty do salonu i do przedpokoju.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 01.03.2005
alessi, normann copenhagen, authentics, philippi, menu, eva solo, aquanova, a di alessi, koziol, blomus
Produkty w ofercie: 14820
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 175
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

DesignForHome.pl

Artykuły wyposażenia wnętrz z porcelany, szkła oraz aluminium.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.03.2010
blomus, muuto, alessi, bloomingville, eva solo, zone denmark, audo copenhagen, house doctor, zack, aytm denmark
Produkty w ofercie: 17764
Promocje: 2184
Wysyłka do 3 dni: 8941
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

FrankHerbert.pl

Artykuły wystroju i wyposażenia kuchni, jadalni, salonu i łazienki oraz ogrodu i biura.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 05.02.2007
brabantia, zack, blomus, reisenthel, joseph joseph, fissler, silit, staub, oxo, wmf
Produkty w ofercie: 6104
Promocje: 316
Wysyłka do 3 dni: 4550
Opinie pozytywne: 7
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0