[OstroVit]
Kategoria: Dom i ogród > Zdrowie i urodaWysyłka: od ręki
Witaminy OstroVit Omega 3-6-9 Kwasy Tłuszczowe
Olej Rybi Lniany Wit E kapsułki 540 szt. (6 x 90 szt.). OstroVit
Omega 3-6-9 to suplement diety, który stanowi źródło
cennych nienasyconych...
Pełen opis produktu 'Witaminy OstroVit Omega 3-6-9 Kwasy Tłuszczowe Olej Rybi Lniany 6x' »
Witaminy OstroVit Omega 3-6-9 Kwasy Tłuszczowe Olej Rybi Lniany Wit
E kapsułki 540 szt. (6 x 90 szt.). OstroVit Omega 3-6-9 to
suplement diety, który stanowi źródło cennych nienasyconych kwasów
tłuszczowych omega-3, a także omega-6 i omega-9, a dodatkowo
dostarcza do organizmu witaminę E. To preparat w formie łatwych do
połknięcia kapsułek, który rekomendowany jest w szczególności
osobom wyróżniającym się zwiększonym zapotrzebowaniem na wymienione
wyżej związki.
Źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3 - jedna porcja
suplementu diety dostarcza do organizmu 72 mg kwasu
eikozapentaenowego (EPA), 48 mg kwasu dokozaheksaenowego (DHA), a
także 150 mg kwasu alfa-linolenowego (ALA).
Bogactwo omega-6 i omega-9 - jedna kapsułka zawiera 190 mg
kwasu linolowego (LA) oraz 103,5 mg kwasu oleinowego (OA).
Wzbogacony w witaminę E - porcja produktu dostarcza do ustroju
10,5 mg octanu-DL-alfa-tokoferolu, czyli formy witaminy E, która
wyróżnia się wysoką biodostępnością.
1 kapsułka = 1 porcja.
Wydajność - jedno opakowanie produktu wystarczy na 3 miesiące
regularnej suplementacji.
Wygodna forma - preparat dostępny w postaci łatwych do
połknięcia, żelowych kapsułek.
Masa netto 1 produktu: 120 g
Ilość porcji w 1 opakowaniu: 90
Wielkość porcji: 1 kapsułka
Składniki aktywne w 1 porcji, %RWS*
Olej rybi: 400 mg, w tym kwas eikozapentaenowy (EPA) 72 mg, - w
tym kwas dokozaheksaenowy (DHA) 48 mg, -
Olej z nasion lnu: 300 mg, w tym kwas alfa-linolenowy ALA 150
mg, - w tym kwas linolowy LA 45 mg, - w tym kwas oleinowy OA 60 mg,
-
Olej z nasion słonecznika: 290 mg, w tym kwas linolowy LA 145
mg, - w tym kwas oleinowy OA 43.5 mg, -
Witamina E 10.5 mg, 88%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia
Składniki: Olej rybi, olej z nasion lnu, olej z
nasion słonecznika, żelatyna, substancja utrzymująca wilgoć –
glicerol; woda; octan DL-alfa-tokoferylu (wit. E). Produkt może
zawierać mleko (łącznie z laktozą), soję, orzeszki ziemne, inne
orzechy, nasiona sezamu, owies, jaja, skorupiaki, ryby.
Jak spożywać Omegę 3-6-9?
Spożywać 1 porcję (1 kapsułka) dziennie, najlepiej po
posiłku.
Nie przekraczać zalecanej dziennej porcji do spożycia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik)
zróżnicowanej diety. Zalecany jest zrównoważony sposób żywienia i
zdrowy tryb życia. Nie spożywać w przypadku uczulenia na
którykolwiek ze składników produktu. Produkt nie powinien być
stosowany przez dzieci, kobiety w ciąży i matki karmiące.
Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
OstroVit Omega 3-6-9 - źródło cennych nienasyconych
kwasów tłuszczowych Kwasy tłuszczowe omega
3 to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, które nie są
syntetyzowane w ludzkim organizmie, dlatego też muszą być
dostarczane do ustroju wraz z codzienną dietą lub w razie
konieczności, w formie suplementów. W preparacie OstroVit
wykorzystano zarówno kwas alfa-linolenowy (ALA), który można
znaleźć przede wszystkim w oleju lnianym, jak i kwas
eikozapentaenowy (EPA) oraz kwas dokozaheksaenowy (DHA), czyli
związki, których źródłem są głównie tłuste ryby morskie.
Kwasy tłuszczowe omega 6 to związki należące do
grupy niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które wchodzą
w skład błon komórkowych. W suplemencie OstroVit Omega 3-6-9
zastosowano kwas linolowy (LA), pochodzący z oleju słonecznikowego
i z nasion lnu, który można znaleźć również w innych olejach
roślinnych, np. w oleju z pestek winogron. Kwasy tłuszczowe
omega 9 to nienasycone tłuszcze, których przedstawicielem
(wykorzystanym w produkcie OstroVit) jest kwas oleinowy (OA).
Głównym pokarmowym źródłem związku jest oliwa z oliwek, choć kwas
oleinowy występuje również w oleju rzepakowym, oleju pozyskiwanym z
orzechów laskowych, oleju z nasion słonecznika czy z nasion lnu.
Witamina E to grupa organicznych związków
chemicznych, zaliczanych do witamin rozpuszczalnych w tłuszczach,
spośród których największą aktywność biologiczną wykazuje,
wykorzystany w preparacie, D-alfa-tokoferol. To związek, który w
ludzkim organizmie magazynowany jest przede wszystkim w tkance
tłuszczowej, a także w nadnerczach. W żywności występuje natomiast
głównie w olejach roślinnych, orzechach, pestkach i nasionach.
Właściwości składników zawartych w OstroVit Omega
3-6-9: Obecny w suplemencie diety kwas
eikozapentaenowy (EPA) i kwas dokozaheksaenowy (DHA)
przyczyniają się do prawidłowego funkcjonowania serca, a korzystne
działanie występuje w przypadku spożywania 250 mg EPA i DHA
dziennie. Wykorzystany w preparacie kwas dokozaheksaenowy
(DHA) wspiera właściwą pracę mózgu oraz przyczynia się do
utrzymania prawidłowego widzenia, a korzystne działanie występuje w
przypadku spożywania 250 mg DHA dziennie. Kwas
alfa-linolenowy (ALA) oraz kwas linolowy (LA) zastosowany
w produkcie pomaga w utrzymaniu optymalnego poziomu cholesterolu we
krwi, a korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g
ALA i 10 g LA dziennie. W suplemencie obecny jest również kwas
oleinowy, dlatego warto wiedzieć, iż zastępowanie w diecie
tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu
prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kwas oleinowy jest
tłuszczem nienasyconym. Z kolei zastosowana w preparacie witamina E
pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
UWAGA! Ze względu na wysoką zawartość oleju
rybiego produkt charakteryzuje się rybim zapachem.