[Hanoju]
Kategoria: Zdrowa żywność > Kokosowe produkty
Olej kokosowy tłoczony na zimno charakteryzuje
się mocnym kokosowym zapachem. Około połowę zawartości
takiego oleju stanowi kwas laurynowy, który występuje w naturze w
dużych...
Pełen opis produktu 'EKO olej kokosowy - nierafinowany, z pierwszego tłoczenia (30 ml)' »
Olej kokosowy tłoczony na zimno charakteryzuje się mocnym kokosowym
zapachem. Około połowę zawartości takiego oleju stanowi kwas
laurynowy, który występuje w naturze w dużych ilościach tylko w
orzechu kokosowym i w mleku matki, wraz z którym dostaje się
do organizmu dziecka i tam buduje jego odporność od samych
narodzin. Ma on silnie bakteriobójcze, wirusobójcze i
przeciwgrzybicze właściwości. Składniki:
Organiczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia. Rolnictwo spoza
UE. Produkt rolnictwa ekologicznego. Opakowanie
zawiera: 25 ml organicznego oleju kokosowego.
Wartości odżywcze w
100g:
Wartość kaloryczna: 889 Kcal Węglowodany: 0,0g Cukry:
0,0g Tłuszcze: 99,88g Wapń: 2,25mg Kwasy tłuszczowe trans: 0,0g
Olej
kokosowy Hanoju to najwyższej jakości olej kokosowy produkowany ze
świeżych orzechów kokosowych w temperaturze poniżej 38 st. C, z
kontrolowanych upraw ekologicznych. Olej kokosowy Hanoju
posiada gwarantowaną zawartość kwasu laurynowego na poziomie min.
50% Olej kokosowy jest otrzymywany poprzez tłoczenie i rozgrzewanie
miąższu kokosa. Miąższ kokosowy składa się głównie z nasyconych
kwasów tłuszczowych o średniej długości łańcucha atomów węgla,
dzięki czemu jest łatwiej trawiony i przyswajany. Szczególnie
wartościowy jest olej z pierwszego tłoczenia, tłoczony na zimno
(extra vergin), który jest rozgrzewany tylko do 38 stopni Celsjusza
dzięki czemu zachowuje swoje najwartościowsze składniki. Olej
tłoczony na zimno charakteryzuje się mocnym kokosowym zapachem.
Około połowę zawartości takiego oleju stanowi kwas laurynowy, który
występuje w naturze w dużych ilościach tylko w orzechu kokosowym i
w mleku matki, wraz z którym dostaje się do
organizmu dziecka i tam buduje jego odporność od samych
narodzin. Ma on silnie bakteriobójcze i wirusobójcze właściwości.
Jest też naturalnym i bardzo skutecznym środkiem przeciwgrzybiczym.
Najbardziej wartościowy jest olej tłoczony na zimno (extra vergin)
pozyskiwany ze świeżo zerwanych orzechów kokosowych. Olej kokosowy
to nie tylko „dobry” tłuszcz nasycony, lecz również wyjątkowy
środek leczniczy o ogromnej liczbie zastosowań zdrowotnych. Olej
kokosowy jest też pierwszym tłuszczem, który nie przyczynia się do
budowy tkanki tłuszczowej, a wręcz przeciwnie, pobudza przemianę
materii i wspomaga ubytek wagi przy nadwadze Olej kokosowy Hanoju
jest czystym, naturalnym, trwałym olejem najwyższej jakości,
pachnącym świeżym miąższem kokosa o gwarantowanej zawartości kwasu
laurynowego, z kontrolowanych upraw ekologicznych
nierafinowany i nieutwardzany, nie zawiera tłuszczów trans
niewybielany
bez żadnych dodatków
produkt wegański i surowy (raw food)
idealny do gotowania, pieczenia, smażenia oraz jako
kosmetyk
produkt bez laktozy oraz bezglutenowy
Jeśli organiczny olej kokosowy z pierwszego tłoczenia to
tylko od HANOJU:Podstawą filozofii Hanoju jest
pozyskiwanie produktów z najlepszych źródeł. Dzięki temu są one
skuteczne w działaniu oraz w pełni bezpieczne. Nasz olej nie
zawiera żadnych dodatków, jest nierafinowany, charakteryzuję się
mocnym kokosowym zapachem.