Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [Proksenia]

    Kategoria: Sport>Wychowanie fizyczne>Rekreacja i turystykaWysyłka: do 3 dni

    do omawiania i analizowania poszczególnych stanowisk pracy oraz niezbędnych predyspozycji zatrudnianych na tych stanowiskach pracowników. W wydaniu II oprócz aktualizacji dodano nowe rozdziały... Pełen opis produktu 'Organizacja pracy w hotelarstwie' »

    Kraków 2006, wyd. 2, Format 165 x 235 mm, objętość 231 str., oprawa miękkaKsiążka jest użytecznym materiałem dydaktycznym w średnich i wyższych hotelarskich szkołach zawodowych, stanowiąc podstawę do omawiania i analizowania poszczególnych stanowisk pracy oraz niezbędnych predyspozycji zatrudnianych na tych stanowiskach pracowników. W wydaniu II oprócz aktualizacji dodano nowe rozdziały prezentujące główne trendy w przemyśle hotelarskim, modele zarzšdzania oraz tematykę jakości w hotelarstwie (norma ISO 8402). W aneksie zamieszczono m.in. kodeks etyki hotelarza, kodeks postępowania, aktualne przepisy kategoryzacji bazy hotelowej oraz słowniki podstawowych pojęć z zakresu hotelarstwa i gastronomii....
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja pracy w hotelarstwie

  • [DIFIN]

    Kategoria: Podręcznik i książki edukacyjneWysyłka: od ręki

    dla zawodu technik hotelarstwa. Jest to rozszerzona wersja podręcznika Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy. Jego główne cele i zalety to przystępne omówienie... Pełen opis produktu 'Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik dla technikum/szkoły policealnej.' »

    Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów techników i szkół policealnych, a także dla wszystkich osób zainteresowanych pracą w hotelarstwie. Został napisany zgodnie z nową podstawą programową dla zawodu technik hotelarstwa. Jest to rozszerzona wersja podręcznika Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy. Jego główne cele i zalety to przystępne omówienie zasad funkcjonowania rynku hotelarskiego i przedsiębiorstwa, jakim jest hotel, a przede wszystkim - przygotowanie ucznia do egzaminu zawodowego. Liczne ćwiczenia służą kształtowaniu przewidzianych w programie, potrzebnych w tym zawodzie umiejętności, postaw oraz zachowań, pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na bieżąco efektów nauczania. Książka ma jasny, przejrzysty układ; zrozumienie tematów ułatwiają liczne wykresy i tabele. Zamieszczono też słowniczek pojęć powiązanych tematycznie z hotelarstwem.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik dla technikum/szkoły policealnej.

  • [WYDAWCA]

    Kategoria: Podręczniki, artykuły szkolne > Podręczniki do szkół podst. i średnichWysyłka: do 7 dni

    Hotelarstwo. Tom 2. Organizacja pracy w hotelarstwie. Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12. Część 2  – opis wydawcy Podręcznik skierowany do uczniów kształcących... Pełen opis produktu 'ORGANIZACJA PRACY W HOTELARSTWIE T.12 CZ2 WOLAK' »

    Hotelarstwo. Tom 2. Organizacja pracy w hotelarstwie. Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12. Część 2 – opis wydawcy Podręcznik skierowany do uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Ten bogato ilustrowany podręcznik obejmuje tematy dotyczące otoczenia obiektu hotelowego, pionów funkcjonalnych hotelu, organizacji działu służby pięter, jednostek mieszkalnych, organizacji i techniki pracy w dziale służby pięter, charakterystyki usług hotelarskich dodatkowych, oferty usług hotelarskich dodatkowych oraz sprzedaży usług hotelarskich dodatkowych. Treści – starannie dobrane pod względem merytorycznym i metodycznym – wzbogacono licznymi ilustracjami, schematami, tabelami. Kolorowe zdjęcia pomogą uczniowi w zrozumieniu przedstawianych zagadnień, a pytania kontrolne – w sprawdzeniu poziomu wiedzy. Nr dopuszczenia: 28/2015
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o ORGANIZACJA PRACY W HOTELARSTWIE T.12 CZ2 WOLAK

  • [WYDAWCA]

    Kategoria: Podręczniki, artykuły szkolne > Podręczniki do szkół podst. i średnichWysyłka: do 7 dni

    Hotelarstwo. Część II. Organizacja pracy T.2 FORMAT-AB  – opis wydawcy Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony... Pełen opis produktu 'HOTELARSTWO CZ2 ORGANIZACJA PRACY SAWICKA' »

    Hotelarstwo. Część II. Organizacja pracy T.2 FORMAT-AB – opis wydawcy Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2013.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o HOTELARSTWO CZ2 ORGANIZACJA PRACY SAWICKA

  • [WYDAWCA]

    Kategoria: Podręczniki, artykuły szkolne > Podręczniki do szkół podst. i średnichWysyłka: do 7 dni

    Hotelarstwo. Część 1. Organizacja pracy Tom I  – opis wydawcy Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony... Pełen opis produktu 'HOTELARSTWO CZ1 ORGANIZACJA PRACY SAWICKA' »

    Hotelarstwo. Część 1. Organizacja pracy Tom I – opis wydawcy Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa. Dopuszczony do użytku szkolnego. Rok dopuszczenia MEN: 2013.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o HOTELARSTWO CZ1 ORGANIZACJA PRACY SAWICKA

  • [WYDAWCA]

    Kategoria: Podręczniki, artykuły szkolne > Podręczniki do szkół podst. i średnichWysyłka: do 7 dni

    Organizacja pracy służby pięter  – opis wydawcy Podręcznik został przygotowany dla uczniów technikum hotelarskiego do 1. części kwalifikacji T.12 ? Utrzymywanie czystości i porządku w... Pełen opis produktu 'TECHNIK HOTELARSTWA ORGANIZACJA PRACY HALAMA' »

    Organizacja pracy służby pięter – opis wydawcy Podręcznik został przygotowany dla uczniów technikum hotelarskiego do 1. części kwalifikacji T.12 ? Utrzymywanie czystości i porządku w jednostkach mieszkalnych. Wiedza zawarta w publikacji pozwala poznać zasady działalności oraz organizację pracy służby pięter. Typy jednostek mieszkalnych, ich funkcje oraz co ważne, zasady dostosowania tych jednostek do potrzeb o różnych rodzajach niepełnosprawności. Autor szczególną uwagę zwrócił na część praktyczną, czyli na technikę pracy housekeepingu, jej organizację oraz na jakże istotne znaczenie współpracy między poszczególnymi działami hotelu odpowiedzialnymi za utrzymanie obiektu w czystości. W podręczniku zawarte są treści dotyczące bezpieczeństwa i higienicznych zasad pracy oraz ekologii w hotelarstwie. Podręcznik dopuszczony do użytku szkolnego przez ministra właściwego do spraw oświaty i wychowania i wpisany do wykazu podręczników do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o TECHNIK HOTELARSTWA ORGANIZACJA PRACY HALAMA

  • []

    Kategoria: Kultura i rozrywka > Książki i Komiksy > Podręczniki do szkół podst. i średnich > Szkoła średnia > Przedmioty zawodoweWysyłka: od ręki

    standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu „technik hotelarstwa”.Organizacja pracy w hotelarstwie część 2 Autor Joanna Orłowska, Małgorzata Tkaczyk Opis książki... Pełen opis produktu 'Organizacja pracy w hotelarstwie część 2 Orłowska' »

    Tania książka - Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie „technik hotelarstwa”. Materiał podzielono na dwie części.W części 2. omówiono:– zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO,– zasady utrzymania porządku i czystości,– zasady funkcjonowania działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej zgodnie z zasadami HACCP,– współpracę z biurami podróży,– charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.Podręcznik opracowano zgodnie z podstawą programową i standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu „technik hotelarstwa”.Organizacja pracy w hotelarstwie część 2AutorJoanna Orłowska, Małgorzata TkaczykOpis książkiKsiążka w bardzo dobrym stanie, nowaOkładka miękkaLiczba stron: 272
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja pracy w hotelarstwie część 2 Orłowska

  • Organizacja pracy w hotelarstwie część 1 Orłowska w sklepie internetowym otoksiazka24.pl

    Powiększ zdjęcie

    12,00 zł
    22,00 zł

    []

    Kategoria: Kultura i rozrywka > Książki i Komiksy > Podręczniki do szkół podst. i średnich > Szkoła średnia > Przedmioty zawodoweWysyłka: od ręki

    standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.Organizacja pracy w hotelarstwie część 1 Autor Joanna Orłowska, Małgorzata Tkaczyk Opis książki Książka... Pełen opis produktu 'Organizacja pracy w hotelarstwie część 1 Orłowska' »

    Tania książka - W części pierwszej zaprezentowano ogólne wiadomości o historii hotelarstwa na świecie i w Polsce z akcentem położonym na nowoczesne kierunki rozwoju. zaprezentowano sylwetkę hotelarza, uwzględniając jego predyspozycje psychiczne, umiejętności komunikowania się oraz postępowanie zgodne z zasadami etyki zawodowej. Na szczególną uwagę zasługuje rozdział dotyczący klasyfikacji i wymogów kategoryzacyjnych obiektów hotelarskich w Polsce i Europie. Zaprezentowano ważniejsze organizacje działające w hotelarstwie, podkreślono znaczenie i możliwości świadczenia usług przez zakłady hotelarskie. W formie schematów i ilustracji pokazano urządzenia i instalacje, zgodne z obowiązującymi standardami wyposażenia technicznego zakładu hotelarskiego. Zwrócono uwagę na funkcję zakładu hotelarskiego przyjaznego dla osób niepełnosprawnych. Na końcu każdego rozdziału znajduje się zbiór pytań i zadań o zróżnicowanym stopniu trudności, które uczniowie mogą rozwiązywać indywidualnie lub zespołowo. Podręcznik zawiera liczne ilustracje, tabele oraz schematy, które ułatwiają przyswajanie wiedzy oraz wzbogacają jego estetykę.W części drugiej będą omówione głównie zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, funkcjonowanie działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP, współpraca z biurami podróży oraz przedstawiona zostanie charakterystyka parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji.Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.Organizacja pracy w hotelarstwie część 1AutorJoanna Orłowska, Małgorzata TkaczykOpis książkiKsiążka w bardzo dobrym stanie, nowaOkładka miękkaLiczba stron: 160
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja pracy w hotelarstwie część 1 Orłowska

  • []

    Kategoria: Kultura i rozrywka > Książki i Komiksy > Podręczniki do szkół podst. i średnich > Szkoła średnia > Przedmioty zawodoweWysyłka: od ręki

    ". Dopuszczony do użytku szkolnego.Hotelarstwo Część 2 Organizacja pracy Tom 2 Podręcznik Autor: Agnieszka Tul-krzyszczuk, Beata Bilska, Beata Sawicka, Ewa Świstak, Hanna Górska-Warsewicz,... Pełen opis produktu 'Hotelarstwo Część 2 Organizacja pracy Tom 2' »

    Tania książka - Podręcznik do nowej podstawy programowej przeznaczony do nauki zawodu technik hotelarstwa w zakresie kwalifikacji T.12. "Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie". Dopuszczony do użytku szkolnego.Hotelarstwo Część 2 Organizacja pracy Tom 2 PodręcznikAutor:Agnieszka Tul-krzyszczuk, Beata Bilska, Beata Sawicka, Ewa Świstak, Hanna Górska-Warsewicz, Monika ŚwiątkowskaKsiążka w bardzo dobrym stanie, nowaOkładka miękkaLiczba stron: 224
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Hotelarstwo Część 2 Organizacja pracy Tom 2

  • []

    Kategoria: Kultura i rozrywka > Książki i Komiksy > Podręczniki do szkół podst. i średnich > Szkoła średnia > Przedmioty zawodoweWysyłka: od ręki

    . Omówiono zadania, organizację i technikę pracy recepcji oraz służby parterowej. Ponadto przedstawiono podstawowe wymagania dotyczące kultury i etyki w hotelarstwie.Treść uzupełniają... Pełen opis produktu 'Organizacja pracy Podręcznik część 1 hotelarstwa' »

    Tania książka - W podręczniku wyjaśniono podstawowe pojęcia dotyczące hotelarstwa. Sklasyfikowano i scharakteryzowano bazę noclegową, wyposażenie techniczne hotelu oraz rodzaje usług hotelarskich. Omówiono zadania, organizację i technikę pracy recepcji oraz służby parterowej. Ponadto przedstawiono podstawowe wymagania dotyczące kultury i etyki w hotelarstwie.Treść uzupełniają liczne pytania i zadania do samodzielnego wykonania.Organizacja pracy Podręcznik część 1AutorTechnik hotelarstwa Tadeusz TulibackiOpis książkiKsiążka w bardzo dobrym stanie, nowaOkładka miękkaLiczba stron: 156
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja pracy Podręcznik część 1 hotelarstwa

  • [Difin]

    Kategoria: Sport>Marketing i zarządzanieWysyłka: do 3 dni

    Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik Technikum Szkoła policealna Warszawa 2009, wyd. 1, format 160 x 230, objętość 360 str., oprawa miękka Podręcznik jest przeznaczony... Pełen opis produktu 'Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik Technikum Szkoła policealna' »

    Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik Technikum Szkoła policealna Warszawa 2009, wyd. 1, format 160 x 230, objętość 360 str., oprawa miękka Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów techników i szkół policealnych, a także dla wszystkich osób zainteresowanych pracą w hotelarstwie. Został napisany zgodnie z nową podstawą programową dla zawodu technik hotelarstwa. Jest to rozszerzona wersja podręcznika Hotelarstwo. Organizacja i technika pracy. Jego główne cele i zalety to przystępne omówienie zasad funkcjonowania rynku hotelarskiego i przedsiębiorstwa, jakim jest hotel, a przede wszystkim - przygotowanie ucznia do egzaminu zawodowego. Liczne ćwiczenia służą kształtowaniu przewidzianych w programie, potrzebnych w tym zawodzie umiejętności, postaw oraz zachowań, pozwalają na praktyczne przyswajanie wiedzy i sprawdzanie na bieżąco efektów nauczania. Książka ma jasny, przejrzysty układ; zrozumienie tematów ułatwiają liczne wykresy i tabele. Zamieszczono też słowniczek pojęć powiązanych tematycznie z hotelarstwem.Spis treściRozdział 1. Wiadomości wstępne o hotelarstwie1.1. Podstawowe pojęcia dotyczące hotelarstwa1.2. Historyczny rozwój hotelarstwa na świecie i w Polsce1.3. Prekursorzy współczesnego hotelarstwa1.4. Polskie organizacje hotelarskie, stowarzyszenia branżowe, samorządy gospodarcze1.5. Organizacje hotelarskie na świecie1.6. Międzynarodowe i krajowe organizacje turystyczne związane z hotelarstwem w PolsceRozdział 2. Turystyczna baza noclegowa2.1. Przepisy ustawy o usługach turystycznych dotyczące hotelarstwa2.2. Klasyfikacja obiektów noclegowych według GUS2.3. Rodzaje obiektów noclegowych2.4. Hotelarstwo jako dział gospodarki2.5. Kierunki rozwoju hotelarstwa światowego i polskiego2.6. Struktury organizacyjno-funkcjonalne w hotelarstwie 2.6.1. Rodzaje struktur organizacyjnych 2.6.2. Porządek musi być, czyli struktura organizacyjna hotelu2.7. Współczesne systemy i sieci hotelowe2.8. Grupy markowe, polskie grupy marketingoweRozdział 3. Standaryzacja obiektów hotelarskich3.1. Podstawowe pojęcia dotyczące standaryzacji3.2. Per aspera ad astra, czyli kategoryzacja obiektów hotelarskich3.3. Rekomendacja obiektów hotelarskich3.4. Jakość usług w obiektach hotelarskich – ISO3.5. Kontrola jakości żywności – HACCPRozdział 4. Usługi hotelarskie4.1. Definicje, cechy i podział usług hotelarskich4.2. Usługi hotelarskie w środkach transportu oraz w innych rodzajach bazy noclegowejRozdział 5. Kultura i etyka w hotelarstwie5.1. Podstawowa terminologia z zakresu etyki zawodowej5.2. Kodeks Etyki Hotelarza5.3. Kultura osobista 5.3.1. Pięciogwiazdkowy hotelarz. Jak nim zostać? 5.3.2. Wizerunek pracownika hotelu5.4. Kultura obsługi gości 5.4.1. Typy i temperamenty gości hotelowych 5.4.2. Cały świat w hotelu, czyli savoir-vivre w kontaktach z obcokrajowcami 5.4.3. Potrzeby człowieka i ich klasyfikacja 5.4.4. Konfrontacja oczekiwań hotelarza i potrzeb gościa5.5. Ranga społeczna zawodu hotelarza5.6. Postępowanie w trudnych i nadzwyczajnych sytuacjach zawodowych 5.6.1. Komunikacja interpersonalna 5.6.2. Uśmiechem, słowem, gestem… Rozmawiamy… 5.6.3. Nić porozumienia czy kłębek nerwów – bariery w komunikacji5.7. Rozwiązywanie konfliktów międzyludzkichRozdział 6. Działalność recepcji6.1. Rola recepcji w obiekcie hotelarskim6.2. Wyposażenie techniczne recepcji6.3. Obowiązki pracowników recepcji6.4. Obsługa gości w parterowej części hotelu6.5. Rezerwacja usług hotelarskich6.6. Obowiązek meldunkowy w hotelu6.7. Czynności związane z cyklem obsługi gościa w obiekcie hotelarskim6.8. Dokumentacja recepcji dotycząca kompleksowej obsługi gościa6.9. Bardzo ważny gość – VIP6.10. Inny nie znaczy gorszy – przystosowanie hoteli do potrzeb gości niepełnosprawnychRozdział 7. Czystość i porządek w obiekcie hotelarskim7.1. Pojęcie, funkcje i rodzaje jednostek mieszkalnych7.2. Pomieszczenia ogólnego użytku i zagospodarowanie terenu wokół hotelu7.3. Obowiązki pracowników (housekeeping) związane z utrzymaniem czystości i porządku7.4. Rodzaje sprzątania: codzienne, okresowe, sezonowe, gruntowne, okolicznościowe7.5. Systemy pracy7.6. Przestrzeganie przepisów bhp, przepisów sanitarnych, ochrony ppoż. oraz ochrony środowiska 7.6.1. Obowiązki pracodawcy w zakresie bhp 7.6.2. Prawa i obowiązki pracowników związane z przestrzeganiem przepisów bhp 7.6.3. Obciążenie pracą fizyczną 7.6.4. Obciążenie psychiczne pracą 7.6.5. Analiza zagrożeń wypadkowych 7.6.6. Pierwsza pomoc przedlekarska 7.6.7. Wymagania higieniczno-sanitarne dla hoteli 7.6.8. Postępowanie w przypadku zagrożenia pożarowego7.7. Problemy ekologii i ochrony środowiska w hotelarstwie 7.7.1. Ekologiczny hotel 7.7.2. Ekoetykiety 7.7.3. Polityka proekologiczna hoteluRozdział 8. Usługi gastronomiczne w obiekcie hotelarskim8.1. Struktura organizacyjna działu gastronomicznego8.2. Rodzaje usług gastronomicznych w hotelach8.3. Rodzaje zakładów i usług gastronomicznych w obiektach hotelarskich8.4. Wymagania dotyczące usług gastronomicznych w obiektach hotelarskich – wyposażeniei wystrój wnętrza części gastronomicznejRozdział 9. Wyposażenie techniczne obiektu hotelarskiego9.1. Kto zmienia żarówki? Dział techniczny9.2. Pralnia hotelowa9.3. Transport wewnętrzny i zewnętrzny9.4. Urządzenia związane z bezpieczeństwem gości: monitorujące, sygnalizacyjno-alarmowe oraz systemy zamykania drzwiRozdział 10. Zarządzanie obiektem hotelarski10.1. Kto tym wszystkim rządzi? Dyrektor i administracja hotelowa. Style kierowania10.2. Regulamin hotelowyRozdział 11. Odpowiedzialność obiektu hotelarskiego11.1. Podstawowe pojęcia z zakresu prawa11.2. Umowa hotelowa11.3. Odszkodowanie za niedotrzymanie warunków umowy hotelowej11.4. Prawo zastawu11.5. Odpowiedzialność cywilnoprawna za rzeczy wniesione do hotelu przez gościa hotelowego11.6. Umowa przechowania11.7. Uregulowania prawa europejskiego w zakresie świadczenia usług hotelarskich11.8. Parkingi11.9. Odpowiedzialność materialna pracowników za rzeczy znalezione lub pozostawionew hoteluRozdział 12. Elementy marketingu w hotelarstwie12.1. Co to jest marketing?12.2. Czy hotel coś produkuje? Produkt jako podstawowy element marketingu mix12.3. Tanio, drogo czy przeciętnie? Cena jako instrument marketingu12.4. Komu pokój, komu, bo idę do domu! Sprzedaż usług hotelarskich. Współpraca hoteluz organizatorami turystyki12.5. Rodzaje umów pomiędzy hotelami a biurami podróży. Kodeks Praktycznego Postępowania12.6. Mój hotel jest najlepszy. Promocja, reklama i jakość w hoteluRozdział 13. Podstawowe informacje o turystyce13.1. Podstawowe pojęcia z zakresu turystyki13.2. Rola informacji turystycznej w obiektach hotelarskichBibliografia ...
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik Technikum Szkoła policealna

  • [WSiP]

    Kategoria: Książki > Nauki przyrodnicze. Matematyka. Geografia > Geografia > Turystyka. Hotelarstwo

    dotyczące otoczenia obiektu hotelowego, pionów funkcjonalnych hotelu, organizacji działu służby pięter, jednostek mieszkalnych, organizacji i techniki pracy w dziale służby... Pełen opis produktu 'Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik Tom 2 Kwalifikacja T.12' »

    "Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie). Obejmuje tematy dotyczące otoczenia obiektu hotelowego, pionów funkcjonalnych hotelu, organizacji działu służby pięter, jednostek mieszkalnych, organizacji i techniki pracy w dziale służby pięter, charakterystyki usług hotelarskich dodatkowych, ofert usług hotelarskich dodatkowych oraz sprzedaży usług hotelarskich dodatkowych. Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym wzbogacono licznymi ilustracjami, schematami, tabelami, co pozwala na osiągnięcie zakładanych efektów kształcenia."
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik Tom 2 Kwalifikacja T.12

  • [WSIP]

    Kategoria: KsiążkiWysyłka: od ręki

    dotyczące otoczenia obiektu hotelowego, pionów funkcjonalnych hotelu, organizacji działu służby pięter, jednostek mieszkalnych, organizacji i techniki pracy w dziale służby... Pełen opis produktu 'Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik Tom 2 Kwalifikacja T.12' »

    Podręcznik przeznaczony do kształcenia w zawodzie technik hotelarstwa. Przedstawia zagadnienia z zakresu kwalifikacji T.12 (Obsługa gości w obiekcie świadczącym usługi hotelarskie).Obejmuje tematy dotyczące otoczenia obiektu hotelowego, pionów funkcjonalnych hotelu, organizacji działu służby pięter, jednostek mieszkalnych, organizacji i techniki pracy w dziale służby pięter, charakterystyki usług hotelarskich dodatkowych, ofert usług hotelarskich dodatkowych oraz sprzedaży usług hotelarskich dodatkowych.Staranny dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym wzbogacono licznymi ilustracjami, schematami, tabelami, co pozwala na osiągnięcie zakładanych efektów kształcenia.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja pracy w hotelarstwie Podręcznik Tom 2 Kwalifikacja T.12

  • []

    Kategoria: Książki & Multimedia > KsiążkiWysyłka: do 3 dni

    Opis - przygotowuje nie tylko do szkolnego uczenia się, ale także do sprawnego funkcjonowania poza formalnym kształceniem  Nazwa - Organizacja pracy w hotelarstwie.... Pełen opis produktu 'Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik - Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta' »

    Opis - przygotowuje nie tylko do szkolnego uczenia się, ale także do sprawnego funkcjonowania poza formalnym kształceniem  Nazwa - Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik Autor - Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta Oprawa - Miękka Wydawca - Difin Numer dopuszczenia - 2010 Kod ISBN - 9788376411118 Kod EAN - 9788376411118 Rok wydania - 2009 Język - polski Seria wydawnicza - Edukacja Format - 16.0x23.0cm Ilość stron - 360 Szkoła - Szkoła średnia Typ podręcznika - Podręcznik Przedmiot - Przedmioty zawodowe Podatek VAT - 5% Premiera - 2009-10-16
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja pracy w hotelarstwie. Podręcznik - Mitura Elżbieta, Koniuszewska Elżbieta

  • [Difin]

    Kategoria: Książki>Podręczniki / Edukacja>Podręczniki dla szkół pomaturalnych i policealnychWysyłka: do 3 dni

    0x0125d15700000000

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja Pracy W Hotelarstwie Podręcznik

  • [WSiP]

    Kategoria: Książki>Nauki przyrodnicze. Matematyka. Geografia>Geografia>Turystyka. HotelarstwoWysyłka: do 3 dni

    0x0009adac00000000

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja Pracy W Hotelarstwie Tom 2 Cz 1

  • [WSiP]

    Kategoria: Książki>Nauki przyrodnicze. Matematyka. Geografia>Geografia>Turystyka. HotelarstwoWysyłka: do 3 dni

    0x001e86a900000000

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja Pracy W Hotelarstwie Część 2

  • [Format-AB]

    Kategoria: Książki>Nauki przyrodnicze. Matematyka. Geografia>Geografia>Turystyka. HotelarstwoWysyłka: do 3 dni

    0x0020392000000000

    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Hotelarstwo Cz. II Organizacja Pracy T.2 Format-ab

  • [rea s.j.]

    Kategoria: Główna > Główna/Podręczniki

    Organizacja pracy w hotelarstwie. W części drugiej omówiono: - zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, - zasady... Pełen opis produktu 'ORGANIZACJA PRACY W HOTELARSTWIE CZĘŚĆ 2' »

    Organizacja pracy w hotelarstwie. W części drugiej omówiono: - zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, - zasady utrzymania porządku i czystości, - zasady funkcjonowania działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP, - współpracę z biurami podróży, - charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową oraz standardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o ORGANIZACJA PRACY W HOTELARSTWIE CZĘŚĆ 2

  • [WSIP]

    Kategoria: Główna > Główna/Podręczniki

    , organizację i technikę pracy recepcji. Ponadto przedstawiono podstawowe wymagania dotyczące kultury i etyki w hotelarstwie. Treść uzupełniają pytania testowe oraz pytania i... Pełen opis produktu 'ORGANIZACJA PRACY CZĘŚĆ 1 TECHNIK HOTELARSTWA' »

    W podręczniku wyjaśniono podstawowe pojęcia dotyczące hotelarstwa. Sklasyfikowano i scharakteryzowano bazę noclegową, wyposażenie techniczne hotelu oraz rodzaje usług hotelarskich. Omówiono zadania, organizację i technikę pracy recepcji. Ponadto przedstawiono podstawowe wymagania dotyczące kultury i etyki w hotelarstwie. Treść uzupełniają pytania testowe oraz pytania i zadania do samodzielnego wykonania.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o ORGANIZACJA PRACY CZĘŚĆ 1 TECHNIK HOTELARSTWA


ksiazkitanie.pl

Czasopisma, książki, filmy dvd
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.09.2016
wydawca, wydawnictwo literackie, znak, zysk i s-ka, media rodzina, egmont komiksy, prószyński media, wielka litera, muza, czarne
Produkty w ofercie: 86097
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Booksnet.pl

Książki, podręczniki oraz literatura piękna i popularnonaukowa.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 28.03.2010
olesiejuk sp. z o.o., egmont, muza, zielona sowa, edycja Świętego pawła, trefl, wilga, skrzat, wsip, mega creative
Produkty w ofercie: 97358
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

Kumiko.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 12.10.2009
wydawnictwo naukowe pwn, cambridge university press, olesiejuk, zielona sowa, helion, egmont, pzwl, clementoni, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego, trefl
Produkty w ofercie: 78500
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Prolibri.pl

Książki i audiobooki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 27.05.2011
wydawnictwo naukowe pwn, wolters kluwer, cambridge university press, olesiejuk, helion, zielona sowa, egmont, umcs, zysk i s-ka, pzwl
Produkty w ofercie: 91751
Promocje: 90639
Wysyłka do 3 dni: 91750
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

ksiazki-naukowe.pl

Książki naukowe
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 22.03.2017
wydawnictwo naukowe pwn, pzwl, zielona sowa, cambridge university press, edra urban & partner, pascal, wydawnictwo uniwersytetu warszawskiego, wydawnictwo szkolne pwn, literat, helion
Produkty w ofercie: 10393
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Gigant.pl

Książki, muzyka oraz filmy.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 18.06.2008
cd baby, universal music, warner music, naxos classical, imports, sony music entertainment, sony music, bis records, chandos, essential media afw
Produkty w ofercie: 2183576
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 163230
Opinie pozytywne: 22
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 5

Selkar.pl

Literatura popluarnonaukowa oraz książki wielogatunkowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 06.03.2007
pwn wydawnictwo naukowe, egmont, helion, Świat książki, wolters kluwer polska, albatros, c.h. beck, bellona, w.a.b., olesiejuk sp. z o.o.
Produkty w ofercie: 74490
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 72862
Opinie pozytywne: 5
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 1

InBook.pl

Książki , płyty CD, DVD, multimedia, zegarki, zabawki
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 19.04.2008
Produkty w ofercie: 163450
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 163450
Opinie pozytywne: 9
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 6

Booknet.net.pl

Książki oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 09.03.2011
pwn wydawnictwo naukowe, wydawnictwo olesiejuk, egmont, helion, c.h. beck, cambridge university press, wsip wydawnictwo szkolne i pedagogiczne, zielona sowa, bellona, wolters kluwer
Produkty w ofercie: 329777
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 329777
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

kup-ksiazke.pl

Podręczniki oraz beletrystyka.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 23.05.2011
longman, wsip, nowa era, greg, operon, pwn szkolny, macmillan, zielona sowa, oxford university press, olesiejuk
Produkty w ofercie: 7389
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 2
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Madbooks.pl

Książki i komiksy oraz podręczniki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 15.04.2009
wydawnictwo naukowe pwn, helion, wolters kluwer, olesiejuk, c.h. beck, zielona sowa, prószyński media, egmont, wam, difin
Produkty w ofercie: 83659
Promocje: 48532
Wysyłka do 3 dni: 83659
Opinie pozytywne: 4
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

NaszaSzkolna.pl

Książki, podręczniki oraz książki językowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 10.08.2011
-, greg, nowa era, znak, egmont, wsip, dragon, arti, zielona sowa, olesiejuk
Produkty w ofercie: 8244
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 8244
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Literacka.pl

Książki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 25.05.2009
wydawnictwo naukowe pwn, wydawnictwo olesiejuk, egmont, wolters kluwer polska, helion, cambridge university press, olesiejuk, zielona sowa, muza, c.h. beck
Produkty w ofercie: 171485
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 113
Opinie neutralne: 1
Opinie negatywne: 1

Sportowo-Medyczna.pl

Podręczniki akademickie i naukowe.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 05.01.2007
wydawnictwo lekarskie pzwl, edra urban & partner, harmonia, vital, impuls, medipage, pwn, medpharm polska, difin, uniwersytet jagielloński
Produkty w ofercie: 5021
Promocje: 107
Wysyłka do 3 dni: 5020
Opinie pozytywne: 1
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Rema.com.pl

Książki i albumy oraz kalendarze i gry oraz zabawki.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 04.03.2009
bellona, skrzat, zysk i s-ka, greg, wilga, amber, aksjomat - kraków, zielona sowa, prószyński i s-ka, kos
Produkty w ofercie: 31632
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: 31632
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0