Przejdź do wyników wyszukiwania
Sortuj:
Zainstaluj wyszukiwarkę
  • [SUBTLE BEAUTY]

    Kategoria: Masła i oleje kosmetyczne > maceraty

    Olej (macerat) z płatków róży. Polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery, zwłaszcza cery suchej, wiotkiej, dojrzałej, naczyniowej i delikatnej, skłonnej do podrażnień... Pełen opis produktu 'Olej z Płatków Róży - 100ml' »

    Olej (macerat) z płatków róży. Polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery, zwłaszcza cery suchej, wiotkiej, dojrzałej, naczyniowej i delikatnej, skłonnej do podrażnień i przesuszenia, z pierwszymi lub zaawansowanymi zmarszczkami. Macerat łączy w sobie właściwości bazowego oleju słonecznikowego oraz ekstraktu roślinnego. Olej słonecznikowy charakteryzuje się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza kwasu linolowego. Olej ten wykazuje działanie gojące, antybakteryjne, wzmacnia barierę lipidową skóry, poprawia stopień nawilżenia, niweluje stany zapalne i normalizuje metabolizm skóry (kwas linolowy jest wbudowywany w struktury błony komórkowej oraz wykorzystywany do produkcji prawidłowo zbudowanych ceramidów). Kwas linolowy jest również naturalnym składnikiem łoju. W przypadku osób o cerze trądzikowej i zanieczyszczonej zaobserwowano spadek zawartości kwasu linolowego w składzie łoju, co wpływa na blokowanie porów skóry i w efekcie tworzenie licznych zaskórników i wyprysków. Zastosowanie kwasu linolowego na cerę tłustą i trądzikową powoduje regulację pracy gruczołów łojowych, odblokowanie porów skóry i redukcję zaskórników. Płatki róży zawierają olejek lotny, tłuszcze, flawonoidy, witaminę C, kwasy organiczne, związki cukrowe. Flawonoidy i witamina C wykazują synergizm we wzajemnym oddziaływaniu, zwiększają odporność naskórka na proces starzenia się. Właściwości i działanie na skórę Oleju z Płatków Róż: - nawilża, natłuszcza i wygładza skórę oraz wzmacnia barierę lipidową naskórka. - wykazuje intensywne działanie antyoksydacyjne, zwalczające wolne rodniki oraz wzmacniające ochronę przeciwsłoneczną. - wykazuje działanie wzmacniające naczynka krwionośne, zmniejsza zaczerwienienie,  poprawia cyrkulację i poziom odżywienia komórek skóry. - działanie wyciszające  i wzmacniające skórę. - działa regenerująco i łagodząco. - poprawia elastyczność, gładkość i strukturę skóry. Substancje aktywne:             - 80-90% nienasycone kwasy tłuszczowe, - witamina E, - fitosterole (kampesterol, stigmasterol, beta-sitosterol), - minerały (selen, cynk, miedź, żelazo), - taniny (garbniki), - antocyjaniny, - flawonoidy, - saponiny, - olejek eteryczny (fenyloetanol, cytronelol, geraniol, nerol) Olej z płatków róży jest bezzapachowy. Pojemność 100 ml INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil; Rosa Centifolia Flower Extract,rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Olej z Płatków Róży - 100ml

  • [SubtleBeauty]

    Kategoria: Akcesoria/Akcesoria łazienkowe/Pozostałe

    Olej (macerat) z płatków róży. Polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery, zwłaszcza cery suchej, wiotkiej, dojrzałej, naczyniowej i delikatnej, skłonnej do podrażnień... Pełen opis produktu 'Olej z Płatków Róży' »

    Olej (macerat) z płatków róży.Polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery, zwłaszcza cery suchej, wiotkiej, dojrzałej, naczyniowej i delikatnej, skłonnej do podrażnień i przesuszenia, z pierwszymi lub zaawansowanymi zmarszczkami.Macerat łączy w sobie właściwości bazowego oleju słonecznikowego oraz ekstraktu roślinnego.Olej słonecznikowy charakteryzuje się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza kwasu linolowego. Olej ten wykazuje działanie gojące, antybakteryjne, wzmacnia barierę lipidową skóry, poprawia stopień nawilżenia, niweluje stany zapalne i normalizuje metabolizm skóry (kwas linolowy jest wbudowywany w struktury błony komórkowej oraz wykorzystywany do produkcji prawidłowo zbudowanych ceramidów). Kwas linolowy jest również naturalnym składnikiem łoju. W przypadku osób o cerze trądzikowej i zanieczyszczonej zaobserwowano spadek zawartości kwasu linolowego w składzie łoju, co wpływa na blokowanie porów skóry i w efekcie tworzenie licznych zaskórników i wyprysków. Zastosowanie kwasu linolowego na cerę tłustą i trądzikową powoduje regulację pracy gruczołów łojowych, odblokowanie porów skóry i redukcję zaskórników.Płatki róży zawierają olejek lotny, tłuszcze, flawonoidy, witaminę C, kwasy organiczne, związki cukrowe. Flawonoidy i witamina C wykazują synergizm we wzajemnym oddziaływaniu, zwiększają odporność naskórka na proces starzenia się.Właściwości i działanie na skórę Oleju z Płatków Róż:- nawilża, natłuszcza i wygładza skórę oraz wzmacnia barierę lipidową naskórka.- wykazuje intensywne działanie antyoksydacyjne, zwalczające wolne rodniki oraz wzmacniające ochronę przeciwsłoneczną.- wykazuje działanie wzmacniające naczynka krwionośne, zmniejsza zaczerwienienie, poprawia cyrkulację i poziom odżywienia komórek skóry.- działanie wyciszające i wzmacniające skórę.- działa regenerująco i łagodząco.- poprawia elastyczność, gładkość i strukturę skóry.Substancje aktywne: - 80-90% nienasycone kwasy tłuszczowe,- witamina E,- fitosterole (kampesterol, stigmasterol, beta-sitosterol),- minerały (selen, cynk, miedź, żelazo),- taniny (garbniki),- antocyjaniny,- flawonoidy,- saponiny,- olejek eteryczny (fenyloetanol, cytronelol, geraniol, nerol)Pojemność 100 mlINCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil; Rosa Centifolia Flower Extract,rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Olej z Płatków Róży

  • [SUBTLE BEAUTY]

    Kategoria: Masła i oleje kosmetyczne > maceraty

    Olej (macerat) z płatków róży. Polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery, zwłaszcza cery suchej, wiotkiej, dojrzałej, naczyniowej i delikatnej, skłonnej do podrażnień... Pełen opis produktu 'Olej z Płatków Róży - 50ml' »

    Olej (macerat) z płatków róży. Polecany jest do pielęgnacji każdego typu cery, zwłaszcza cery suchej, wiotkiej, dojrzałej, naczyniowej i delikatnej, skłonnej do podrażnień i przesuszenia, z pierwszymi lub zaawansowanymi zmarszczkami. Macerat łączy w sobie właściwości bazowego oleju słonecznikowego oraz ekstraktu roślinnego. Olej słonecznikowy charakteryzuje się wysoką zawartością nienasyconych kwasów tłuszczowych, zwłaszcza kwasu linolowego. Olej ten wykazuje działanie gojące, antybakteryjne, wzmacnia barierę lipidową skóry, poprawia stopień nawilżenia, niweluje stany zapalne i normalizuje metabolizm skóry (kwas linolowy jest wbudowywany w struktury błony komórkowej oraz wykorzystywany do produkcji prawidłowo zbudowanych ceramidów). Kwas linolowy jest również naturalnym składnikiem łoju. W przypadku osób o cerze trądzikowej i zanieczyszczonej zaobserwowano spadek zawartości kwasu linolowego w składzie łoju, co wpływa na blokowanie porów skóry i w efekcie tworzenie licznych zaskórników i wyprysków. Zastosowanie kwasu linolowego na cerę tłustą i trądzikową powoduje regulację pracy gruczołów łojowych, odblokowanie porów skóry i redukcję zaskórników. Płatki róży zawierają olejek lotny, tłuszcze, flawonoidy, witaminę C, kwasy organiczne, związki cukrowe. Flawonoidy i witamina C wykazują synergizm we wzajemnym oddziaływaniu, zwiększają odporność naskórka na proces starzenia się. Właściwości i działanie na skórę Oleju z Płatków Róż: - nawilża, natłuszcza i wygładza skórę oraz wzmacnia barierę lipidową naskórka. - wykazuje intensywne działanie antyoksydacyjne, zwalczające wolne rodniki oraz wzmacniające ochronę przeciwsłoneczną. - wykazuje działanie wzmacniające naczynka krwionośne, zmniejsza zaczerwienienie,  poprawia cyrkulację i poziom odżywienia komórek skóry. - działanie wyciszające  i wzmacniające skórę. - działa regenerująco i łagodząco. - poprawia elastyczność, gładkość i strukturę skóry.  Substancje aktywne:             - 80-90% nienasycone kwasy tłuszczowe, - witamina E, - fitosterole (kampesterol, stigmasterol, beta-sitosterol), - minerały (selen, cynk, miedź, żelazo), - taniny (garbniki), - antocyjaniny, - flawonoidy, - saponiny, - olejek eteryczny (fenyloetanol, cytronelol, geraniol, nerol) Olej z płatków róży jest bezzapachowy. Pojemność 50 ml INCI: Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil; Rosa Centifolia Flower Extract,rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract.
    Ranking sklepy24.pl : 0

    Więcej o Olej z Płatków Róży - 50ml


Subtelnepiekno.pl

Kosmetyki do kąpieli oraz pielęgnacji ciała.
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 01.06.2010
subtle beauty
Produkty w ofercie: 135
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Atelio

Ręcznie wykonane elementy wystroju wnętrz
Sklepy24.pl - przewodnik kupujących online Sklep wpisany: 31.03.2015
myk studio, mojo graffi, cat-a-needle, domanska, parallel world, kramztradycjami, krudo, color for home, seehome, vantidus
Produkty w ofercie: 1071
Promocje: b/d
Wysyłka do 3 dni: b/d
Opinie pozytywne: 0
Opinie neutralne: 0
Opinie negatywne: 0

Być może odnajdziesz szukany produkt wśród: