Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
Włączyłeś filtrowanie wyników wyszukiwania. Aby znaleźć więcej produktów wyłącz część lub wszystkie filtry.
  • [Wydawnictwo REA]

    Kategoria: INNE

    pracowników wobec gości może sprawić, że hotel zyska stałych klientów. Podręcznik Organizacja pracy w hotelarstwie składa się z dwóch części. Przeznaczony jest dla uczniów techników... Pełen opis produktu 'Organizacja pracy w hotelarstwie cz 2. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa' »

    Hotelarstwo jest rodzajem usługi, która polega na zorganizowanym udzielaniu gościny. Hotelarz powinien mieć świadomość, że oferowane przez niego usługi muszą być na wysokim poziomie. Dlatego tak dużą wagę przywiązuj e się do doboru i szkolenia kadry pracowników zakładów hotelarskich. Hotelarz powinien mieć odpowiednie predyspozycje fizyczne i psychiczne, szeroką wiedzę oraz umiejętność komunikowania się. Praca na każdym stanowisku ma wpływ na właściwe funkcjonowanie i wyniki ekonomiczne hotelu, co w efekcie daje hotelarzowi satysfakcję osobistą i zapewnia miejsce pracy. Przyjazna postawa pracowników wobec gości może sprawić, że hotel zyska stałych klientów. Podręcznik Organizacja pracy w hotelarstwie składa się z dwóch części. Przeznaczony jest dla uczniów techników i szkół policealnych kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia i standardami wymagań egzaminacyjnych w zawodzie technik hotelarstwa. Cykl kształcenia trwa cztery lata. W części drugiej omówiono: zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO, zasady utrzymania porządku i czystości, zasady funkcjonowania działu gastronomii hotelowej z uwzględnieniem kontroli jakości żywieniowej, zgodnie z zasadami HACCP, współpracę z biurami podróży, charakterystykę parterowej części zakładu ze szczególnym uwzględnieniem działu recepcji. Podręcznik został opracowany zgodnie z podstawą programową orazstandardami wymagań egzaminacyjnych dla zawodu technik hotelarstwa. Spis treści: Wstęp Rozdział 1 Hotelarstwo wczoraj i dziś 1.1. Historia rozwoju hotelarstwa 1.1.1. Hotelarstwo na świecie 1.1.2. Współczesne kierunki rozwoju hotelarstwa 1.1.3. Niekonwencjonalne obiekty noclegowe 1.2 Hotelarstwo w Polsce Rozdział 2 Estetyka, Etykieta, Etyka (3E) w zawodzie hotelarza 2.1. Predyspozycje psychofizyczne i intelektualne hotelarza 2.2. Sylwetka wzorowego hotelarza 2.3. Kultura obsługi gościa hotelowego (hotelarski savoir vivre) 2.4. Formy komunikowania się z gościem 2.5. Zasady etyki zawodowej Rozdział 3 Klasyfikacja i kategoryzacja bazy noclegowej 3.1. Pojęcia dotyczące standaryzacji 3.2. Kategoryzacja bazy noclegowej w Europie 3.3. Regulacje prawne w kategoryzacji bazy noclegowej w Polsce 3.4. Kategoryzacja bazy noclegowej w Polsce Rozdział 4 Organizacja hotelarstwa 4.1. Gestorzy bazy noclegowej w Polsce 4.2. Światowe organizacje gospodarcze w hotelarstwie 4.3. Międzynarodowe łańcuchy i systemy hotelarskie w Polsce 4.4. Polskie sieci hotelowe 4.5. Międzynarodowe i krajowe organizacje hotelarskie 4.6. Współpraca branży hotelarskiej z organizacjami turystycznymi Rozdział 5 Usługi hotelarskie 5.1. Rodzaje usług świadczonych przez zakłady hotelarskie 5.2. Obiekty i urządzenia rekreacyjne 5.3. Zespoły wielofunkcyjne w hotelach 5.4. Usługi hotelarskie w środkach transportu Rozdział 6 Wyposażenie techniczne hotelu 6.1. Funkcje użytkowe budynku hotelowego 6.2. Wyposażenie obiektu w instalacje i urządzenia techniczne 6.2.1. Instalacja elektryczna 6.2.2. Instalacja wodna 6.2.3. Instalacja kanalizacyjna 6.2.4. Instalacja grzewcza 6.2.5. Wentylacja pomieszczeń 6.2.6. Instalacja odgromowa 6.3. Wyposażenie obiektu w dodatkowe instalacje i urządzenia techniczne 6.3.1. Klimatyzacja pomieszczeń 6.3.2. Instalacja centralnego odkurzania 6.3.3. Instalacja telefoniczna 6.3.4. Instalacja komputerowa 6.3.5. Instalacja telewizyjna 6.3.6. Telewizja dozorowa 6.3.7. Telewizja przemysłowa 6.3.8. System kontroli dostępu 6.3.9. System centralnego klucza 6.3.10. System sygnalizacji włamania i napadu 6.4. Zabezpieczenie przeciwpożarowe obiektów hotelarskich 6.5. Wpływ obiektów hotelarskich na środowisko Rozdział 7 Dział techniczny 7.1. Struktura organizacyjna działu technicznego 7.2. Funkcja pralni w hotelu 7.3. Komunikacja wewnętrzna w hotelu i transport zewnętrzny 7.4. Garaże i parkingi 7.5. Udostępnianie obiektów hotelarskich osobom niepełnosprawnym Literatura Przepisy prawne Adresy internetowe Zdjęcia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja pracy w hotelarstwie cz 2. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa

  • [Wydawnictwo REA]

    Kategoria: INNE

    pracowników wobec gości może sprawić, że hotel zyska stałych klientów. Podręcznik Organizacja pracy w hotelarstwie składa się z dwóch części. Przeznaczony jest dla uczniów techników... Pełen opis produktu 'Organizacja pracy w hotelarstwie cz 1. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa' »

    Hotelarstwo jest rodzajem usługi, która polega na zorganizowanym udzielaniu gościny. Hotelarz powinien mieć świadomość, że oferowane przez niego usługi muszą być na wysokim poziomie. Dlatego tak dużą wagę przywiązuj e się do doboru i szkolenia kadry pracowników zakładów hotelarskich. Hotelarz powinien mieć odpowiednie predyspozycje fizyczne i psychiczne, szeroką wiedzę oraz umiejętność komunikowania się. Praca na każdym stanowisku ma wpływ na właściwe funkcjonowanie i wyniki ekonomiczne hotelu, co w efekcie daje hotelarzowi satysfakcję osobistą i zapewnia miejsce pracy. Przyjazna postawa pracowników wobec gości może sprawić, że hotel zyska stałych klientów. Podręcznik Organizacja pracy w hotelarstwie składa się z dwóch części. Przeznaczony jest dla uczniów techników i szkół policealnych kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa. Został opracowany zgodnie z podstawą programową kształcenia i standardami wymagań egzaminacyjnych w zawodzie technik hotelarstwa. Cykl kształcenia trwa cztery lata. Spis treści: Wstęp Rozdział 1 Hotelarstwo wczoraj i dziś 1.1. Historia rozwoju hotelarstwa 1.1.1. Hotelarstwo na świecie 1.1.2. Współczesne kierunki rozwoju hotelarstwa 1.1.3. Niekonwencjonalne obiekty noclegowe 1.2 Hotelarstwo w Polsce Rozdział 2 Estetyka, Etykieta, Etyka (3E) w zawodzie hotelarza 2.1. Predyspozycje psychofizyczne i intelektualne hotelarza 2.2. Sylwetka wzorowego hotelarza 2.3. Kultura obsługi gościa hotelowego (hotelarski savoir vivre) 2.4. Formy komunikowania się z gościem 2.5. Zasady etyki zawodowej Rozdział 3 Klasyfikacja i kategoryzacja bazy noclegowej 3.1. Pojęcia dotyczące standaryzacji 3.2. Kategoryzacja bazy noclegowej w Europie 3.3. Regulacje prawne w kategoryzacji bazy noclegowej w Polsce 3.4. Kategoryzacja bazy noclegowej w Polsce Rozdział 4 Organizacja hotelarstwa 4.1. Gestorzy bazy noclegowej w Polsce 4.2. Światowe organizacje gospodarcze w hotelarstwie 4.3. Międzynarodowe łańcuchy i systemy hotelarskie w Polsce 4.4. Polskie sieci hotelowe 4.5. Międzynarodowe i krajowe organizacje hotelarskie 4.6. Współpraca branży hotelarskiej z organizacjami turystycznymi Rozdział 5 Usługi hotelarskie 5.1. Rodzaje usług świadczonych przez zakłady hotelarskie 5.2. Obiekty i urządzenia rekreacyjne 5.3. Zespoły wielofunkcyjne w hotelach 5.4. Usługi hotelarskie w środkach transportu Rozdział 6 Wyposażenie techniczne hotelu 6.1. Funkcje użytkowe budynku hotelowego 6.2. Wyposażenie obiektu w instalacje i urządzenia techniczne 6.2.1. Instalacja elektryczna 6.2.2. Instalacja wodna 6.2.3. Instalacja kanalizacyjna 6.2.4. Instalacja grzewcza 6.2.5. Wentylacja pomieszczeń 6.2.6. Instalacja odgromowa 6.3. Wyposażenie obiektu w dodatkowe instalacje i urządzenia techniczne 6.3.1. Klimatyzacja pomieszczeń 6.3.2. Instalacja centralnego odkurzania 6.3.3. Instalacja telefoniczna 6.3.4. Instalacja komputerowa 6.3.5. Instalacja telewizyjna 6.3.6. Telewizja dozorowa 6.3.7. Telewizja przemysłowa 6.3.8. System kontroli dostępu 6.3.9. System centralnego klucza 6.3.10. System sygnalizacji włamania i napadu 6.4. Zabezpieczenie przeciwpożarowe obiektów hotelarskich 6.5. Wpływ obiektów hotelarskich na środowisko Rozdział 7 Dział techniczny 7.1. Struktura organizacyjna działu technicznego 7.2. Funkcja pralni w hotelu 7.3. Komunikacja wewnętrzna w hotelu i transport zewnętrzny 7.4. Garaże i parkingi 7.5. Udostępnianie obiektów hotelarskich osobom niepełnosprawnym Literatura Przepisy prawne Adresy internetowe Zdjęcia
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Organizacja pracy w hotelarstwie cz 1. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa


Księgarnia Techniczna

Książki naukowo-techniczne oraz podręczniki akademickie jak również literatura fachowa.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 20.11.2006
uniwersytet warmińsko-mazurski w olsztynie, politechnika gdańska, politechnika białostocka, politechnika warszawska, uniwersytet zielonogórski, uniwersytet adama mickiewicza w poznaniu, wydawnictwa komunikacji i Łączności
Produkty w ofercie: 806
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 16
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Być może odnajdziesz szukany produkt wśród: